Мъжете и домакинстването

• 115 121
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 115
По мои наблюдения по - пухкавите жени са по - забавни в компания, по - разкрепостени и се раздават в секса от всякъде. Зависимите жени не са интересни за мъжете.

# 2 116

Ами, повечето мъже с пари, точно това правят. Купуват си козируване, секс, домакинстване и каквото се сетиш. С равен на теб, няма как да си "купиш козируване". Равен не е само пари, характер, интереси, умения и т.н. Ако ми казваш, че да стоиш и да те тъпчат е нещо добро, аз не ти вярвам. А ако ми казваш, че семейният живот е винаги цветя и рози, пак няма да ти повярвам. Човек е заченат от егоизъм.
Ако си мислиш, че клошарите имат самочувствие, жестоко се лъжеш. Е, да, в момент на алкохолно опиянение са богове. И каквото и да си говорим парите са много важна част от щастието на човека. Самочувствието идва не само с тях обаче, идва и с уменията и характера. И каквото и да се лъжем тук, самият факт, че да правиш пари е трудно, рядко срещано и изискващо определени умения, които масовият човек няма е повод поне да имаш добро мнение за себе си и да не позволяваш да ти ходят по главата.
Е, като го правят мъжете, дай и ние да го правим?
И да се заблуждаваме, че като носим колкото него, ще изпадне в захлас и буйно обожание?
Или да не ни пука, че са с нас по финансови причини?
Вярно, че семейният живот не е само цветя и рози, но ако не можеш да получиш обич и уважение без да си ги платиш с равностойна заплата, не си заслужава въобще да се " бракуваш".
Що се отнася до " правенето на пари", нали знаеш, че едва 10% са предприемачите.
Всичко останало е изпълнителски кадър, независимо на каква позиция се намира и бачка за заплатата, не измисля лекарство против рака. Peace
Та, да се помпа самочувствие като жена и съпруга, на база длъжност и доход, за мен е непонятно.

Нито едно от изброените не съм казала, че трябва някой да ги прави. Казвам ти само, че това, което описваш се прави от тях. Понеже се възмущаваш, ама явно само ако е за жени. За мъжете или добро или нищо.
И какво като само 10% са предприемачите? Средно положение няма ли? Или викаш щом е заплата, все е ниска.  Laughing Нищо, че някои я получават под формата на 2 000 000 месечно. Други са по-бедни, заплатката им е само ..10 000 лв. Ама на, какво да ги правиш, изпълнителски персонал.

Да, парите, властта, постиженията не дават самочувствие и са много лошо нещо. Друго си е безработна домакиня, със самочувствие на .."врата" в семейството.

Ами да ти кажа, за този тип хора си заслужава да се бракуваш и още как. Те такива си се търсят. Ще си имаш някой, който ще те обича и ще ти угажда и "няма да може" без теб. А домакинята ще получава подслон и храна. Може и екзотична екскурзия, красиво бижу, кредитна карта. Ти за какво мислиш, че има мъже, които държат жената да е зависима от тях? От любов, нали? Че са по-красиви? Не са балами. Peace

Иначе, естествено че самочувствие градиш и на друг принцип. Винаги можеш да намериш нещо за самочувствие. Става въпрос, че винаги се усеща, когато човек няма реална база, а е силно зависим от друг. Просто поведението е друго, особено към този, от когото зависиш. То дори не се съзнава.

# 2 117
  • Beyond the stars
Та, да се помпа самочувствие като жена и съпруга, на база длъжност и доход, за мен е непонятно.

Самочувствие на база длъжност, за която си учил и си се трепал - не може, ама на база баница и обърсан прах като перфектната домакиня - може ? newsm78

Или според теб жената не трябва и да учи ? Един сгоден съпруг и да си знае мястото до печката?  ooooh!

Barefoot Kontesa  Право в целта  bouquet  Равностойният партньор наистина е отношение.

# 2 118
Наистина ли в темата има хора, които смятат, че в една връзка задължително единият трябва да доминира или че е задължително този с по-ниската заплата да се държи като роб за да изпроси някой лев от партньора си?
Нима не може този с по-малките финанси да си прави сметка на харчовете?
Посмях се за добро утро - благодаря Peace

# 2 119
Ние с моят нещо сме в грешка явно... Никога единият не си е налагал мнението на база, че изкарва повече от другия. И двамата сме били в това положение.
За мен е абсурдно в 21.век една двойка да си определя "правилата" на база приходите. Ако ще и 20 000 лв. на месец да изкарваш, какво значение има, като човекът до теб, когото се предполага, че обичаш, се чувства гадно от държанието ти?! Rolling Eyes
Да има двойки, в които единият носи, другият меси, обаче за мен е неприемливо да се проповядва, че жената трябва да се гордее с домакинството си, пък кариерата й е маловажна. Rolling Eyes

# 2 120
  • София
Аз пък си мисля, че точно защото си стоя вкъщи и въртя къщата, имам право на власт върху всичко, което се случва в нея. Даже малко повече власт, отколкото на мъжа, който ходи на работа и носи парите. Ама аз съм леко луда. Mr. Green

# 2 121
  • София
Аз пък си мисля, че точно защото си стоя вкъщи и въртя къщата, имам право на власт върху всичко, което се случва в нея. Даже малко повече власт, отколкото на мъжа, който ходи на работа и носи парите. Ама аз съм леко луда. Mr. Green
Ама си готино луда, кво!  Sunglasses

# 2 122
  • волно калдъръмче
Спокойно, не си само ти  Twisted Evil Има и още по-големи иззедници. Те се оправят с къщата, децата и ходят и на работа наравно с мъжете. Много е лошо да си мъж на толко оправна жена - зависим отвякъде и гък не можеш да кажеш даже  Mr. Green

# 2 123
Ами естествено, че ако жената изкарва колкото него, а той не може и едни яйца да опържи и гащи да си купи сам, ще седи и ще слуша. Mr. Green

# 2 124
  • волно калдъръмче
Ааа, въобще не е задължително да изкарва колкото или повече от него, за да го има послушанието  Mr. Green

Ако вашите жени са оправни и кротки - бегом до цветарския и пътем да не забравите да минете през църквата да запалите свещ.

# 2 125

Да има двойки, в които единият носи, другият меси, обаче за мен е неприемливо да се проповядва, че жената трябва да се гордее с домакинството си, пък кариерата й е маловажна. Rolling Eyes

Отдавна не е гордост, а е срамно жената да се гордее с домакинстването. Виж с домакинстването на мъжа си - да.

# 2 126
  • София

Отдавна не е гордост, а е срамно жената да се гордее с домакинстването. Виж с домакинстването на мъжа си - да.
Да, а би трябвало вече да е срамно и да се гордееш с толкова обикновено нещо.

# 2 127
И аз това се чудя - защо се пускат теми и се дискутира толкова разпалено толкова обикновено нещо.

# 2 128
  • София
Абсурд, по принцип си права, но има едно Но. Равностойния партньор е отношение преди всичко.

Случвало се да е вземам колкото мъжа ми когато е бил на заплата някъде, но това са редки моменти за нашите 13 години заедно. В повечето случаи моите пари са малък процент от неговите, но си козируваме и двамата и никой не е с никого заради финанси.  Flutter
За мен, това е нормалното, но както виждаш тук, много от съфорумките определят уважението и " козируването" като право пропорционални на личните им доходи.

# 2 129
Ако мъжът ми взима 20 хил., а аз 2 хил. , ще ми е малко неудобно да го чакам да пусне пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт