Дискова херния - 13

• 130 146
  • 748
  •   2
Отговори
# 450
  • гр. София
Какъв доктор е д-р Караджова?
Относно рехабилитацията на ВМА още октомври я препоръчах тук като условия и отношение. В петък след доцента минах да ги видя, след три рехабилитации там (а и лежане във времето в инфекциозната клиника) вече се чувствам като у дома Simple Smile Леглата им са супер, а функцията за повдигане на краката - незаменима при нашите болежки. Исках да си открадна едно легълце, но няма как

# 451
 Искам да попитам,за колко време калцира хернията?

# 452
  • гр. София
Някой може ли да ми обясни какво значи израза "рецесуална" в следното изречение: Медианна към рецесуална дискова херния вляво. Нещо ме човърка тази дума.

# 453
Здравейте,

Има ли някой ползвал тези инжекции? Има добри отзиви в Интернет, но лекарите никога не ги препоръчват.

https://www.medizinfuchs.de/produktinformation/discus-compositum … -pzn-4031138.html

# 454
Здравейте,

Има ли някой ползвал тези инжекции? Има добри отзиви в Интернет, но лекарите никога не ги препоръчват.

https://www.medizinfuchs.de/produktinformation/discus-compositum … -pzn-4031138.html
Здравейте, има доста информация в темите за тези инжекции,но много от хората,които са ги ползвали вече не пишат тук и е добре да попрочетете назад в темите.

# 455
  • София
Какъв доктор е д-р Караджова?

https://www.offnews.bg/news/Interviu_66/D-r-Marieta-Karadzhova-5 … havat_260479.html
"...д-р Мариета Караджова е главен асистент към Катедрата по неврология на Медицински университет - София и работи в Клиника по неврология на Александровска болница. Председател е на Българското дружество по мануална медицина на вертеброгенните заболявания (БДММВЗ), което е член на Европейското научно дружество по мануална медицина .."

# 456
Да де, но някой тук беше споменал за частен кабинет, където работи д-р Караджова, та затова попитах за координати.

# 457
Май никой няма информация за д-р Караджова. Търся добър кинезитерапевт в София като начало, а после ще търся и санаториум. От миналата седмица имам ЯМР и се оказа, че и аз имам ДХ, като в началото доста ме болеше, сега само по левия крак минава болка - имам засегнати нервни коренчета. Ще видя какво ще ми предложат лекарите, другата седмица съм на невролог. Но искам да похваля турмалиновия колан, който си купих - ако болният не е в остра фаза на болката, както е вече при мен имам много добър ефект на отпускане, отстраняване на сковаността в областта на кръста и облекчаване на болката. Кой знае колко време съм си ходила с ДХ а мислех, че е спондилолистеза, както беше показал скенера от преди 2 години. Четох тук за някакви ензими, ще се поинтересувам и може и до това да прибегна, че лекарства непрекъснато не ми се пият.

# 458
  • София
Здравейте! Не съм писала от много отдавна. За инжекциите дискус, спрях ги след като получих анемия, автоимунна и разбрах че е имало опасения, че те имат подобни странични ефекти. Не смея да ги ползвам вече.
Исках да питам относно изтръпватето на крака от коляното надолу, значи ли че трябва твърдо да мисля за операция? Хернията ми е от 2010, с годините бях сравнително добре, с много пазене, колан и така. Но след пътуване се появи това изтръпване и вече месец. Пия вилмео, лирика , а от вчера свещички диклак. Доста се уплаших честно казано Sad Лекарят пусна искане за ямр, но не съм в България и тук се чака много, може и година. Благодаря ви!

# 459
milittana, кой колан ползваш?

# 460
milittana, кой колан ползваш?

Май беше на някакъв доктор марката...японски патент - нещо такова. Изглежда много обикновен, не го зная дали е турмалинов както твърдят, но се навлажнява и се слага на голо. Загрява добре тялото и след това ме отпуска. Ако все така добре ми действа, съм решила и превръзката за очи, наколенките и това за китката от турмалин да си поръчам. Май д-р Нейчър беше. Видях че има най-различни колани, които се наричат турмалинови, някои от които явно доста скъпи.

# 461
Питам, защото аз пробвах един, даже питах в темата за него.
Обаче беше много дебел и твърд, за мен е невъзможно да го нося, особено преа лятото. Той ми стига до над пъпа, а аз нося дънки с ниска талия. Няма начин просто.

Ето, този:

# 462
Да, моят е като този. Ама той не е от тези за постоянно носене....аз го издържам няколко минутки - отначало 10, сега стигам до 30 и махам, че почва да пари. Нещо като физиотерапия в домашни условия. Пише, че имало някакъв комбиниран, на който му се махат магнитните или някакви там плочки и ставал за постоянно носене. Аз от тези постоянните колани не съм си взимала и нямам впечатления. Отслабвала мускулатурата в лумбалната област и затова се въздържах. Та ако имаш такъв, намокряш там частта с магнитите или каквото е вътре, слагаш на кръста и така до 30 минути. Аз се опитвам да го правя 2 пъти на ден, но ходя на работа и сутрин бързам , та често е веднъж.

# 463
Интересно. Thinking
На мен не ми обясниха, че се носи за определено време.
Нямам, защото ми донесоха да го пробвам и като видях, че не ми е удобен, го върнах.

# 464
Май никой няма информация за д-р Караджова. Търся добър кинезитерапевт в София като начало, а после ще търся и санаториум. От миналата седмица имам ЯМР и се оказа, че и аз имам ДХ, като в началото доста ме болеше, сега само по левия крак минава болка - имам засегнати нервни коренчета. Ще видя какво ще ми предложат лекарите, другата седмица съм на невролог. Но искам да похваля турмалиновия колан, който си купих - ако болният не е в остра фаза на болката, както е вече при мен имам много добър ефект на отпускане, отстраняване на сковаността в областта на кръста и облекчаване на болката. Кой знае колко време съм си ходила с ДХ а мислех, че е спондилолистеза, както беше показал скенера от преди 2 години. Четох тук за някакви ензими, ще се поинтересувам и може и до това да прибегна, че лекарства непрекъснато не ми се пият.

Като начало, персонално Ви напомням, че кинезитерапевтът не е лекар, не е медицински специалист и правата му се ограничават до ниво "изпълнител".

Общи условия

Активация на акаунт