АГ клиника Селена Пловдив-15

• 116 955
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравейте, мами, малко така се вмъква в темата, но не можах да намеря къде другаде да попитам, а и нова тема не ми се отваряше. Та как стоят нещата с болничните, разбрах че комисия ги давала 80 лв , но можело да се намери нещо по изгодно....

В Селена болничните са цифра.Доста майчета водят ЖК по касата в ТОРАКС.Там болничните са 30 лв.А се следят,при който ще раждат в Селена.Всяко ДКЦ също има ЖК и издава болнични на цена по-малко от 30 лв

# 526
Личният лекар не може ли да издаде болничен или като е за бременност трябва да е от АГ  newsm78

# 527
Лекарят има право да й даде болничен за 14 последователни дни и общо 40 дни в една календарна година. По-продължителен болничен се издава от лекарска комисия, в Торакс за 15 дни болничният от ЛКК мисля беше 15 лв., а за 30 е 30лв.

# 528
Аз се следя при д-р Кръшков, т.е. ако искам Селена да ми издадат трябва всеки месец по 80 лв.  Така ли? По ЖК пак съм там, при д-р Петрова.

# 529
Да, ако искаш да ти продължават болничния от Селена цената е 80лв., независимо от това, че си по ЗК при Петрова.

# 530
  • Пловдив
Аз си водих ЖК при-д-р Петрова, както и раждах при нея в Селена, но болничния си го взимах от 5-то ДКЦ в Тракия срещу 15 лв. Това беше 2014-2015 г. С две думи това, че си проследявате бременността при лекар от Селена, не означава, че задължително от там трябва да Ви се издават болничните.

# 531
  • Пловдив
Нито означава,че щом следите ЖК по касата в Селена,болничните ще са по-евтини.Много майчета така си мислят,но не е така

# 532
Ясно, да. Аз се записах там, за да ми е на едно място всичко. Честно казано си мислех, че личният може да ми издава болничния  Blush ще разпитам явно още, ако мога да давам по-малко от 80 лв. месечно няма да е зле. Реално аз имам още 5 месеца преди 45 дневния, хич не са малко пари  ooooh!
Цвети, просто отиваш там и обясняваш или как  newsm78 всъщност, ако искаш пиши на лично, за да не спамим, въпреки че може и на друг да му е полезно  bouquet

# 533
  • Пловдив
Ясно, да. Аз се записах там, за да ми е на едно място всичко. Честно казано си мислех, че личният може да ми издава болничния  Blush ще разпитам явно още, ако мога да давам по-малко от 80 лв. месечно няма да е зле. Реално аз имам още 5 месеца преди 45 дневния, хич не са малко пари  ooooh!
Цвети, просто отиваш там и обясняваш или как  newsm78 всъщност, ако искаш пиши на лично, за да не спамим, въпреки че може и на друг да му е полезно  bouquet

При мен беше така: след 5-дневен престой в Селена, заради обезводняване от повръщане, още във втори месец, д-р Петрова реши, че повече не трябва да работя и ми издаде първоначално 14-дневен болничен, заедно с болничния престой, след което написа диагноза в картона ми със становище да ми бъде продължен болничният. С картона отидох в 5-то ДКЦ, като предварително се обадих, за да попитам кога е комисията. Влиза се по реда на отиване, т.е. не дават часове и си пада малко чакане. Влизаш при лекаря и даваш картона си, като казваш и все пак кой лекар те изпраща. Останалото те си взимат като информация от картона, като най-важно е да се следят датите на издаване на всеки следващ болничен, за да не върнат болничния от НОИ. Общо взето така беше при мен, нищо специално.

# 534
Благодаря. А за да ми пуснат първия болничен реално трябва да лежа в клиниката (макар и фиктивно), така ли  newsm78

# 535
  • Пловдив
Благодаря. А за да ми пуснат първия болничен реално трябва да лежа в клиниката (макар и фиктивно), така ли  newsm78

Не, просто при мен така се получи. Всичко зависи от диагнозата. Обикновено поставят диагноза "заплашващ аборт", когато е първите месеци, за после не знам. Това се обсъжда с лекуващия лекар.

# 536
Аз не съм дала и лев за болничен. Като разбрах, че в Селена болничния е 80 лв, се записах на държавна ЖК в Хипократ, а всички изследвания, които лекартата ми назначаваше, си правех в лабораторията на Селена защото те си работят с здравна каса. По този начин хем не плащах болничен, хем всички изследвания си ми бяха в клиниката.

# 537
Здравейте момичета,
има ли някой раждал при Минев? Мисля за водене на бременност и раждане при него...
Какво точно те интересува?

Здравей,
интересува ме дали обръща достатъчно внимание на прегледи, защото знам, че винаги има много чакащи при него. Държи ли на секцио или опитва за нормално раждане при такава възможност? Прочетох и един пост, че той на визитации след раждане нe ходи...

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 15:33 от valiaaa

# 538
  • Пловдив
Прочетох и един пост, че той на визитации след раждане нe ходи...

Не ходи,да,но теб ще идва да те види.При мен идваше
Натоварено му е,да.Но според мен обръща достатъчно внимание на прегледите.Чака се повечко,приготви се.Защото има момичета с процедури,които вкарва извън графика
Знам,че той е за нормалното при възможност.Аз бях за секцио и тази тема не сме я коментирали

# 539
Прочетох и един пост, че той на визитации след раждане нe ходи...

Не ходи,да,но теб ще идва да те види.При мен идваше
Натоварено му е,да.Но според мен обръща достатъчно внимание на прегледите.Чака се повечко,приготви се.Защото има момичета с процедури,които вкарва извън графика
Знам,че той е за нормалното при възможност.Аз бях за секцио и тази тема не сме я коментирали

Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт