По-бърз растеж на косата - тема 5

• 77 854
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Жани, гледам ги тия мацки на първа страничка и се опитвам да си сметна колко см. е моята коса  bouquet
За уикенда ми е любим моя си бъркоч - синапено масло разредено с жожоба и капки евкалипт за корените и за дължините - същата смес заедно със една " проста" купешка маска с палмово масло( фаворитката ми за сега).
Каня се и на кокосовото масло ама кога ще е....все големи са ми шишенцата от маслата, а маслени маски правя след 3 сед. от боя т.е. към 2-3 пъти в месеца. Я, споделете, ако мажа само с купена маска преди ш-н дали ще ми събори цвят, че от маслата пада до край?

# 16
Почвам да се зарибявам с този желатин... Mr. Green Само не разбрах - като маска ли го ползвате, т.е. смесвате със шампоана и чакате поне час или нанасяте и измивате в банята? И има ли проблем с измиването? Rolling Eyes

По темата да кажа: правя маски с масла - най-често рициново и кокосово, понякога и зехтин. Правя микс от тях и нанасям, престоявам по 5-6 часа максимум, минимум по 2. Понякога не ги смесвам като рициновото го слагам само в корените, а по дължините кокосово. От време на време прибавям и по капка-два чаено дърво.
Скоро към горните съставки ще пробвам и с кисело мляко и яйце - има всякакви разновидности.
С хума маските ги намалих доста - действително изсушават, но при мен има бързо омазнаяване в корените, така че ми действат добре. Освен това и придават един уау обем. Wink

# 17
  • Пловдив
Благодаря за темата  bouquet.
По въпроса от скоро ползвам готовото масло на Кхади и съм много доволна от него, но като ви чета тук за този желатин и реших, че мога да ги редувам, защото имам една купувана маска за коса и да я оползотворя, та да не е поредното нещо, което съм купила и след това изхвърлила, защото му е изтекъл срока на годност.
Но не мога да преценя точно как да я направя и съотношението. Какво мислите за това: 1/2 супена лъжица желатин я смесвам с вода (но колко), след това го добавям към маската, която ще сложа и след това загравям, после нанасям, стоя така час или повече и след това мия косата.

# 18
Жанче, страхотна тема  bouquet

Включвам се и аз в новата тема, че ви следя тайно от известно време  Laughing Mr. Green
По въпроса с желатина, аз преди време бях пробвала и аз също ръсех бяло исе получи нещо ужасяващо  ooooh! Но четейки ви си мисля, че аз тогава разредих само с вода, а да не казвам, че и за пръв път в живота си разреждах желатин, та може и това да не съм направила правилно  Mr. Green Но бързо ми се втвърди косата и после трудно отмих и беше гадно като цяло.
Но сега почвам да си мисля да взема да пробвам пак като добавя балсам обаче, препдолагам че той ще "омекоти" целия процес  newsm78
Ще пиша, ако пробвам.

По въпроса за запис също правя маслени маски, макар и не много редовно. Направила съм си една смес от 7-8 масла и мажа тях най-често. То май се оказа, че не е трябвало да ги смесвам предварително, ама няма да ги изхвърлям пък  hahaha Нищо им няма  Simple Smile Кокосово скоро не съм мазала, трябва да се поправя. Витализиращото на Кхади също го харесвам.
Иначе аз май повече ползвам балсами отколкото маски, като се замисля даже май нямам маски или поне не се сещам  newsm78 Grinning

# 19
  • Sofia, Bulgaria
..::V.I.P::.. можеш и по двата начин да правиш, желатин смесен с шампоана и измиваш веднага и смесен с вода и маска, стоиш около час и миеш.

*Padme* рецептата е за 1 с.л. с 3-4 с.л. вода, значи за 1/2 с.л. желатин се пада по 1 и малко-2 с.л. вода.

Чак сега се сетих, че не написах по темата за запис.
Най-често ползвам стимуланта на Икаров, рициново/ЯЧРМ (не намирам никаква разлика между 2те) масло за корените, за дължините кокосово, ленено, зехтин. Всичкото това го редувам и правя всякакви комбинации. Рядко смесвам маслата. Маската с желатин няма да я споменавам Laughing и също така често си слагам желатин в шампоана. Понякога, но по-рядко, правя маски с индийски билки смесени с касия.  Peace

# 20
  • sofiq
Хайде и аз в новата тема Hug

NoshtenYastreb  - много ми хареса новата ти прическа,много свежо - особено за идващите топли месеци PeaceАз нямам снимки,но след като я отрязах мойта е може би десетина-петнайсет см. по дълга от твойта....нещо са ме хванали лудите и мисля тя да си го отнесе и да я резна още Crazy

Аз любима маска нямам,нито домашна нито купена....пробвам каквото ми препоръчат или прочета,много съм редовна с маски и домашни и купени и с прекразна коса не съм се видяла до сега.Но тъпо и упорито продължавам Peace

# 21
  • Sofia, Bulgaria
ted. за предстоящите горещини ще ми е супер наистина  Laughing, но сега ми измръзва врата направо. Нали си е свикнал да има вълна да го топли. И още си ме гони навика като обличам блуза, яке или като си мятам чантата на рамо да си вадя вадя косата да не я защипвам  Joy

# 22
Сложете маската с желатина с подробни обяснения в първия пост на темата, моля.
Смятам да я правя през почивните дни и ще ме хванат лудите да я търся през телефона.

Жана, разкажи за банана, да се посмеем.

# 23
И аз през уикенда смятам пак да направя желатина ,само се чудя дали да не сложа и масло от синапено семе или ще стане прекалено  Mr. Green

# 24
  • София
Жанче, благодаря ти слънце за новата тема  Hug
След малко ще се мажа с желатин  Mr. Green

Иначе, маски правя всякакви. И с масла, и с индийски билки, и с храна  Laughing Любима нямам, защото от толкова много смеси и комбинации не мога да разбера коя е най-добрата  Crazy

# 25
Дами, искам да ви питам какво мислите за хининовата вода? Има ли ефект от нея?
Аз от две-три години използвам хининовата вода на Милва с едно таралежче и съм много доволна. Всеки път след баня впръсквам в корените и масажирам за да да разнеса навсякъде. При мен действа на растежа, засичам си по "бебешките косички".

По темата: Правя маски събота вечерта и преспивам с тях и неделя сутринта измивам. Последното с което се омазах и бях много доволна: 1 жълтък, стимуланта на Икаров на око, рициново масло на око, зехтин на око (и от това "на око" малко изтървах зехтина Grinning Grinning Grinning Grinning но всичко си го изпи косата, не е проблем) 1 супена лъжица канела, 2 супени лъжици ракия (за по лесно измиване). Косата след това беше някак подредена и тежка, супер мекичка и бляскава.

Имам и един въпрос. В предишните теми бях чела, че момичетата използват първо балсам за измиване на маслена маска. Да ви попитам, как става номера? Влизате си под душа, намокряте и слагате балсам, измивате, след това шампоан? После ползвате ли пак балсам? Така и не можах да го разбера как става.

# 26
  • Karlovo
Момичета колко време се пият витамините Maxi Hair ? Правят ли се някакви почивки или може да си ги пиеш постоянно ? Каква е разликата межу Maxi-Hair и Maxi Hair Plus ?
И аз мисля да експериментирам с желатина тази седмица .Още не съм схванала точно нещата ,но до тогава мисля ,че ще се ориентирам или просто ще сложа малко в балсама и ще изплакна без да мия след това с шампоан .

# 27
  • Sofia, Bulgaria
лисичка в предната тема мисля, че Did-ko беше слагала масло с желатина и й се беше пресекла. Дано да се включи и да ти отвори.  Peace
Имам и един въпрос. В предишните теми бях чела, че момичетата използват първо балсам за измиване на маслена маска. Да ви попитам, как става номера? Влизате си под душа, намокряте и слагате балсам, измивате, след това шампоан? После ползвате ли пак балсам? Така и не можах да го разбера как става.

Точно така се прави. Намокряш си хубаво косата после с балсам, след това с шампоан, после балсам/маска, ако косата ти има нужда.

# 28
лисичка в предната тема мисля, че Did-ko беше слагала масло с желатина и й се беше пресекла. Дано да се включи и да ти отвори.  Peace

Така е- пресече се желатина. Мисля, че има общо това, че желатина е водорастворим (с ужасните ми познания по химия) Mr. Green

# 29
Сложете маската с желатина с подробни обяснения в първия пост на темата, моля.
Късно е, чеде  Laughing, сега си идвам от работа и вече е късно да редактирам...иначе хубаво вчера ми се въртеше в акъла точно това да направя, ама айде де... Blush
Като тръгнеш да я правиш, пиши, ще ти публикуваме линка/рецептата отново  Hug

Жана, разкажи за банана, да се посмеем.
Четох някъде, че се намачква хубаво един банан и се нанася на влажна коса, престоява се повечко време и се отмива...няма да ти обяснявам как цяла седмица след въпросното злополучно измиване си вадих от косата вкиснати парчета банан  Mr. Green ooooh!

Дид-ко, ето ти цялата снимка, така по-лесно ще я измериш  Hug Иначе идеята на снимката е да покаже разликата във видимата дължина при различните видове коси  Wink :
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт