Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 914
  • 802
  •   1
Отговори
# 675
Явно за децата,той е по различен,както и за родителите. Като ме попитат на колко е години и аз като кажа почти на 4 и ми    викат че как така не говори?! Може и родителите да  говорят нещо на децата си,не знам....Надявам се в градината да си намери приятелчета,с които да щурее.
Не е от родителите.
Дъщеря ми е на 3 години и 6 месеца и също е трудно проговаряща.Доста е нервна и всичко  за нея е "мое" .Децата като я видят и казват бягайте  Confused .Не ме обиждат.За себе си са прави.Тя им разваля играта  и няма как да играят.От септември тръгва на градина.Предполагам и там ще бъде избягване след като не могат да я разберат Sad .С нея в градината ще работят психолог, логопед и ресурсен учител.
Говори но трудно и се разбира и защото не могат да я разберат я отбягват.С епилепсия и и си мисля ,че има връзка с бавното проговаряне.Декември месец сме на контролен прегледн в свети Наум и ще говоря за пореден път защото все повече изпадам в паника заради за-бавенето проговаряне .
Сега ще прочета темите.Иска ми се да и давам хранителна добавка която да стимулира мозъка и да ни е в помощ.Ако знаете такива и имате напредък от тях ще се радвам да споделите и да ни препоръчате . Знам за някакви ампули за проговаряне , но досега не са ни изписвани   Close . Ще попитам за тях като отидем на контролен преглед .

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 08:01 от Анонимен

# 676
  • Cyberspace
Чаровна, Брейн Бустър препоръчвам без да се замисля!  Hug Можете да го пробвате за известно време, няма да ѝ навреди поне. При нас има голям ефект, но само докато го пие. Спра ли го и сякаш пак дава назад и става същия нервен и избухлив, какъвто си е по принцип.

# 677
Чаровна, Брейн Бустър препоръчвам без да се замисля!  Hug Можете да го пробвате за известно време, няма да ѝ навреди поне. При нас има голям ефект, но само докато го пие. Спра ли го и сякаш пак дава назад и става същия нервен и избухлив, какъвто си е по принцип.
Благодаря поръчах го  Peace bouquet .
Приемам и други предложения .
Видях ,че няма противопоказания и най вероятно няма да взаимодейства и да намали действието на конвулекса  Hug

# 678
  • Пловдив
Все пак не е лошо да говориш с лекар за взаимодействията с епилепсията и лекарствата.
Брейн бустър съдържа ДМАЕ и Гинко билоба - не съм сигурна, но някои смятат, че с тях при епилепсия трябва да се внимава.

Иначе моят син го е пил (едно шише и после поръчвах препарати, съдържащи отделните му съставки, и ги смесвах в подобни съотношения) без видим положителен или отрицателен ефект. Да уточня, той няма епилепсия.

# 679
Все пак не е лошо да говориш с лекар за взаимодействията с епилепсията и лекарствата.
Брейн бустър съдържа ДМАЕ и Гинко билоба - не съм сигурна, но някои смятат, че с тях при епилепсия трябва да се внимава.
Да ще разговарям сега с невроложката Simple Smile

# 680
Аз влизам да се оплача-днес ни е десето гмуркане, но засега ефект нула Sad
Значи това лято ми скъси живота-по нервен и непослушен никога не е бил  Tired
То не бяха тръшкания, ревове, истерии.  Cry а уж мина бебешкия пубертет и вече може що годе да си каже мъката!
И наказвах и залъгвах и обещавах-няма бе-като някое рогато-не се води, ни се кара, ни вързано стои.
Та затова най-вече навих ММ да почнем гмурканията, не толкова за говоренето.
Даже от време на време давам Алора, защото не се издържа.
И въпреки, че диша не с маска, а шлем (като скафандрите на космонавтите  Mr. Green ) и свикна уж (отначало беше АД) даже не виждам минимално нещо за което да се хвана  Tired
Знам, че при някои деца трябват повече, но се надявах поне малко да е по-спокоен.
И като ми кажат другите майки (влизаме по 2 или 3 родител и дете наведнъж) че не бил хиперактивен  ooooh! лелей представям си тогава ако беше.
Той сега е като тазманийски дявол  Mr. Green
А относно барокамерата дето толкова ме беше страх че ще ме болят ушите-само ми пукат, та джвакам дъвка като невидяла и преглъщам често  Mr. Green
Удобно е, все едно е като малко бусче вътре-само че сте едни срещу други, има и ТВ и пускат филмчета, че все пак е около час.
Мисля като приключим да взема и аз Брейн Бустер да пробвам, уж разбрах от какво бяха чревните ни проблеми, а  състава му  ми се вижда ок като за него.

# 681
Аз влизам да се оплача-днес ни е десето гмуркане, но засега ефект нула Sad
Значи това лято ми скъси живота-по нервен и непослушен никога не е бил  Tired
То не бяха тръшкания, ревове, истерии.  Cry а уж мина бебешкия пубертет и вече може що годе да си каже мъката!
И наказвах и залъгвах и обещавах-няма бе-като някое рогато-не се води, ни се кара, ни вързано стои.
Та затова най-вече навих ММ да почнем гмурканията, не толкова за говоренето.
Даже от време на време давам Алора, защото не се издържа.
И въпреки, че диша не с маска, а шлем (като скафандрите на космонавтите  Mr. Green ) и свикна уж (отначало беше АД) даже не виждам минимално нещо за което да се хвана  Tired
Знам, че при някои деца трябват повече, но се надявах поне малко да е по-спокоен.
И като ми кажат другите майки (влизаме по 2 или 3 родител и дете наведнъж) че не бил хиперактивен  ooooh! лелей представям си тогава ако беше.
Той сега е като тазманийски дявол  Mr. Green
А относно барокамерата дето толкова ме беше страх че ще ме болят ушите-само ми пукат, та джвакам дъвка като невидяла и преглъщам често  Mr. Green
Удобно е, все едно е като малко бусче вътре-само че сте едни срещу други, има и ТВ и пускат филмчета, че все пак е около час.
Мисля като приключим да взема и аз Брейн Бустер да пробвам, уж разбрах от какво бяха чревните ни проблеми, а  състава му  ми се вижда ок като за него.
Лъки, ако знаеш колко добре те разбирам и ти съчувствам... Аз моята вече я пиша почти проговорила и говорът вече въобще не ми е чак такъв проблем, но поведението  Confused  Няма-няма и я хващат карастанчовите. Вчера на парка се качи на пързалката и взе да бута едно момиченце, аз в такива случаи съм абсолютно безкомпромисна, казах й че се прибираме. Тя започна да ми се плези и да ме плюе  #Crazy  е слезна, аз я награбих да я набутам в количката, ако знаете какви писъци и каква борба беше, още ми държи влага, толкова бях бясна. За Бога, тя е 24 кг и 1.20 висока, на 4 години, толкова е силна, че понякога съм с контузии. Периодът на тръшкане и инат, който децата минават на 2+ при нас още продължава, изтощена съм. От следващия понеделник започва пак забавачка, мразя лятната ваканция, понякога ми иде да отида на кварталния площад и да си направя едно публично харакири.
Иначе мога да ви кажа, че в бг толерантността към различните клони към нула и от там идват всички проблеми между общуването на деца в норма с деца със соп. Аз никога не съм била свидетел на такова нещо тук, всички са си играли с нея дори като не можеше да говори, дори някое дете да каже нещо, родителят се е намесвал и е обяснявал. Но просо така са научени, в забавачките и училищата е нормално да има дечица от спектъра или с някакви специални нужди и те са си част от класа. Никой не смее да им се подиграва, защото имат специални часове с психолог ежемесечно, в които се обяснява, че подигравката е нещо лошо и могат да бъдат изключени от училище. Училищата пък имат правилник и наистина изключват за такива неща. Не че всичко е цветя и рози, но със сигурност успяват да ги интегрират повече отколкото в България.

# 682
Душици и ние сме така,мрънкане,тръшкане,хленчене и като му се сопна понякога рев не ми направо истерия.И силен като кечист.Говоря спокойно,говоря бавно,обяснявам,моля ,но навие ли си нещо и особенно да се сърди няма оправия!

Аз да питам някой знае ли,мога ли да комбинирам Брейн Бустера с Ноотропил?

# 683
Аз да питам някой знае ли,мога ли да комбинирам Брейн Бустера с Ноотропил?
Ние ги пием заедно. Нямаме оплаквания. Пием ноотропил 2х 400мг и Брейн Бустер 2х5 мл.
Ефект има и от двете. Ноотропила го пием 15 дни и после 15 дни почиваме, и през почивката остава само на бустъра.

# 684
Цитат
Иначе мога да ви кажа, че в бг толерантността към различните клони към нула и от там идват всички проблеми между общуването на деца в норма с деца със соп. Аз никога не съм била свидетел на такова нещо тук, всички са си играли с нея дори като не можеше да говори, дори някое дете да каже нещо, родителят се е намесвал и е обяснявал. Но просо така са научени, в забавачките и училищата е нормално да има дечица от спектъра или с някакви специални нужди и те са си част от класа. Никой не смее да им се подиграва, защото имат специални часове с психолог ежемесечно, в които се обяснява, че подигравката е нещо лошо и могат да бъдат изключени от училище. Училищата пък имат правилник и наистина изключват за такива неща. Не че всичко е цветя и рози, но със сигурност успяват да ги интегрират повече отколкото в България.
Именно  Peace Peace Peace
Попи, моят е слабичък в сравнения с твоята мома, обаче е много жилав  Tired и много взе да захитрява!
Днес пак опищя света и докато не си изяде бонбоните в барокамерата не миряса  ooooh!( в коридора там има насипно и той се хвърля като граблива птица).
И само и само да не стои с шлема и измисля по сто пъти, че му се пие вода, да изяде бонбон... #Cussing out
А няма как да го оставя да пищи там, за да не стресира другите деца.
Ако бяхме в нас и го няма ММ-оставям го да реве да, беснее-обаче навън няма как.
Оня ден рева по целият път до барокамерата, защото ММ го домързя да ни закара, а той искаше да се вози в колата.
Даже една баба ни спря и заплаши че ще го вземе (жената ме съжали явно) ама нъцки.

Иначе моят е фифти/фити-наистина ако попадне в компания на кротки деца и излиза че е невъзпитан.
И като че ли с по-големи деца по намира контакт и му е интересно.
Като уточнявам, че НЕ бие, НЕ хапе-просто гушка по грубиянски, иска да се гонят и бягат.
Сещам се за една майка, с която просто преустанових контакт, защото нейният беше сакън да падне някоя прашинка върху него, да не падне, бла-бла  Shocked а същата после се хвалеше как биел децата в градината!

А относно въпросите на разни баби и прочие-откак сменихме квартала и си научи името и на колко години е, моля и благодаря-никой не ни закача като си изпее инфото Wink защото после не се задържа на едно място. Mr. Green

# 685
Мами, дано задобряването при вашите деца стане по-рано. При моето дете това действие е от около 3-4 месеца /след 5,5год./. Преди това беше ужас, тя също разваляше игрите и никое дете не искаше да играе с нея, съответно тя се изнервя и започват писъци, тръшкане, посягане. И сега не всичко е добре, но има голям напредък. При нас ефект на брейн бустъра започна след няколкомесечен прием, около 4. Но тя започна прием след 5год., преди това нямаше сила, която да я принуди да го пийне, повръщането беше гарантирано. Единствено омега беше склонна да приеме.

# 686
Дано  Praynig Praynig Praynig
Ааа lаurentin, медалът има друга страна-моят пък понеже е доста болнав и се научи да пие сиропи.
И сега си отваря хладилникът сам и иска да пие   Shocked Да ама сиропите са за кашлица, температура... и като го отрежа и пак има повод за рев  Tired
И пак няма угодия  Crossing Arms

# 687
  • Варна
Е, преди малко рева за Панадол, а преди това - за шуслерови соли. Обяснявам кога се дават, но според мен не го осъзнава. Почти не е боледувал досега и много рядко съм му давала медикаменти.

# 688
Леле! При нас и даването на панадол е одисея. Като по-малка слагах свещички. Добре, че сравнително рядко ни се налага. То и храненето ни е така.

# 689
...Надявам се в градината да си намери приятелчета,с които да щурее.

tinna_st, ще си намери детето другарче, сигурна съм, и ще си щуреят, гарантирам и пак няма да те удовлетворява Party. Във втора група моят си намери другарче (чудесно дете), детенцето белингва (без никакви проблеми, но не му се говори на български - може перфектно) и да знаеш колко си пасваха - не се мъчат въобще да говорят, бръмчат, гонят се, търсят се, сядат на една масичка... чудесно - да ама не! Оказа се, че нито единия, нито другия приказват помежду си и не си влияят положително относно говора (говоря предимно за моя синковец) просто им е удобно заедно... Радвам се за приятелството им, но има моменти, в които ми се ще да се появи някое дете, което да го тормози да говори, защото това оказва благотворно влияние върху него (това лято попаднахме на една такава кака на площадката, чудо - не го оставяше на мира докато не каже нещо). Има и друго, поне според мен, ние родителите на деца с някакви трудности постоянно сме недоволни от детето искаме още и още! Така че не се притеснявай - ще си има дружинка детето и ще си играе и забавлява в градината.

Абсолютно съм съгласна. Сякаш колкото повече се говори за деца с проблеми, толкова по нетолерантно става обществото. Спомням си като ученичка, във входа имаше дете, по ново му със СОП, естествено ми беше привлякло вниманието, след като попитах баща ми той ме отряза: "И какво ти в кое си по-точно по-добра от нея, вместо да вземеш да помогнеш и да наблегнеш над учебниците..." и да играехме пред блока с нея, правехме номера, но никога не ми дойде на ум да разпитвам, а сама си вадих изводите - и как мислите - като общувах с нея...
Може би се прекалява с това насилствено интегриране и говорене, сякаш ние ги поставяме на "пангара" правейки десекция какво им има - незнам как трябва да се подхожда, но съм стигнала до извода, че тръгна ли да обяснявам греша. Оставям го на площадката да играе и да намира начини, виждам че понякога го тормозят, но пък с някои деца започват да се гонят, бръмчат и т.н. С възрастните както Lucky Happyness е писала - изпява си песничката и до там - не ме питат дали говори или не. Но ние в началото го учихме да отговаря на заучени въпроси - което в момента му влияе изключително положително.

Общи условия

Активация на акаунт