Дискова херния - 13

• 131 759
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • София
От САЩ, ама кой, ако има успешна практика там би дошъл в България. И да те гледат на рентген, при положение, че имаш ЯМР  Whistling Не им е чиста работата. С тези суми дето ги искат по-вероятно пари перат отколкото да вършат някаква смислена работа.
Плюс, че хиропракторите са много съмнителна специалност, може да помогне евентуално за болка, но нищо повече. С активна херния не бих си дала кръста в ръчичките на такъв.
.....................
Напълно съм съгласна с теб, въпреки че цитират на едно място в пресата, че имали 130 хил пациента в САЩ.. и силно успешна практика!?! Тогава какво търсят тук....не знам при успешна практика да вървиш някъде си и да си търсиш нова такава... Може пък да са дошли на добра воля  само да помагат и да желаят да  възвръщат здравето на хората, ама пък смущаващо е сумата която искат. Представи си един по-възрастен пациент - пенсионер около 60 г например как ще плати тази сума при положение, че пенсията му е около 400 лв месечно, невъзможна работа е за него. "Нещо има гнило в Англия", така имаше един лаф... Simple Smile

.......................

marchеva14, така както го описваш ти не си за операция, няма смисъл в този момент. За да си помогнеш да мине по-бързо защо не потърсиш някъде един курс физиотерапия да минеш. 
Не, не съм за операция след като мога да се навеждам и безпроблемно да си докосвам пръстите на краката и да се навеждам назад.  При тежки дискови хернии смятам, че това не е възможно, но нека да споделят и другите, може и да съм в грешка.
Хубави съвети даваш,  донякъде ме успокояваш,  че мога са мина и без нож, въпреки че те искат да ме срежат бързо. От една страна им се доверявам защото са лекари и знаят повече от мен, а от друга нещо в мен ми говори да не го правя. А сега ,де... Ще търся в София добър  физиотерапевт, дано да ми помогне за да се движа безпроблемно и да не мисля постоянно  дали ще ме заболи или не...Ейййй, това страховете ни ни съсипват психически понякога.... мда.

.............................

http://www.lozemed.eu/
преди е било http://grad.bg/o-553660-%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1% … D0%BD%D0%B8%D1%8F
..................
Иначе за инжекциите, баща ми след първата имаше зверска реакция, казва все едно си бие извлек от люти чушки, няма спане от болка. От днес няма вече ракция. болките са една идея по-слаби от преди инжекциите, но може и така да му се струва след 6 дни кошмарни болки.........................
Разгледах ги всичките. Жестока реклама и това ме спира определено. Няма пълно излекуване и тези "революционни" методи вече ми дойдоха до гуша да ги чета. Аз поне не им вярвам.  Само като прочетох за болките които е изпитал баща ти и вече давам назад. Peace

# 331
Не, не съм за операция след като мога да се навеждам и безпроблемно да си докосвам пръстите на краката и да се навеждам назад.  При тежки дискови хернии смятам, че това не е възможно, но нека да споделят и другите, може и да съм в грешка.
Надявам се, че не практикуваш често това навеждане, да не вземеш така да си останеш  smile3538 smile3538

# 332
  • София
.................
Надявам се, че не практикуваш често това навеждане, да не вземеш така да си останеш  smile3538 smile3538
Не, не в никакъв случай.. внимавам. Само се  пробвах дали мога отново да го правя, мога.  Simple Smile

# 333
Иначе за инжекциите, баща ми след първата имаше зверска реакция, казва все едно си бие извлек от люти чушки, няма спане от болка. От днес няма вече ракция. болките са една идея по-слаби от преди инжекциите, но може и така да му се струва след 6 дни кошмарни болки. Дано тази силна реакция означава добър отговор на тялото, както се пише по форумите.
За какви инжекции става въпрос, които са толкова болезнени?

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 03:51 от Rainbow Dust

# 334
  • Варна
Здравейте, наскоро открих темата и минавам да споделя за себе си и помоля за съвет  Simple Smile Нямам поставена диагноза ДХ, но имам налице всички симптоми ..

Накратко : силни болки в кръста започнаха в началото на 2015 , отидох при масажистката си, която е и рехабилитатор за съвет (личния ми лекар нямаше свободни часове тогава). Та рехабилитаторката ме посъветва да взема на първо време обезболяващи, както и ми предложи да ми прави процедури с обезболяващ гел, втриван с ултразвук. Обезболяващите всъщност бяха Нурофен.

Започнахме ги, 10 на брой , помогна ми, т.е. имах облеклечение, правихме и няколко упражнения  , нямаше блокажи. Отшумяха големите болки, продължих с лека гимнастика и много вардене-да клякам, да избягвам тежко и тн ..

След няколко месеца получих пак силни болки, стигнах този път до прахчетата -аулин и фламексин, за 3 дни отшумя и отново при рехабилитаторката за процедурата с ултразвука.
Имам рент. снимка, и заключението на доктора е ,че няма изменения , всичко е ОК. От нета разбрах, че не е достатъчна, за да се види , ако има нещо ...но не продължих нататък -невролог/скенер и тн .

След като отшуми голямата болка, остава обаче една постоянна в седалищната част и надолу по левия ми крак, търпи се, когато съм в движение почти не я усещам, най-зле е когато съм седнала и трябва да стана ... В момента съм така, и от понеделник започвам физиотерапия.

Междувременно от петък до понеделник физиотерапевта ми изписа да пия Алфамил прахчета, за да се успокои малко мястото.

Имам няколко въпроса към вас, които ме тревожат, а няма на кой да задам -това изтръпване на пръстите на левия крак говори ли за влошаване на състоянието ? Свързано ли е с периодично изтръпване на лявата половина на врат/глава?

Физиотерапията само облекчава ситуацията или има и по-продължително действие. Физиотерапевта ми предлага да направим 7дни (20процедури) терапия и след почивка от 20-30дни да повторим.

Пиете ли Милгама Н и получавате ли гадене от нея? Предписа ми я физиотерапевта, започнах , както е по предписание , но се появи гаденето.

# 335
Изтръпването не е добър симптом и означава, че увреждането напредва.

Никога не съм имала гадене от Милгама Н.

# 336
Г-це Д,

Не се притеснявайте да задатете въпросите си към физиотерапевта. Каква е причината,  излизайки от кабинета на лекаря, и да питате във форум?

# 337
  • Варна
DeVa® , благодаря за отговора .

Дренка, ще задам и на него въпросите си, но исках да попитам и реални хора, особено пък ако има в темата такива, които вече са правили физиотерапия...

А има ли ремисия това заболяване, или всичко е индивидуално и зависи от начина на живот ?

# 338
.................
Не, не в никакъв случай.. внимавам. Само се  пробвах дали мога отново да го правя, мога.  Simple Smile
И мен  преди  месец  невроложката ме  поогъва  , ходих на пети и пръсти  , но  ДХ  си я имам  /с тенденция към тройна /. Аз умирам  от  болки  при  по-дълго  седене от  1 час /не ставам  да  "на маса" Laughing /.
След  като  получа  подобрение  и започна   упражнението с прозорците и пердетата , пак ме хвърля  в тъч линията .
Сега съм на физиотерапия  и после  след препоръка на физиотерапевта ми , започвам  Дискус-а  Praynig Peace

# 339
  • София
Иначе за инжекциите, баща ми след първата имаше зверска реакция, казва все едно си бие извлек от люти чушки, няма спане от болка. От днес няма вече ракция. болките са една идея по-слаби от преди инжекциите, но може и така да му се струва след 6 дни кошмарни болки. Дано тази силна реакция означава добър отговор на тялото, както се пише по форумите.
Дискус

Но това го наричат "лечебна криза", ако я няма - не действа. Не при всичи е толквоа силна, баща ми е доста зле а и си е на възраст.

# 340
 Здравейте! На някой да са му останали ампули Дискус композитум с 37 съставки, за да ми ги продаде? А някой пробвал ли е тези за ветеринарна употреба? Благодаря!

# 341
Дискус

Но това го наричат "лечебна криза", ако я няма - не действа. Не при всичи е толквоа силна, баща ми е доста зле а и си е на възраст.
Shocked Close Twisted Evil Тъкмо  съм се нагласила  да започна  с  това  чудо ...направо ме разби  #2gunfire #2gunfire

# 342
Така наречената "лечебна криза" може да не се появи при всеки е различно, виж няколко стр.назад има колега който е много доволен от Дискуса, като при него не се е проявила кризата. Направо е започнало подобрение но казват, че кризата е нормално да се появи, стига да можеш да я изтърпиш. Лично при мен нямаше криза, но и нямаше очаквания ефект 10бр инжекции всеки ден по една за десет дни.

# 343
Дискус

Shocked Close Twisted Evil Тъкмо  съм се нагласила  да започна  с  това  чудо ...направо ме разби  #2gunfire #2gunfire
Аз също изживях адска криза, по-силна от всеки друг път! Но се оказа за добро,след кризата ги започнах ударно - всеки ден. Сега съм си О.К!
Е смятам драстично да променя двигателния и хранителния си режим. Вече го правя от седмица и се чувствам супер!

# 344
Така наречената "лечебна криза" може да не се появи при всеки е различно, виж няколко стр.назад има колега който е много доволен от Дискуса, като при него не се е проявила кризата. Направо е започнало подобрение но казват, че кризата е нормално да се появи, стига да можеш да я изтърпиш. Лично при мен нямаше криза, но и нямаше очаквания ефект 10бр инжекции всеки ден по една за десет дни.
А това ли е обичайният курс на лечение или е индивидуално? / и ако е според конкретният случай- кой трябва да определи за колко дена и през какъв интервал да се слагат инжекциите? /

Общи условия

Активация на акаунт