Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №4

• 163 458
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Изгледах новата серия и все още ми харесва сериалът, макар да не се случи нещо коооооой знае какво. Grinning
Мелике се появи в самото начало на епизода, но за кратко. Подозирам, че "касата на Валиде Султан" (забравих й името) ще завърти някаква интрига и, като й гледах погледчетата, може и да не са на добре нещата.

Много са ми сладки Мурад и Фария. Heart Eyes

И изключително красива Кьосем в този епизод:

Тук много ми харесаха облеклото и тиарата:

Атике мислех, че повече ще ми допадне, но ми бледнее. Засега повече ми харесва сестра й, Гевхерхан, въпреки постоянните й ревове. Grinning Но пък ми е много сладичка: Heart Eyes

# 691
Да, и като играеше Ламия в "Мелодията на сърцето" все ревеше.
Хубавица е инъче и я харесвам, ама то бива бива   newsm45

# 692
Блестяща игра на Метин и Фарах

# 693
  • София
Тинче,  Heart Eyes  с теб отново сме на едно мнение. Единствено за Атике се различаваме. На мен все така ми харесва, просто си мисля, че все още не са разгърнали изцяло образа й. На преден план засега е Гевхерхан, която също много ми допада.

"Касичката на Валиде Султан" ми се стори, че мяташе погледи на Кеманкеш.  Mr. Green  Laughing
Май Естер й беше името.

Много, много, много ми харесва сезонът!
Наистина, във вчерашната серия не се случи нещо кой знае какво, но пък до самия край не ми доскуча. Единственото, което не ми стоеше добре в цялата картина беше сцената, в която нападнаха кораба на Фарйа. Лошо режисирана и заснета. Като цяло, обаче, нямам никакви забележки относно режисурата на Чаатай Тосун, което си е повече от похвала, понеже не ми е от любимците този режисьор. Много пъти съм го критикувала, но тук работата му ми харесва.

Иска ми се само Тимур Савджъ да си спази обещанието и да заснемат пълен сезон. Може и да не е от 39 серии, но поне 30. Ние, зрителите от чужбина, го заслужаваме. Нали именно заради нас сериалът оцеля.  Laughing Laughing

Тук много ми харесаха облеклото и тиарата:
Божествена е!

Струва ми се, че червената рокля, с която виждаме Кьосем във фрагмана за новия епизод, наподобява като дизайн една от зелените рокли на Кьосем/Берен. Съжалявам само, че не мога да намеря снимка на Берен в този костюм в цял ръст.

Всички визии на Кьосем от епизода ми харесаха, но тук с тази ми стоеше някак много величествено:

Закачката й с Кеманкеш, на когото Мурад нареди да не се отделя от майка му...  hahaha

Кеманкеш ага... Щом ще е така, ела и в харема, ако искаш  Mr. Green

В Германия от 27 ноември "Кьосем" ще е по кината. Но само първи епизод ли, що ли, не можах да разбера, понеже текстът е изцяло на немски - https://www.instagram.com/p/BNRhdVvhGJ5/?taken-by=myykosem

Част от дамските костюми от 32 епизод:

Фрагмана за епизод 33 на български:

Мадам: Султан Мурад непременно ще дойде.
Фарйа: Изобщо не зная. Може би никога повече няма да го видя.
Кьосем: Не съм аз тази, която е предала принцесата на онези изроди.
Мурад: Който и да го е направил, ще го накажете със смърт!
Айше: Прощавайте, Валиде. Направих го само, за да предпазя Господаря ни.
Синан Паша: Принц Ишвант е пристигнал.
Крал Ишвант: Аз не съм принцът на Трансилвания, аз съм кралят на Унгария. Предпочитам смъртта пред това да се извиня на дете, което до вчера се е крило зад полата на майка си.
Мурад: Предателят Ишвант със собствените си ръце подписа фермана за смъртта си. Веднага се пригответе! Лично ще взема главата на този предател!

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 22:45 от zarani

# 694
Еп. 32 рус. суб.

Рейтинг

TOTAL -  24  MUHTESEM YUZYIL KOSEM FOX TV 20:27 23:20 2,48 5,63

AB -  13  MUHTESEM YUZYIL KOSEM FOX TV 20:27 23:20 3,29 7,98

20+ABC1 - 12  MUHTESEM YUZYIL KOSEM FOX TV 20:27 23:20 3,66 8,30

Не съм гледала епизода, благодаря за преводи, снимки, гифчета!
Зари, няма да го излъчват по кината в Германия. Има линк за гледане с немски суб.

# 695
  • София
Ами не знам, но така пише затова така предположих:
Sadece sinemalarda, sadece 27 kasım 2016, което означава - само в кината, само на 27 ноември.

Тук на този сайт - http://moccamovies.com/ има повече подробности.
Сега ми тръгна и видеото. Дикторът казва следното - Специален епизод, само на 27 ноември в кината. След което се показва списък с кината, в които ще бъде показан.

Рейтингите са незаслужено ниски, но не съм очаквала и друго.  Crossing Arms

# 696
Сега след като сериала показва толкова ниски рейтинги, дали ще го спрат преждевременно Thinking Или продуцентите пак ще правят опити да го спасят, макар че не знам вече дали им останаха някакви спасителни варианти.Според мен не трябваше изобщо да го правят като продължение на ВВ, а отделен сериал и да се казва просто Кьосем султан.Продуцентите явно се надяваха, че ще яхне известността на предшественика си, но сбъркаха много жестоко.Както казах и преди, хората се надяваха да видят(поне според мен) едно адекватно и достойно продължение на Великолепният век, а не нов сериал със същото заглавие и леки промени в него.За това казвам, че щеше да е по-добре да няма в заглавието ,,Великолепният век'', а да си е просто Кьосем султан...но политика на продуцентите.

# 697
  • София
Че той не е продължение, а нещо като spin off продукция. Освен това няма как Великолепният век да не стои пред Кьосем, след като са от един и същ продуцент.
Тактиката им още в началото беше сбъркана. Зейнеп Гюнай Тан имаше добри идеи, но доста далечни от вкусовете на турските зрители. Не приеха русата Кьосем, не приеха "Тайната градина"... много критики имаше заради тези две неща. И сега ги чета в турския форум - те не харесват измислиците и измислените герои. Тук например смятат историята на Фарйа за излишна. Повечето сякаш искат сценарият да спазва историята едно към едно, но всички знаем, че при такъв тип сериали, художествени, това няма как да стане.  ooooh!  

Не знам какво си е мислел продуцента, но ясно се вижда, че на чужденците сериала им харесва повече, затова и стратегията им е насочена натам. Пуснаха го в Netflix (платена интернет платформа за филми и сериали) с английски субтитри, прожектират специален епизод в над десетина кина в Германия... Кой знае какво още ще им хрумне.

Дали биха го спрели, надявам се, че не. Обявиха 39 епизода като гаранция, независимо от рейтингите. Да, може и да не са точно 39, но както писах и вчера поне 30, или 26-27, ще е хубаво да ни покажат. Не само, за да е завършена историята, а и за да не подлъгват зрителите си. Направят ли го, кой ще им се върже да гледа пак техен сериал, след като веднъж да ги излъгали?  Whistling

Единственото, за което от сега съжалявам е, че няма да филмират периода след смъртта на Мурад - управлението на Ибрахим, сблъсъкът Кьосем - Турхан, който според мен е един от най-интересните.

# 698
Zarani, със всичко съм съгласен, освен може би за обяснението за spin off - а.Доколкото аз знам,spin-off е когато от един сериал изкарваш историята на конкретен герой в друг, отделен сериал.Например създава се сериал Великолепният век: Махидевран, който да разкаже за живота й след прогонването и от двореца.Там се появяват съвсем нови герои, истории, но все пак се прави и т.нар crossover с основния сериал, тоест Махидевран се появява и в двете продукции.Докато тук, в Кьосем проследяваме история, която започва своето развитие 37 години по-късно (1566-1603) така че аз не бих го нарекъл spin-off.
Иначе да, права си че в световен мащаб към сериала има много по-голям интерес, отколкото в родината си.Но за да продължи излъчването си, трябва някак си да спасят рейтинга.Прочетох някъде, че от телевизията ще повторят 32 епизод този вторник(29.11І) за да видят как ще се справи там, и ако има по-висок рейтинг ще го излъчват в този ден.Ако ли не...да се надяваме, че ше направят поне 20-25 епизода, за да видим периода на Мурад, след което най-вероятно ще остане с отворен финал.Или другия вариант е просто да претупат действието и за 30 епизода да ни разкажат годините от 1632 до 1651, не е невъзможно като цяло.Времето ще покаже  Mr. Green Mr. Green

