Как решихте да напуснете половинката?

• 28 515
  • 201
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,мисля че това не е решение което можете да вземете по съвети на други хора.Най-малко защото ние хората имаме един навик който наблюдавам във всеки човек да не споделя собствените си грешки а така никой не може да е безпристрастеб в съветите си.Аз имам 9 годишна връзка и син на 1 година отношенията с партньора ми са минали през много падения и възходи за това време не веднъж съм стигала до вашите мисли.Но наблюдавайки хората около себе си отдавна осъзнах че любовта не е вечна след известно време остава само привързаността и уважението но не смятам че това е лошо... Важно е все пак да искате да се радвате един друг . И в нашето семейство е същото положението както и във вашето но,мисля че и вие трябва да разберете мъжа си повярвайте ми след дългия ден от рев различните настоения на малчогана готвенето чистене и прането слагане и вдигане на маса до късно вечер понеже мъжа ми се прибира късно и на мен не ми е до интимност просто искам да се добера до възглавницата .Не смятам че едно семейство е толкова крехко че да се затрие с лека ръка .Освен това съм дете на разведени родители ,което изключително ме тормози и до  днес .Нашите на едно място не се събират от години празниците за мен са почернени просто малък ад на бала ми баща ми не присъства на изписването ми от болницата с детето баща ми не присъства за годинката на детето правихме две събирания за да са поотделно .С баща ми връзките са почти скъсани което не ми дава мира понеже осъзнавам че живота е твърде кратък .Друго което мога да ви кажа че сегашните семейства и на двамата не са самейства като семейства никой не приема чуждото дете за свое .И майка ми и баща ми са нещастни .Надявам се това което ви разказах да ви е от полза ,да направите изводи сама за себе си и да помислите добре .Желая ви успех от все сърце  Praynig

# 61
Здравейте, реших, че дойде моментът да съм силна и да кажа на мъжът ми, че искам да го напусна. Имаме едно детенце на 4год. В последните месеци не усещам от негова страна близост, прегръдки, разговори, или нещо като отношения между мъж и жена. Той е постоянно на работа, няма време да ни обръща внимание, няма време за нищо. Дори и детето го усеща. Загубихме близостта си от известно време, усещах го, но нямах смелост заради детето да направя крачка. ...

Аз имам друг прочит на споделеното от нея.
Права си, авторката едва ли ще се включи,спирам да разсъждавам върху историята ѝ.

# 62
Вие осъзнавате, че връзката с бащата може да е скъсена и без развод нали?
При положение, че той не се грижи за детето, не му обръща внимание, хладен и студен е, каква връзка е това по-точно? baby_neutral
Той пак може да не присъства на бала, РД-то или род.среща, защото "много работи".

Да, забравих, пак тя е виновна, че не му казала или намекнала да не пренебрегва собственото си дете

Интересно ми е вие разбирате ли значението на думичката "уважение", защото аз я слагам наравно с грижа, внимание ако щете, там студенина и пренебрегване няма. Особено към собственото ти дете. Винаги съм се чудела, защото детето взима И двете имена на баща си, като майката играе 90% от неговия живот......

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 15:13 от Вишна123

# 63
Вие осъзнавате, че връзката с бащата може да е скъсена и без развод нали?
При положение, че той не се грижи за детето, не му обръща внимание, хладен и студен е, каква връзка е това по-точно? baby_neutral
Той пак може да не присъства на бала, РД-то или род.среща, защото "много работи".
Вишна, струва ми се, че някои хора не го осъзнават.
 Заедно = щастливи. Да се разделят, щом няма бой и обиди, значи не си ценят семейството и зорлем си го развалят.

# 64
О някои и въпреки обидите /вкл. И изневяра/ продължават да стоят.

Семейство = заедно
....
Не знам чии очи затварят, вероятно собствените си.
И затова се отглеждат деца с изкривена представа за семейство и кръгът продължава.

# 65
absurt, аз разбирам какво искаш да ми кажеш, но допусни варианта, че преди да си вземе багажа и да отиде при мама, авторката е направила това, което е счела за необходимо. Шансове се дават не само с думи, но не винаги са оценени. Хората са различни. Интересно би било да чуем и неговата гледна точка, може би нещата ще придобият друг смисъл.

Ами, не знам, тя дори и не загатва, че нещо е опитвала да промени.
От близо година са ѝ избягали чувствата, но нищо не е казвала и правила, а провежда разговор сега, в който го уведомява че го напуска.
Друго не разчитам дори и между редовете.
Неговата гледна точка, пак по преразказ е, " не мога без вас", но тя го отдава на това, че няма приятели, като че ли те могат да заместят семейството newsm78
Струва ми се, че авторката така и няма да ни отговори на въпросите.

Близките хора са брат ми и жена му, те виждат, че не се случва нищо между нас, че той не полага усилия за малкия, ще се върна само защото ме е жал, че е сам и заради малкия. Но отвътре не ми идва, като ги няма другите усещания...

# 66
Ще се върнеш от жал?  Crossing Arms имай малко самочувствие...

# 67
Ще се върнеш от жал?  Crossing Arms имай малко самочувствие...
Ами като гледам какви отговори има...Затова винаги има един въпрос: Да бъдем ли заедно заради децата?

# 68
Ми нали той не се грижи за детето, сама каза, че не му обръща внимание, за какво му е такъв "баща"?
Я не се връщай...
Сериозно и тази тема ли е пързалка? Не вярвам такива хора да съществуват

# 69

Ами като гледам какви отговори има...Затова винаги има един въпрос: Да бъдем ли заедно заради децата?
Направи го, защото ти го искаш, а не заради отговорите на другите. И не очаквай отговорите да ти дадат решение или да ти защитят твоето решение, защото ти ще го живееш твоето решение. Но от жал взето решение няма дълго да просъществува, а по-скоро ще свали от плещите ти твоята отговорност, че си решила нещо, защото си го искала. Но все пак - помисли - ако сте се обичали с този човек и сте създали човек, толкова ли е лесно да махнеш с ръка? Няма ли и със следващ да е така?

# 70
Ако другия хипотетично се държи като баща, защо да маха с ръка?
За да остане заради децата, не се ли предполага, че трябва да имат баща, който да се държи като такъв? В този случай нима имат...

# 71
Ако другия хипотетично се държи като баща, защо да маха с ръка?

А кой е другият?

# 72
Хипотетично от поста на orleman Laughing

# 73

Мисля, че ако и двамата са се обичали (което вероятно е така) - би трябвало да положат усилия да върнат любовта си и да са пълноценно семейство. А най-лесно е да се каже, че ситуацията не ни устройва и ще си търсим щастието другаде. Но така рискуваме да продължим да търсим щастието си без да полагаме усилия за него.

Как се полагат усилия да върнеш една любов? Не се заяждам, питам, за мен е интересно да разбера. Ако само единият го иска, а другият не прави нищо в тази посока, колко успешен ще е стремежът към "пълноценно" семейство. Ще има ли резултат?

Може би по-вярното е да се полагат усилия всеки ден докато не си е отишла любовта. А иначе - могат да се полагат усилия и ако си е отишла, но само ако я е имало. Аз все още продължавам да обичам хората, които съм обичала - така че не вярвам любовта да си отиде завинаги. Просто сме недоволни от хората, които обичаме и затова позволяваме и на малкото останали чувства да си отидат. Но дали сме доволни от себе си? Аз лично не бях доволна от това, което съм правила някога, за да се запази семейството ми. Но си давам сметка за това след години.

# 74
Хипотетично от поста на orleman Laughing

Хипотетично? Това е несериозно. Авторката и идея си няма за друг, пита за настоящия, вие обаче я вкарвате в измислени казуси.

Общи условия

Активация на акаунт