Мъжете и домакинстването

• 115 021
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 2 325
Не пише, че им е в повече, а че използват цялата къща и сами си чистят. И на мен ми е странно как трима души използват 4 спални, 4 тоалетни и 3 бани, ама си е тяхна работа.
Родителската спалня е на първия етаж.
детето спи на втория и се преместихме да спим в спалните за гости, за да сме врата до врата и като ставам вечерр да не се качвам по стълбите. Същевременно ползваме тази тоалетна, която е най-близка до стаята за гости. Детето играе в неговата стая, респективно се къпе в банята към неговата си стая.
Ниое ползваме банята към нашата спалня....
и се оказва, че използваме цялата къща

# 2 326
Ами значи използвате 2 спални и 2 бани и тоалетни.

# 2 327
не, използваме
родителска спалня + баня + тоалетна
тоалетна обща за гости
детето си използва стаята ( общо взето за игра), там се къпе и използва тоалетната.
Спим в другите две спални за гости, защото са една до друга и използваме тяхната тоалетна (няма как посреднощ да бродя да търся тоалетна), тоалетната е с баня, та чистя и нея

# 2 328
Aз пък живея на двора Simple Smile. Толкова малко време прекарвам вътре, че чистя веднъж седмично по нещо.
Големи къщи с малко хора, при това работещи, изискват по-малко усилия от малки пренатрупани жилища.

В България ми отнемаше същото време да изчистя 50кв., колкото тук 200. И в двата случая съм го правила с неудоволствие и предпочитам да наема някой друг. Трудно се попада на свестен човек, но не е невъзможно.

# 2 329
А у нас е невъзможно да запълниш 4 часа с чистене, освен ако не си бавен като охлюв. Фуги никога не съм чистила, че да плащам на друг човек да го прави. Колкото се почистват с регулярното забърсване с моп, толкова, не ми се струва мръсно и не ме дразни.
За мен най-затормозяващо е подреждането на личните вещи преди чистене, самото чистене е 30 минути. А външен човек не може да разтреби, защото не знае кое къде да прибере и в какъв ред, кои хартийки са за прибиране, кои за изхвърляне и т.н.

# 2 330
  • София
За мен най-затормозяващо е подреждането на личните вещи преди чистене, самото чистене е 30 минути.
Факт. Затова се и отказах от робота-миячка. Само докато му направя мегдан за чистене и 90% от работата ще е свършена.

# 2 331
А външен човек не може да разтреби, защото не знае кое къде да прибере и в какъв ред, кои хартийки са за прибиране, кои за изхвърляне и т.н.

Научава се.

# 2 332
Не знам как чистите, но и за мен 4 часа са супер много, освен ако не съм решила да преобърна къщата.

За фуги не мога да наема друг, освен ако не е с някаква супер техника, но не ми се е налагало до сега да чистя.

Днес позачистих на пресекулки. Малко пране, малко миене, малко приготвяне на обяд за утре и много почивка.

Сега ми остана малко гладене  Tired.

# 2 333
  • София
Aз пък живея на двора Simple Smile. Толкова малко време прекарвам вътре, че чистя веднъж седмично по нещо.
Големи къщи с малко хора, при това работещи, изискват по-малко усилия от малки пренатрупани жилища.

В България ми отнемаше същото време да изчистя 50кв., колкото тук 200. И в двата случая съм го правила с неудоволствие и предпочитам да наема някой друг. Трудно се попада на свестен човек, но не е невъзможно.

Аз мисля, че си права! При нас всичко е свързано с друго нещо. Не мога да оставя спалнята или леглата неоправени, защото не мога да изляза на балкона примерно. Не мога да почистя подовете, преди да съм прибрала всичко. Ох, всичко е нагъчкано и наджиджкано! Искам голям апартамент с кухня, хол и стая за всеки!
А сега, в преходните сезони, непрекъснато подмятам торби с дрехи.

# 2 334
  • София
Скрит текст:

Аз мисля, че си права! При нас всичко е свързано с друго нещо.
Не мога да оставя спалнята или леглата неоправени, защото не мога да изляза на балкона примерно.
Скрит текст:
Не мога да почистя подовете, преди да съм прибрала всичко. Ох, всичко е нагъчкано и наджиджкано! Искам голям апартамент с кухня, хол и стая за всеки!
А сега, в преходните сезони, непрекъснато подмятам торби с дрехи.

Това пък защо? Да не би да е заради "какво ще кажат хората - тая не си е оправила леглата" Joy

# 2 335
А какво значение имат разискванията на последните страници? Да покажете, че можете сами? Всеки може сам, въпросът е когато са двама считате ли за редно да се включват и двамата или само жената по подразбиране  Simple Smile

# 2 336
Не само считам, но , домът и детето ни са общи...и двамата сме въвлечени в този процес

# 2 337
  • София
Реално наистина са дреболии - да пуснеш пералня, сушилня, да размразиш фризер или подредиш изпраните дрехи. Но 30 броя по 10 минути са си 300 минути, както и да го смятаме. С паузите заминава един следобед от уикенда, в който се предполага да почиваме.

А и в крайна сметка, въпросът е не толкова в отделеното време, а да не се превръщаме в тиктакащ часовник, който отброява минутите до края на всяка една автоматизирана дейност. Обслужването на едно домакинство трябва да е отговорност за всеки негов член.

# 2 338
Това е и моето мнение, всичко друго са подробности  Simple Smile

# 2 339
Винаги съм се възхищавала как моя мъж е способен да изчисти банята например  Crazy Захваща се сериозно и след него всичко просто свети,ак те е страх да влезеш да се изкъпеш, щото ще развалиш съвършенството...
Аз чистя основно вкъщи, но когато се хване той от километри личи, че е чистил кухнята - плотовете светят, котлони, фурна, абе всичко...
Верно, че се хваща веднъж в месеца, обаче после е супер лесно да поддържаш.
Разтребвам само аз, той прибира нещата на странни места и после не помни къде са  Joy
С децата се занимава който е свободен, готвене, пране аз. Вкъщи съм си, той работи. Къща с двор, аз ползвам двора да си пия кафето, всичко друго по двора е негов ангажимент, парното пак си е негова грижа, лятото - басейна му е заприходен.

Общи условия

Активация на акаунт