Мъжете и домакинстването

• 114 999
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 295
40 лв за около 4 часа. Прахосмукачка, моп, прах. Измиване на сервизни помещения. И евентуално гладене. Един или максимум два пъти седмично е ОК. Става въпрос за 120 кв м апартамент с две тераси.

Същото само, че 30 лв. за 90кв. апартамент с две тераси.

# 2 296
Какво му чисти чистачката на хладилника?  newsm78

Ами изважда всичко от него, размразява го и започва да маха как се казваха рафтовете и да и да ги мие.

# 2 297

Ами изважда всичко от него, размразява го и започва да маха как се казваха рафтовете и да и да ги мие.
Уплътненията също така, ако хладилникът дълго време не е бил чистен. Малките отделенията от вътрешната страна на вратата, където се събират боклучета... Peace Нашият хладилник е с стъклени рафтове, но има и с железни (от по-старите модели), при които съм забелязала, че при замърсяване се чистят много по-трудно. Да не говорим, че има и хора, които не подреждат, сортират храната и хладилникът им е пълен хаос, а рафтовете и отделенията - омазани. Sick

Домакинските ел. уреди също се нуждаят от редовна поддръжка - почистване на фурната, отделението за перилен препарат на пералнята, отделно - филтъра. Ако си търсиш работа, има какво да се прави. Simple Smile

# 2 298

Уплътненията също така, ако хладилникът дълго време не е бил чистен. Малките отделенията от вътрешната страна на вратата, където се събират боклучета... Peace Нашият хладилник е с стъклени рафтове, но има и с железни (от по-старите модели), при които съм забелязала, че при замърсяване се чистят много по-трудно. Да не говорим, че има и хора, които не подреждат, сортират храната и хладилникът им е пълен хаос, а рафтовете и отделенията - омазани. Sick

Домакинските ел. уреди също се нуждаят от редовна поддръжка - почистване на фурната, отделението за перилен препарат на пералнята, отделно - филтъра. Ако си търсиш работа, има какво да се прави. Simple Smile

Да, ти по-подробно си го описала. И нашият е със стъклени рафтове, които се махат. Аз също не сортирам храната, за щастие няма омазано. А мъжът ми винаги я пренарежда след мен и я сортира.
Офф, да и фурната също.

# 2 299
  • София
Що за въпрос? Ти никога ли не си си чистила хладилника?

# 2 300
sandokanchev, и колко пъти седмично идва? Защото у нас след готвене и вечеря си почистваме пода с метла. На 2-3 дни (или като видим, че има нужда) и с прахосмукачка. 10-тина мин. отнема, по-бързо става някой от нас да я извади, отколкото да звънне на друг да дойде Crazy или виждам, че огледалото е напръскано с паста, вместо да го почистя за 1 мин., ще ходя да звъня по телефона или ще чакам да дойде време за деня, в който идва тя.
След готвене пак се чисти каквото има по кухнята, ако го оставиш докато дойде жената ще засмърди на мърша.
Или да се затрупваме с чинии, докато тя мине да ги оправи.
Ако става дума за двойка, която не се завърта много вкъщи и ядат навън става, но за семейство, което си ползва активно всичко ежеседмичното чистене е бял кахър, дали има или не домашна помощница няма особено значение, всеки ден ежедневните действия са съпроводени с какво ли не, което трябва да се попипне. Нито е тежко, нито отнема кой знае колко време. Но го има. И е смешно голям, здрав и прав човек да викне друг да му вдигне чинията, защото го мислел за женско.

Това са нещата, които най-вече стават повод за скандали. Нон стоп да си на разположение на някого, за да му е чистичко, подредено, изпрано и сготвено.

# 2 301

Отдавна има и саморазмразяващи се хладилници и само почистващи се фурни. newsm78

# 2 302
Не не съм, и е в перфектно състоянир. Ако има разлято го почиствам на мига. Уплътнения, микога не съм чистила....и нещата ми стоят в специални кутии. Както писах е саморазмразяващ се.

# 2 303
И моите са самопочистващи се и само размразяващи се. Така че вътре не се чисти, но отвън не го ли броиш за чистене? Мъжът ми като готви на котлона често разлива и пръска печката и после си я почиства. Или това не го броиш, макар че не отнема много време, ама като сме тръгнали да броим:)

# 2 304
  • София
Ах, въх, Тинтина, представи си, има и хладилници и печки, които не се почистват сами. Шок,а? Разбирам те, шокиращо е, ама в допотопна България от третия свят и това ни се случва.
Горките, горките ние, просълзих се.

# 2 305
  • София
Не не съм, и е в перфектно състоянир. Ако има разлято го почиствам на мига. Уплътнения, микога не съм чистила....и нещата ми стоят в специални кутии. Както писах е саморазмразяващ се.
Ами блазе ти дет се вика Simple Smile Моят също е саморазмразяващ се, но редовно мия рафтовете - стъклени са, тези "етажерки" по вратата, както и отделението за плодове и зеленчуци /тип чекмедже/ са пластмасови - и тях мия. По рядко мия и стените т.к. са с антибактериално покритие и гледам да не опирам нищо в тях. Принципно ги дават, че може да не се чистят заради покритието си, но аз си ги чистя от време на време. Изключая стените, другото няма как да не се цапа, дори не говоря за разлято и протекло, таме ясно. Дори да няма видимо петно има "мизерия", т.к. продуктите преди да отидат в хладилника са биле по магазини, складове и т.н., пък аз не мия всичко де що купя преди да го сложа в хладилника. Отвън също го почиствам.

# 2 306
Явно сте по-внимателни, у нас се случва и в хладилника, и във фурната да има нещо за почистване. Както казваше xeniа, не сме акуратни  Mr. Green
Особено чекмеджето за зеленчуци редовно го мием. От кутията със сирене или друга се случва да остави капки и т.н.
Фурната какво като има самопочистване, нали преди да го пуснете първо забърсвате, ако има нещо грубо, вадите металните части и ги миете, после се почиства и след края.
Освен да са пуснали някакви нови, които сами хващат парцала, но едва ли.

# 2 307
И нашите не са само-почистващи се.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 05:30 от Анонимен

# 2 308
В такава къща отивам само, ако някой друг ми чисти Mr. Green никога не бих се заробила. И за 4 ръце е много. Колкото и да струва, все е добре.

# 2 309
Контеса, а всичките ли 280 квадрата ползвате, че толкова ги чистите? Прозорци, бани, стени, килими през ден, аз теб само като те чета и се уморявам.

Общи условия

Активация на акаунт