АГ клиника Селена Пловдив-15

• 118 247
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!Пиша ,за да споделя щастието си ,че миналата седмица родих моят син при д-р Пелев,секцио,със спинална.Наистина се убедих,че е много по-добре от пълна упойка и ме е яд,че първия път ме достраша от нея.Поставянето и наистина е като обикновенна инжекция,анестезиологът не беше мн на кеф,не ми говореше особено,но пък за сметка на това ми я сложи добре.Много лошо ми стана като го извадиха и ми се доповръща само че ми сложиха нещо в системата и ми стана по-добре.Иначе от доктора и от екипа съм доволна.Всеки ден минаваше да ме види,както и предния път.Единственото ,което не ми беше на късмет е жената ,с която бях в стая.Хич не ми беше приятна,постоянно идваха по 100 човека и нямаше спокойствие,заяждаше с мен,говореше постоянно по телефона ,защото бебето и почти винаги беше при акушерките и като цяло ме изнервяше всичко.Също така момичетата от детска стая са мн любезни,но е малко кофти,че към 6 и 15 взимат бебенцата за къпане,понеже тогава идва примерно таткото и не успява да го види ,защото свиждането е до 7.Единият ден нашия татко чака от 6 и 30 до 9 часа .

# 271
Здравейте!Пиша ,за да споделя щастието си ,че миналата седмица родих моят син при д-р Пелев,секцио,със спинална.Наистина се убедих,че е много по-добре от пълна упойка и ме е яд,че първия път ме достраша от нея.Поставянето и наистина е като обикновенна инжекция,анестезиологът не беше мн на кеф,не ми говореше особено,но пък за сметка на това ми я сложи добре.Много лошо ми стана като го извадиха и ми се доповръща само че ми сложиха нещо в системата и ми стана по-добре.Иначе от доктора и от екипа съм доволна.Всеки ден минаваше да ме види,както и предния път.Единственото ,което не ми беше на късмет е жената ,с която бях в стая.Хич не ми беше приятна,постоянно идваха по 100 човека и нямаше спокойствие,заяждаше с мен,говореше постоянно по телефона ,защото бебето и почти винаги беше при акушерките и като цяло ме изнервяше всичко.Също така момичетата от детска стая са мн любезни,но е малко кофти,че към 6 и 15 взимат бебенцата за къпане,понеже тогава идва примерно таткото и не успява да го види ,защото свиждането е до 7.Единият ден нашия татко чака от 6 и 30 до 9 часа .

bqlakotka, честито!  bouquet bouquet bouquet
не разбрах, къпане всеки ден?  newsm78 защо? това по принцип не трябва за бебенце първите дни, само хигиена на гениталиите, това всяка майка может да правит сама. Мога ли да кажа че не искам това за моето бебе, да не го взимат?

# 272
Вземат го за къпане и визитация и ако има раждане се бавят.

# 273
питам защото в русия хич не къпят бебета в родилното, само дупенцета, така знам от педиатрите, че не трябва това нещо

# 274
Захарче, като раждах скоро там,ще ти кажа - взимат бебето всеки ден за къпане,не може да не го дадеш,аз веднъж точна тогава го бях нахранила и им казах , че ще повърне ако го вземат точно в този момент да го къпят,ако може да пропусне - те казаха че не може,взимали всички за къпане.Къпят ги цялостно+главата,даже третия,четвъртия ден ще те извикат да ти покажат😊

# 275
  • Пловдив
Като се роди, само го забърсват. Моето беше бяло на места от мекониума. Чела съм разни теории, но лично за мен, този мекониум непочистен добре си е потенциалин развъдник на микроорганизми. Може и да греша, но представете си вашата кожа в това състояние няколко дни. Аз не мога да си го представя. Русия е страна с по-студен климат.

# 276
мерси за отговорите  bouquet
dazel, хубаво разбирам какво е мекониум, това е ясно, че веднага след раждането го къпят.
не разбирам защо това трябва после всеки ден в родилното — дупенцето всяка майка може да мие сама, нали? на другите места нали няма мекониум, и точно няма на главичката.

руския климат няма значение, да ви кажа честно) лятото може да е и 40 градуса.

# 277
Само да поправя - без да се сърдите - мекониумът е черен на цвят - първото ако на бебето след като се роди.Бялото по него е верникс -себум по кожата на детето предпазващ го през бременността.☺

# 278
  • Пловдив
Не го къпят веднага след раждането. Само го забърсват. Какви са ти съображенията бебето с дни да е омазано в мекониум, със сплъстена коса....Моето изглеждаше така първия ден. Не мога да си го представя в този вид 4 дни. Но това е частна клиника. Предполагам ще се съобразят.

Да, така беше. Верникс. Благодаря да поправката. Простете объркването. Но аз съм виждала бебе току що извадено след секцио. Бяло е. Моето раждане беше нормално. Сестра ми роди със секцио.

# 279
Надявам се, че добре разбирам всичко, каквото пишете. Аз исках да кажа, че след раждне очевидно трябва някво почистване, миене, къпане – бебе да бъде чисто и свежо. Аз само не разбирам защо трябва да го къпят цял, даже и с главичка всеки ден.

# 280
  • Пловдив
Надявам се, че добре разбирам всичко, каквото пишете. Аз исках да кажа, че след раждне очевидно трябва някво почистване, миене, къпане – бебе да бъде чисто и свежо. Аз само не разбирам защо трябва да го къпят цял, даже и с главичка всеки ден.

Според мен, може да говориш с персонала и да ги помолиш да не къпят твоето бебе всеки ден. Иначе самото взимане на бебето между 18.00 и 19.00 ч. в детската стая е свързано не само с къпането, но и с визитацията на неонатолозите, които минават и преглеждат всички бебета. Тоест няма как да не им дадеш бебето по това време на деня, но може да ги помолиш да не го къпят.

# 281

Според мен, може да говориш с персонала и да ги помолиш да не къпят твоето бебе всеки ден. Иначе самото взимане на бебето между 18.00 и 19.00 ч. в детската стая е свързано не само с къпането, но и с визитацията на неонатолозите, които минават и преглеждат всички бебета. Тоест няма как да не им дадеш бебето по това време на деня, но може да ги помолиш да не го къпят.
А това е много интересно, никой не е написал това нещо Simple Smile това е другия разговор, ако има и прегледи. Благодаря!

# 282
  • Пловдив

А това е много интересно, никой не е написал това нещо Simple Smile това е другия разговор, ако има и прегледи. Благодаря!

Когато аз раждах миналата година имаше сутрин към 10.00 и вечер към 19.00 визитации за бебетата и тогава задължително минаваха по стаите да ги прибират, като вечерно време ги и къпеха. След сутрешната визитация на бебетата минава неонатолог по стаите и информира майките за състоянието на бебетата. Ако има сега друга организация в болницата, нека някое от по-скоро раждалите момичета да пише.

# 283
Така е и сега,само че сутрешните визитации са в стаите пред майките се преглеждат бебчетата и се дава информация за състоянието им.

# 284
Денонощно ли стоят бебетата при майките или ги оставят сутринта и ги взимат вечерта

Общи условия

Активация на акаунт