АГ клиника Селена Пловдив-15

• 118 041
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
И моето секцио наближава и скоро се разбрах с д-р Пелев да ме оперира,обаче ми се иска да ви попитам упойката колко време ви държа след операцията,докато слагат система с окситоцин за предизвикване на контракции държеше ли ви?защото тогава май бяха най-големите болки? а и друго исках да попитам-нали преди бодването заа спинална упойка слагат местна-това не значи ли че и 10 пъти да те боднат все няма да усещаш?

# 151
  • Пловдив
И моето секцио наближава и скоро се разбрах с д-р Пелев да ме оперира,обаче ми се иска да ви попитам упойката колко време ви държа след операцията,докато слагат система с окситоцин за предизвикване на контракции държеше ли ви?защото тогава май бяха най-големите болки? а и друго исках да попитам-нали преди бодването заа спинална упойка слагат местна-това не значи ли че и 10 пъти да те боднат все няма да усещаш?

Мен лично упойката ме държа някъде около 2-3 часа след операцията, като нямам спомен да са ми вливали окситоцин изобщо. Преди спиналната слагат локална упойка, но въпреки всичко пак си имаш усещания, а болката от поставянето на спиналната е сведена до минимум, т.е. супер притъпена е / поне при мен беше така /. При слагането на такъв тип упойки от голямо значение е анестезиолога, който я поставя, както и анатомията на гръбнака и прешлените на самата жена. Оттам вече се получават и различните усещания. Имам познати, които грам не са усетили поставянето на упойката, при други пък е имало доста силна болка, а при мен беше нещо средно.

# 152
Аз пак да кажа. Д-р Кренчев ми е слагал и венозна и обща и спинална упойка. Не съм усещала абсолютно нищо, нито слагане на спинална, нито трудно излизане от обща. Всеки път без никакви странични ефекти.
Окситоцин слагат на всички. Някои жени усещат силни и болезнени контракции, някои сещат съвсем леки - абсолютно всичко е индивидуално.
Важно е да влезете в болницата с положителна нагласа, да се доверите на специалистите и да бъдете спокойни доколкото е възможно. Всичко друго е както се казва "Божа работа".

# 153
Здравейте мамчета! Кажете какъв е реда при изписването и носи ли се нещо за почерпка на доктори и т.н.

# 154
  • Пловдив
Здравейте мамчета! Кажете какъв е реда при изписването и носи ли се нещо за почерпка на доктори и т.н.

Когато аз раждах миналата година беше по следния начин: след като минат сутринта визитациите на майката и бебето, ако всичко е наред, идват в стаята и ти казват, че сте готови за изписване. Обикновено изписванията са около и преди обяд. Трябва при теб да са дрехите на бебето за изписване, даваш ги на някоя от сестрите от детската стая и когато бебето е готово ти се обаждат. В това време роднините, които ще присъстват вече трябва да са на линия. В случай, че се бавят, просто информираш сестрите да изчакат малко и като се съберете, носят бебето в стаята за изписване, за да го облекат, предават го на таткото, после си правите снимки и това е. Общо взето няма кой знае какво интересно и става доста бързо, особено ако има доста бебета за изписване. Единствено неудобното е това, че до последно не знаеш дали със сигурност ще ви изпишат или не. Поне аз разбрах, че ще ни изписват в 10.00 и в 11.30 започнаха изписванията, но понеже семейството на мъжа ми се забави малко, че пътуваха от друг град, ги помолих да ни изчакат и нямаше проблем. Ако раждаш секцио си броиш четири нощувки и на 5-ти ден, ако всичко е ок, изписват. Относно почерпката, както си решите, няма нищо задължително. Има хора, които нищо не носят, така или иначе оставяш една камара пари, но ние решихме все пак за здраве да оставим нещо скромно, плюс букети за акушерката, която изписа малката и за моята лекарка, която беше в деня на изписването на работа. Има много варианти: питки, торти, бонбони, разни кошници с плодове, безалкохолно, алкохол и т.н.

# 155
може ли дадете информация за прегледа на слуха, обадиха ми се от Селета имало такъв претлед и е безплатен. Кой го провежда , струва ли си да се ходи

# 156
може ли дадете информация за прегледа на слуха, обадиха ми се от Селета имало такъв претлед и е безплатен. Кой го провежда , струва ли си да се ходи
Вие кога сте родени? Чудя се на нас дали ще ни се обадят, когато се родихме януари прословутия апарат също беше разваленл. Според мен е добре да се мине прегледа, дори и детето да не показва признаци за наличието на проблем.

# 157
роди се в начало на месец Май

# 158
Ние се родихме в края на април и също беше развален. Миналата седмица ми се обадиха, че е готов и да отидем. Записахме час за 20-ти - после ще разкажа Simple Smile

# 159
Здравейте момичета, с моята принцеса вече сме вкъщи и се гледаме. Нещо обаче не ми дава мира, на гривната ми бяха объркали часа на раждане и в последствие го оправиха. Притисних се дали не са объркали и бебето но разбира се ме увериха че няма такова нещо. Не мога още да се успокоя много се ядосах как може да платиш такава огромна сума и пак да се чудиш дали не са объркали нещо. Моля ви кажете ми объркването на часа на раждане възможно ли е да има общо с друго объркване? Какво се прави от клиниката за да са сигурни че няма да объркат нещо голкова важно?

# 160
  • Пловдив
Саб-Ф,изключително неприятно.Ти нали имаше гривна също.На нея няма ли номер като на бебето на гривната.Моите гривни са вкъщи и сега не мога да ги погледна.Все пак едва ли са ти объркали бебето.Спокойно.Още в болницата ли си?Тази ситуация и твоите съмнение трябва да ги кажеш на висше стоящ в болницата.И изобщо да не си мълчиш

# 161
Ами кой е този висше стоящ към когото трябва да се обърна? Не вярвам ако се оплача на собственика той да предприеме някакви мерки или да признае че е възможно да има грешка. На гривната ми има номер и той е същия като на бебето объркан е само часа на раждане. Вече съм си вкъщи.

# 162
  • Пловдив
На гривната ми има номер и той е същия като на бебето

Тогава защо се притесняваш?

# 163
Честито бебче!  bouquet И аз не мисля, че имаш повод за притеснение, важното е, че номерата са едни и същи. Бъди спокойна и се наслаждавай на моментите изживяни с бебчето!
Ако искаш може да споделиш инфо за самото раждане от приема и поставяне на упойка, до срещата с бебчето и следродилните грижи. Сигурна съм, че инфото ще е доста полезно за всички, на които им предстои най-прекрасното изживяване.

# 164
Elfita, сбъркан е часа на раждане на гривната. Притеснявам се да не са го объркали с бебе което е родено в сбъркания час.

Общи условия

Активация на акаунт