Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 570
В отговор на Елица,която никога не ме чете,но винаги ми отговаря....

Цитат
Съжалявам за брат ти, но ако утре някой ти умре на масата от алергичен шок към упойката примерно, или от удар, инфаркт, каквото и да е, ще се включиш ли в иницативата за забрана на операциите? На анестезията? Малко крива логика, нали. Не ми отговаряй  

Ако иzлеzеШ навьн може да те бльсне кола.Следва...не трябва да иzлиzаме навьн.Подобен е примерьт ти с упойката и zатова и самата ти виждаШ,че логиката е крива.По скоро липсва.И не раzбирам как точно ТИ даваШ такьв пример,след като поне малко трябва да си наясно с теzи неЩа... Tired

Цитат
Остава въпроса ТЕЗИ С ТИТЪР 0/0000 КОЙ ГИ ПАЗИ ???? Омръзна ми да се правиш на ударен, затова не се хаби да ми отговаряш, няма да чета. Жал ми е само за децата ..........
Жал ли ти е zа брат ми?

Ако имаШе малко пове4е zнания,ЩеШе да zнаеШ,че няма човек на zемята с такьв титьр описан от теб 0/0000п.Освен човек иzолиран от самото си раждане в иzолатор беz никакви контакти с вируси и бактерии.
Уреда zа иzолиране на теzи белтьци не дава 100% гаранция  zа тяхното откриване.Винаги "плуват" антитела,които не могат да се иzолират с днеШната техника.
Една нехайна или недоспала лаборантка Ще капне 2 капки,не 3, и няма да оцвети достать4но антитела и Ще ти напиШе в картона "Има нужда от бустер".
В това вярвате.Ами вярвайте. Peace

С zдраве Елице,ниЩо лично,раzбирам те напьлно.Но и ти трябва да ме раzбереШ на какьв еzик говоря. Peace

# 571
Дискусията тук започва да заприличва на :
"Да живее забраната на ваксинациите, защото с тях се подтискат правата на вирусите".

Време да сменим темите...

# 572
Цитат
Да живее забраната на ваксинациите, защото с тях се подтискат правата на вирусите".
Е това вече ме накара да се раzсмея на глас... Laughing Laughing Оправи ми се настроението...

# 573
хе,хе

Пусни си Рахманинов Prelude Op.23 No5 in G Minor [Alla Marcia].
Кой друг на пианото освен Св.Рихтер (Има ли друг освен Рихтер?).

Не бива да живеем с травмите от миналото и да ги правим подсъзнателни модератори на поведението ни. Не че болката преминава, но...
Трябва да вземеш предвид и целият "хал" на тогавашното здравеопазване-бонбоните, цветята, тоталната липса на добри лекарства и още, и още... Твоите са си отишли от ваксини, моите от рак... същото е.

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 13:02 от Birdie

# 574
  • София - Варна - Бургас
Birdie, дискусията е актуална и все по-актуална ще става, защото в Щатите се разработват още 250 нови видове ваксини, като се хвърлят Милиарди долари, с надеждата после сметката да се осребри многократно!...
 - Така че би трябвало все повече Лекари (като Christian) да се включват в борбата срущу егоистичните интереси на Мултинационалните Фармацевтични Тръстове, защото интересите на Лекарите и на Фармацевтичните Тръстове меко казано се разминават.

# 575
Алекс,преден постинг ти написах какво сьм подписал...Засега анонимността е желателна,zа да мога да си иzхранвам семейството.Но когато дойде моментьт (zа което сьм 100% сигурен,4е е скоро) няма да се скрия. Peace

Бьрди,обичам Шопен.Някак си по ми харесва от Рахманинов...
Струва ми се,че zабравяШ,че не сьм иzпитал тоzи (комунистически) хал на гьрба си и ми е трудно да сравня.
А не се ли питаШ zаЩо при толкова терапии zа рак,хората все си отиват от него и все пове4е е техния брой?
ВярваШ ли,че и ти си рискова група ,както пиШе в книгите zа онаследяването? ...Не ти желая дори да вярваШ в това... Peace

Гроzното е,че с новата ЕС конституция може да бьде премахнато правото на иzбор в медицината.Ей от това най ме е страх да не стане,а там нямам влияние да попреча.... Rolling Eyes

# 576

Гроzното е,че с новата ЕС конституция може да бьде премахнато правото на иzбор в медицината.Ей от това най ме е страх да не стане,а там нямам влияние да попреча.... Rolling Eyes
Няма ли организирано лоби по темата? Едва ли си единствения, който споделя тези идеи.

# 577
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Гроzното е,че с новата ЕС конституция може да бьде премахнато правото на иzбор в медицината.Ей от това най ме е страх да не стане,а там нямам влияние да попреча....
  - За какво право на избор говориш?

