Мъжете и домакинстването

• 115 127
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 100
Аз съм на вълна, наемане на човек за почистване. Предпочитам да прекарвам часовете с любимите жени. Нещо по въпросът newsm78, да кажете newsm78. Едната марка за бельо я открих sielie, има още една, но друг път

Няма да сбъркаш. Така сме от много години и за миг не ни е хрумвало друг вариант. Peace

# 2 101
Според едно испанско проучване на двойки в средна възраст, мъжете, които вършат домакинска работа, получават по-малко секс. Според жените домошарите са по малко атрактивни и изглеждат по-женствени, отколкото мачовците.

А според едно българско проучване, ако мъжът свърши съвсем сам цялата домакинска работа, вечерта жена му така ще му се метне, че... Друг е въпросът, че него ще го боли глава.

violet_2006, рожбе, ти никакъв личен опит ли нямаш, та непрекъснато говориш с клишета, цитати и статистики? Притеснявам се за теб, не за друго...

# 2 102
  • София

А личното ми мнение е, че най-хубав секс се прави със зависима жена. Финансово, емоционално и т.н. Въобще идеалното семейство е това. А ако и в комбинация си знае, че "по природа" е по-нискостояща от мъжа, тогава хармонията е пълна.  Раздава се на макс и е готова на всичко, защото има много какво да губи. А и някак се възбужда от факта, че има властен мъж. Оказва се, че властта върху тях е мощен афродизиак. Това са ми лични наблюдения, които поради факта, че са само мои, не са представителни, разбира се. Laughing
Не са представителни, че не са и верни, според моите наблюдения.
"По- ниско стояща от мъжа" може да се чувства и жена, бачкаща на 2 смени по 10 часа, получаваща колкото него, както и някоя, изпреварила го по кариерната стълба.
А, може и да се чувства като царица, на която поданикът дължи уважение и издръжка, бачкайки, както и задоволяване на женските ѝ нужди, доволно либидно високи, поради възможността ѝ да си почива пълноценно. Mr. Green
Защото, колкото и да не ти се вярва, има жени, които не градят самочувствието си на база бачкане, заплата и кариера, каквото и да се влага в значението на думата.

# 2 103
  • Sofia
А личното ми мнение е, че най-хубав секс се прави със зависима жена. Финансово, емоционално и т.н. Въобще идеалното семейство е това. А ако и в комбинация си знае, че "по природа" е по-нискостояща от мъжа, тогава хармонията е пълна.  Раздава се на макс и е готова на всичко, защото има много какво да губи. А и някак се възбужда от факта, че има властен мъж. Оказва се, че властта върху тях е мощен афродизиак. Това са ми лични наблюдения, които поради факта, че са само мои, не са представителни, разбира се. Laughing

Bella Anna, отново брилянтен анализ. Hug Пропуснала съм го явно, но сега, като absurT го е цитирала, успях да го прочета. Ама адски си ми симпатична – и ти, като Янечек, много често имаш страхотни попадения. bouquet С удоволствие те чета, да знаеш. Heart Eyes Още от времето, когато се заяждаше с Перкулес. hahaha

# 2 104

А личното ми мнение е, че най-хубав секс се прави със зависима жена. Финансово, емоционално и т.н. Въобще идеалното семейство е това. А ако и в комбинация си знае, че "по природа" е по-нискостояща от мъжа, тогава хармонията е пълна.  Раздава се на макс и е готова на всичко, защото има много какво да губи. А и някак се възбужда от факта, че има властен мъж. Оказва се, че властта върху тях е мощен афродизиак. Това са ми лични наблюдения, които поради факта, че са само мои, не са представителни, разбира се. Laughing
Не са представителни, че не са и верни, според моите наблюдения.
"По- ниско стояща от мъжа" може да се чувства и жена, бачкаща на 2 смени по 10 часа, получаваща колкото него, както и някоя, изпреварила го по кариерната стълба.
А, може и да се чувства като царица, на която поданикът дължи уважение и издръжка, бачкайки, както и задоволяване на женските ѝ нужди, доволно либидно високи, поради възможността ѝ да си почива пълноценно. Mr. Green
Защото, колкото и да не ти се вярва, има жени, които не градят самочувствието си на база бачкане, заплата и кариера, каквото и да се влага в значението на думата.

