Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 442
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Ендокринологът ми е в отпуск, по телефона ми каза само за магнезий, но исках да питам и тук нещо друго мога ли да направя, че ми е адски дискомфортно с тоя висок пулс постоянно.

А защо не магнезий? Опасно ли е предозирането? В какво се изразява? На мен като ми се ускори пулса или получа аритмия, взимам магнезий, но винги се чудя дали не прекалявам, въпреки че симптомите отшумяват.

# 646
  • Бургас
A не, магнезият е ок, пия го, даже пия и висока доза. Обаче питах освен него, още нещо мога ли да направя.

# 647
Момичета,
Преди месец изследвах ТСХ и беше много високо, а днес е под 1. Според вас това добре ли е или показва, че трябва да се намали дозата? Ендокриноложката ми каза, че няма да я намалявам и след половин година пак да отида.  Shocked Дали може да ми стане нещо, ако дозата е висока и ТСХ продължи да пада? Или с тироксина тя си запазва доброто ниво и дозата си остава еднаква?

# 648
  • Бургас
Момичета,
Преди месец изследвах ТСХ и беше много високо, а днес е под 1.
На мен ми се случва така, когато ми е висока дозата. С ТСХ около и под 1 не се чувствам никак добре. Обикновено като стане така я намаляме съвсем малко, примерно ако съм пила по 50, минавам на 37,5 или ми правят разни схеми /които обаче аз избягвам, защото все забравям кой ден по колко трябва да пия и оплексвам нещата  Mr. Green/.
При мен обаче е от няколко години така и вече си знам. Това не значи, че и при друг организъм ще е същото.
Дали може да ми стане нещо, ако дозата е висока и ТСХ продължи да пада? Или с тироксина тя си запазва доброто ниво и дозата си остава еднаква?
Може да минеш в медикаментозна хиперфункция, т.е. ТСХ да се забие в нулата и под нея. Не е задължително да стане така обаче. При правилна доза ТСХ би трябвало да спре да пада и просто да се задържи в добри стойности.

На твое място бих пуснала около 40-50-ия ден ново изследване и тогава, ако има нужда, се консултирай пак с лекар.

Колко високо ти беше преди месец ТСХ?

# 649
Ем, от много високо, до под едно само за месец и контрола чак след 6 месеца...
Гаси!
Дай стойности, верно

# 650
  • София
Доктор, който така неглежира състоянието на пациента бих го сменила. За 6 месеца ако са избягали стойностите може човек да се чувства много зле и да се влоши!

# 651
И аз много се изненадах от това, което ми каза докторката. Мисля сама да си пусна изследване другата седмица и ако е паднало още да отида пак. И ако отново ми каже, че всичко е наред, ще потърся второ мнение. Не ми се иска да сменям постоянно лекари, защото ще се объркам още повече и накрая на никого няма да вярвам.

# 652
Мисля сама да си пусна изследване другата седмица и ако е паднало още да отида пак.
Изчакай около 20 дни да минат от последната контрола и пак провери ТСХ.

Мон..., на мен добре ми се отразява чай от маточина. Даже много добре. Ако има откъде да си набереш и изсушиш, още по-добре. Сутрин, и вечер непосредствено преди лягане, по една чаша.
Пък докторът като се върне ще мислите алтернативи за пулса. Между другото и личен лекар може да изпише бета-блокер. В компетенциите му е.

# 653
Аз имам още един въпрос. Нали разбрах за хипофункцията ми януари,ок сега свалих тсх на 1,...но все забравям да питам. Аз наднормено тегло не съм имала, напротив 42кг. бях. Сега покрай хипофункцията пия Л- тироксин 7-ми месец вече , а и заедно с него ми изписаха и антидепресант. Питам се.. дали от тези лекарства качих? В момента съм 46 кг и нещо. ( добре ми дойдоха Laughing). Та се чудя на какво се дължи, на лекарствата ли.. Другото, което е бях спряла цигарите зимата за 5 месеца, дали и от тях не е newsm78 Е, ям си и повече де, може би е комплексно. Въпроса ми е че уж от хипо се дебелее, което при мен не беше така, а сега дори качих след тироксина, което си ми беше и необходимо де.
Или пък не е задължително пълнеенето , а просто с наместването на хормоните се наместват и килограмите, независимо дали е нужно да са ти в повече или по-малко?( за организма) newsm78

# 654
И аз бях с хипо преди месец, без да съм пълна, даже съм повече към долната граница на нормалното тегло. Явно не е задължително човек да е пълен с хипо.

# 655
Carrie br, според мен идеята на хапчетата е да регулират хормоните. Ако си била прекалено слаба може би те са коригирали това, кой знае...

# 656

Carrie br, според мен идеята на хапчетата е да регулират хормоните. Ако си била прекалено слаба може би те са коригирали това, кой знае...
Благодаря ти за включването.
Може би наистина е така, наистина бях по-слаба, сега съм си добре- наистина имах нужда, а не напълнявах преди тироксина.

# 657
спред мен напълняването е от спирането на цигарите

# 658
И това е възможно. А и освен тироксина, антидепресанта дали играе роля? Ама аз като че ли оставам с впечатлението, че едва ли не само на мен са изписали анти. когато ми откриха хипото/хашимото....

ПП: толкова съм чела, чела... Сега се замислих пак Хипото е вследствие от Хашимото или са си 2 раЗлични? Ендото ми каза, че има т.нар. типично хашимотско изображение на ехото. Ама и аз си задавам въпроса след половин година хахахх Sunglasses/ тук де/

# 659
Здравейте,
Аз пуснах контрола и ви моля за мнение.Изсл.са правени в една и съща лаборатория.
                   16.05.2016.                    08.07.2016
 TSH.          10.090.                             4.50.              /0.34-5,60/
FT4.             8.55.                               11.13.           /7.9-14.4/
FT3.             7.17.                                6.17.             /3.8-6.0/
Anti TG.        2.9.                                 --------           /<4.0/
Anti TPO.      >994.0.                           >994.0.          /<12/

Според ендокр. всичко е нормално.Няма промяна на лечението -бях на 25 Л тироксин и така си продължавам.Казах ,че косата много ми пада и ме съби много скалпа на главата-косата ще спре,трябвало време да подейства хапчето,а за скалпа да отида на кожен ,не е от щ.жлеза.Някой от вас има ли подобни проблеми?
За антителата-нищо не можело да се направи,нямало лек,който да подейства.....и т.н.Мисля на своя глава да започна със селен 200,на предходната страница се коментираше и доза и марка....Какво мислите?
След 6 месеца-контрола.

Общи условия

Активация на акаунт