MasterChef България - сезон II (09.05. - 15.05.2016г.)

• 30 797
  • 394
  •   1
Отговори
# 360
Тръгнали са с голямата кошница и в хода на състезанието са разбрали, че почти нищо не знаят, но проблема го търсят извън тях и какво им харесва.
Цвета била в мастър шеф заради адреналина-странно ми е да търсиш адреналин с готвене

# 361
  • София
Тръгнали са с голямата кошница и в хода на състезанието са разбрали, че почти нищо не знаят, но проблема го търсят извън тях и какво им харесва.
Цвета била в мастър шеф заради адреналина-странно ми е да търсиш адреналин с готвене

Във фейса говореше, че 100 000 са 100 000  Laughing Голяма липса на адреналин ще да има, при положение, че стреля по животни и не и стига...

# 362
Разбира се, че са много стресирани. Но, според мен, когато мразиш дадена подправка и не я използваш заради вкуса/аромата ѝ, много по-лесно е да я разпознаеш сред другите, които употребяваш.

Имам пълна непоносимост към анасон, никога не купувам, никога не използвам, но няма как да го сбъркам.  Peace

Цветелина в "Тази сутрин": http://masterchef.btv.bg/video/extra-video/cvetelina-vinagi-mozh … gromen-stres.html

И мен това ме учуди, че сбърка подправката, която не понася. Аз джоджен ненавиждам и точно поради тази причина, няма как да го сбъркам. И анасон също  Peace

# 363
Мъжа и на Цвета не понася чубрица, затова не купуват. Тя явно е безразлична, щом не я разпозна  Laughing

# 364
Къри, чили могат да познаят, а традиционна българска подправка- не ...  и то в мастерски клас.
Цвета може да не понася чубрица, но с какво ще я замени при лещата ?
Боб без джоджен е като свинско със зеле без месо.

# 365
Не слагам джоджен на боб и чубрица на леща, не са ме върнали досега. Peace

# 366
Малко субективни са нещата в оценките... Преди време Георги не отпадна със закуската с яйца, която беше нещо обикновено, защото беше по-добро от другото като изпълнение. Снощи обаче Цветелина отпадна с обикновеното ястие, въпреки тоталния провал в чинията на Йоана. Тъпо ми се видя и неаргументирано.
А на Йоана наистина много й се иска всеки път повредата да е в чуждия телевизор, ако ще да е този на кимиона.  Crazy
От жените ми харесва само Елизабет - винаги адекватна, напоследък рядко има провали и има добри идеи. Опитва се и да е добър отборен играч, което като гледам не се удава особено на повечето участници. Иначе симпатизирам на Калоян и донякъде на Евгени.

# 367
Къри, чили могат да познаят, а традиционна българска подправка- не ...  и то в мастерски клас.
Цвета може да не понася чубрица, но с какво ще я замени при лещата ?
Боб без джоджен е като свинско със зеле без месо.
Не ползвам нито чубрица, нито джоджен (освен при агнешко) Има си достатъчно подправки да ги заметят.

# 368
  • Майничка
Цветелина отпадна не заради простата рецепта, а заради недоизкусурената такава. Забележки имаше към кюфтето (безсолно), към доматения със (твърде сладък и подобен на лютеница), а и картофчето, което Виктор Ангелов показа, приличаше повече на сварено.
А състезанието, при което Георги поднесе закуска, беше за време - 10 мин. май бяха.

# 369
  • Sofia
За 5мин.Георги приготви закуската с яйцето

# 370
Цвета явно се опита да мине с нещо семпло, както направи Елизабет в задачата с греховете. Само, дето Елизабет можеше да си го позволи в конкретната задача, докато при Цвета не беше така.
Не виждам какво е оправданието за Йона и нейното сурово месо, нима подправката може да те заблуди, че месото е готово? Не мисля... Просто си се изложи, но имаше късмет, че Цвета беше по-зле... Малко ме е яд, че не готвят с идеята "Аз ще се справя блестящо", а "Дано другия е по-зле". Сякаш им липсва мотивация и хъс на всички...

# 371
  • Ню Йорк
Финалната тройка според мен трябва да са Елизабет, Доктора и  Евгени, като предпочитанията ми за спечелване са насочени към Доки Simple Smile

В началото и Георги ми беше сред любимците, но има много жестоки пропуски момчето, виж от към дизайн го докарва Simple Smile

# 372
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не виждам какво е оправданието за Йона и нейното сурово месо, нима подправката може да те заблуди, че месото е готово? Не мисля...

Йоана не използва правилно термометъра за месо и затова го извади полусурово. Но това не може да бъде оправдание. Peace

# 373
  • Майничка
Е, поне се опита нещо по-смислено да направи. Колко му е да беше спретнала и тя едни кИфтета, таман за кимионче работа... Laughing
И сега се замислих, във връзка с чубрица, кюфтета са последното нещо, за което бих се сетила. Може би на супа-топчета или на гъбена чорбица, евентуално. Mr. Green

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 06:35 от gargamela

# 374
То и аз кимиона не го връзвам особено с агнешко.  newsm78 Иначе сте прави, че при Жоро беше за време, но все пак не мисля, че Цветелина беше по-зле от Йоана. По-скоро и двете трябваше да са аут, но щеше да е в повече за една седмица. Съгласна съм за финалната тройка Елизабет, Калоян и Евгени. И според мен Калоян би бил достоен победител сред оставащите.

Общи условия

Активация на акаунт