Мъжете и домакинстването

• 115 097
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 160
Следя едно предаване по ТЛС и там маниаци на тема чистене има и сред двата пола, то си е болест, не е за хвалене.

Това за скопяването какво трябваше да значи? Че нескопен е този, който обича да живее в свинщина? Не искам да си представям мъжете, които познаваш  Sick

# 2 161
Предполагам, че се отнася с подозрение към мъже, чието любимо занимание е с  парцала и прахосмукачката. Всъщност аз си имам едно наум и към такива жени.

# 2 162
И аз. Особено като гледах предаването, диагноза си им поставят ОКР, не е лесно нито да си такъв, нито да живееш с такъв  Confused

# 2 163
Следя едно предаване по ТЛС и там маниаци на тема чистене има и сред двата пола, то си е болест, не е за хвалене.

Това за скопяването какво трябваше да значи? Че нескопен е този, който обича да живее в свинщина? Не искам да си представям мъжете, които познаваш  Sick

Означава, че не ми трябва феминизъм, за да се чувствам жена. И като жена съм наясно с това, че има по-женски занимания, както и по-мъжки такива и това Е нормално. Не очаквам чудеса от мъжа си, както и той не очаква от мен да съм си самодостатъчна. И не считам за мерило за успешна връзка да разнасям по обществени форуми какво мъжле си имам вкъщи, което само чака да се върне от работа, за да хване парцала или да сменя наакани памперси. Такива ми ти работи Wink

# 2 164
Мисля, че не си  много наясно с думата феминизъм.

"отвоюване на правото на собственост, на имуществени и парични притежания, правото на вот и други основни човешки права, политическите кампании на феминист(к)ите днес обикновено се фокусират около такива въпроси като правото на безопасен и легален аборт, достъпа до средства за контрацепция, домашното насилие, еднаквото заплащане, борбата с дискриминацията по полов признак, сексуалния тормоз и други."
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Имаш нещо против жените да имат право да притежават имоти, право на образование, право да ползват предпазни средства, за да планират бременност и т.н.? Не ми се вярва.

Елементарната човешка хигиена, лична, на дома и т.н., както и задоволяването на лични нужди като храна са задължителни за всеки възрастен човек, дори дете над определена възраст. Нямат общо с феминизма, опира до култура, мързел и възпитание.

# 2 165
Мисля, че не си  много наясно с думата феминизъм.

"отвоюване на правото на собственост, на имуществени и парични притежания, правото на вот и други основни човешки права, политическите кампании на феминист(к)ите днес обикновено се фокусират около такива въпроси като правото на безопасен и легален аборт, достъпа до средства за контрацепция, домашното насилие, еднаквото заплащане, борбата с дискриминацията по полов признак, сексуалния тормоз и други."
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Имаш нещо против жените да имат право да притежават имоти, право на образование, право да ползват предпазни средства, за да планират бременност и т.н.? Не ми се вярва.

Елементарната човешка хигиена, лична, на дома и т.н., както и задоволяването на лични нужди като храна са задължителни за всеки възрастен човек, дори дете над определена възраст. Нямат общо с феминизма, опира до култура, мързел и възпитание.

О, цитати от уикипедиа, където всеки без образование или, по-важното, познание по дадена тема има право да редактира, няма нужда да вадиш  Peace

Също, честно казано, и не ми се занимава с изкуствено финансирани течения от 19и век, чието лого е обърнат кръст с размахан юмрук. Но пък, за съжаление, достатъчно често съм принудена по професионални причини да слушам словесните диарии на цялата фемиистка сган и, общо-взето, им научих репертоара наизуст. Така че, да се съгласим, че като всяка добра идея е била опорочена и толкова. Съдейки по всичките им обществени прояви и изказа на жени (дори в този форум), определящи се като феминистки, ето така го разбират(е) феминизма тези дни:

# 2 166
Хванах първия линк и го сложих, защото напълно съвпада с моето разбиране за значението на думата. Ти можеш да си измисляш хиляди други, като например, че феминизъм е ако един човек си почисти и си приготви храна, а трябва майка му или жена му да е на линия, за да го обслужи. А който е възпитан да не чака слугинята, то е защото е скопен. Но истината е много далеч.

# 2 167

Аз си признавам чистосърдечно, че понякога и това е моето разбиране за феминизъм. Как може да се говори за полово равенство, като единият пол превъзхожда другият. Ясно е за кой пол пиша. За по-дълголетният, разбира се. После ме хваща срам, става ми неудобно и си казвам, абе всеки пол си има красотите.

# 2 168
  • София

Joy Човече, не ги дразня. Честно си признах какво си мисля понякога тайничко. После се разкайвам и това си признавам.Peace

Защо тайничко?
То си е явно, аз защо се дразня, като се занапъват някои да бъдем еднакви.
Няма начин- ние сме няколко стъпала над тях.

# 2 169
Моя приятелка си отиде на 21, друга на 28. Какво точно ги грее, че по статистика жените живеят по-дълго?
Гледам да живея без да си го меря, ненужно е...

# 2 170
Леле, във ФБ има някакво тъпо състезание и всяка хвали мъжо си как любичото му занимание било да чисти. Ша падна.

Искаш да кажеш, че се хвалят чий мъж е по-по-най-скопен  Mr. Green
newsm78
Да разбирам ли, че разкрепостения и Нескопен мъж е мърляв миризливец, който ходи мръсен, вмирисан, гладен и чорлав, и живее в кочинка, ако няма жена до него, за да го обслужи?
Странни разбирания имат(Е) някои.    Laughing

# 2 171
Общуването с домакински уреди не е привилегия на женския пол. Naughty
И домакинстването като всяка дейност изисква мислене и планиране - а е толкова хубаво да не се обременяваш с такива помисли Stop Друго си е грижата за мотора, фитнеса, биричката с аверчета...

# 2 172
Друго си е цял ден да се почесваш и да чакаш мъжът ти да свърши домакинската работа.

# 2 173
  • Насред хаоса
Е, на това му се казва да черпиш челен опит от мъжете. Много от тях най ги бива да се почесват, докато жената след работа поема втората смяна и децата у дома.

# 2 174
Скрит текст:
Леле, във ФБ има някакво тъпо състезание и всяка хвали мъжо си как любичото му занимание било да чисти. Ша падна.

Искаш да кажеш, че се хвалят чий мъж е по-по-най-скопен  Mr. Green
newsm78
Да разбирам ли, че разкрепостения и Нескопен мъж е мърляв миризливец, който ходи мръсен, вмирисан, гладен и чорлав, и живее в кочинка, ако няма жена до него, за да го обслужи?
Странни разбирания имат(Е) някои.    Laughing

Можеш да разбираш каквото си пожелаеш. Свободна държава  Mr. Green
Благодаря за позволението.    Mr. Green
Значи правилно съм разбрала, че НЕскопения мъж е с ръце наврени в зад...а, докато жена му пърха около него с черпака и метлата.     Laughing

Общи условия

Активация на акаунт