Дискова херния - 13

• 130 171
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте на всички, преди две години ми откриха протрузия на ниво L5 - S1 след което имах падане при което започнаха болки в тазобедрената става в дясно. Сега ми минаха болките в дясно след мануална терапия но имам болка в лявата тазобедрена става и в ляво на кръста. Правих ЯМР и се оказа че старата протрузия почти се е затворила но имам нова на ниво  L4-L5. Насочиха ме за балнеосанаториално лечение в Павел баня. Въпросът ми е дали да отида сега докато още имам болки започнали преди около 3 седмици или да изчакам да отшумят. Другия ми въпрос е ако отида предполагам че ще искат да ми правят екстензии и не знам дали да се съглася тъй като чета че могат и да навредят. Ще се радвам на съвет. Благодаря предварително.

# 421
Децата искат да ходим на море и си мислех да изберем Поморие, за да мога да съчетая нещата, но не знам какви процедури ще са подходящи за мен, а се притеснявам, че като си плащам могат да решат да ми правят и неща, които не бива. Благодаря ти за мнението. newsm78

Опитайте се да промените нагласата си към позитивна. Вие няма как да знаете кое е подходящо за Вас, процедурите не се продават, както  в магазин, затова е й прегледът от лекар. Simple Smile
Преди няколко години ходихме на Поморие с карта , която включваше  по две процедури на ден , след два дни чакане  най-после ни прегледа  "лекарка" , която беше много нервна , защото  опашката беше  невъобразима . Казахме и ,че след като   са платени  процедурите , предпочитаме да са с уникалната  поморийска кал и луга , тя просто каза - добре  и ни включи  в графика . За пропуснатите два дни ни  добавиха  някакви  допълнителни  масажи с дървени  валяци .
       newsm78 Искам да кажа ,че е луд късмет да попаднеш  на лекар , който да ти обърне внимание в работно време и да  се напъне  да ти препоръча  точната за теб терапия .

# 422
Здравейте,

Обръщам се към Вас за съвет. На 24 години съм и имам дискови хернии от около 6 години, тъй като бях много запален по финтеса, и в следствие на редовни претоварвания получих тези контузии. През Август месец 2014г. болките се услилиха и започна изтръпване и "дърпане" в легият крак. През Декември 2014 направих ядрено магнитен резонанс, чрез който се установи наличието на две дискови хернии на нива Л4-5 и Л5-Ес1

Тогава неврохирурхга ми каза, че е наложителна операция, но не бях съгласен. След което се консултирах с още 3-4 невролога и неврохирурга, които също ми казаха, че трябва операция, за да се оправя, но първо исках да пробвам всичко. Започнах терапия с противовъзпалителни и милгама и инжекции Дексаметазон и започнах отново Фитнес с цел отслабване и свалих 10-тина килограма. След тази процедура се чувствах добре за около два месеца, след което болките и изтръpпването се върнаха отново.

След няколко месеца започнах физиотерапия, след която отново нямаше никакъв ефект. Тази година март месец направих 8 дневна терапия в Павел баня, която включваше Тангентор, Водни екстензии и Физиотерапия. Докато бях в санаториума и две седмици, след като се прибрах само лежах и пиех противовъзпалителни. Месец след терапията болките и изтръпването отново се върнаха.

След консултация с Др. Габровски младши от Пирогов реших да се оперирам, но преди това направих отново ЯМР и ЕМГ, след което невроложката, която ми изписа изслведванията и провеждащата ЕМГ-то ми казаха да не се оперирам. Невроложката ми каза, че херниите реално са само пролапси. ЕМГ-то показа, че няма увреждане на нервите по долните крайнци, но на ниво L4, L5, S1 има увреда на нервните коренчета и от там не минава почти никакъв сигнал.

В крайна сметка съм се разбрал с доктор Габровски да се оперирам на 18.07.2016г. , но преди да се подложа желая косултация от вас.

Качил съм снимките от ЯМР тук:

https://drive.google.com/folderview?id=0B5PnqtRehV4hNkx5R29jX18w … E&usp=sharing

# 423
Добре де, толкова време болки и мъки, притиснати нерви, сума лекари са ти казали, че е належаща операцията, ако тук някой ти каже, че не е нужна операция ще се откажеш ли?! Кофти е операцията, по-добре човек да се оправи без нея, ама ако не става без - не е толкова и ужасяваща. Ако са притиснати коренчетата, шанса само да се оправи клони към нулата и колкото повече се протака, толкова по-дълго ще е възстановяването на нервите и по-голяма вероятността да се получи перманентно увреждане.

Невроложката, която ти е казала да не се оперираш, все пак какво каза да правиш като алтернатива, при положение, че година вече имаш болки в крака и нищо не помага и при положение, че има увреждане на нерви? Откъде е станало това увреждане според нея?

За мен лично, операцията беше като чудо - след нея всичките болки които ме бяха мъчили месеци изчезнаха веднага. Вдигнаха ме 2-3 часа след операцията и то повече да мине упойката, не толкова проблем в рязаното. Възстановяването беше няколко седмици - не съм имала болки или други оплаквания, просто пазене всичко да зарастне както си трябва.

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 23:00 от wildBee

# 424
Къде ти беше операцията, wildBee?

# 425
Искам да ви запитам нещо. Понеже ще почиваме в Поморие, знаете ли, дали има възможност да се ползват само процедури срещу заплащане, без да отсядам в санаториум?

# 426
Аз миналата година бях със семейството си на квартира и ходих в Санаториума да ползвам рапа срещу 4.00 лв. Мисля, че няма проблем и за другите процедури, но за по-сигурно може да питаш по телефона.

# 427
А имаше ли полза от тези процедури?

# 428
А имаше ли полза от тези процедури?
Спасението за мен беше само операция, макар че за съжаление минаха вече 2 месеца и не мога да се похваля като някои други (все още имам болки в краката и в кръста). Преди операцията пробвах и в Баните, Смолянско. Неврохирургът ми обясни, че когато хернията е толкова голяма, каквото и да опитам е губене на време.

# 429
Благодаря за отговора wildBee

Невроложката ми каза че не съм се бил лекувал адекватно и че трябвало да лежа на легло 20 дни, докато пия лекарства, инжекции, след това физиотерапия и т.н.

Тези, които ми правиха ЕМГ също ми казаха да не се оперирам, въпреки че имам коренчева увреда на ниво L4, L5, S1, но забавното е, че едната ми каза да си живея с болката Simple Smile

Операцията при доктор Габровски младши ли сте я правили ?

# 430
На мен ми прави операция С.Габровски(баща) преди 2 мес. За сега се чувствам перфектно.Никакви болки от тогава Wink

# 431
Здравейте група,
има ли някой с операция за ДХ на шия и поставени изкуствените дискове /кейдж/. Дайте инфо за хирурзи, цена на операция и има ли ефект след операцията.

# 432
  • гр. София
Благодаря за отговора wildBee
Без да претендирам, че много разбирам, но коренчевата увреда не е показател за операция. И аз я имам на същите като вас, а съм с две операции... Това, което обаче мога да кажа е, че и от нея боли много. А пък едно ЕМГ дава много добра представа дали сте за операция, защото, ако има притиснат нерв си показва. Това е идеята на операцията, да се освободи нерва.
Невроложката ми каза че не съм се бил лекувал адекватно и че трябвало да лежа на легло 20 дни, докато пия лекарства, инжекции, след това физиотерапия и т.н.

Тези, които ми правиха ЕМГ също ми казаха да не се оперирам, въпреки че имам коренчева увреда на ниво L4, L5, S1, но забавното е, че едната ми каза да си живея с болката Simple Smile

Операцията при доктор Габровски младши ли сте я правили ?

# 433
Здравейте!

Майка ми страда от дискова херния (не една, а три) и вече е с доста тежки симптоми - изтръпване на краката и постоянно мравучкане. Обиколила е много лекари, излишно е да коментирам професионализма, отношението и вземането на сериозно на проблема. То е ясно, няма такова.

Прочетох в Интернет за хомеопатичните инжекции DISCUS compositum N mit Kalmia Ampullen
Според статиите и коментарите във форумите има страшно много доволни хора, но ми прави впечатление, че постовете са от преди няколко години и у нас инжекциите не са популярни.
Някой чувал ли е нещо за тях, има ли причина да не се препоръчват от лекарите, ако наистина са толкова ефикасни?
Ще съм благодарна на всякакви отговори. Здраве за всички!  bouquet

# 434
  • гр. София
На мен пък невроложката ми ги препоръча. Е, вярно от безсилие... Каза ми, че не знае вече как да ми помогне, че не и е работа, но и е жал и резултата - връчи ми тел на енерготерапевт и неправилно написани въпросните инжекции, ако съм искала да пробвам Simple Smile Имам намерение да пробвам, но първо трябва да си изясня защо има огромна разлика м/у разчета на новото ЯМР и консултацията, която направих.

Общи условия

Активация на акаунт