Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Признават ли се дисфазиите на речта и алалиите от държавата като диагнози, които могат да бъдат обект на обществено подпомагане?
След колко време се забелязва положителният ефект от GABA и какви са начините за справяне с крещенето, викането и говоренето на висок глас при дете на 4 години?
Какви изследвания са необходими за дете с хипотония и какви могат да бъдат възможните причини за нея?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Признават ли се дисфазиите на речта и алалиите от държавата като диагнози, които могат да бъдат обект на обществено подпомагане?
Дисфазиите на речта и алалиите се признават от държавата като диагнози, които могат да бъдат обект на обществено подпомагане. Това включва насочване и предписване за детска градина, общински логопедични центрове и други форми на подпомагане. Опитът на майките във форума показва, че тези диагнози се признават и могат да бъдат подпомогнати от обществото.
-
След колко време се забелязва положителният ефект от GABA и какви са начините за справяне с крещенето, викането и говоренето на висок глас при дете на 4 години?
Ефектът от GABA може да варира при отделните деца, но обикновено се забелязва след няколко дни до седмици. За справяне с крещенето, викането и говоренето на висок глас при дете на 4 години могат да бъдат полезни терапии, логопедични центрове и консултации със специалисти, които могат да предложат подходящи методи за справяне с тези поведенчески предизвикателства.
-
Какви изследвания са необходими за дете с хипотония и какви могат да бъдат възможните причини за нея?
За дете с хипотония е важно да се извършат изследвания като ЯМР, ЕЕГ, ЕМГ и други неврологични прегледи, които да изключат възможни неврологични проблеми. Възможните причини за хипотония могат да варират, включително генетични фактори; обаче е важно да се консултирате с лекари и специалисти за подходяща диагностика и лечение.
-
Какво представлява изследването на слуха и къде мога да го направя в България?
-
Какви са възможните причини за изоставане в растежа на костите и как се диагностицира?
.С нея в градината ще работят психолог, логопед и ресурсен учител.
. Ще попитам за тях като отидем на контролен преглед .
Можете да го пробвате за известно време, няма да ѝ навреди поне. При нас има голям ефект, но само докато го пие. Спра ли го и сякаш пак дава назад и става същия нервен и избухлив, какъвто си е по принцип.
.

а уж мина бебешкия пубертет и вече може що годе да си каже мъката!
лелей представям си тогава ако беше.
е слезна, аз я награбих да я набутам в количката, ако знаете какви писъци и каква борба беше, още ми държи влага, толкова бях бясна. За Бога, тя е 24 кг и 1.20 висока, на 4 години, толкова е силна, че понякога съм с контузии. Периодът на тръшкане и инат, който децата минават на 2+ при нас още продължава, изтощена съм. От следващия понеделник започва пак забавачка, мразя лятната ваканция, понякога ми иде да отида на кварталния площад и да си направя едно публично харакири.
защото после не се задържа на едно място.

. Във втора група моят си намери другарче (чудесно дете), детенцето белингва (без никакви проблеми, но не му се говори на български - може перфектно) и да знаеш колко си пасваха - не се мъчат въобще да говорят, бръмчат, гонят се, търсят се, сядат на една масичка... чудесно - да ама не! Оказа се, че нито единия, нито другия приказват помежду си и не си влияят положително относно говора (говоря предимно за моя синковец) просто им е удобно заедно... Радвам се за приятелството им, но има моменти, в които ми се ще да се появи някое дете, което да го тормози да говори, защото това оказва благотворно влияние върху него (това лято попаднахме на една такава кака на площадката, чудо - не го оставяше на мира докато не каже нещо). Има и друго, поне според мен, ние родителите на деца с някакви трудности постоянно сме недоволни от детето искаме още и още! Така че не се притеснявай - ще си има дружинка детето и ще си играе и забавлява в градината.