Дискова херния - 13

• 129 652
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Пожелавам успех на всички, които са се решили на операция, стискам им палци и се надявам да пишат тук с добри отзиви за хирурзите, които са се погрижили за тях. Аз засега ще изчакам (не че и аз нямам коренчева увреда де...) но ми препоръчаха отначало да опитам с балнеолечение и ако не помогне - тогава.

# 496
Успех и на теб, milittana! Hug

Моят крак ме отпусна. Разбра, че скоро няма да има доктор. Mr. Green

# 497
  • София
Моля за съвет за сайт, от който мога да си поръчам ортопедичен колан с метални пластини, но да доставя в Ирландия. В амазон избрах един, висок е,( така предпочитам,  защото старият ми е нисък, тесен и стои ужасно под дрехите, кожата ти се нагъва отгоре точно на талията), с пластини, но с много тясна лепеща се част и има отзиви за проблеми в улучването на размера. Много благодаря! Много ми трябва към момента.

# 498
Аз пък си купих лумбална възглавница за стола в офиса от мемори пяна и поставка за краката. Искам да си подобря малко ергономията на работното място, че беше ужас. Обмислям да си взема и топката, която препоръча Дренка в предишната тема като тип офис стол, обаче още не смея, 8 часа така без опора за кръста и ръцете май няма да ми е удобно, поне в началото. Иначе от лумбалната възглавница съм доволна, тя приема формата на гърба, но същевременно и подпира. Само дето малко запарва сега  в горещините.
Какво представляват възглавницата и подложката и от къде си ги купи? Аз използвам в офиса най-обикновен посетителски стол, другите не са ми много удобни.

# 499
# 500
Благодаря ти!

# 501
 Peace И аз благодаря  bouquet

# 502
  • София
Записвам се, да ви чета като се прибера от работа. bouquet

# 503
Благодаря на всички коментирали за отворения или полуотворен ЯМР (каквото и да значи това Simple Smile)

А как всъщност да реша коя част на гръбнака да изследвам? Имам около 2 седмици в БГ, през които да свърша всичко. Да отида ли първо на невролог и той да ми каже коя част, или направо на ЯМР и на своя глава изследвам торакален и лумбален дял?
Ако заложа на консултация с лекар първо, след това резонанс, после нали същия лекар трябва да гледа резултатите. Това може ли да стане за 2 седмици?
Как би сработило най-ефективно при моите обстоятелства?

# 504

Ако заложа на консултация с лекар първо, след това резонанс, после нали същия лекар трябва да гледа резултатите. Това може ли да стане за 2 седмици?
Как би сработило най-ефективно при моите обстоятелства?

Най-добре иди на невролог и той в амбулаторния лист, който ти се полага след прегледа ще напише какво да изследваш. ЯМР със заплащане може да си направиш за 3-4 дни, може и веднага ако имат свободни места. След това с изследването - обратно при невролога за разчитане и препоръки. Можеда те прати на неврохирург. Спокойно за 2 седмици може да свършиш тази работа, на мен в Пирогов ми дадоха ЯМР на диск и разчитането 15 минути след като се изследвах.

# 505
Ок, мерси за съвета  bouquet

# 506
Здравейте, от началото на юни съпругът ми има силни болки в десния крак. От тогава започна ходене по доктори и болници. Лежа в болница и никакъв ефект. Серия от лекарства милгама, мидокалм, афламил, дексометазон, дипрофос, системи манитол и нищо. При направен ЯМР се вижда дх на L5S1. След днешната консултация му записаха час за понеделник за процедурата "РЕГИОНАЛНА БЛОКАДА НА НЕРВИ И НЕРВНИ КОРЕНЧЕТА". Някой от вас да има впечатления от тази процедура? Има ли ефект и съответно рискове? Също така днес му е 2-рата инжекция дискус, но още май е рано за някакъв ефект.

# 507
Здравейте, от началото на юни съпругът ми има силни болки в десния крак. От тогава започна ходене по доктори и болници. Лежа в болница и никакъв ефект. Серия от лекарства милгама, мидокалм, афламил, дексометазон, дипрофос, системи манитол и нищо. При направен ЯМР се вижда дх на L5S1. След днешната консултация му записаха час за понеделник за процедурата "РЕГИОНАЛНА БЛОКАДА НА НЕРВИ И НЕРВНИ КОРЕНЧЕТА". Някой от вас да има впечатления от тази процедура? Има ли ефект и съответно рискове? Също така днес му е 2-рата инжекция дискус, но още май е рано за някакъв ефект.
В коя клиника ще му правят "блокадата" ? Това някакви инжекции с  определено вещество ли  ще са ?
На моя колежка в "Гръбначен център" /в V градска/ слагаха  инжекции , но нещо  не е много доволна - няма  желания ефект , защото хернията и била  някак на недостъпно място .
Аз още чакам моите  Дискус , пишете  за  резултата  Peace Успех !

# 508
Успях да прочета това, ако вече сте информирани по този повод с е  извинявам,
но аз ни кога не бях чу вала за такова чудо. Мисля, че е добре обясне но
http://cityclinic.bg/bg/varna/procedures/regionalna-blokada-na-n … nervni-korencheta

Стискам палци и късмет Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 509
Аз не бих си правила блокада.
На майка ми лекар ѝ каза, че има рискове, а ползите са несигурни.

Общи условия

Активация на акаунт