Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №4

• 164 558
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Изпуснала съм. Потвърдено ли е, че ще има втори сезон?

# 286
Тони, скоро ще разберем. След края на сезона би трябвало да съобщят.

Покрай Турхан се сетих, че тук нито веднъж не почерпиха с локма. chef

# 287

И любимата на Лина. Да, и тя е много хубава! Короната също!

Сафийето също е с много хубава рокля в този епизод.

Аз пък не харесвам короните на Кьосем! Някакъв стил са, който не е моят!  Mr. Green Но пък има много хубави рокли, зелената е също трепач!  Peace
Сафието ми е хубава и в тъмницата!  hahaha И с чувал, както я видяхме, пак ми харесва. Красива ми е, любима ми е, какво да се прави! Наистина една от мечтите ми е да се срещна лично с Хюлия, но сигурно ако я зърна и ще припадна!  Joy Mr. Green

Зари, на "налетя на Ахмед" почнах да се смея с глас. Joy Joy Hug

От мен две гифчета (не мои, разбира се Grinning) на втората ми любимка (след Хюмашах) - Дилруба: Heart Eyes

Много ми харесва играта на Караел! в "Север-Юг" не ми беше много лицеприятна, но тук е повече от Мюхтешем!  Mr. Green Като каза, Зари, рокли, ето ти поръчка да ровиш в архива. Синята й рокля със синята корона от първата й сцена в сериала! Най-невероятната визия за мен в този сезон!  Heart Eyes

П.П. За Турхан - да няма разочаровани? Жената е била поне 150 кила  hahaha . Не е било нужно да души Кьосем - можела е просто да седне отгоре и.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Дайте малко история, кой беше учил? Лучия, ти ли беше?

Виноват!  Peace

Слагам малко сведения в спойлер, че да не става много дълъг поста!  Laughing
Скрит текст:
Съдбата на Ибрахим е доста сходна с тази на Мустафа. Той израства изолиран, в страхове от брат си Мурад, който трепе всички наред без да му мигне окото. След като става султан поведението му е било доста ненормално.  Mr. Green Кьосем се е страхувала дали той ще създаде потомство, понеже не е излизал от своя собствен свят. Събира от всички краища на света знойни "мацки", които са били над 150-килограмови!  Flutter Тогава красотата се е възприемала по съвсем различен начин. Ибрахим не е проявявал никакви интереси към новите жени и в двореца тръгва слух, че той е с различни сексуални наклонности. Кьосем се решава да се отърве от тези слухове и вкарва в леглото на синът си рускиня, към която Валидето има особено отношение, виждайки в нея достойна майка на следващият падишах на ОИ. (Същата работа като Сафието и Кьосем!  Mr. Green Отначало се харесваха, после се избиха.) Първата брачна нощ не минава никак добре. Султанът не знае какво да прави и как да го прави. Подиграва й се през цялото време дори изпада в доста грозни състояния и насилствени шеги с новата си наложница, наречена по-късна Хатидже Турхан. Тя наистина е била доста огромна. Кьосем я обучава, чрез посредници как да задоволи своя съпруг и на следващата вечер тя е повече от прекрасна.  Mr. Green Laughing В султана се зараждат сексуални чувства. Той иска още и още.  hahaha Постепенно изпада в пълен разврат. Бях чела някъде, че буквално не е излизал от покоите си с дни, понеже при него е имало четири-пет наложници! Flutter Явно от бурното му начало с Турхан той получава фетиш към пълните конкубини в сарая. Често се е гаврил с тях по доста непристойни начини, който ми е трудно да обясня тук по видни причини!  Laughing Laughing Mr. Green Това е малко история относно Турхан и Ибрахим. Ако се сетите за нещо питайте! Отдавна не съм отваряла старите си учебници по Османистика, тъй че чрез вас ще ми е приятно да си припомням разни факти, както е сега в момента. Преразказах ви случките доста художествено, понеже мисля, че така ще ви допаднат повече!  Mr. Green Flutter Hug bouquet

Това за хапването си е баш така. Ле-ле, като си спомня Хюрем как лющеше печени пъдпъдъци ... ей затова я харесвах тази жена! Всичко правеше с размах и страст. А Сюли си мислеше, че с пет-шест изневери ще я накара да си седне на задника. Йок, братче! Не жена, а пират  Twisted Evil - при това с отличен апетит.

