Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №4

• 164 561
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Силен финал на сезона и както винаги, добра актьорска игра  Peace Йойкю влезе перфектно в образ, хареса ми как изигра безскрупулната Дилруба.Актьорът, който изигра Давуд, също се справи перфектно.Поздравления и адмирации за тях.
Сега към последния епизод.Определено най-добрия от всичките 30, поне според мен.Само това накрая, където Кьосем се правеше на Джак изкоромвача не ми хареса, но какво да се прави, решение на сценариста  Mr. Green Давуд и Дилруба си го заслужиха, постъпките им бяха меко казано отвратителни и аз лично се радвах за ттяхната смърт, както казват хората,,каквото повикало, такова се обадило''...Тук искам да направя леко сравнение с Хюррем... и тя, и Кьосем винаги изчакваха и никога не нападаха първи.Но след като се изправеха срещу тях... в повечето случаи враговете им просто намираха смъртта си. В този ред на мисли, ако Дилрбуа не беше стигнала толков а далеч, че да дръзне да убие децата на Кьосем, може би щеше да има друга съдба. Халиме изобщо не заслужаваше шишето с отрова.Вярно, че и тя се водеше са враг на Кьосем, но беше по-разсъдлива от дъщеря си и видяхме каква беше реакцията и след като разбра какво е направила Дилруба. Осман си го заслужи... Доверието му в неправилните хора го доведоха до тук.Ако беше стоял зад майка си и се беше вслушвал в думите и, нямаше да се стигне до тук.Но пак казвам...според мен си го заслужи, направи прекалено много грешки по време на управлението си. Дженнет също не заслужаваше края си, а и някак прекалено бързо ми дойде нейната смърт. Мустафа....какво да го правиш, още по-голям олигофрен е станал  Mr. Green Със смесени чувства съм относно следващия сезон.Не съм сигурен дали ще продължа да го гледам. През по-голямата част от времето на 1вия сезон си беше чисто и просто жива мъка за мен   Laughing
И последно... до колко се е случило наистина това, което видяхме в последния епизод.Смисъл...възстанието на еничарите и смяната на Осман наистина ли е станало по-този начин, който видяхме в сериала или си е чиста проба измислица? Някой запознат?

# 376
Ivan_todor21,
въстанието не е измислица. Има незнаен брой еничарски бунтове, но точно този е бил заради идеята на Осман да създаде арабска конница. Този е бил поводът. А причините са обществено - политически, няма да ги изреждам, можеш да прочетеш, ако не целия текст, поне стр. 22-30 от първия линк в спойлера

Ще ми е интересно да гледам историите и на Мурат, и на Ибрахм.

# 377
  • София
Лучия, благодаря ти за спойлера!  bouquet
Къде ли не търсих нещо повече на български за Осман, но все удрях на камък.

Хюлия е с нов имидж заради нов филм, който щял да разкаже историята на живота й. Автобиографичен тоест. Споделила е, че сама ще избере всичко, от избора на режисьора до този на актьорите. Филмът е планиран за 2017-та.

Hülya Avşar kendi filmini çekiyor

Нов "Султан Мурад". Вторият, който спрягат за ролята е Метин Акдюлгер. Засега няма нищо по въпроса в сериозните сайтове за сериали, а само в клюкарските. На мен ми харесва този актьор, но не ми допада за Мурад. Серхат Теоман определено е по-добър избор. Пък и този май е синеок, ще трябва да носи лещи.  Mr. Green

İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem'in gelecek sezonki padişahı

Ново от Йойкю

# 378
Браво на Хюля! Засега за идеята, надявам се по - късно и за осъществяването й. Ако и други актьори започнат да филмират собствения си живот, със сигурност ще направят по - успешни  работи от много сериали. Laughing Laughing

Не зная колко е вярно, но Мерт Язъджиоолу се споменава като още едно от новите попълнения в сериала.

# 379
  • София
Ооо, това момче е много талантливо. Дано да е вярно!  Grinning

Боран Кузум е бил заедно с приятелката си в кафето на Халит и Берг Not Just Coffee. Когато е забелязал, че го снимат им казал: "Не снимайте, срам ме е". За първи път го улавяли фотографите.  Laughing

Çekmeyin utanıyorum

Берен и Кенан на фестивал на електронната музика в Барселона.

Вилдан на плажа във Венис, Калифорния.

Аслъхан Гюрбюз/Халиме и Гюлджан Арслан/Фахрийе заедно на почивка в Бодрум.

# 380
Зари, добре си прекарват лятната ваканция. Grinning

Но Буран не го ловят за първи път, даже тук преди време поствахме снимки с него и една девойка, може да е същата.

Metin Akdülger като Мурат, това трета, поредна версия за изпълнител на ролята.

Ако някой предпочита - еп. 30 - текст на английски.

И още един слух -  Айча Айшин Туран за ролята на Гевхерхан Султан

# 381
  • София
Значи той не знае, че са го ловили и друг път.  Joy  Понеже думите, че за първи път са го хванали са негови, не на журналистите.

