Дискова херния - 13

• 131 885
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
BUBA-K беше с местна упойка, имам разрез с два конеца значи около 2см е. През него се вкарва лазера, наричат го световод, а самата операция - лазерна фораминопластика.

# 166
  • София
Марчева, ти сигурна ли си, че е радикулит, само?
Ако имаш притиснат нерв няма да стане без освобождаването му.
Аз получавам такива кризи, на десния крак.
Започвам с мануална терапия, после лекарствата, после физиотерапия и се оправям.
Ами, да. Радикулит е. Притиснат е нерва от диска. Това не е мое мнение, а мнение на невролозите в Токуда. Аз какво разбирам, ако бях толкова умна щях да завърша медицина , а не Межд. отношения., нали...
Дева, свързахме се веднага с един кинезитерапевт, ще ме поеме евентуално, но предупреди, че кризата трябва първо да отмине и тогава би могъл да опита да направи нещо и то само ако разгледа добре всички ЯМР, изследвания и прочие за да не работи на сляпо, че нали знаеш, ако така се втурне човек да го мачкат какво може и да се случи...Ще опитам, пък ако не стане ме чака проф .Габровски  - син. Това е.

# 167
Не се сдържам, омръзна ми да повтарям:
КИнезитерапевтът не е лекар; не е медицински специалист; няма право да манипулира гръбначен стълб;  няма право да интерпретира образни изследвания! Търсете лекар-мануaлен терапевт. Мануалната терапия, извършена некомпетентно, е опасна за здравето и живота  Ви!
Всъщност, вие си решете.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 00:05 от Дренка

# 168
  • София
КИнезитерапевтът не е лекар; не е медицински специалист; няма право да манипулира гръбначен стълб;  няма право да интерпретира образни изследвания! Търсете лекар-мануaлен терапевт. Мануалната терапия, извършена некомпетентно, е опасна за здравето и живота  Ви!
Всъщност, вие си решете.

Дренка, лошо съм се изразила, намерили сме доктор - мануален терапевт е и затова първо ще погледне изследванията и тогава ще си каже мнението.  Грешката е моя на изразяване.  Но не бъде нервна, ние тук само споделяме, даваме си с нещо надежда, опитваме да сме си в полза било от преживяното, било от други неща, а нормално ли е да нямам личен лекар на разположение по време на празници след като имам някакъв проблем с изписаните лекарства.... ами не е нормално, нали и затова попитах за да имам някаква информация пък било то и за някакви незнайни за мен инжекции...
Как може лекар да изпише тежка терапия и да не си даде телефона евентуално за контакт при необходимост на пациента... нещо не е в час с тези неща, не знам...Но пък си плащам като ненормална, тогава всички са в час...
Няма значение.

# 169
Радикулит не значи притиснат нерв. Значи възпаление на нервните окончания.
А притиснатият нерв ще боли, докато не се освободи.

Мен затова ме е яд на невролозите, защото много добре знаят каква е причината, но изписват лекарства, без да я отстранят.
Това е все едно да имаш възпален апендикс, а да пиеш обезболяващи.
Ами няма да ти мине!

# 170
  • Варна
Здравейте,
От няколко дни имам странна болка в китката на ръката.Изтръпва ми,на моменти имам парене.
Подобно усещане имам и по вътрешната част на крака от коляното надоло.
До този момент не съм имала такива оплаквания и доста се притесних.
След празниците ще отида на преглед.
От хернията ли е според вас?

# 171
Здравейте,
От няколко дни имам странна болка в китката на ръката.Изтръпва ми,на моменти имам парене.
Подобно усещане имам и по вътрешната част на крака от коляното надоло.
До този момент не съм имала такива оплаквания и доста се притесних.
След празниците ще отида на преглед.
От хернията ли е според вас?
Embarassed Без претенции ,че съм специалист , но на мен  от хернията/L4-L5/ обикновено при криза  болката ми се смъква  към крака- първо  горе  около ставата  и после към прасеца .
В китката  съм имала  нетърпими болки  от работа /с химикал и  мишката на компютъра/ или от  плексит .
С това невролозите  обикновено се справят - малко лекарства , физиотерапия  и по-лек режим на работа

# 172
DeVa, въздържай се, моля те. Не винаги притиснат нерв е показан да бъде "освободен". Това го решава мануалният терапевт, не ти. Simple Smile
марчева, не знам, нормално е всеки да си носи отговорността. Затова и реагирам така остро понякога.

# 173
Дренка, аз споделям моя опит.
Естествено, че не решавам аз дали може или не.
Казвам, че при мен работи тази схема.
Колкото пъти съм решила да прескоча мануалния терапевт, защото там прегледа не е по касата и някой път не ми се дават 50 лв., всеки път съжалявам.
Никой невролог не ми е помогнал само с лекарства.
И никой невролог не ме е пратил на мануален терапевт.
Добре, че имаме в града, та да ме спасява. Peace

# 174
КИнезитерапевтът не е лекар; не е медицински специалист; няма право да манипулира гръбначен стълб;  няма право да интерпретира образни изследвания! Търсете лекар-мануaлен терапевт. Мануалната терапия, извършена некомпетентно, е опасна за здравето и живота  Ви!
Всъщност, вие си решете.

Дренка, лошо съм се изразила, намерили сме доктор - мануален терапевт е и затова първо ще погледне изследванията и тогава ще си каже мнението.  Грешката е моя на изразяване.  Но не бъде нервна, ние тук само споделяме, даваме си с нещо надежда, опитваме да сме си в полза било от преживяното, било от други неща, а нормално ли е да нямам личен лекар на разположение по време на празници след като имам някакъв проблем с изписаните лекарства.... ами не е нормално, нали и затова попитах за да имам някаква информация пък било то и за някакви незнайни за мен инжекции...
Как може лекар да изпише тежка терапия и да не си даде телефона евентуално за контакт при необходимост на пациента... нещо не е в час с тези неща, не знам...Но пък си плащам като ненормална, тогава всички са в час...
Няма значение.
Много сте ми интересни. Винаги искате лекарят  да е на 24 часа разположение... А вие всички си имате работно време и като приключи хич не ви е еня... Да попитам - лекарите не са ли хора? 

# 175
Много сте ми интересни. Винаги искате лекарят  да е на 24 часа разположение... А вие всички си имате работно време и като приключи хич не ви е еня... Да попитам - лекарите не са ли хора? 

И на мен това ми направи впечатление... Лекарите са хора и си работят с работно време, не са длъжни да си дават телефона или по какъвто и да е начин да са достъпни извън работното си време. Някои го правят и е много мило от тяхна страна, но определено не е тяхно задължение. За спешни проблеми си има спешни отделения.

# 176
  • София
...............................
Това е все едно да имаш възпален апендикс, а да пиеш обезболяващи.
Ами няма да ти мине!
Как може да напишеш такава глупост??!!?
Каква си ти, че да определяш на кого ще му мине или не??
С какво право си раздаваш окончателното мнение ?? Врачка ли си, или имаш  кристално кълбо, та знаеш кой ще се оправи и кой не??
Първо: аз съм от София и знай, че София е България в момента и всички лекари са тук и не ни е проблем да ги посетим. Ще ни помогнат.
Второ: ти си от дълбоката провинция и там ще си останеш, но и ще пътуващ ако имаш нужда от София но и никой няма да ти каже: "ами няма да ти мине" а ще се погрижат за теб.
Трето: аз мога да замина и в чужбина да направя операция, не ми е проблем финансов, ама съм стисната и 70 хил евра не искам да им дам, но ти не можеш, вярвай ми.... и в прав текст ти казвам, че ти няма как да се справиш, нали, а...какво ще кажеш??
и четвърто , но не на последно място, толкова много хора ми писаха на ЛС обнадеждаващи неща, грижа проявиха за мен , притеснение, че чак се учудих от къде са разбрали след като не влизат в тази тема, дали и при теб така ще бъде, не вярвам.
Хубаво е да можеш да си затваряш навреме устата. Направи го!
Не ми отговаряй, а си прочети глупостите отново.

............................
Да си лекар е призвание, това не е обикновена професия. Това е и чест! Не всеки може да бъде такъв.  Това не е като мен са седиш на бюро и да си драскаш с химикалка цифри. На проф Начев - кардиолог, за съжаление вече не е между нас, на входната врата пишеше: "Приемам 24 часа в денонощието".........Вие си вадете изводите, кой какъв лекар е и на кого можеш да разчиташ. Не всичко е пари..
Не може да правиш  тежка алергична криза  и по празниците да нямаш лекар който да попиташ, кое от лекарствата може да създава проблем и кое да спреш или замениш. Това е важно и не е хрема за да притесняваш доктора си. Тук опира до човещина, никой не би притеснявал доктора си ей така щото му се иска да досажда. Правете разлика, важно е.

# 177
marchеva14, мен лично, дълбоко ме впечатли със статуса си на софиянка, достъпът до лекари в този уникален град в България и с финансовите си възможности, които ти позволяват да дадеш 70 хиляди "евра" за операция в чужбина. Направо слънце огря като написа това прочувстено мнение  Rolling Eyes

Шегата настрани, обаче, добре ти го е казала DeVa® - ако има притиснат нерв (това не е радикулит, радикулита е възпаление на нервните окончания) и нещата не се оправят, трябва да се отсрани напрежението от нерва. Това става с операция - има алтернативни методи, но те не са с висока успеваемост, истинската отворена операция е нещото, което ще помогне.

Колкото по-дълго е притиснат нерва, толкова повече се увеличава шанса за по-голямо или дори перманентното увреждане. Ако е бил притиснат нерва твърде много, дори след операция може да минат години преди да спрат изцяло болките/изтръпването на крака и ако има други проблеми. А може и никога да не може да се възстанови изцяло.

Като направиш алергична криза - има спешно отделение за този случай. Нали си в София, толкова болници една не можа да намериш? То докторите ако трябваше на всеки пациент по 24 часа да са на повикване, те живот нямаше да имат. Ясно ти е, че всеки доктор има повече от 5-10 пациента, нали?

# 178
Много пъти съм се чудила защо в тази тема постоянно има нападки, показване на кой е по по най  newsm78 Кому е нужно това? Събрали сме се тук да си помагаме, защото имаме проблем. Не съдя никого, просто апелирам към толерантност.
Изчела съм почти всички стари теми, където съм срещнала много ценни съвети в приятелска атмосфера...

# 179
Много пъти съм се чудила защо в тази тема постоянно има нападки, показване на кой е по по най  newsm78 Кому е нужно това? Събрали сме се тук да си помагаме, защото имаме проблем. Не съдя никого, просто апелирам към толерантност.
Изчела съм почти всички стари теми, където съм срещнала много ценни съвети в приятелска атмосфера...
Нека аз ти отговоря. Голяма част от пишещите тук смятат, че  това е поле за изява и искат да покажат на останалите колко са тъпи, бедни и провициалисти. Ако не живееш в София - си селянин, ако нямаш пари - трябва да се срамуваш.
Явно в един момент всяка една тема се изчерпва и почва чесане на езици.
Марчева, не знам кое е ясно и кое не, ама май ти не си на ясно. Винаги ми е било смешно като някой ми каже - Аз си плащам осигуровките, вие сте длъжни... Да бе длъжни, има си правила. Не може за една глезла/глезльо целият персонал да се върти на пета по 24 часа.  А ти като си толкова заможна би могла да си ходиш на частно при лекар, който да ти обръща денонощно внимание.

Общи условия

Активация на акаунт