Паническо разстройство - 25

• 96 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Ти си като мен точно,малкото камъче обръща камиона в който няма шофьор Simple Smile шофьора си загубил главата някъде и обикаля.Даваш ли си сметка че ти не си жертва а виновен за тази ситуация и организма ти е бил прав когато ти е пресушил устата Simple Smile А така сега дай си сметка,благодари му че си е свършил работата когато е било времето и осъзнай че работи за теб,не против теб.В един момент всички близки изчезват,приятели роднини и т.н. само той,твоя организъм и тяло и дух ти е до край до самия край ще ти бъде верен,никога против теб.Самата мисъл сега блуждае ако така стане или не стане ,ще умра няма да бъда еди кой си аааааааах този сив и гаден свят нищо хубаво не става.Тази баба отсреща защо така на криво ме гледа и т.н. и т.н. и като удариш чертата пресъхнала устата щото не си пил примерно една чаша вода скоро преди това,станалото станало ами сега се лута тази млада душа къде и какво ще се направи в живота и чак като намери място и стимул(гадже,работа и т.н.) ще си дойде на мястото.Казах го по - напред ще го кажа и сега,като ти стане кофти колкото и сили да нямаш нормализирай дишането,спри се на едно място поне веднъж го направи и се самонаказвай ти го заслужаваш,искай още и още да стане най-лошото да дойде още ти си силен ще го ПРИЕМЕШ няма да се БОРИШ.След известно време ще се стопли тялото ти,ще се отпуснеш,може да ти се доспи,ако е така легни почини си.Опитай поне веднъж,моля те опитай.

# 451
Крум, не искам а те пращам повече на изследвания и болници, но каза ли на кардиолога за киселините в стомаха? Принципно при един рефлукс /връщане на храна обратно, нищо страшно/ може да се получат такива киселини, парене зад гръдната кост и сърцебиене. За рефлукса се ходи на гастро и се изследва с рентгенова снимка, пие се една каша бананова преди това, детска работа. За черния дриб не бери грижи той има свойството да се самовъзстановява, пък и хепапротектори дал Господ /хапчета за черния дроб най-вече се билкови/. А ти сигурен ли си, че първата ти атака и следващите са били еднакви като усещане, щото ми се струва, че не е така.

# 452
nomorefihghtme,много хубаво и позитивно звучи написаното от теб Simple Smile Обаче ми е много трудно.Пулс не мога да си меря на ръката,знам техниката ,за друг човек да -но аз на себе си не става,меря под ухото,но рядко.Обаче когато ми е нормален горе-долу почти не го усещам ,като си сложа ръка на сърцето все едно не бие и пак се почва с паниката.
Сега като се замисля в началото на кризите имах невралгия междуребрена.Малко преди това получих болки в бъбреците и стомаха на един дългоочакван метъл концерт,превивах се на 2 цяла вечер,беше много горещо,може да съм се натровила незнам,на другия ден бях ок и не отидох на лекар.Обаче през нощта на другия ден ме обзе безпокойство,че не знам какво ми е било ,нещо бях  много жадна и ми съхнеше устата ,краката ми изтръпнаха и се изплаших и аз за диабет,понеже имаше подобни симптоми описани в Интернет сайтове,дори сега не ги помня всичките,даже щях да си поръчвам апарат за мерене на кръвната захар.Говорих с мама по телефона цяла вечер,на другия ден нямаше и помен от симптомите.После невралгията (разбира се от ляво,към сърцето),оправих се с витамини ,но остана едно притеснение и се започнаха и страхове от други заболявания.Обаче има и друго-ако е само хипохондрия,защо ще се притеснявам и като излизам сама?Не постоянно,но като вземах кухня на малката всеки ден в продължение на седмица,уж у дома съм добре,изляза (на 5 минути от нас е  )и едвам стигам,искала съм и да се връщам,сърцебиене ужасно,премрежено ми става пред очите,мисля че ще припадна,едвам плащам ,че ръцете ми треперят ,прибера се у дома  и до десетина минути ми няма нищо,даже излизам пак  до близкото магазинче или с детето и приятелка на кафе.Толкова не съм споделя никога досега,не искам да посещавам психолог.

# 453
Гала, и аз съм релил да посетя гастро. Чудя се даже и за ендокринолог, въпреки че миналата година изследвах щитовидната жлеза и всичко беше в норма. Ще ида за лично успокоение на първо време на гастро. Първата атака беше отдавна и вече смътно си я спомням, но много добре помня как ужасно се чувствах на следващия ден. Уплаших се много. Иначе класическите паник атаки са си ми от пролетта на 2014 преди полета. Имал съм и светли моменти. От септември 2015 до май 2016 нямах атаки и мислех, че всичко си ми е наред. Сега не ме плашат атаките, а просто високото напрежение, депресията дето развих и пулса. Това е

# 454
Здравейте! Искам да попитам, някой от вас подлагал ли се е на холотропно дишане? Чета доста позитивни неща за него и пише че помага при ПР.

# 455
Да, много помага!

# 456
Алина, ти лично ли го изпробва? разкажи малко повече за него, за самото преживяване, ако искаш разбира се.

# 457
Аз се оправих по този начин ще пиша по късно че ми се отвори работа Simple Smile

# 458
Да, лично съм го изпробвала, но ми е доста скъп метод и не мога да си го позволя, а трябва постоянство. Ами малко е трудно да се опишат преживяванията, защото при всеки е индивидуално, но на груповите сеанси съм срещала доста хора, които са победили разни депресивни и ПР състояния.

# 459
Здравейте!За три месеца се справих с ПР,холотропното дишане е силен метод който в началото ти се вижда труден,сковаваш се целия.При всеки е различно,но определено ми помогна на мен,ако имаш възможност го изпробвайте,заслужава си,но иска постоянство и се навлиза постепенно в него,изисква някакви прости умения и техники,прави се пред терапевта,холонавт.

# 460
Като идея ми се струва от трансперсоналната психология. Аз съм правел бастрика дишане при Орлин Баев. Струва ми се разликата е в това, че холотропното дишане е адско дълго. 3 часа....

# 461
Здравейте момичета  bouquet
Ето още едно попълнение във вашите редици Confused На 39г. съм. Моята предистория...
Преди 8г. мой близък почина внезапно на 42г. от инфаркт. Преживях го тежко, но след 10на дни се поуспокоих. След 2 седмици, за пръв път в живота си вдигнах кръвно /принципно съм с ниско/. Страшно се изплаших, извиках Бърза помощ, и така. Изплаших се, защото си помислих, че правя инфаркт. Това се повтори още няколко пъти в месеца. Развих страхова невроза, не можех да остана сама за секунди, не можех да изляза сама и навън. Отидох на психиатър. Изписа ми Сероксат+Ривотрил, като Ривотрила беше за месец само. Това става юли месец. Влязох в релси, всичко мина. Октомври разбрах, че съм бременна и от раз спрях всичко - нямах последици. След раждането имах драматично преживяване и пак ми предписаха Сероксат. Така до миналата година. От Сероксата напълнях 17кг., но не ми пречеше. След 5г. реших, че нямам нужда от него, и от януари /2015/, взех постепенно да го намалявам, чувствах се нормално. И така до преди около седмица. М/у другото развих и канцерофобия /много мои близки и познати си заминаха/, но някак си успявах да я контролирам. Последният месец си имах оплаквания - коремни. Направиха ми Колоноскопия, че и Гастроскопия - нищо същесвено. Нещо ми прещрака и почнах да си правя изследвания всякакви - където ме боцне и аз веднага изследвам. Абе с две думи - много изследвания, а докато излязат резултатите - хиляди притеснения. Както и да е, мина всичко, но предполагам резултата от всички притеснения не закъсня. В понеделник, както си стоях на работа, започна някакво вътрешно напрежение да усещам, имах чувството, че нещо става в главата ми и че всеки момент ще откача или превъртя. Толкова силно беше чувството, че ще полудея, че вече се виждах как лежа в Психиатрията. Няма да ви занимавам повече, но Пси-то ми каза да пробваме този път с Life 600+Ксетанор. Офф, в понеделник заминавам на море, а знам, че не хубаво да се пие кантариона и да се печеш... А и не вярвам този кантарион да ми помогне. Както и да е, пия Ривотрил вместо Ксетанор вече 3 дни, успокоява ме, но не съм същата. Пропуснах да го взема един ден и пак ме връхлетя напрежение и чувството, че полудявам. Моля ви, кажете ми, мога ли да откача наистина? Аз нямам обичайните симптоми като виене на свят, сърцебиене и др. които вие описвате за ПА? Какво е това усещане, някой случвало ли му е се? И на море не ми се ходи... а как го чаках...  Cry

# 462
Сладурки как сте днес?  Hug

Бях на работа и цял ден от сутринта имам някакво напрежение, дереализация, уморена съм и ми се мотае всичко:))
Поуспокоих се с пол. ксанакс и защо реших преди час да изпия едно фрапе незнам. Сега ми е леко пак лошо и само ми се струва, че ще се строполя на земята Simple Smile) Praynig

# 463
Добро утро от мен! Искам да попитам дали ремотива може да ми повиши апетита? Напоследък нямам много апетит, а никъде не намирам за регулация на апетита при прием на ремотив.

# 464
Да, определено. Жълтият кантарион повишава апетита. Аз за това спрях едно друго, съдържаше жълт кантарион.

Общи условия

Активация на акаунт