Мъжете и домакинстването

• 115 069
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 1 845
Моя от време на време го хващат лудите и от нищото започва да оправя и чисти навред. Честно казано, на мен ми е некомфортно. Обикновено го спирам и го пращам към дивана. Май нещо не ми е наред и нищо чудно да съжалявам след появата на бебе.  Crazy

Да се похваля, идва мъжка работа! Ще си сглобяваме ново легло! Simple SmileSimple Smile Аз обичам да завинтвам едни неща като винтове, но дълги. Дано ми ги остави.

# 1 846
И аз не схващам твоята...
Адекватна реакция спрямо ситуацията. Няма категорично делене, няма списъци, няма броене, няма капризи, няма нищо, и за двамата.
Напред съм дала пример:
Скрит текст:
Наложи се да пътуваме почивните дни и вчера се прибрахме към 19 ч.
Трябваше да се сготви, да се направи салата, да се сложи маса, да се разопакова багажа, да се пусне пералня и дрехите от сушилнята след това да се сгънат по гардероби, да се зареди миялна.
Нищо друго.
Започнах да оправям багажа, за да има време за дрехите преди да легнем.
Мъжът ми отиде да готви, за да не вечеряме по нощите.
Докато оправих багажа и пералнята той беше готов и влезе да се изкъпе, видях свободна кухнята и нарязах салатата, която стана готова тъкмо той като излезе. Заминах аз да се къпя и като излязох масата беше сложена. Вечеряхме, после погледахме и коментирахме последните новини, че денят беше такъв, дрехите бяха готови и заминах да ги сгъна преди да са се намачкали в сушилнята. Като се върнах минялата беше заредена и си продължихме вечерта.
Никой никого не е карал да прави нещо, нито сме се разпределяли по списък.

На теория, ако се беше счупило нещо или имаше тежко за влачене, това щеше да е негова работа, а аз да се натоваря с всичко изброено горе.

На практика - посочете ми една причина да ме натовари да свърша всичко сама, а той да чака отстрани. Само за една се сещам - да не се мине.
А можеше да оставиш прането на дрехите за утре, нали работиш от вкъщи и да си поръчате пица.
Оф, то пък така ти ще се минеш с повече работа.

# 1 847
  • София

А можеше да оставиш прането на дрехите за утре, нали работиш от вкъщи и да си поръчате пица.
Това се опитвам да обясня от доста време! Hug

# 1 848
Това, че работи от вкъщи не се ли води работа?  Mr. Green

# 1 849
Най-малкото си спестява половин-един час от отиване/връщане до работа и ето време за пускане на пералня и сушилня. Mr. Green Но пък мъжът й какво ще прави в това време, може да си пътува в метрото и да си чете нещо, а това е забавление, докато тя се трепе с домакинска работа.

# 1 850
  • София
Това, че работи от вкъщи не се ли води работа?  Mr. Green
Разбира се, че се води!
И знаеш ли колко трудно е да се протегнеш и да натиснеш копчето на пералнята?
УжасТ, направо!
Пък да натиснеш и копчето на миялната, направо терор, ти казвам! Crazy

# 1 851
Много ме дразни, в българина, подценяването на работата от дома.

Ама можела да изпере, изглади, измие чиниите и сготви докато е вкъщи...  ooooh!

# 1 852
Има голяма разлика докато си вкъщи да натиснеш две копчета и да гладиш, чистиш, готвиш.

# 1 853
Ех, това трепане с тази работа.  Какво толкова правите?

# 1 854

Това се опитвам да обясня от доста време! Hug
И аз.

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 15:15 от Анонимен

# 1 855
Като ще издребняваме - не, не можеше, защото не беше пускана пералня от 4 дни и детето нямаше нито един чист екип за тренировка.
Също така мъжът ми искаше да изпробва някаква нова рецепта за месо и го беше накиснал в специална марината 2-3 дни преди това, не можеше да се отлага повече.

Иначе да, мога да отложа и да правя всичко от ежедневните неща сама, и ако остана сама ще го правя. Но докато сме двама логична причина не намирам.

# 1 856
Човече, защо се хабиш? Hug

# 1 857
Въпросът е принципен, в смисъл вие поне една вечер не се ли отпускате ей така без да домакинствате, или все си работите като съгласувани роботчета - единият това, ако мръдне - другият веднага поема, като на поточна линия.
Аз лично ако съм изморена от пътуване, а мъжът е мераклия да готви, ще го оставя да приготви вечерята от-до, а прането ще го поема само аз по-късно.

# 1 858
  • София

Като ще издребняваме - не, не можеше, защото не беше пускана пералня от 4 дни и детето нямаше нито един чист екип за тренировка.
Също така мъжът ми искаше да изпробва някаква нова рецепта за месо и го беше накиснал в специална марината 2-3 дни преди това, не можеше да се отлага повече.

Иначе да, мога да отложа и да правя всичко от ежедневните неща сама, и ако остана сама ще го правя. Но докато сме двама логична причина не намирам.
Ами, без да се засягаш, ако ще издребняваме- да работиш от вкъщи и да не искаш да натиснеш копчето на пералнята 4 дни, та детето да стои без екип, не мога да го разбера! Peace
За марината и готвенето- пак мъжът ти, явно му се отдава и го прави, нищо че сте двама.......
Кормувал е пак мъжът ти, нали?
И накрая- дай да правим двамата всичко, щото да не се мина утре аз!? newsm78

# 1 859
НСЧ, у нас пускам две перални през ден и по 2 в уикенда, но реално мога и 4-5 седмици да не пусна пералня и да имаме дрехи.  Crazy Помисли към увеличаване на гардероба, щом прането не ви е редовно.

Въпросът е принципен, в смисъл вие поне една вечер не се ли отпускате ей така без да домакинствате, или все си работите като съгласувани роботчета - единият това, ако мръдне - другият веднага поема, като на поточна линия.
Аз лично ако съм изморена от пътуване, а мъжът е мераклия да готви, ще го оставя да приготви вечерята от-до, а прането ще го поема само аз по-късно.
Аз писах подробно, че се отпускаме и не си ги мерим.

Общи условия

Активация на акаунт