Мъжете и домакинстването

• 115 101
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 145
Ако аз взимам 20 бона от наеми, а мъжО бачка за пет, тогава какво правим?

# 2 146
Ако мъжът ми взема 20, а аз 2, то част от моите 2 ще отидат за чистачка и готвачка. После като не ми стигнат парите да избутам месеца, ще харча от неговите.

Много си наивна, не се прави така. Твоите си ги спестяваш, живеете с неговите.

А баш. Така се прави. Peace

# 2 147

Прайш си харем от можове. Първият пере, вторият готви и тъй по ред на номерата. Твоите пари на твоята сметка, и живеете с неговите, хохохо Mr. Green

# 2 148
Наистина ли в темата има хора, които смятат, че в една връзка задължително единият трябва да доминира или че е задължително този с по-ниската заплата да се държи като роб за да изпроси някой лев от партньора си?
Нима не може този с по-малките финанси да си прави сметка на харчовете?
Посмях се за добро утро - благодаря Peace

Практиката за съжаление е показала, че колкото и да се обичат, дори и да не съзнават, всеки гледа да дръпне колкото се може повече за себе си. Всички сме егоисти и няма нищо смешно в това. Напротив, страшно е даже.

Като вземаш 600 лева, а той 2000, както и да си направиш сметката, все няма да излезе, без съпругът. Peace

# 2 149

Прайш си харем от можове. Първият пере, вторият готви и тъй по ред на номерата. Твоите пари на твоята сметка, и живеете с неговите, хохохо Mr. Green
Ти пък харем, какво ще го правя тоз харем от мъжове  Joy
За домашна помощница да давам, колко да давам, 2000 лв максимум.

# 2 150
Ако разликата в заплатите е повече от една стандартна девиация проблемите назряват много бързо. И обикновено се започва именно от домакинството. Затова изходът е в наемането на домашна помошница. Всички печелят от подобно хрумване. Едва двеста лева на месец струва а спестеното време и нерви - в пъти повече.

# 2 151
Наистина ли в темата има хора, които смятат, че в една връзка задължително единият трябва да доминира или че е задължително този с по-ниската заплата да се държи като роб за да изпроси някой лев от партньора си?
Нима не може този с по-малките финанси да си прави сметка на харчовете?
Посмях се за добро утро - благодаря Peace

Практиката за съжаление е показала, че колкото и да се обичат, дори и да не съзнават, всеки гледа да дръпне колкото се може повече за себе си. Всички сме егоисти и няма нищо смешно в това. Напротив, страшно е даже.

Като вземаш 600 лева, а той 2000, както и да си направиш сметката, все няма да излезе, без съпругът. Peace
Впечатленията ми са, че рядко се уцелват 600 и 2000, на едно място. Ние изкарваме еднакво, но аз работя по - малко, всъщност разполагам с времето си, както реша. Удоволствие ми е домашната работа. Кой знае какво да заредиш една пералня. Доставя ми удоволствие, даже. Чакам третата пералня, за да я набутам в сушката, и лягам, дами.  Mr. Green

# 2 152
  • Beyond the stars

Самочувствие на база длъжност, за която си учил и си се трепал - не може, ама на база баница и обърсан прах като перфектната домакиня - може ? newsm78

Или според теб жената не трябва и да учи ? Един сгоден съпруг и да си знае мястото до печката?  ooooh!
Глупости на търкалета! Mr. Green
Ти не си длъжността, която заемаш на база това, което си завършила.
Ти си много повече, но ако нямаш самочувствието че е така, се държиш със зъби и нокти за това, което си назубрила и за което си получила хартийка с печат.
И държиш да те оценяват единствено по тази хартийка и заплатката, която ти осигурява.
Което е жалко отвсякъде.

Изобщо не говорим за хартийките, още повече за мен в частност  Laughing
Ставаше въпрос за твоята теория ,че не може "да се помпа самочувствие като жена и съпруга, на база длъжност и доход" т.е.  правилните критерии за женско самочувствие  са - вита баница, простор по конец и изгладен костюм на съпруга ?

# 2 153
Ако разликата в заплатите е повече от една стандартна девиация проблемите назряват много бързо. И обикновено се започва именно от домакинството. Затова изходът е в наемането на домашна помощница. Всички печелят от подобно хрумване. Едва двеста лева на месец струва а спестеното време и нерви - в пъти повече.
При нас е така.

Разликата е в три пъти повече в полза на мъжа ми. Това положение ни позволи да остана у дома до детето ни 4 години напълно и преди и след у-ще след това. Аз харесвам къщата ни да ми е по конец и от началото сме се разпределили кой ,какво и кога.

Но той е много отговорен и не очаква всичко да свърша аз, защото съм си у дома и сме си разпределили нещата по интереси.

Домашната помощница е доста обсъждан вариант, но за сега не е назрял като необходим при нас.
 Когато построим другата къща, която ще е е значително по-голяма от тази то най-вероятно ще се замисля по-сериозно. Засега се оправяме и без такава помощ.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 23:08 от Анонимен

# 2 154
  • София
Баба ми навремето казваше: "Като е толкова умен къде са му парите"

За хората с претенции и потенциал не би било кой знае какъв проблем да си докарат приличен доход, без особени усилия.

# 2 155
Усилия винаги са необходими, човек не забогатява само защото е много готин.

# 2 156
  • София
Разбира се, че трябват усилия. Коментирах по-горните "хартийка" и "заплатка".

# 2 157
Един умен човек може да е непредприемчив, да не обича да рискува, да не е материалист. По много причини може да е без пари.

# 2 158
Един умен човек може да е непредприемчив, да не обича да рискува, да не е материалист. По много причини може да е без пари.
С една дума или по скоро няколко- да не може стане стопанин на парите си!
Скрит текст:
На моя близка дъщеря ѝ продадоха ниви в Добруджа и взеха пари за един апартамент, но са си на квартира все още, защото пръстите им редки и от тези пари нищо не остана. Отначало претенции за жилището, докато го търсят никой не работи. Сега са в чужбина, но и там не са цъфнали и вързали.

# 2 159
  • София
Леле, във ФБ има някакво тъпо състезание и всяка хвали мъжо си как любичото му занимание било да чисти. Ша падна.

Общи условия

Активация на акаунт