Мъжете и домакинстването

• 115 061
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 175
НСЧ, у нас пускам две перални през ден и по 2 в уикенда, но реално мога и 4-5 седмици да не пусна пералня и да имаме дрехи.  Crazy Помисли към увеличаване на гардероба, щом прането не ви е редовно.

Да бе, как не сме се сетили, че трябва да си увеличим гардероба, за да перем веднъж на 5 седмици. Колебая се тази идея или онази за проветряването на дрехите е по-гениална. Crazy

Представям си как събирам пране 5 седмици и накрая идва заветната дата за пране. Това са едно 15 перални за пускане. Сигурно поне 2 дни трябва да е вързан за пералнята и сушилнята човек, за да спести огромното усилие по прането през ден, докато изгледа някой филм. Ами то сигурно на шестата пералня, която съм изпрала, и съм сгънала дрехите, ще ме е обзело желание за ритуално самоубийство и някъде до осмата ще да съм се самоубила успешно.

Да не говорим, че потни дрехи от спорт например, ще ферментират за 5 седмици. Сигурно някъде на 3-тата седмица, както си складирам дрехите за голямото 5-седмично пране, от гражданска защита или от полицията ще ни разбият врата на апартамента, за да проверят каква точно форма на живот е умряла у нас.

# 2 176
  • София
Е, съвсем не са много- тук поне, няма такива, а обратното се е получило. Simple Smile

# 2 177
  • тук-там
Значи правилно съм разбрала, че НЕскопения мъж е с ръце наврени в зад...а, докато жена му пърха около него с черпака и метлата.     Laughing

На нескопения мъж ръцете, никога не остават без съществено действие. Peace
Този по-горе  е просто дебил. Всяка жена, обаче си заслужава мъжа. Да дебил женския род дебИлана ли е? newsm78

# 2 178
Друго си е цял ден да се почесваш и да чакаш мъжът ти да свърши домакинската работа.
Не, чакаш го да се върне от работа и заедно да я започнете и свършите,  да не би някой да се прекара и да поеме по-голяма част от нея.

# 2 179
  • София
Друго си е цял ден да се почесваш и да чакаш мъжът ти да свърши домакинската работа.
Не, чакаш го да се върне от работа и заедно да я започнете и свършите,  да не би някой да се прекара и да поеме по-голяма част от нея.

И задължително го запасваш с тази престилка, че да се различавате поне докато с фини движения бърше прах.... Mr. Green

http://www.giftbg.com//admin/tpl/img/uploaded/Prestilki/prestilka%203.jpg

# 2 180
Такива мъже не познавам, но пък жени - доста. Странното е само, че никой не им се присмива. А определно сте прави, трябва  Peace

На нескопения мъж ръцете, никога не остават без съществено действие. Peace
И кои са съществените действия? Да направиш вечеря за семейството си е нещо несъществено и недостойно?

# 2 181
КУКУМИЦИНКА, писах, че пера през ден.

Но това е защото обичам всичко да ни е чисто и да нямам преливащ кош с пране, но писах и че преспокойно мога и 2 месеца да не пера поради обема на дрехите ни. Нашите си. Не вашите.

Никъде никой не съветвам да си увеличава жилището, гардеробите или дрехите си. Пиша как е при нас.  Peace

# 2 182
КУКУМИЦИНКА, писах, че пера през ден.

Но това е защото обичам всичко да ни е чисто и да нямам преливащ кош с пране, но писах и че преспокойно мога и 2 месеца да не пера поради обема на дрехите ни. Нашите си. Не вашите.

Никъде никой не съветвам да си увеличава жилището, гардеробите или дрехите си. Пиша как е при нас.  Peace

Нееееее, ти пишеш да се похвалиш колко много дрехи имате и каква си чистница. Сериозно ли си мислиш, че повечето хора перат често, защото разполагат с малко дрехи, че да предлагаш подобен съвет?

# 2 183
Ама какво значение има? И в 1 ден да е, примерно събота, има ли значение кой ще я пусне тая пералня? Ми който се събуди пръв минава и я пуска. Чак пък такова издребняване  Rolling Eyes

# 2 184
  • София
Хм, у нас като я пуска и 10-годишният ми син, явно ще чакам социалните... Mr. Green

# 2 185
Хм, у нас като я пуска и 10-годишният ми син, явно ще чакам социалните... Mr. Green
Оттук тръгва всичко. Ако едно дете е научено от малко, че това са елементарни човешки отговорности, ще ги приема за такива и нагоре.
Ако е научено, че винаги до него ще има една назначена слугиня, а то трябва да върши само нещо като излезе мъжко, ще си седи на дивана и ще си измисля хиляди оправдания, докато реди и определения за тези, които не са като него, за да изтъкне какъв голям мъж е.

Е, винаги може да попадне на властна жена, която ще го изкомандва - не си влизай в кухнята! Забранено ти е! Може и да са в дом, в който ежедневието има повече тежка работа, тогава е нормално да разпределят по друг начин. Но това не е важно, защото това е човек, който може да реагира адекватно във всяка ситуация, не да гледа едностранно на нещата - няма мъжка работа, жена ми е уморена, но аз ще си седя на дивана, щото не съм скопен! Simple Smile

# 2 186
  • München, Deutschland
Въртим се в кръг май с темата, но бих искала някои неща да си останат мои. Кухнята, декорацията вкъщи, създаването на уют... НЕ искам да поправям колата, да запоявам неща или да свързвам пералнята примерно...

За мен последните са си мъжки дейности / мъжка работа, сори.

# 2 187
Потресена съм, колко се превземат някои от пишещите ... Човек ще рече, че не е в бг-мамма, а в тийнпроблем ooooh!

И за да не е съвсем спам: Вярно примера с Контеса с дрехите е смехотворен и нелеп, но наистина има хора, които перат адски рядко именно защото "Нали имам какво да облека, не ми се занимава с пералнята"  ooooh! Имам такава съседка - все гримирана, все натокана и с гордост обяснява как пуска пералня на две седмици, защото имали достатъчно дрехи, а тя имала по-важни неща за вършене през останалото време Sick Все се чудя тези хора как дишат в апартамента. Каквото и да си говорим дрехите си миришат след носене - пот, цигари, парфюми, готвено ... Да не говорим, какво количество се събира при все, че има и мъж, и дете  ooooh!

# 2 188
Въртим се в кръг май с темата, но бих искала някои неща да си останат мои. Кухнята, декорацията вкъщи, създаването на уют... НЕ искам да поправям колата, да запоявам неща или да свързвам пералнята примерно...

Темата не е за извънредни неща и такива, които опират до умения или сила, а за ежедневните, които всеки човек е вършил, когато е бил самостоятелен - хигиена, приготвяне на храна, приготвяне на личните дрехи и т.н.
Иначе, разбира се, че като трябва веднъж на 10 г. да се премести пералня 100 кила, ще го направи този, който физически е способен на това. Което не значи, че в останалите дни няма да пипва нищо, въпреки че има куп работа, само защото няма нищо строшено.

# 2 189
Скрит текст:
Потресена съм, колко се превземат някои от пишещите ... Човек ще рече, че не е в бг-мамма, а в тийнпроблем ooooh!

И за да не е съвсем спам: Вярно примера с Контеса с дрехите е смехотворен и нелеп, но наистина има хора, които перат адски рядко именно защото "Нали имам какво да облека, не ми се занимава с пералнята"  ooooh!
Имам такава съседка - все гримирана, все натокана и с гордост обяснява как пуска пералня на две седмици, защото имали достатъчно дрехи, а тя имала по-важни неща за вършене през останалото време Sick
Скрит текст:
Все се чудя тези хора как дишат в апартамента. Каквото и да си говорим дрехите си миришат след носене - пот, цигари, парфюми, готвено ... Да не говорим, какво количество се събира при все, че има и мъж, и дете  ooooh!
Аз пък се чудя какви тоооолкова важни неща има за вършене, че няма 1-2 минути да пусне пералнята....сигурно пере на ръка и прането на фемилито й отнема цял ден.    Laughing
И интересно, количеството дрехи събирани две или повече седмици, по-малко от 1-2 минути време ли отнемат да се изперат, проснат, изгладят, сгънат, приберат?!
Значи, за една пералня на ден (или на два дни)не намира време, но после намира половин-един ден да "оправи" 6-7-8 перални?!
Странно "разпределение" на времето.   Laughing

Само дето колата не се чупи всеки ден, нито мъжа стои с поялник в ръка ежеминутно....    Laughing
Обаче, иска всеки ден да яде, да облича чисти дрехи, да му е чисто и уютно у дома.Е, някак маааалко несправедливо ми се струва жената ЕЖЕДНЕВНО да готви, чисти, пере и да създава уют, докато НЕскопения мъж дреме на дивана, чака жена му да свърши с уюта на дома, че да се погрижи и за него,  или се почесва ....някъде.    Laughing
Щото до "мъжката" работа има няколко месеца...    Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт