Дискова херния - 13

• 130 212
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Благодаря за информацията. По колко и как го приемаш?
Относно отворения резонанс, звъни и питай. Знам, че по-нови са в МБАЛ и Бургасмед. Аз и на отворения едвам издържах. Правиб го във Варна.
Аз пак да питам. Нормално ли е сутрин да съм по-скована? Или да ходя на ревматолог.
Във Варна къде има отворен резонанс? bouquet

# 406
Дева, благодаря ти, мацко, за посрещането bouquet
А за инфото - точно това ми трябваше-кратко и ясно, да знам какво да очаквам...благодарско и за него Hug

# 407
 PeaceДа се включа и аз  за ЯМР-то . На такава  полуотворена  капсула   не очаквах да се стегна толкова , по принцип  нямам паника  в асансьор /даже съм засядала  няколко пъти  newsm78 / . Ако ме бяха предупредили , щях да си взема  едно  лексотанче  и ...мир , щях да си изслушам на спокойствие музиката , а аз само броех колко  парчета са минали , защото започна да ме задушава  Embarassed
На една колежка  са позволили  сина  и да остане при нея , говорили са си  и е минало  много по-добре  , но кой да ти каже ....

# 408
Аз бях в затворен ЯМР и не ми беше проблем, обаче шума беше оглушителен, а аз не бях подготвена. Музика не са ми пускали пък  Crossing Arms Изтърпява се, но не е най-приятното нещо.

# 409
За джинджифила:

Джинджифил срещу възпаленията

Джинджифилът е мощен антиоксидант, който се използва често при различни типове възпаления, включително при ревматоиден артрит. Корените му съдържат джинджероли, които играят важна роля при лечението на остеоартрит и ревматоиден артрит. Наблюденията показват, че хората, които приемат джинджифил продължително време, усещат намаляването на болката и подобряването на движенията в ставите. Джинджифилът ограничава и отоците, съпътстващи възпаленията.

От тук http://www.zdrave.bg/?c=n&id=6054

Тета! Hug

elenia, аз вече писах, нямам някакви определени количества, харесва ми на вкус и си хапвам по около 10 см корен.

# 410
Според мен болките не са отшумяли толкова от джинджифила, колкото от самото раздвижване при ремонта.
Аз имам сутрешна скованост и, ако не се раздвижа веднага,  сковаността става целодневна.
...Нещо не си поставих правилно мнението под цитата, но не ми се редактира.  Embarassed

Аз да ви кажа, че открих още едно положително действие на джинджифила. bouquet
Бях си претоварила много дясната ръка, правим ремонт и голямо чистене пада. Crazy
Обаче от седмица си хапвам джинджифил и болките ми изчезнаха, а се бях притеснила, че ще се наложи да ходя на физиотерапия. Rolling Eyes
Освен това и кръста ме отпусна и почти не усещам дискомфорт.
По колко джинджифил се хапва за деня?
Дева, нещо не схванах имаш или нямаш скованост сутрин? Моята не е ежедневна. Понякога от много седене на стола на работа усещам схващане в кръста и правя малко раздвижващи упражнения. Общо взето най-добре се чувствам като се движа, особено като вървя.
Благодяря за инфото за джинфжифила.
На майка ми една приятелка много хвали куркумата при болки в ставите. Но трябва да я питам как и по колко приема.
Отвореният резонанс във Варна на който ходих е в университетската болница. Но се оказа, че са двя един отворен и един зятворен. Като си запазвате час, кажете че искате на отворения.
Там направих консултация с доц. Явор Енчев.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 19:44 от lucky duck

# 411
Не, Пате, нямам скованост. Никога не съм имала сутрин.
Обаче за джинджифила пише, че помага за ревматоиден артрит, така че може смело да си хапваш! Hug

# 412
Здравейте!Нова съм в дискусията, но проблемите ми са стари. И така оперирах се от ДХ Л5–ЕС1 на 09.05.2016 г. в УМБАЛ Пловдив. Вече 2 месеца продължавам да имам болки в краката и в поясната област. Ходя по 2 пъти дневно около 30 минути. Така и не ми обясниха нищо за рехабилитация. Моля за мнения и съвети, относно възстановителния период.

# 413
Здрaвей  Simple Smile И aз се оперирaх тaм,преди 3 месецa.Зa 2 месецa трябвaше дa се чувствaш вече достa добре  newsm78 Кой доктор те оперирa? Инaче физиотерaпия можеш дa минеш,рaзходките е добре дa ги увеличиш нa повече време(стигa дa можеш),упрaжнения зa мускулaтурaтa и лежaне aко се преумориш.При мен поне е товa,но aз 2-3 седмици след оперaциятa вече прaвих по 2 чaсa рaзходкa,после полежaвaх,но също толковa време и почти не сядaх.

# 414
Оперираха ме Д-р Калнев и Д-р Петкова. Болката, която имам е различна от тази преди операцията, поне засега. Но почти не сядам. Само лежа и ходя по малко. Нямам кураж да започна още с упражнения, защото се страхувам, тъй като и на диска над операцията имам тотална протрузия. Но ми се иска  лека полека да се захващам, че май доста се позалежавам.

# 415
Дa,не е хубaво дa се зaлежaвaш.И мен ме оперирa д-р Кaлнев обaче с д-р Aнaстaсовa,доволнa съм.Понякогa усещaм все още еднa тъпa болкa,но товa е когaто се преуморя.Когaто излизaм с децaтa имa случaи дa  не ме остaвят дa седнa по 2 чaсa и тогaвa.Първо физиотерaпия нaпрaви и питaй физиотерaпевткaтa кaкви упрaжнения може дa прaвиш.И прaвиш упрaжнениятa aко не те боли(ти ще усетиш сaмa,кaто си вдигнеш крaкa,кaто се нaведеш),съобрaзявaш се с тялото си.

# 416
Децата искат да ходим на море и си мислех да изберем Поморие, за да мога да съчетая нещата, но не знам какви процедури ще са подходящи за мен, а се притеснявам, че като си плащам могат да решат да ми правят и неща, които не бива. Благодаря ти за мнението. newsm78

# 417
Здравейте, има ли отворен ЯМР в Бургас?
Много ме е страх да вляза в обикновен такъв, сигурна съм, че ще изпадна в ужас, а искам да си направя.

Благодаря предварително  bouquet
Аз правих ЯМР в МДЛ Русев,намират се в трета поликлиника.Не е отворен тип,но е отворен откъм главата,има вентилация,слагат ти слушалки и пускат музика.Изобщо не е страшно,обади се за час предварително Simple Smile

# 418
Децата искат да ходим на море и си мислех да изберем Поморие, за да мога да съчетая нещата, но не знам какви процедури ще са подходящи за мен, а се притеснявам, че като си плащам могат да решат да ми правят и неща, които не бива. Благодаря ти за мнението. newsm78

Опитайте се да промените нагласата си към позитивна. Вие няма как да знаете кое е подходящо за Вас, процедурите не се продават, както  в магазин, затова е й прегледът от лекар. Simple Smile

# 419
Съгласна съм с теб. Благодаря на много лекари, с които се е налагало да се срещне семейството ми по различни поводи, но спрямо невролозите, които ме лекуваха ,мога да кажа, че бяха много "пестеливи" в препоръките си, относно моето състояние, което не е отскоро. И аз сгреших, че години наред се доверявах, без да търся допълнително информация и вместо да се опитам да променя начина си на живот, се успокоявах след отшумяване на кризата. Затова сега изпитвам страх да не сгреша с нещо.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт