Дискова херния - 13

• 131 722
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Оо ужасно дълго, ти какви процедури правиш?

# 376
Наречен май беше  предимно  за  разни депресивни състояния , но почивката си е почивка .
Доскоро бях на физиотерапия и при една от процедурите  попитах  за увреден нерв -отговориха ми ,че е дългичко възстановяването  - около 10-12 месеца  ooooh!

Кого попита - лекар, рехабилитатор?

# 377
Милгамата не може да се пие 10-12 месеца. Опасно е за периферните нерви. Аз съм пила максимум месец.
Освен това не мисля, че толкова дълго време е нужно за нерва.
Понеже преди време една потребителка ме нападна като ѝ казах, че притиснат нерв не може да се възстанови, ако не се освободи, на теб също ще ти кажа да помислиш дали този нерв не е блокиран.
С толкова дълъг прием на Милгама трябваше да имаш подобрение, ако нервът се храни нормално.
Но ако няма оросяване, пиенето на каквото и да е няма да даде резултат.

# 378

DeVa®   Благодаря ти за отговора.Съгласна съм с теб на 100%,оперирана съм преди месец и половина,и от тогава пия Милгама,но вече я спрях Simple Smile  ОК съм за  сега Wink Определено притиснат нерв НЕ може да се възстанови,ако не се освободи!  Simple Smile

# 379
Наречен май беше  предимно  за  разни депресивни състояния , но почивката си е почивка .
Доскоро бях на физиотерапия и при една от процедурите  попитах  за увреден нерв -отговориха ми ,че е дългичко възстановяването  - около 10-12 месеца  ooooh!

Кого попита - лекар, рехабилитатор?
Попитах рехабилитатора , не претендирам  за  научен отговор , споделям  разговора  Peace

# 380
Аз съм ходила в Наречен,точно за дискова херния, след пареза на крака- първоначално след физиотерапията се влоших, но пък после имах сериозно подобрение/ около 6 месеца, нямах никакви проблеми/. И поне известно време спях като бебе...Определено водата там отпуска нервите и  действа успокояващо. НО, е противопоказна при наличието на тумори и  злокачествени заболявания/ дори и  при минали такива, не е  препоръчително да се ходи, но аз за съжаление го разбрах впоследствие/. Относно базата- тази в СБР е под всякаква критика- мизерия, вехто и мухъл.....,но пък рехабилитаторите и  масажистите са на ниво. Доколкото знам- във Военния санаториум е по- добре. А, аз лично бих препоръчала базата на " Медика", но то не е  по пътека.

# 381
А базата на Медика по НОИ може ли?

# 382
  • София
Личната ми каза, че за дископатията ми ще ми помогне физиотерапия. И понеже се чувства виновна за предишни свои грешки, ми даде направление(код специалност 23) за физиотерапия. Аз ходя на работа и ми е немислимо да излизам в отпуск,  за да ходя някъде. Въпросът ми е дали ще има ефект ако отида в поликлиниката- удобни са ми св. Лука или 17-та на Подуяне, че мога да ги посещавам преди и след работа, Исул евентуално също.
Някой има ли впечатление оттам, апаратурата каква е, какво включват процедурите и въобще дали си струва да ходя. Не знам и колко пъти мога да си взимам такова направление в годината, но много се надявам да ме облекчи поне малко.
Благодаря на отзовалите се!

# 383
Здравейте, момичета! Простете, че така нахлувам в темичката ви. Аз не съм диагностицирана с нищо към момента, но от известно време имам оплаквания, свързани с кръста и единия крак. Имам бърз административен въпрос - доколко лесно е да ти бъде издадено направление за Ядрено-Магнитен Резонанс от невролог, работещ със ЗК? Четох, че нещата никак не минават гладко, когато се опитваш да минеш това изследване чрез направление, а и по-важното - че без ЯМР на практика няма как да бъде видяно реалното състояние на гръбначните прешлени и да бъде назначено адекватно лечение. Мислих да ходя на първоначален преглед при проф. Иван Миланов, но има ли смисъл, при положение че все още не съм минала на ЯМР? Какво би включвал прегледът при специалист, при това положение? А и Миланов никак не взема малко, че да пръскам пари ей-така, за едното нищо. Rolling Eyes Благодаря! bouquet

# 384
Гърне, трудно се дава направление за ЯМР, трябва да получиш одобрение от касата.
За скенер е по-лесно, не ти ли върши работа?

# 385
Въпросa е дaли ще имaш индикaции зa ЯМР,тогaвa е лесно,зa седмицa и ти дaвaт нaпрaвление.Aз ходих нa консултaция с неврохирург,после неврологa с зaключението нa неврохирургa и епикризaтa от отделението(когaто лежaх) ме прaти в ЗК.Зa седмицa решението е готово.Но при мен имaх индикaции зa оперaция,не помaгaхa лекaрствaтa вече.

# 386
Разбирам, момичета, благодаря ви, явно трудно ще стане по установения ред. Sad Не знам дали съм за ЯМР, но имам болки в кръста и продължително изтръпване на единия крак - тези симптоми ту се появяват, тук изчезват. Със скенер не знам дали ще се види състоянието не прешлените. Никакъв опит нямам с неврологичните заболявания. Дали е възможно да е нещо друго, освен дископатия? Rolling Eyes

Да ме ориентирате и колко е цената на ЯМР платено? От-до, приблизително?

# 387
Разбирам, момичета, благодаря ви, явно трудно ще стане по установения ред. Sad Не знам дали съм за ЯМР, но имам болки в кръста и продължително изтръпване на единия крак - тези симптоми ту се появяват, тук изчезват. Със скенер не знам дали ще се види състоянието не прешлените. Никакъв опит нямам с неврологичните заболявания. Дали е възможно да е нещо друго, освен дископатия? Rolling Eyes

Да ме ориентирате и колко е цената на ЯМР платено? От-до, приблизително?
ПРЕДИ ВРЕМЕ ПРАВИХ  ЯМР  ЗА 200 ЛВ. , СЕГА  НЕ Е МНОГО ПО-СКЪПО .
Миналата година  си  направих  контролен скенер /за 50 лв. / ,за да  установим  дали има влошаване .
При добър  скенер  и опитен  лекар   това е  достатъчно  за установяване на  ДХ  Peace

# 388
Много благодаря за информацията! Hug Последно бих искала да попитам и няма да досаждам повече, има ли смисъл първият ми преглед да е при скъпоплатен невролог, като Миланов? Той ще може ли да ми каже нещо по-различно, отколкото някой специалист, работещ по ЗД? Предвид факта, че все още нямам никакви направени изследвания, в какво ще се състои първичният преглед? Ако ще дам просто ей-така 170 лв. за няколко минути общи приказки, не знам дали си заслужава. Вие как мислите?

# 389
А базата на Медика по НОИ може ли?
Май,не.......то си е като хотел. Частен.Но с лекари и  апаратура/към СПА центъра/. Имат пакетни цени, но всичко си се плаща.......Пробвайте във военния санаториум: http://svbogoroditsahospital.eu/wp/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B … 0%B5%D0%BA%D0%B8/

За ЯМР и аз съм давала около 200 лв, но с повече късмет/ разбирайте доктор,дето да ви даде направление/, за по-малко от месец се минава по ЗК. За разчитането на резултатите- аз разчитам на лекуващия/изпращащия лекар....

Общи условия

Активация на акаунт