# 699
  • София
Зари, Hug мен също много ме дразнят фантасмагориите във ВВ - затова и спрях да гледам още първия посредата, после се насилих да ги изгледам сериите наведнъж, по диагонал. Вярно е, че при такъв тип сериали не може да се избегне измислицата, но едно е да бъде добавено, преувеличено, леко поизменено, а съвсем друго е да добавят "изкуствени персонажи" (Фарийа), да объркват изцяло героя на някого (визирам Айше), и още куп глупости (като русата Кьосем или Тайната градина, които ти споменаваш). Например, напълно съм наясно, че няма да видим любовта на Ибрахим към пищните жени, ама това е окей. (Макар че аз идвам на помощ за харема. hahaha) Обаче като почнат да изсмукват от пръстите си нови герои заради създаване на интрига или заради нова любовна двойка... Crossing Arms

# 700
На мен малко в повечко ми дойде "предложението" за покръстването Rolling Eyes ,но пък пищтността на костюмите и тиарите горе-долу " замазаха" нещата.И да голям султан ,голямо нещо ,ама по-полека с мятането на хора през крепостта ,начина на заснемане доста нереално хиперболичен ми дойде Laughing Но , не е беда все пак е удоволствие гледането на сериала. Смяната на актрисата в сериала не ми е на сърце ,но определено в моите представи Нюргюл е истинската Кьосем. Чудесно би се справила и с младате Кьосем-просто някое сопрано би дублирало плътния и глас. Може би не си спомняте ,но и нашия Хан Аспарух външно го преобразяваха с грим и използваха дубльор за по-голяма достоверност на гласа. Определено не мисля ,че сериала е позициониран за турската публика , а за чуждата ,която има голям потенциал .В това е и надеждата ми да не го спират .Би ми бил интересен и сблъсакът Кьосем -Турхан. И краят на Кьосем ,разбира се.
Ей ,на изказах се Hug

# 701
Аз пък съм ядосана, че Кьосем са я направили на нищо. Шербетът на властта може да се превърне в отрова за всеки друг, но не и за Султана. Та нали в него е абсолютната власт, няма как да се отрови. Даже и за управителка на харема не става. Последна разбра, че е омъжила Гев за предател. Хвърли се с рогите напред да доказва огромната си власт в харема като пренебрегна заповедта на Мурат Фарйя да остане в двореца. И пред кого се доказва след като държавата била "тя". Пред себе си, пред собственото си наранено его. Айше от нейно име издава команди на главния везир, надявам се в следващия епизод двете заедно да си скубят косите, защото още не са разбрали, че Мурат е пълновластен Султан. Не е възможно за 10 год. образът на Кьосем толкова да олекне. Но поне е ясно, че спасението на империята вече не е в нейни ръце. Поради липса на други врагове, си намери такъв в лицето на сина си. Ако целта е зрителите да престанат да изпитват симпатия към нея, с мен го постигнаха.

Мурат много ми хареса като образ, ще стане достоен наследник на прадядо си Сюлейман. Умен, действен, бързо се ориентира и разбра, че трябва да разчисти враговете край себе си, за да успее. Ако го подстрижат / с косата зад ушите прилича на изпаднал руски дворянин / и външно ще изглежда добре.
Досега не съм правила сравнения с ВВ, но като ми бодат очите... Топал паша с тайния дом, жена и дете е повторение на Ибрахим и Нигяр. Атике - Силахтар може да повтарят Зюлфикяр - Хюмашах или Бали бей - Михримах.
Без измисления образ на Фарйя не зная какво ще гледаме. И във ВВ ги имаше - Изабела, Фирузе.
Тинче, русата Кьосем е заради русата Атике Joy Joy Много ще да е силен този рус ген, ако е наследство чак от Хюрем.

# 702
  • София
Zarani, със всичко съм съгласен, освен може би за обяснението за spin off - а.
"Нещо като spin off" съм писала. Тоест като нещо подобно на него, но не същото. Абе, много объркано стана, ама карай.  Mr. Green  Но не е продължение, това ми беше основната мисъл.

Обаче като почнат да изсмукват от пръстите си нови герои заради създаване на интрига или заради нова любовна двойка... Crossing Arms
Да, точно това не им допада на комшиите. Обаче аз съм "за", стига историята да е разказана приятно.

Към Кьосем отдавна не тая симпатии, тъй че ми е все тая. Очаквах подобно развитие на образа, за да могат зрителите да харесат още повече Мурад. То това е и целта на всичко. Докато в първи сезон се стараеха да я идеализират, в този ще правят всичко възможно, за да я сриват.  ooooh!

# 703
И декорите са различни...
Преди добре се ориентирах с един поглед дали действието се развива в покоите на султана, каменната стая в харема или градината. Покоите на Валидето вече са други. Някакви коридори без покриви. Леко съм подразнена, но ще свиквам...

# 704
Декорите са различни ,но дворецът е същият.
Ето този:
http://www.3dmekanlar.com/en/topkapi-palace.html

Общи условия

Активация на акаунт