ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 179
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
 svetli за нашите не важи. Ще си имат оценки.

Dive, хубаво сте го измислили. Много им харесват този тип почивки на тази възраст.
А и ще може сама да си поръча сладолед, например. С което трупат самочувствие.

# 286
  • Варна
svetli за нашите не важи. Ще си имат оценки.

Ха, нашата класна е казала друго на децата...

# 287
  • София
Ами според закона, нашите хващат промените от пети клас. Освен ако съм пропуснала някакво допълнение, тълкование или подобно.

# 288
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сто пъти питах за изходящи нива, не и не - не сме правили такива.

тази сутрин в колата се чудя кога ще ги правят, то време не остана и нашичкият почна да изрежда: по български диктовка и тест с ограждане на верния отговор, по математика тест, по....  Crazy

е защо не каза, когато те питах?
не знаел, че за тези тестове съм питала. тези били лесни, а "изходящо ниво" звучало сложно, значи и теста трябвало да е сложен.

# 289
  • ГОре на черешата...
Мога ли само да напомня, че все пак има бутонче "редактирай" Whistling.

Оф, ако ще се заяждаме за леда, ледът не сублимира..

bouquet

Понякога е добре да помислим дали сме подготвени по някоя тема и тогава да се изказваме Wink.

# 290
О, Луси, такова парти би се харесало много на моята щерка!

Интересно, че и на момчетата им хареса, даже се разделиха горе-долу на момчешки и момичешки отбор и момчешкият беше по-сръчен. Направо да не повярваш!  Rolling Eyes

Скрит текст:

# 291
  • Sofia
Цитат
... Та в този дух, почнах да се чудя какво ще стане в следващите 2 години, когато няма да имат оценки и бележници. Имам чувството, че ще стане разпускане, сега тъкмо се научи на една система и ще има достатъчно време да я забрави...
Това хем не ми се вярва никак, а в същото време го допускам напълно като знам къде сме... и както много исках и искам да нямат бележници, просто ако нямат следващите две години не би било добре за тях - тук има, тука нЕма...  ooooh!

# 292
  • София
  Люси, наистина страхотно изглежда!

За бележниците: Ами и на мен ми е странно ка сега имат, после нямат, после пак имат... Някак разваля се нагласата. Иначе не съм за ранните оценки, но като са започнали, по-добре е да го карат така.  Peace

# 293
О, Луси, такова парти би се харесало много на моята щерка!

Интересно, че и на момчетата им хареса, даже се разделиха горе-долу на момчешки и момичешки отбор и момчешкият беше по-сръчен. Направо да не повярваш!  Rolling Eyes

Скрит текст:

hahaha ако бяхме там снимките щяха да са по-малко

за майсторчето у дома - опитването е важна част от готвенето. най-важната всъщност  Blush

# 294
О, тортите изглеждат невероятно!!

Добри, преди като питах дали са правили контролно, отговорът в повечето пъти беше не. Накрая се оказа, че имало разлика между контролно, тест и писмена работа. Та, сега всеки път като питам, изреждам и трите  Laughing

Не разбирам каква нагласа ще се развали?
Аз по принцип не разбирам ако няма оценки, как се преценява нивото на децата, но сигурно има някакви начини. Общо взето ми е все тази. Всъщност още от ПУК отличното и бравото си бяха вид оценка.
Интересно ще стане ако махнат и поправянето на грешките с червен химикал, както е на някои места в чужбина.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 12:54 от Пролетен дъждец

# 295
  • Sofia
Аз по принцип не разбирам ако няма оценки, как се преценява нивото на децата, но сигурно има някакви начини.
Аз доколкото си спомням идеята е да има само качестени оценки, без количествени, та това е начина. Simple Smile

# 296
Според мен дали ще пише с думи "отлично" или с цифри "6", е в общи линии все тая. В първия случай няма да имат бележници, което е плюс, но като цяло аз поне не виждам голяма разлика. Нашата учителка все още не знаеше дали догодина ще имат количествени оценки или не.

В нашето училище пък нямат изходни нива по английски. Даже и оценки нямат, а го учат още от първи клас. Мислех, че навсякъде е така.

Кулинарният рожден ден и на мен много ми допадна. Знам, че тук правят, но не съм проверявала за условия, че тази година ни е друга темата.

Дайв, страхотна идея за екскурзията и прекрасен начин да се докосне детето до езика.  

# 297
  • Перник
И Калоян се похвали, че предния ден в занималнята госпожата им дала задачи да се упражняват, а пък на следващия ден се оказало, че контролното е на същите задачи. Едно момче, което не ходи на занималня, но баба му преподава на съседния клас, също се упражнявало предишния ден на същите задачи. Та, тези деца решили задачите за 8 минути, а останалите - за 38  Confused Обясних, че това не е правилно, ама то свършило вече  Thinking
В събота отидох да взема Калоян и хванах госпожата да я питам разни неща - родителска среща до края на учебната година няма да има - директорката не била казала, кога ще връщат учебниците не знае, кога ще раздава бележниците - когато ги напише, може и след зеленото училище, чудела се дали да дава списък с книги, защото децата не искали да четат  ooooh! Направо ме ядоса.

# 298
И Калоян се похвали, че предния ден в занималнята госпожата им дала задачи да се упражняват, а пък на следващия ден се оказало, че контролното е на същите задачи. Едно момче, което не ходи на занималня, но баба му преподава на съседния клас, също се упражнявало предишния ден на същите задачи. Та, тези деца решили задачите за 8 минути, а останалите - за 38  Confused Обясних, че това не е правилно, ама то свършило вече  Thinking
В събота отидох да взема Калоян и хванах госпожата да я питам разни неща - родителска среща до края на учебната година няма да има - директорката не била казала, кога ще връщат учебниците не знае, кога ще раздава бележниците - когато ги напише, може и след зеленото училище, чудела се дали да дава списък с книги, защото децата не искали да четат  ooooh! Направо ме ядоса.

този вид подготовка за изходните нива взе да става масова Confused

# 299
Оказа се, че изходните нива госпожата ги показвала днес сутринта в училище срещу подпис на родители, а нямало да ги дават по децата. ММ каза, че детето се е справило отлично и има шестица по МАТ, Бел и Околен свят, утре остава само английския. Не знаех, че така се практикува, иначе щях днес аз да я заведа, за да ги видя. По обяснения на щерката не ги дават за вкъщи, защото имало деца, които късали и мачкали върнатите тестове, напр. един нейн съученик цитирам: "го облизал, намачкал и се опитал да го изяде" Shocked
Dive, прекрасна идея и за екскурзията, и за изучаването на езика.
Светла, и при нас не се чува още за списък с книги, но силно се надявам да има, защото така ще е със задължение и няма да има извинение да се подмотава.

Общи условия

Активация на акаунт