Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 695
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • гр. София
Цяла нощ не спах, но очевидно сме имали късмет - приети сме!!!

# 571
И ние сме приети. Честно казано ме е яд колко деца остават неприети. Уж все се говори за проблема с градините и яслите и пак толкова много хора трябва да се чудят на кого да оставят децата си.

# 572
  • София
Успех на всички Praynig Praynig Praynig
П@нди по нашия въпрос намерих само това:
2.3.9. (нова - Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) Постъпването на класираните за прием през м. септември деца да се извършва поетапно, но не по-късно от 90 дни за яслени групи и 60 дни за градински групи. За текущи класирания срокът започва да тече от датата на записване на класираните деца. При неспазване на срока и при непредставяне на медицински документ, удостоверяващ невъзможността детето да посещава детско заведение, незаетото място се обявява за свободно на следващо класиране, а родителят/настойникът губи правото си за кандидатстване в съответното детско заведение до началото на следващата кампания.
Детето може да участва в следващо класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, по което е класирано, се губят, а за по-ниските от него желания се намаляват с 1 точка
 - което значи, че бихме могли да отложим записването до средата на юли Rolling Eyes моля те, когато ти отговорят пиши и тук !!,,

# 573
Ако правилно съм разбрала, сега записваш детето, а отлагаш тръгването от октомври до декември,  90 дни. Имам приятелка, която така се наложи да направи.

# 574
  • София
Да! миналата година бяха приели най - малката и я отложих до декември, обаче точно тогава подписахме документите за новото жилище и аз се отказах да я записвам и прехвърлям - нямаше смисъл от толкова стресове, но на практика е възможно !!,,

# 575
Добро утро! Някой знае ли кога ще отключат системата?

# 576
  • София
Директорката ми заяви, че няма как всички ясленчета да тръгнат едновременно през септември. Затова ги има и тези 90 дни. Първоначално се учудих, но после помислих логично и предполагам, че ако действително се състави график за тръгване, моите следва да са сред най-ранните, защото са родени януари и реално ще са най-големи в групата.

# 577
  • София
А кога ще отключат системата?
Упс, някой вече е питал 😃

# 578
Списъците са качени вече в профилите на детските заведения. Ние отново не сме приети за ясла:( Не знам как ще се оправяме.

# 579
Понеже пишете за тези 90 дни отлагане...Да попитам тогава как ще получим 1т. за посещение в СДЯ ако отложим толкова много...
Иначе и ние сме приети 41 Ябалкова градина, не ми е удобна, но какво да се направи. Поне чета добри отзиви да нея.

# 580
Честито на всички приети! Съжалявам много за тези които не са приети. Представям си какво ви е .

Някой може ли да даде някакви отзиви за 95-то ОДЗ Омайниче? Търсих в нета да намеря нещо, но информацията която намирам за там е от преди 4-5 г. Sad

# 581
Понеже пишете за тези 90 дни отлагане...Да попитам тогава как ще получим 1т. за посещение в СДЯ ако отложим толкова много...
Иначе и ние сме приети 41 Ябалкова градина, не ми е удобна, но какво да се направи. Поне чета добри отзиви да нея.

Точката ще ти е нужна за кандидатстване за първа група в детската градина, което ще е догодина по това време за 2014 или след две години за 2015та. Отлага се тръгването, не записването.

# 582
  • София

Ако не започнете да посещавате яслата 6 месеца преди датата на класирането, няма да вземете 1 точка за кандидатстване в 1ва група, затова внимавайте с отлагането.

Iveto_DM, не й се връзвай на всички приказки на Леля Цеца още от сега.  Mr. Green Ако вие или някой друг иска да посещава още от началото - т.е. 01.09.2016, тя няма право да ви спре.

Скрит текст:
Иначе на приказки директорката на 2ро ОДЗ е много странна. Говори дълго и понякога без логика, винаги в неин интерес, макар че очевидно аргументите й не са верни. На мен пък за приема на едногодишното ми тогава дете в яслата ми каза, че не иска никой да се отлага и да се бави (обратното на това, което е казала сега). Оттук нататък ще се наслушаш на куп локуми от нейна страна, като по локумстване и високопарна безмислена партийна риторика я надминава само Старшата Педагожка в градината. bouquet

# 583
 bouquet Добро утро на всички! Малката ми е родена през ноември миналата година, записах я за ясла, но за съжаление не е приета... Имам едно питане, тъй като колкото и да четох не успях да си отговоря и разчитам на вас! Пише, че има и второ класиране, какво точно представлява то, тъй като бяха обявени само 3 свободни места и сега са попълнени? Второто класиране е ако някой от тях се откаже или? Питам да зная дали изобщо да се надявам.... Благодаря предварително!

# 584
  • София
Нашето другарче остана извън класацията за жалост. Сега ще пробват с протокол, ако и на следващите класирания нямат успех. Болестта е реална и не е АД или от сорта. На 2 места й казали, че имат сума кандидатури и 0 свободни места. Ще се радвам, ако някой ми обясни процедурата. Може и на лс. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт