Мъжете и домакинстването

• 114 950
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 60
...Единственото, което правя само аз е готвенето. Това хич не му приляга...
До опит е това. и на мен не ми прилягаше, ама не върви човек на 30+ да не може да си сготви, и да сготви на детето си, та се взех в ръце. Щом аз успях, всеки го може  Mr. Green

А, няма да стане. Там се разтоварвам и си пазя кухнята само за мен  Wink

# 61
  • София
Мъжът трябва да се учи и да привиква какво да прави! Това се отнася и за домакинството!!!

# 62

но и аз не го моля много често, защото предпочитам да си използвам ''жокерите'' за по-напечени ситуации , така да се каже.

По-скоро се опитвам да измисля начин индиректно да го ''подлъгвам'' да помага. Не в прав текст, защото това при него/нас не работи в повечето случаи
Тези думи говорят много - опитваш се да градиш връзка, която ще се напълни с подводни камъни във времето. Нямаш 2 жокера, това не е игра на карти, това е твоята връзка. Целта не е да победиш, целта е да постигнеш разбирателство. Няма да се стигне до скандал, ако намериш подходящите думи, трябва да му кажеш директно, че искаш равноправие. И нагласата, че можеш да манипулираш някого, без да си опитал открити средства, също не е ок. Ще ти изиграе лоша шега Naughty

# 63
Разбрах, че не ми искаш мнението, ама последно да си кажа, ,че е май по-добре да се изясниш сама със себе си, а после и да разбереш в крайна сметка той има ли претенции, когато не му е 100 про подредено или не.

щъркел , далеч не ме възприема по този начин, може и така да е излязло от думите ми, аргумента е че работи по цял ден и вечер като се прибере не му се занимава; ако аз вдигна ръце и не чистя/не готвя по-дълго време , не се впечатлява толкова от това че аз не го правя, но мен самата започва да ме дразни

...Откакто се прибрахме той започна да прави забележка за всичко. Че аз съм била жена, не можело да оставям разхвърляно и пр. (подчертавам разхвърляно, защото никога вкъщи не е мръсно /за мен има разлика/) .
...Съответно той очаква от мен да съм перфектната домакиня-всичко да е изрядно, но проблема е че аз нямам физически време да го правя
...
Той не веднъж ми е казвал да си остана вкъщи и да не работя, а той да ми дава пари, но му нямам доверие, т.к. той не умее да пести, а няма да се съгласи аз да разпределям неговите пари (което не е и правилно)

# 64
  • София
Всеки възрастен, независимо от пола си, трябва да се обгрижва сам, освен ако и когато не е болен. Да се бориш и "да гориш жокерите си" (това няма да го коментирам) един здрав и пълнолетен човек да почисти кухнята, в която и той се е хранил, да оправи леглото, в което и той е спал, да измие банята, в която и той се е къпал, да..., и това да не е събитие, а ежедневие, ми се струва абсурдно. "Бий ме, обичам те".

# 65
Няма как да прилъжеш възрастен индивид да прави неща, които  той е  научен и свикнал вече  -  да не прави. Виж  от работливко да направиш мързеливко е по-вероятно сякаш. И сто пиниза да ти предложат тук, може и  да са  вървежни,  ама временно.  За това, че  те сравнява с домашната помощница на  някой си и има  подобни изисквания - просто  нямам думи - може  да си искала да  прозвучи по друг начин и дори да не наблягаш на това, но  за мен си свучи ужасно - неуважително и  унизително. Не искаш съвети  относно това, че връзката ви няма голяма перспектива, ок, искаш обаче  да  прилъжеш някой да прави, това, което той  не счита, че му е в "ресора". После ще го прилъгваш за смяната на пелени и обгрижване на бебе, щото нека позная - и те няма да са му в ресора - ще си бавачка и чистачка, докато сама не осъзнаеш, че можеш да променяш единствено себе си.
П.п. Ако някой мъж ми подари кухненски робот на Коледа, независимо дали това е част от мнооогото другиподаръци, ще си направя блъди Мери от подаряващия, честно Sunglasses

# 66
  • София
А, що, човекът явно е фен на практичните подаръци. Сигнал за мен да му подаря прахосмукачка, примерно.

# 67
Да, после да вземе да мрънка как си му подарила нещо, което сама си ползваш Laughing

# 68
  • Nice
Не сме женени, не живеем през цялото време заедно (5 дена от седмицата), ежедневието ни е еднакво. Помага, най-вечче в готвенето. В чистенето също, зарежда перални, миялни, изхвърля болкука защото аз винаги забравям, също минава пода с моп. За всичко сам изявява желание, особено за готвенето, но се случва да го помоля да зареди миялната примерно или да мине прахосмукачка. Не мрънка и не протестира.
Сервира и отсервира масата. За миене на прозорци, чистете на котлони, печки, баня и тн.най-често го правя аз, но и той се е вклюавал. 
До сега за нищо не е казал ''аз това няма да го правя''.

# 69
Отидохме на гости в чужбина при негов приятел, който си има помощница, която почти по цял ден е с него, чисти му, готви му, пере му, но не са женени, той и плаща просто.
Откакто се прибрахме той започна да прави забележка за всичко. Че аз съм била жена, не можело да оставям разхвърляно и пр. (подчертавам разхвърляно, защото никога вкъщи не е мръсно /за мен има разлика/) .
Както си го написала, той прави паралел с теб и прислужницата. Наистина ли приемаш това за нормално?
Значи ти не може да оставяш разхвърляно, защото си жена, а за мъж - няма проблем, щото има кой да му "смени памперса".

...далеч не означава че не ме обича, не иска да се развивам, не ме подкрепя,а точно обратното  Peace...
Възможно е да не сме те разбрали, но как точно иска да се развиваш като ти предлага да зарежеш всичко и да чистиш и готвиш, за да му е подреденичко и чистичко на него, без той от своя страна да си мръдне и пръста за собствения си дом?

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 18:21 от Не се сърди, човече

# 70
Аз не разбрах защо просто не си вземете една помощница след като имате достатъчно пари. Веднъж седмично е напълно достатъчно, особено за двойка без деца.

Ако аз работех, знаеш ли кога щях да върша всичко вкъщи? Никога.

# 71
Ми приятелят му си е взел домащна помощница,  "която почти по цял ден е с него, чисти му, готви му, пере му, но не са женени, той и плаща просто" Та защо  господинът  да  взима нещо, при положение, че прави същото с авторката, без да  плаща. Както каза milenaka, човекът си е практичен Rolling Eyes

# 72
Как ме сърбят пръстите да напиша нещо...  Crazy Mr. Green

# 73
Вземи ти помощница, плащай й и не купувай нищо за в къщи. Яж преди да се прибереш от работа. И гледай сеир.

# 74
то и аз ѝ предложих да си вземе мъж помагач, ама тя не ме отрази - иска да  си променя нейния султан
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт