КОЗУНАЦИ - 2017/2018

• 112 192
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Имам, но там не винаги , като в практиката Simple Smile
За това питам , някой с опит Simple Smile
Благодаря Simple Smile

# 136
Момичета, моля за съвет-току-що ми изключи машината за хляб с козунак по рецепта на Pina,много е бял отгоре, чудя се в машината да го пусна малко само на печене или...?

# 137
  • София
Здравейте, бих искала да ви попитам месете ли козунаци в планетарен миксер.
Аз имам Kenwood.
Въпросът ми е на каква степен и колко минути ?
Благодаря предварително!

Да. С куката за тесто. На най-бавна степен. Колко минути, не съм засичала, докато се измеси тестото хубаво и се отлепи от стените на миксера и оформи хубава топка тесто.

# 138
Момичета, моля за съвет-току-що ми изключи машината за хляб с козунак по рецепта на Pina,много е бял отгоре, чудя се в машината да го пусна малко само на печене или...?

Мисля, че няма нужда, търсих моя снимка, но попаднах на снимка от еликсир, така си остава по-светъл отгоре. Последният ми се беше лепнал за капака, та съвсем бял беше. Peace

# 139
  • Sofia
Ако искаш по тъмна коричка, допечи. Аз бих допекла във фурната.

# 140
Огромно благодаря, Labrex bouquetмалко недопечен ми изглеждаше и го пуснах 15 мин.само на печене,дано външната и долната кора не са изгоряли...сега изглежда така.Благодаря ти за включването,ще видим после как е HugМоренка,и ти си ми писала,благодаря  bouquetДа,не е трябвало да го допичам,но друг път ще знам...Благодаря Ви момичета  bouquet

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 12:52 от denyil

# 141
  • София
Дами  bouquet
Почти съм си набавила необходимите продукти за тазгодишните козунаци (само мая и ром ми трябват) и нямам търпение вече да дойде 15-ти!
Така ми е домъчняло за аромата на пресен, домашен козунак, че може да забъркам един мързелив още този уикенд (и без това ще имам гости), само за да го помириша Blush

# 142
  • София
 Топъл, топъл козунак  направен с червено вино- http://radikal.ru/users/magi61#img=6152835839&rnd=1  &n … sp;                        [/url] и шипков мармалад

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 20:54 от маца м

# 143
Топъл, топъл козунак с червено вино- http://radikal.ru/users/magi61#img=6152833147&rnd=1   & … sp;     и шипков мармалад

Ех,  маца м, ама по вечерно време показват ли се такива красоти? Че и с винце Crazy........Разкошно изглежда, как ми се прииска да си отчупяяя....... Heart Eyes bouquet

# 144
  • София
 Simple SmileДа чакам в хладилник да втасва- идеята не одобрихте затова сега и ето залче  http://radikal.ru/users/magi61#img=6152835344&rnd=1&n … sp;    

# 145
  • Балчик
Здравейте, бих искала да ви попитам месете ли козунаци в планетарен миксер.
Аз имам Kenwood.
Въпросът ми е на каква степен и колко минути ?
Благодаря предварително!

Да, на минимална скорост до формиране на топка. Изключваш за 20 минути, след което на първа скорост доизнесеаш с мазнина.

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2016/05/kenwood-major-kmm-020.html?m=1

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2013/03/kenwood-major-titanium … mm-020_5.html?m=1

# 146
  • Сф
От къде да намеря гъст шипков мармалад? Преди години майка ми ми донесе мармалад на калъп, като сапун, като го сложеш в тестото и той се разтапя. В Кауфланд е мн течен.

# 147
От къде да намеря гъст шипков мармалад? Преди години майка ми ми донесе мармалад на калъп, като сапун, като го сложеш в тестото и той се разтапя. В Кауфланд е мн течен.
На това като калъпи на сапун знам че му се вика "ПЕСТИЛ" ама нз от къде може да купиш

# 148
На това като калъпи на сапун знам че му се вика "ПЕСТИЛ" ама нз от къде може да купиш

От детството си помня, че ме изпращаха в магазина за мармалад - шипков и ябълков продаваха, и режеха от едни големи продълговати калъпи колкото искаш. Беше си компактен, не като сегашните "компоти", дето са ги кръстили шипков мармалад. Последно купих от Лидл, в малките бурканчета на Родна стряха, яде се, но не е това, което помня като шипков мармалад и пак е редичък, но не прекалено. Simple Smile А пестилът е сгъстена и оставена да изсъхне плодова каша, различен е от мармалада. Peace

# 149
Лятото такъв мармалад имаше в селския магазин,но беше от сливи.Знам че свеки купуваше от Женския пазар в София, ще я питам скоро дали е виждала.
П.п.Питах,наистина имало дори и мин.седмица няколко вида-от ябълки и сливи,от шипки...около 3лв.за кг.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 16:11 от denyil

Общи условия

Активация на акаунт