Относно Рака, бих се осмелил да ви препоръчам темата: " Предотвратяване на Рака според Хомеопатичното лечебно изкуство и практика"
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116075.0

# 578
Очаква се пациента да zагуби основните си права на иzбор.Иzбор на свободно лечение,метод,иzбор на лекар.
С 2 думи...При рак,zадьлжително химиотерапия.При нежелание или тьрсене на алтернатива,тежки санкции,наруШаване на zакона..И това е все В ИМЕТО НА ДОБРОТО ЗА НЕГОВОТО ЗДРАВЕ.

Благодаря zа линка Peace

# 579
Извинявам се че отново нахълтвам във Вашите медиц. спорове, но искам да ви питам/ без да ми се смеете, моля! Praynig/ има ли някаква разработена хомеопатична ваксина за нещо досега? Откога в БГ се прави хеп.А и Б ваксините, от '90г ли? newsm78

Ели-С, а ти слагала ли си на Алекс хепатитните ваксини, нали сте в Торонто, защото в АВ не се слагат преди 10- 12г? Thinking

# 580
Birdie, дискусията е актуална и все по-актуална ще става, защото в Щатите се разработват още 250 нови видове ваксини, като се хвърлят Милиарди долари, с надеждата после сметката да се осребри многократно!...

Александър,
колко струва един 4овешки живот?Милион,два............. милиард или  е безценен?
А защо се хвърлят толкова пари за разработка на нови ваксини?
Защото дори и една ваксина да спаси един 4овешки живот  е достатъ4но,нали?
Какво да кажа на 22г. си приятелка,която скоро беше диагностицирана с напреднал cervical cancer?
4е милионите  и труда на хората отишли за разработване на новата Gardasil vaccine са били напразно?
Нищо 4е утре нейната малка дъщеря,а също и милиони  моми4ета по света ще бъдат cervical cancer free благодарение на нея?И  няма да минат през ужаса,през който минава тя сега........ Praynig
Ползата от тази ваксина е ясна,кажи ми къде виждаш вредата? Rolling Eyes
Защото аз не мога...............

# 581
Цитат
Коя западна болница ще търпи анестезиолог (мисля това каза че ти е специалността)  без ваксини
Хората в "zападните болници"нямат обременен комунисти4ески интелект.Раzсьждението ти е недопустимо zа една zападна болница.
А ти,ако кихнеШ 2 пьти и zараzиШ детето ми с "грип" ,да те убивам ли?
Само с това няма да се съглася,поне по отношение на Канада,а и Щатите също...
Преди време работих в електронна компания.Там се използваха остри предмети.Условието преди да започна беше да си направя ваксина против тетанус.И причината не е,че фирмата е била в услуга на някоя фармацевтична компания.Ако се случи нещо и аз пострадам,фирмата  ще ми плаща до живот (ако остана жива) или на близките ми.Не мога да си представя,че изискванията в болниците не са много по-високи отколкото в една подобна фирма. Peace

Калида,противохепатитната ваксина в Канада е Havrix.Без тимерозал,но с алуминий...

И пак по повод на аутизма...Писах го и в друга тема.Пак за Канада се отнася.Според изследвания след 1996 г.,когато употребата на тимерозал в MMR ваксините е забранена,броят на децата,заболели от аутизъм не е намалял,а напротив-се е увеличил.Учените се опитват да докажат,че проявата на заболяването няма връзка с ваксината.Това само го споделям като инфо,защото не съм специалист.Не се доверявам на всичко,но понякога е трудно да се намери по-съвременна информация.Повечето сайтове искат регистрация (което също ме кара да се съмнявам).

# 582
ХепатитБ се слага в БГ от около 1992 година.Преди не е имало иzобЩо таzи васкина в БГ zа масово полzване.
В ЕС сьЩо. За хомеопатична ваксина сьм чувал,но самите хомеопати се сьмняват в нея.По скоро има профилактика или превенция на zаболяванията.В ЕС ваксината се слага на бебета от 3 месец,но те питат дали я искаШ,а не автоматично.
БЦЖ не се слага от 1989 година никьде в ЕС поради ред причини(неефективност и опасност).

За туинс мама...Може да про4етеШ (ако имаШ иzобЩо кьде да го про4етеШ) най новите неЩа zа таzи ваксина,zа която пиШе (че вече откриха какви странични ефекти предиzвиква и сега се говори дали да я спират пак и да я раzглеждат наново),иначе постинга става наивен и смеШен.
Ако мислиШ,че ФДА или СДС се грижат zа твоето zдраве и 4е твоят живот zа тях е беzценен,сьжалявам,че си на това убеждение.Но не искам да ти го отнемам,ти сама Ще видиШ колко струваШ един ден като се иzправиШ пред тях zа помоЩ. Peace

НиаР
Много хора на тоzи свят не могат да си представят много неЩа и веднага реШават,че те са невьzможни.Хора всякакви.
Цитат
Не мога да си представя,че изискванията в болниците не са много по-високи отколкото в една подобна фирма
.
Сьжалявам,че не можете дори да си го представите.Неzнам,ако го видите "на живо" как ли реагирате...Не конкретно zа това,по принцип zа неЩа,които не можете да си представяте,че сьЩествуват... newsm78
Вярно е,сьвременна информация не е лесно да се намери,zаЩото никому не е угодна.
Ако СДС приzнае,че ваксините са причинители на аутиzма (при деца 1 на 160 с аутиzьм) каква сума на обеzЩетение Ще трябва да се иzплати на теzи родители? Не бьдете наивни..
И нека не бьрzаме с аутиzма,zаЩото ако иzлеzе неЩо друго от очакването,няма да zарадва нито една майка нито тук в форума,нито никьде по света.И докато много страни са с утвьрдени zакони и хората сьдят,бьлгарските родители Ще гледат само с насьлzени очи...Затова сляпото доверие е неzдравословно. Peace  bouquet

# 583
НиаР
Много хора на тоzи свят не могат да си представят много неЩа и веднага реШават,че те са невьzможни.Хора всякакви.
Цитат
Не мога да си представя,че изискванията в болниците не са много по-високи отколкото в една подобна фирма
.
Сьжалявам,че не можете дори да си го представите.Неzнам,ако го видите "на живо" как ли реагирате...Не конкретно zа това,по принцип zа неЩа,които не можете да си представяте,че сьЩествуват... newsm78
По принцип не обичам да говоря наизуст и вече споменах,че неувереността ми идва от факта,че не съм специалист в областта.Но за Канада мога да твърдя,че важи следното(подобни са изискванията и за учителките в детската градина на сина ми,но изискваните ваксини са по-малко):
Additionaly, the following vaccines are recommended for all health care workers (HCW):

Tetanus and Diptheria Toxoid (Td) - Booster doses of Td are recommended every 10 years, or as a minimum at least once during adult life.
Measles Vaccine - If born between 1957 and 1970 should have proof of two live measles vaccinations, documentation of physician-diagnosed measles or laboratory evidence of immunity. If you already received one dose of measles vaccine, a second dose of vaccine is recommended and is given as Measles Mumps (MMR) vaccine.
Polio Vaccine - Primary immunization with inactivated poliomyelitis vaccine (IPV) is indicated for all who have not had a primary course of poliovirus vaccine (OPV or IPV).  If you have not been given a full primary course, you should have the series completed with IPV regardless of the interval since the last dose. Booster doses of IPV are not required in Canada.
Rubella Vaccine - If you do not have documented immunity as described above under Measles, you should be vaccinated with MMR, unless there are contraindications.
Hepatitis B Vaccine - Recommended because of potential exposure to blood or body fluids, as well as increased risk of penetrating injuries.
Varicella Vaccine - Indicated for those who do not have either reliable history of disease or serologic evidence of immunity.
Flu Immunization - Annual Flu immunization is recommended.
*Note that UBC Okanagan does not provide forms for submission of the above documents.
Please provide a photocopy of your completed immunization schedule by November 1 of year one in the program. This record will be kept in your student file.
Applicants are advised that, if they choose not to complete this recommended immunization schedule, any outbreak of an infectious disease can have serious implications for their practice experience because of a requirement by the Health Authority that all those not immunized remain outside of the practice area.
http://web.ubc.ca/okanagan/nursing/Programs/Undergraduate/Admission.html
Съжалявам,че нямам време да търся повече,но прави впечатление,че това са изискванията още в учебното заведение,където се обучават медицинските сестри...
Не твърдя,че неща,които не съм виждала,не съществуват...Но да твърдя,че неща,които съм виждала,не съществуват,ме прави сляпа в преносния смисъл.
В предния си постинг споменах,че това е единственото,с което не мога да се съглася с теб. Иначе подкрепям много от твоите твърдения.И още нещо...Иронията не е най-добрият начин да убедиш хората в това,в което ти вярваш... Peace

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 11:23 от nia_r

# 584
Иzвинявай,не исках да проzву4а грубо в предния постинг... Peace

В това,което сега си дала виждам
should,recommended,indicated....

Но напьлно вярвам,4е ги налагат насила,макар и неzаконно.Някои спаzват,други не.В  Simple SmileЕвропа поне е по либерално.

Общи условия

Активация на акаунт