Айча Айшин Туран съм я гледала в един игрален филм, комедия, където много ми хареса. Играе много хубаво, а и е хубавица. А, и малко в сериала "Черна роза", където показа, че е силна и в драмата. Всъщност, Мерт Язджъоолу също игра там. Една от главните роли. Ако ги съберат и тук поне ще си се знаят.  Laughing

Великолепните сбогувания

# 382
От авторката на колажа - Успешният халвет на Султан Мустафа през моите очи

# 383
  • София
Готин кадър с Мустафа са подбрали.  Laughing

Двама от "нашите" актьори Кадир Дооулу / Шахин Гирай и Мустафа Юстюндаа / Давут, отново ще играят заедно. Отново силно казано, те май нямаха общи сцени, но тук вече ще имат. Женската роля е поверена на Седа Бакан. Мирише ми на любовен триъгълник.  Laughing

Продуценти на сериала са Ай Япъм, режисьор Месуде Ерарслан, а сценарист е Дениз Акчай.

Все се каня, но все забравям да споделя, че Аслъхан Гюрбюз за малко е щяла да стане Шах Султан, но е била предпочетена от Дениз Чакър. Хубаво е, че е станало така. Я каква готина Халиме беше.  Flutter

Феновете продължават да творят и след края на сезона. Малко гифчета:

Зюлфикяр и Хюмашах

Сафийе Султан в първи епизод

Искендер

# 384

Хюля - 23.06.2016 г.

Озан Гювен - Рустем във ВВ - със сина си.

Мерием с дъщеря си

Трейлър на филма "Майчина рана" - рус. суб. - с участието на О. Гювен, Мерием, Окан Ялабък, Белчин Белгин, Sabina Toziya - Афифе Хатун във ВВ.

Мурад IV - Музей на восъчните фигури в Ескишехир, Анатолия

# 385
  • София
Кенан и Берен с почитатели преди концерт на Кенан; от тази вечер са.

Ново и от Хюлия

Малката Лара е голям сладур.  Heart Eyes

Един колаж и със Султан Сюлейман

# 386

Нови - Берен със съпруга си на летището, заминават на едномесечна почивка в Лос Анджелис.

# 387
  • София
Вероятността Нургюл Йешилчай да е новата Кьосем е все по-голяма.

http://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/muhtesem-yuzyi … -gidiyor-iddiasi/

В статията пише, че Берен щяла да влезе в ролята на Кьосем само в първия епизод на сезона, след което ще последва времеви скок и щафетата щяла да поеме Нургюл. Като причина се изтъква, че Берен не искала да играе възрастната Кьосем.

Все още няма потвърждение за смяната, но упорито се намеква за нея.

Тук пък пишат, че от Star TV все още не са взели окончателно решение дали ще излъчват сериала и през втория му сезон.

http://www.ucankus.com/detay/244713/ucankus-ozel-muhtesem-yuzyil … uz-kararini-verme

Като най-сигурен заместник на Star се смята Fox TV. Отново се споменава Метин Акдюлгер, най-вероятният Мурат 4-ти. Както и Нургюл като новата Кьосем.

# 388
Зари,
 в теб ми беше надеждата да отречеш тази информация Praynig

Нямам нищо против Нургюл, но не е ли прекалено 3 актриси да се изредят в ролята на една героиня?! Не ми се ще да коментирам нещо, което не е официално потвърдено, но ако е истина, много се излагат. Кьосем е реално съществувала личност, сериалът е посветен на нейния великолепен век, а след края му у зрителите трябва да остане образ, който завинаги да е свързан с представата им за Кьосем. Доста преди началото бяха обявени 2 актриси - младата и възрастната Кьосем. И Берен много добре е знаела на каква възраст умира героинята й. Ако има смяна, не вярвам, че това, което пишат, е истинската причина. По - скоро е ниският рейтинг. Но със смяната не вярвам да се повиши. Сценарият!!! В него е главната причина според мен. Спирам до тук, че ако се окаже поредната измислица, този коментар ще е излишен.

Това е от един от руските форуми

Скрит текст:
Недавно в одном греческом сайте написали что Тимс хотят снять про Мурата Кровавого ,вроде бы решили что эпоха женского султаната неинтересен рейтинги низкие и туркам тоже не хочется видеть женщину во главе Династии так что персонаж Кесем Султан идёт на второй план, и Тимс решили как продолжение сериала Мутхесем Юзил Мурат Кровавый и весь каст должен быть новые лица как было Кесем Султан ,то есть не 2 сезон а третья часть, Первая Часть Мутхесем Юзил, Вторая часть Мутхесем Юзил Кёсем Султан а Третья часть Мутхесем Юзил Кровавый Мурад будет ли Четвёртая часть про Ибрагима пока не известен ,Берен Саат сыграла свою эпоху и правильно поступила если отказала, пусть в дальнейшем увидеть её в новом проекте зачем ей играть если её персонаж не будет главным, пусть играет Нургуль или другая

Коментарите в него са близо 700, невъзможно е да се прочетат. Едни се радват, други реват, трети ги утешават, че няма официално съобщение.

# 389
  • София
И аз мисля, че е рейтингът. Новият сезон ще е насочен повече към Мурад, не толкова към Кьосем. Тоест, каквото било с историята на Кьосем било. Оттук нататък тя минава на заден план. Може би и затова искат друга актриса.
Удариха на камък с първи сезон и сега се опитват да оправят някак плачевния рейтинг, виновникът, за който остава и занапред в екипа  Close 

Няма да коментирам по-подробно, докато новината не се потвърди или отрече. Но упорито се намеква от хора, които разполагат с вътрешна информация, че излезлите днес новини не са поредната измишльотина. Много е възможно да има и истина в тях. Ще чакаме, за да видим какво ще ни поднесат.

Берен и Вилдан зад кадър с един от статистите. И двете в момента почиват в Щатите.

Общи условия

Активация на акаунт