По-нискостоящият е винаги този с драстично по-малкото пари, както и да се залъгваме. И драстично по-бедничкият винаги се раздава повече, защото не му остава друго. Има доста за губене. Не знам какви жени си живеят като царици, но със сигурност не са такива, които нямат два лева и разчитат на мъжа си да им даде. Не отричам, че полагат много усилия на всеки да обяснят как си живеят точно като царици, та белким и сами да си повярват. Та за тях съм абсолютно убедена, че крепят самочувствието си на база "добра съпруга и майка" и съм убедена, че с тях се живее идеално, разбира се ако си мъж. Ей затова навремето браковете са траели дълго. Жената зависима, обществото осъжда развода, как няма да имаш брачен стаж от 60 години. Смееш ли да нямаш. Та тези "царици" няма да ти повишат тон, ще те посрещнат с усмивка, ще са готови винаги за секс. Не защото много обичат съпруга си, а защото няма къде да идат и кой да ги издържа. Поради това са наистина идеалните съпруги, но за...мъжа. Какво им коства, те си знаят. Феминизма не е дошъл от хубавият живот на жената.Това със задоволяването на женските нужди и онзи "баламурник" дето работил само за да дава всички пари на жена си, са измишльотини. Приказки, които носят утеха, подобни на Пепеляшка, която принца залюбва, макар и изоставено, и бедно сираче. Приказки от рода на "мъжа е главата, а жената врата и на където се завърти, натам гледа". За съжаление реалността е съвсем друга и е пълно с жени, които търпят побоища, защото няма къде да отидат, жени, които търпят сексуални извращения пак, защото няма къде да отидат, жени, които в най-добрият случай просто дават отчет какво и къде харчат и много внимават, мъжа да не си вземе подаръците и да и още купища подобни истории и да, тук там и някои изключения, щастливо живеещи си богати домакини. Такива, които да затвърдят правилото, че най-добре е да можеш сам да се издържаш и да разчиташ възможно най-малко на някого. За сега не съм чула жена, по-богата от мъжа си, да се чувства по-нискостояща. Няма и да чуя. Каквото и да си говорим свободата да можеш да НЕ си с някого, не може да се оцени с нищо, защото е безценна.
И между другото напълно съм убедена, че мнозинството от жени и мъже не се вълнуват от кариера. Успех, пари и кариера не са за всеки, пределно ми е ясно. Peace

Цитат
Bella Anna, отново брилянтен анализ

Мерси bouquet Hug

Цитат
Ама адски си ми симпатична – и ти, като Янечек, много често имаш страхотни попадения.  С удоволствие те чета, да знаеш.  Още от времето, когато се заяждаше с Перкулес. 

Коте, чувствата са ни взаимни. Ох, Перкулес, дааа.  Joy

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 22:50 от Bella Anna

# 2 105
  • София
Само едно не мога да разбера- наистина ли вярваш, че ако получаваш колкото него и повече, ще бъдеш по- обичана и уважавана като жена? newsm78

# 2 106
Само едно не мога да разбера- наистина ли вярваш, че ако получаваш колкото него и повече, ще бъдеш по- обичана и уважавана като жена? newsm78

Не е до вярване, а е до реалност. Конфликти винаги има, не е само любов в семейният живот и когато имаш самочувствието да се оправяш сам и да си отстояваш своето, някак винаги така много те "обичат и уважават". Всеизвестен факт е, че ако си много добър и без самочувствие, колкото и да си обичан, ти се качват на главата в 99% от случаите. А парите и работата, каквото и да си говорим определено дават самочувствие.  Peace

# 2 107
Бела Ана, и преди имаше достатъчно жени, които се развеждаха, и то без да са били с високи доходи. Въобще тези оправдания за зависимост от мъжа не винаги са толкова истински, водещото е страхът - да си сама, да разчиташ само на себе си, всичко да зависи от теб. Иначе съм почти съгласна с теб за описания тип жени - за които мъжът е бог и те са родени да му прислужват и винаги да са готови да му изпълняват желанията.

# 2 108
Бела Ана, и преди имаше достатъчно жени, които се развеждаха, и то без да са били с високи доходи. Въобще тези оправдания за зависимост от мъжа не винаги са толкова истински, водещото е страхът - да си сама, да разчиташ само на себе си, всичко да зависи от теб. Иначе съм почти съгласна с теб за описания тип жени - за които мъжът е бог и те са родени да му прислужват и винаги да са готови да му изпълняват желанията.

Нина, това също е  част от зависимостта. Все пак не е само финансова, зависимостта. Аз просто малко повече наблегнах на нея, защото направих по-голямо обобщение.

# 2 109
Ама те не са толкова зависими, просто е по-лесно - с мъжовата заплата се живее добре, що пък да не му седи диван чапраз в замяна. Иначе ще трябва да се понапъне сама да се издържа. И в същото време се оправдават - ама аз заради децата...

# 2 110
  • София
Не е до вярване, а е до реалност. Конфликти винаги има, не е само любов в семейният живот и когато имаш самочувствието да се оправяш сам и да си отстояваш своето, някак винаги така много те "обичат и уважават". Всеизвестен факт е, че ако си много добър и без самочувствие, колкото и да си обичан, ти се качват на главата в 99% от случаите. А парите и работата, каквото и да си говорим определено дават самочувствие.  Peace
Т. е., купуваш си козируването!
Е, за мен, това е търговия от най- нисък клас.
Да имаш самочувствие само когато имаш пари, е жалка история и опасна- та, ако останеш без работа и без доходи, трябва да му станеш килимче на мъжа или да си теглиш въжето ли? newsm78

# 2 111
Ама те не са толкова зависими, просто е по-лесно - с мъжовата заплата се живее добре, що пък да не му седи диван чапраз в замяна. Иначе ще трябва да се понапъне сама да се издържа. И в същото време се оправдават - ама аз заради децата...

Да, де и привикваш към този начин и не искаш вече онзи. И правиш всичко възможно да не ти се наложи да си по другият начин. Мъжът ти ти става и "професия". Защото днес дал, ама утре ако реши, не дал. А ако даде на друга? Те са много ревниви, именно поради факта, че някоя "колежка" може да се намърда.

# 2 112
Не е до вярване, а е до реалност. Конфликти винаги има, не е само любов в семейният живот и когато имаш самочувствието да се оправяш сам и да си отстояваш своето, някак винаги така много те "обичат и уважават". Всеизвестен факт е, че ако си много добър и без самочувствие, колкото и да си обичан, ти се качват на главата в 99% от случаите. А парите и работата, каквото и да си говорим определено дават самочувствие.  Peace
Т. е., купуваш си козируването!
Е, за мен, това е търговия от най- нисък клас.
Да имаш самочувствие само когато имаш пари, е жалка история и опасна- та, ако останеш без работа и без доходи, трябва да му станеш килимче на мъжа или да си теглиш въжето ли? newsm78

Ами, повечето мъже с пари, точно това правят. Купуват си козируване, секс, домакинстване и каквото се сетиш. С равен на теб, няма как да си "купиш козируване". Равен не е само пари, характер, интереси, умения и т.н. Ако ми казваш, че да стоиш и да те тъпчат е нещо добро, аз не ти вярвам. А ако ми казваш, че семейният живот е винаги цветя и рози, пак няма да ти повярвам. Човек е заченат от егоизъм.
Ако си мислиш, че клошарите имат самочувствие, жестоко се лъжеш. Е, да, в момент на алкохолно опиянение са богове. И каквото и да си говорим парите са много важна част от щастието на човека. Самочувствието идва не само с тях обаче, идва и с уменията и характера. И каквото и да се лъжем тук, самият факт, че да правиш пари е трудно, рядко срещано и изискващо определени умения, които масовият човек няма е повод поне да имаш добро мнение за себе си и да не позволяваш да ти ходят по главата.

# 2 113
  • София

Ами, повечето мъже с пари, точно това правят. Купуват си козируване, секс, домакинстване и каквото се сетиш. С равен на теб, няма как да си "купиш козируване". Равен не е само пари, характер, интереси, умения и т.н. Ако ми казваш, че да стоиш и да те тъпчат е нещо добро, аз не ти вярвам. А ако ми казваш, че семейният живот е винаги цветя и рози, пак няма да ти повярвам. Човек е заченат от егоизъм.
Ако си мислиш, че клошарите имат самочувствие, жестоко се лъжеш. Е, да, в момент на алкохолно опиянение са богове. И каквото и да си говорим парите са много важна част от щастието на човека. Самочувствието идва не само с тях обаче, идва и с уменията и характера. И каквото и да се лъжем тук, самият факт, че да правиш пари е трудно, рядко срещано и изискващо определени умения, които масовият човек няма е повод поне да имаш добро мнение за себе си и да не позволяваш да ти ходят по главата.
Е, като го правят мъжете, дай и ние да го правим?
И да се заблуждаваме, че като носим колкото него, ще изпадне в захлас и буйно обожание?
Или да не ни пука, че са с нас по финансови причини?
Вярно, че семейният живот не е само цветя и рози, но ако не можеш да получиш обич и уважение без да си ги платиш с равностойна заплата, не си заслужава въобще да се " бракуваш".
Що се отнася до " правенето на пари", нали знаеш, че едва 10% са предприемачите.
Всичко останало е изпълнителски кадър, независимо на каква позиция се намира и бачка за заплатата, не измисля лекарство против рака. Peace
Та, да се помпа самочувствие като жена и съпруга, на база длъжност и доход, за мен е непонятно.

# 2 114
Абсурд, по принцип си права, но има едно Но. Равностойния партньор е отношение преди всичко.

Случвало се да е вземам колкото мъжа ми когато е бил на заплата някъде, но това са редки моменти за нашите 13 години заедно. В повечето случаи моите пари са малък процент от неговите, но си козируваме и двамата и никой не е с никого заради финанси.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт