Дискова херния - 13

• 131 766
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Чакайте сега, аз наистина не разбирам особено, но как да се види херния на рентген?

# 316
  • София
Чакайте сега, аз наистина не разбирам особено, но как да се види херния на рентген?

Очаквах, че след като е триизмерен може и да се види. Може и да съм била в грешка. Това си е в рекламата на сайта им. Ако не я видят къде е, как примерно ще се опитват да я лекуват... не знам, не съм много на ясно.

# 317
Да и аз това се чудя...  newsm78 При тази цифра за лечение можеше поне един скенер да ти направят... Прецени добре дали да се довериш. Peace

# 318
marchеva14, не съм в БГ, но тук физиотерапията се изразява в това, което описваш - специфични масажи, дори не знам дали бих го нарекла масажи точно, размърдват се ставите по гръбначния стълб за да се отпуснат и специфични упражнения. И помага. За упражненията ще кажа, че просто упражнения от нета може и да помогне (а може и не), но тези, които ще ти даде специалист за по-различни или най-малкото съобразени с твоето състояние и се променят, отново съобразени с твоето състояние. Не бих ги подценявала.

От друга страна, останалите неща, които описваш не ми харесват. Първо, 4100 лева е огромна сума, аз не бих я дала...  Второ, за какво са ти правили рентген, при положение, че нищо не се е виждало? Ако искат да видят нещо да направят един ЯМР или нищо да не правят, а не просто да те облъчват ненужно. Трето - какво се споменават шийни прешлени, като на тях нищо им няма? И за работата на бюро - ми то кой не работи на бюро в днешно време. Ако пък беше казала, че работиш права цял ден щеше да ти каже, че това е проблема...

За 3D рентгена ми стана интересно - реално рентген може да е 2D, т.е. стандартна снимка или скенер, където се правят много рентгенови снимки в различни сечения (100-200-300, зависи от мястото) и като се наслагат се образува триизмерно изображение. 7 рентгенови снимки 3D не правят.

# 319
Ъхъ,и аз си отменил часа още миналата седмица. Просто в разговор по телефона не можаха да се обосноват,защо аджеба се налага задължително да правя рентген,  при положение,че ще отивам при тях въоръжена със скенер и ЯМР?!..
Диагноза и лечение щяли да изпишат след 10дни, което за човек, който не е от София и е трудно подвижен си са бая разходки....И вече след диагностиката се провежда терапия,  която в най -краткия случай е 2 седмици, хоспис не предлагат, а това само по себе си удвоява сумата за хора от страната.. .
Та изгубиха ме като пациент.  Laughing

# 320
 Моля ви, ако някои има представа за такъв вид изображение нека да сподели, как точно изглеждат...  и аз мисля определено, да им дам ли тази пари или не.
 В интерес на истината отворих и да прочета за отзиви на пациенти. Споделеното е само от  американци до момента и повечето хора са с изкривявания на гръбнака, няма с дискови хернии.
Това е всичко. Споделих. Мисля все още.
marchеva14,
Отново благодаря за споделената информация!  bouquet
Относно 3D-то не мисля, че може да се постигне с ренген.
Скенерът на синът ми се "гледа" със специфичен софтуер, който "наслагва" изображенията,
преизчислява и се получава 3D. От значение е и от кое поколение е същият.
Във Варна най-новият е в "СИТИ КЛИНИК МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР БРЕГАЛНИЦА"
Скрит текст:
Относно мненията в мрежата и аз четох отзивите на американците.
Специалността им е хиропрактик (чакръкчия).
Те не са лекари по медицина и дейността им не подлежи на контрол като за здравно заведение.
Определено сумите са сериозни. Не мога да ги намеря в Търговския регистър.
Покрай тези проблеми със шийните прешлени и дисковите хернии на синът ми съм станала "изтрещяло пиле" Simple Smile .
Скрит текст:

# 321
  • София
Това за американците ми се струва много измислено. Честно казано тази сръбкинята от клиниката в Лозенец ми звучи по-добре, при това връща париет, ако лечението не е подействало и ако беше печелбарка нямаше да откаже лечение на баща ми а щеше да си му вземе парите. Обади ми се на мен за да не пристенсява баща ми с изводите си и да го отчайва и надълго ми обясни състоянието му и защо на този етап не мисли, че може да му помогне.
Определено тези не ми вдъхват доверите ( дали по американскиет сайтове няма инфо за тях, да не са избягали заради спрени лекарски права и тн и да дебнат жертви тук....

# 322
  • София
х_diabet_mama, коя е тази сръбкиня - би ли дала линк?

# 323
Здравейте, приятелки и приятели!
Днес се проведе серия първа епизод № 2 в Американската клиника за гръб. заболявания. Както обещах ви давам информация от първо л. ед. ч.
Та, приеме ме  д- р Бери да ми обясни колко проблеми имам по гръб. стълб и откъде се започват. За голяма моя изненада на тези седем на брой ренг. графии не забелязах , ама изобщо не забелязах, че са правени на ренг. апарат с триизмерно изображение.  Аз ли не разбирам добре, какво означава триизмерно такова или .... съм в грешка огромна.  Моля ви, ако някои има представа за такъв вид изображение нека да сподели, как точно изглеждат... Според мен това си беше най-обикновена снимка и нищо повече. Както и да е. Започна разясняването, като най-много се обърна внимание на шийни прешлени, та аз там проблем до момента нямам, но той, д-р Бери смята, че от там идват повечето проблеми при хората. Попита какво работя, казах му, че съм на бюро в повечето време, е и разгеле, той позна с една дума.  Mr. Green
 Хернията която е видима определено, така и не се видя на тази снимка. Точно там беше размътено и неясно.  Mr. Green Какво ми предложи ли, ами да ми се прави  с пръсти лек масаж по гръб. стълб и да ми се дадат уреди да си правя гимнастика вкъщи.... ....   ......  Mr. Green
Това последното просто няма как да стане, то ако е за гимнастика, та аз мога и да си пусна някое видео и да повтарям упражненията. Цялата процедура ще продължи около два месеца най-малко, но за нея се плаща 4100 лв. Ако не се получат нещата отново 4100лв и пак се повтарят.  Оставиха ме да си помисля, е и аз мисля определено, да им дам ли тази пари или не. Май второто е по-вероятно. В интерес на истината отворих и да прочета за отзиви на пациенти. Споделеното е само от  американци до момента и повечето хора са с изкривявания на гръбнака, няма с дискови хернии.
Това е всичко. Споделих. Мисля все още.
bouquet Благодаря за  резюмето на еп. 2  Peace Аз съм по-разочарована и от теб , надявах се да е  някакво  западно САЩ чудо /не че вече много им вярвам на тия /.
На твое място  не бих се прецакала  срещу такъв хонорар  ДА НЕ ПОЛУЧА НИЩО .Това по-скоро е за разни мутреси , които  нямат  истински проблем , а леко  ги е заболяло вратлето  , докато са били на  3D маникюр  newsm78.
В нашите клиники има чудесни  кабинети  с кадърни  физиотерапевти .За тази сума  ще можеш  да си изкараш няколко месеца  в някой от центровете за  следоперативно възстановяване с процедури , гимнастика и масажи .
Преди няколко години ходих при д-р Георгиев в Медицинска академия /кабинета по физиотерапия / . Той правеше  някакви  точкови масажи с едни вретенца , мисля ,че  добре ми се отрази  , но отдавна не съм  ходила , не знам  дали работи още там .

# 324
В България, мануалните терапевти са само и единствено лекари, обикновено със специалност физикална медицина, неврология или ортопедия. Квалификацията се придобива след допълнително обучение, до което се допускат само лекари-специалисти.
Хиропрактик и чакръкчия не са равнозначни. Хиропрактика или остеопатия се изучава като немедицинска специалност, както е при нас кинезитерапията.
Ето малко информация, ако ви се чете:

http://osteopathy.com.sg/osteopaths-chiropractors-similarities-differences/

# 325
  • София
marchеva14, не съм в БГ, но тук физиотерапията се изразява в това, което описваш - специфични масажи, дори не знам дали бих го нарекла масажи точно, размърдват се ставите по гръбначния стълб за да се отпуснат и специфични упражнения. И помага. За упражненията ще кажа, че просто упражнения от нета може и да помогне (а може и не), но тези, които ще ти даде специалист за по-различни или най-малкото съобразени с твоето състояние и се променят, отново съобразени с твоето състояние. Не бих ги подценявала.
........................
По принцип си напълно права относно този вид масажи, да, те са специфични, но, има и едно НО! може и да съм го споделя за което се извинявам ако се повтарям. Моята приятелка която е от години в Германия преди време се разболя жестоко със страшно възпален нерв на ръката, плексит който се подкрепяше и от дискова херния в шийната оласт.  Положението ѝ стана изключително тежко, на лекарства не отговаряше, полза нямаше месеци наред и ѝ предложиха операция ,но тя категорично отказа.  По съвет на други германци - приятели отиде при доктор остеопат. За нас , тук в България тази специалност е силно непозната. Не отваряйте и не търсете, няма смисъл всичко съм разгледала и зная до къде сме я докарали с тази специалност.  Това са лекари които учат медицина около 6 години и после още около 2 за тази специалност. Много е сложна и основно обучението е във Великобритания. Та, тази докторка - остеопат в продължение на три месеца я лекува само веднъж седмично и накрая за мое огромно учудване с изключително положителен резултат. Този вид медицина освен че помага, основно търси причината от къде идва заболяването. При нея идваше от червата ѝ, вярно е че тя има там сериозен проблем, който се контролира успешно.  Няма и спомен от този плексит.  Като цена е далеч от това което ни се предлага от американците, само по 100 евро на седмица, въпреки че американците  вероятно се чувстват и неудобно , защото ми се обясни че "все пак цените са съобразени с бълг. доходи"..... ?!?
 На мен ми е крайно неудобен този вариант, като престой  в  Германия най-малко три месеца, но това си е вече мой проблем. За огромно съжаление не бях постоянна във връзката си с доктор-остеопат в Гърция-Солун. Има и работят.

Дренка, мисля, че си в грешка относно остеопатите. Това си е раздел от общата медицина и са си лекари определено. Не искам да влизам в противоречия, в никакъв случай.  Peace Peace

............................

От друга страна, останалите неща, които описваш не ми харесват. Първо, 4100 лева е огромна сума, аз не бих я дала...  Второ, за какво са ти правили рентген, при положение, че нищо не се е виждало? Ако искат да видят нещо да направят един ЯМР или нищо да не правят, а не просто да те облъчват ненужно. Трето - какво се споменават шийни прешлени, като на тях нищо им няма? И за работата на бюро - ми то кой не работи на бюро в днешно време. Ако пък беше казала, че работиш права цял ден щеше да ти каже, че това е проблема...

За 3D рентгена ми стана интересно - реално рентген може да е 2D, т.е. стандартна снимка или скенер, където се правят много рентгенови снимки в различни сечения (100-200-300, зависи от мястото) и като се наслагат се образува триизмерно изображение. 7 рентгенови снимки 3D не правят.
Ти ми кажи, щото на мен не ми е ясно . Нося си и диск от ЯМР, що не го разгледаха.....
Интересното е и това, което аз до момента не споделих, че още със сядането пред този ренг. апарат, само за секунда през главата ми минава мисъл.." ама този защо е толкова стар, то в моята си поликлиника е по-нов модел"... но това е само за  част от секундата, на всички ви се е случвало такова усещане и мисъл да протече през вас, но ... реших че съм в грешка огромна.  Останах си на място.

Пав, това което ни показваш като разглеждане на снимката..... такова нещо няма. Та това си е вече модерна техника. Тук съответната  ти снимка се поставя на най-обикновено светлинно табло, нищо повече и си гледаш кокалките.  Mr. Green

.............................
Диагноза и лечение щяли да изпишат след 10дни, което за човек, който не е от София и е трудно подвижен си са бая разходки....И вече след диагностиката се провежда терапия,  която в най -краткия случай е 2 седмици, хоспис не предлагат, а това само по себе си удвоява сумата за хора от страната.. .
Та изгубиха ме като пациент.  Laughing
Не, не се предлага хоспис, ама ти се предлагат много удобни фотьойли в приемната им.  Joy Joy Иди ми, дойди ми е ...

В интерес на истината след тази криза която направих за първи път през живота си, аз се подобрявам определено. Болка нямам, категорично. Спя нормално. Лекарства не взимам никакви. Този Дискус не съм го ползвала - страх ме е от неизвестното и непознатото.  Ходя малко трудно, не усещам добра поддръжка от дясното си краче все още. Трудно изкачвам стълби, като раз, два, раз два, нали знаете как се качват стълби, та на мен още ми е трудно, има я тази слабост. Но, съвсем нормално си измих прозорците, а те не са малко, е не мога да се кача още на стълбата да измия едни други нещица, но и това се надявам, че ще стане с време.  Само не зная дали да правя кинезитерапия при определен човек, защото едни казват - спокойствие, а други - движение. Това не ми е ясно. Ако е до мен съм съгласна и на операция за да се свършва и да живея нормално,, а не да се пазя, но от друга страна невролозите ми казват -" операция - в никакъв случай, само ако се влачиш". Къде е истината - не зная.
но на едно лице от темата ни ще кажа, не , не запълних дупката си все още, както ми беше предрекла. Злопаметна съм и то ако се отнася за здравето ми.

# 326
Марчева, има и лекари-остеопати.
 Известна в близкото минало форумка, преди време ме заличи от фейсбук контактите си, след като й зададох няколко въпроса относно остеопатията, която започна да рекламира, като дейност, и по-специално - как точно възнамерява да поставя диагнози, при положение, че няма елементарни медицински познания, да не говорим за образование.
Та, има остеопати в България, някои са лекари, други - не. Simple Smile

# 327
  • София
Марчева, има и лекари-остеопати.
.........................
Точно. Лекари-остеопати. Това е много важно и ме разбра от първи път за какво говоря. Това е сложна специалност.
..........................
 Известна в близкото минало форумка, преди време ме заличи от фейсбук контактите си, след като й зададох няколко въпроса относно остеопатията, която започна да рекламира, като дейност, и по-специално - как точно възнамерява да поставя диагнози, при положение, че няма елементарни медицински познания, да не говорим за образование.
......................
Точно от това ме е страх тук , у нас. Много добре си направила след като си и задала правилните въпроси. Някои се представят за такива и страшното е,  че се опитват да работят в/у хора. Силно скептична съм и не смея да отида при такива. Издирвах, четох за лекари -остеопати, но не и в България за съжаление. За мен тази специалност не е разковничето на всички болести, разбира се, но при навяхвания, проблеми със скелетен апарат, с други подобни могат и да помагат, но всичко е в границите на възможното.

# 328
От САЩ, ама кой, ако има успешна практика там би дошъл в България. И да те гледат на рентген, при положение, че имаш ЯМР  Whistling Не им е чиста работата. С тези суми дето ги искат по-вероятно пари перат отколкото да вършат някаква смислена работа.
Плюс, че хиропракторите са много съмнителна специалност, може да помогне евентуално за болка, но нищо повече. С активна херния не бих си дала кръста в ръчичките на такъв.

marchеva14, така както го описваш ти не си за операция, няма смисъл в този момент. За да си помогнеш да мине по-бързо защо не потърсиш някъде един курс физиотерапия да минеш. Почивка също си дай - но не да си лежиш, а просто да не натоварваш кръста (като например да не миеш прозорците Simple Smile ) и движение също - важно е да се поддържа мускулатурата стегната. Някакви подходящи упражнения всекидневно поне по веднъж и без много навеждане и вдигане на тежко, ако седиш по-дълго време ставай на всеки час за 5 минути да се размърдаш.

# 329
  • София
х_diabet_mama, коя е тази сръбкиня - би ли дала линк?

http://www.lozemed.eu/
преди е било http://grad.bg/o-553660-%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1% … D0%BD%D0%B8%D1%8F

аз поне реших, че е сръбкиня, защото имаше такъв акцент, но няколко човека са си били гелове там и са се изправили. Но при баща ми има и става за смяна и тя смята, че има вероятност болката да е от там. Иска да го види след операцията.

Иначе за инжекциите, баща ми след първата имаше зверска реакция, казва все едно си бие извлек от люти чушки, няма спане от болка. От днес няма вече ракция. болките са една идея по-слаби от преди инжекциите, но може и така да му се струва след 6 дни кошмарни болки. Дано тази силна реакция означава добър отговор на тялото, както се пише по форумите.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 17:59 от х_diabet_mama

Общи условия

Активация на акаунт