Напълно съгласна!  Peace

В никакъв случай не мисля, че Турхан ще е огромна, ще бъде нежна и хапеща едновременно!  Stop

Не съдете и по портретите, които виждате на различни султанки из интернет. Никой не ги е виждал така, както са показани на красивите платна на европейските художници. Не е било мислимо султанка та позира по начина, по който са нарисувани! Единствено за били правени официални портрети, като най-достоверени са ми двата портрета на Хюррем.  Wink
Скрит текст:
Този портрет е на Тициан и се води за доста достоверен!

Значи аз съм перфектна за ролята на Турхан. Sunglasses Както съм пълна, съм си готова. Ще видите вие тогава ядене, ядене, ядене. И отрови. Twisted Evil И душене. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Joy Joy Joy

Недей тъй, де! Нали знаеш, че красотата си тежи на мястото!  Hug bouquet

Сафие ще оживее. Дори и само радостта на Линчето ме кара да преглътна този факт  Heart Eyes.

Чул те Господ!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

Спирам да пиша, че поста ми стана отвратително дълъг и да не ме изтрият! Надявам се да съв ви дала интересна информация, ако имате още въпроси питайте, където мога ще помагам!  Laughing Laughing Много ви обичам и лека нощ от мен с едно гифче на моята вечна любимка!  Hug bouquet Heart Eyes

# 288
  • София
лина, супер си! Благодаря за информацията. Ние тук си обсъждаме художествените измислици на СЦ, друго си е да знае човек как е наистина. Имам въпрос Simple Smile От къде се черпи информация за случващото се в харема, за отошенията между султана и наложниците, кой е записал и запазил тази информация?

# 289
  • София
Лина, благодаря ти за инфото! Ами да, интересен ми е този султан.  Mr. Green
Пък Фарах Зейнеп Абдуллах все повече ми се вписва в образа на Турхан. Тя и без друго е малко по-закръгленичка, идеално.  Laughing

Лина, веднага изпълнявам поръчката. Ето я Дилруба.  Heart Eyes

Във Века наистина по-добре се хранеха. Тук и трапезите им страшно оскъдни. По три чинии на маса.  Mr. Green

По-късно ще пусна резюмето, дотогава първи снимки от филма с Халит и Мехмет Гюнсюр "Червеният Истанбул". Страхотен каст е подбрал Ферзан Йозпетек. Виждам имената и на други актьори играли във Века - Селим Байрактар, Джемре Ебуззия.

Ferzan Özpetek'in son filmi "İstanbul Kırmızısı"na dev kadro!

# 290
Кадърът с Халит е като нарисувана картина на художник. newsm10

# 291
  • София
Прекрасни са!  Heart Eyes  Отдавна не бях чакала турски филм с такова нетърпение.  Crazy

Резюмето - http://turkseriesnews.blogspot.bg/2016/05/26_26.html

# 292
лина, супер си! Благодаря за информацията. Ние тук си обсъждаме художествените измислици на СЦ, друго си е да знае човек как е наистина. Имам въпрос Simple Smile От къде се черпи информация за случващото се в харема, за отошенията между султана и наложниците, кой е записал и запазил тази информация?

За Харема не знаем почти нищо. Дори и самите турци не знаят нито какви са им били обредите, как са се покланяли, единствено е ясно облеклото и самата йерархия на Харема. Точно тази информация не мога да посоча източник, но това е писанието.  Laughing Имало е летописци, които са записвали решенията на султаните като огромни статии и така те стигат до нас. Възможно е в Харема също да е имало такива жени, които да записват славни моменти от харемните интриги. Надявам се това да е отговорило поне малко на въпроса ти.  Laughing Laughing  Hug

Зари, невероятна си!!! Hug Hug Hug Hug Hug

Някой, може ли да даде разяснение относно този нов филм?  Crazy Crazy bouquet

# 293
Зари, Лина, благодаря!

Филмът на Ферзан Йозпетек е

Скрит текст:
по книгата му "Червеният Истанбул". И сценарият е негов. Ето тук по - събрано https://www.facebook.com/notes/tuba-buyukustun-bulgarian-fans-cl … /1115927178429197

Тук https://www.facebook.com/notes/tuba-buyukustun-bulgarian-fans-cl … A/998237023531547

информацията за актьорите е малко по - стара, но от линка на Зари ще разбереш...
Издадена е в Италия.

В темата за "1001 нощ" информацията е доста назад, но от снощи има много снимки. Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=921271.330

# 294
150 килограмовата наложница на султан Ибрахим е Шекер Пара ( "късче захар" ). Сведения за нея дават Евия Челеби и Пол Райкот. Огромната Шекер обаче била не толкова нова страстна любов на Ибрахим ( прекарала е малко време в постелята на султана, както повечето му бързо сменящи се наложници ) а просто сводничка, която доставяла периодично свежа плът за султанската спалня. Тя била посредничка и любовен куриер на Ибрахим и прилагала успешно своите умения, за да вкарва жени в леглото му. Иначе закръглените жени за били предпочитани от Ибрахим но в по- късния период от живота му. Турхан, Салиха Диляшуб и Хатидже Муаззез - майки на бъдещити султани, са ранно явление и бързо били забравени от лудия султан.
 Голямата любов на Ибрахим ( ако можем да използваме тази дума в случая ) е наложницата Хюмашах. Тя била последната фаворитка на султана в неговия живот; останала е по известна с името Телли Хасеки, защото в нейните коси имало винаги втъкани сребърни и златни нишки ( телчета ), с които тя редовно украсявала своята прическа. Именно за нея, а не за Турхан, Ибрахим сключва брак и я провъзгласява за първа Хасеки. Даже карал собствените си сестри да и прислужват, което разбира се е било жестоко унижение. Simple Smile

# 295
Основните сведения идват от чуждите посланици посещавали двореца и по точно от техните съпруги, които са имали възможност да влязат в Харема и да се срещнат лично с Валиде и останалите жени. Техните мемоари са наистина интерес източник.

# 296
  • София
Даже карал собствените си сестри да и прислужват, което разбира се е било жестоко унижение. Simple Smile
Хаха, това наистина си е гадничко.  Joy

Момичета, и момчета, ако искате да се "запознаете" с работата на Ферзан Йозпетек, в Замунда има негов филм с превод на български. За съжаление не мога да дам линк, но ако проявявате интерес потърсете го така: La finestra di fronte / Насрещен прозорец (2003). Може и само на италиански, или само на български, всякак би трябвало да излезе. Субтитрите са под описанието, а ето го и него:

Скрит текст:
Джована е счетоводителка в завод за пакетиране на пилета, чийто съпруг е с несигурна работа. Двамата със съпруга си намират на улицата непознат възрастен мъж, който както се оказва, не си спомня нищо за себе си. Те го прибират у дома и той постепенно започва да си спомня, ...но спомените открехват дълбоко пазена тайна от миналото. Джована започва да се среща с Лоренцо, загадъчен съсед, живеещ точно срещу тях, който има навика да я наблюдава през прозореца отсреща. Двамата започват връзка, която е невъзможна.

Гледалите го казват, че е много хубав филм. В IMDB енциклопедията - La finestra di fronte

Труден за гледане епизод предстои тази вечер.  Confused

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 18:10 от zarani

# 297
Цитат
Основните сведения идват от чуждите посланици посещавали двореца и по точно от техните съпруги, които са имали възможност да влязат в Харема и да се срещнат лично с Валиде и останалите жени. Техните мемоари са наистина интерес източник.

Именно това имах предвид като писах, че султанките най - често са рисувани по описания.

======

"Моят Мехмед, сине, лъвчето ми, моята душа. Какво са направили с теб? Как се вдигна ръката им, Мехмед? Лъвчето ми... моят Мехмед, събуди се. Мехмед, ставай, моля те. Моят Мехмед, събуди се, за Бога. Мехмед, ставай. Мехмед!"

Шехзаде Мехмед

8 март 1605 - 12 април 1621

# 298
  • София
Умишлено не гледах епизода, не знам дали ще имам сили и желание изобщо да го изгледам скоро. Ето го в оригинал. Чета, че бил хубав.

"Болката от загубата на дете е нещо различно. Това е такава ужасна болка, която те погребва заедно с детето ти" - Великолепният век Кьосем епизод 28

# 299

Общи условия

Активация на акаунт