По-бърз растеж на косата - тема 5

• 79 835
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia, Bulgaria
Обезцветена съм, съответно е свръх суха, бихте ли ме посъветвали относно домашна маска с положителен ефект (след отмиване става по-рижава, ако може да има тониращ ефект).
Няма как и съживяващ ефект и тониране  Wink (само къната има подобен ефект).
След обезцветяване с римувър косата ми я спаси маска със около 100 мл. зехтин и 40 гр. рициново масло (обикновено) редувана с кокосово масло и стимуланта на Икаров. Не нагрявай маслата защото ще си свалят боята още повече. Кокосовото го разтривай между дланите до разтопяване.

Моята коса пък нещо хич не се разбира с меда. Аз като цяло имам някаква лека алергия към него и е възможно заради това, но като си направя маска с мен след това съм като кошница и косата ми става като китеник на пипане. УжасТно  Tired

# 331
Бубанка, колко време стоиш с дом. еластисайзър? Аз съм си правила 2 пъти и първия резултата беше супер, но втория път косата се пресуши,  някак увисна. Не слагам вит. А.

# 332
Бубанка, колко време стоиш с дом. еластисайзър? Аз съм си правила 2 пъти и първия резултата беше супер, но втория път косата се пресуши,  някак увисна. Не слагам вит. А.

не съм го правила отдавна и съм забравила, но май беше между 1/2 час и 2 часа

# 333
Ястреб, благодаря !

# 334
+1 за домашния еластисайзер  Peace

Аз днес ще клепам пак май с майонеза  Mr. Green

# 335
Моля, обяснете за този еластайзър, че явно съвсем съм изтървала това чудо  Laughing
В корените, по дължините или навсякъде? И въобще не става ли голяма мазнотия косата, лесно ли се отмива при вас?

# 336
Днес в Била видях кокосово масло. Пише че е за хранителни цели. Дали ще става и за маски?

# 337
Благодаря, Бубанка, аз втория път стоях много часове, може затова да се е получил обратен ефект. Аз мазах дължините само, но мисля, че не пречи и на корените.
А кокосовото масло щом става за кулинарни цели, става и за косата. В ДМ също продават.

# 338
Моля, обяснете за този еластайзър, че явно съвсем съм изтървала това чудо  Laughing
В корените, по дължините или навсякъде? И въобще не става ли голяма мазнотия косата, лесно ли се отмива при вас?
Косата се намокря и се мажат само дължините. Колкото повече се стои по добре. После си миеш както обикновено с шампоан и маска.

# 339
Здравейте дами  Hug Идвам да се оплача, че от две седмици забелязвам да ми пада повече коса от обикновено. Не е кой знае колко драстично, но аз твърде много си обичам гривата за да го пренебрегна. Възможно ли е да е от промяната на начина ми на живот, станах вегетарианка... Отдавам го и на стреса, на който съм подложена напоследък 33uu Заедно с това ми се появи и пърхот  #Cussing out Можете ли да ми препоръчате нещо против този пърхот, голяма напаст е ... Възможно ли е да е от смяната на шампоана? Моят свърши, и има един в банята за резервни и спешни случай шампоан+балсам в 1 (защото и аз не знам защо е такъв ?!?!)
Искам и да се отчета как изглежда косата ми днес  Crazy
http://www.img-share.eu/main/image_view/1hair18may2016q18xqWo.jpg.htm
http://www.img-share.eu/main/image_view/2hair18may2016B6sBjbk.jpg.htm

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 17:35 от renencii

# 340
  • Sofia, Bulgaria
Възможно е да е от сезона, но е по-вероятно от вегетарианството и стреса. След като си станала вегетарианка проучи как да си набавяш всичко нужно за тялото ти.
За пърхота отново същото-възможно е да е от шампоана, възможно е и от промяната на хранителните навици. За него ползвай козметика за пърхот. Аз съм доволна от себорал, за пърхот не знам колко помага (не съм имала),казват че помага, но спира косопада. Също можеш да пробваш стимулант на Икаров, бадемово, рициново, кокосово масла, зехтин, хининова вода, обливане с отвара от корени на коприва и още мнооооого неща. Прочети темата пробвай и сама ще видиш косата ти от какво има нужда.
Храненето и набавянето на всички нужни за тялото съставки е важно както за цялостното здраве, така и за коса, кожа,  нокти... Преминаването към вегетарианство или веганство е силен стрес за организма. Само с масла и билки не мисля, че можеш да си помогнеш. Проучи коя храна какво набавя и започни от там. Peace

# 341
масло от репей също

от ензо си купих тези неща точно срещу косопад:

Скрит текст:

ампулите не съм пробвала

алпецинът е тоник и не мирише хубаво, но не утежнява, слагам го сутрин или след баня
продуктът след него не съм пробвавала, третият не е за ксоопад

маслото от репей в сайта е няколко вида, аз взех този
мазала съм го няколко пъти

с резултати не мога да се похваля за сега, рано е все още

# 342
Възможно е да е от сезона, но е по-вероятно от вегетарианството и стреса. След като си станала вегетарианка проучи как да си набавяш всичко нужно за тялото ти.
За пърхота отново същото-възможно е да е от шампоана, възможно е и от промяната на хранителните навици. За него ползвай козметика за пърхот. Аз съм доволна от себорал, за пърхот не знам колко помага (не съм имала),казват че помага, но спира косопада. Също можеш да пробваш стимулант на Икаров, бадемово, рициново, кокосово масла, зехтин, хининова вода, обливане с отвара от корени на коприва и още мнооооого неща. Прочети темата пробвай и сама ще видиш косата ти от какво има нужда.
Храненето и набавянето на всички нужни за тялото съставки е важно както за цялостното здраве, така и за коса, кожа,  нокти... Преминаването към вегетарианство или веганство е силен стрес за организма. Само с масла и билки не мисля, че можеш да си помогнеш. Проучи коя храна какво набавя и започни от там. Peace
Проучила съм си въпроса със вегетарианството. (имам предвид не съм го решила вчера и хоп - от днес спирам да ям месо. Прехода стана малко по малко, до пълното изключване на месото от хранителния режим) Набавям си нужните протеини, въглехидрати, мазнини и останалите хранителни вещества. Peace Сега като каза хининова вода, ползвам я редовно, но точно преди 2 седмици някъде свърши, и от тогава все забравям да си купя нова. Маска със стимуланта на Икаров, рициново масло, зехтин, жълтък и подобни си правя почти всяка неделя.

# 343
стандартно е и изследването на хормоните на ЩЖ при косопад

# 344
стандартно е и изследването на хормоните на ЩЖ при косопад
Ще проуча нещата за това. Благодаря за бързите отговори, момичета  Blush Интересното е, че ноктите ми пораснаха супер бързо и станаха по-твърди. Или е аномалия от смяната на сезона, или наистина нещо не ми е наред с хормоните  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт