Трудно проговаряне - ТЕМА 20

• 129 943
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
  • Cyberspace
Когато имате различия с другия родител винаги е кофти. И детето се обърква. Говори на таткото и му опявай, че прави лоша услуга и на детето с това угаждане, пък и наистина е кофти да си лошата в очите на детето, а всъщност да полагаш големи старания в негова полза  Confused
Ние такива проблеми нямаме, освен, че сега започнах работа, а малкия често боледува, съответно ще трябва най-вероятно да го гледа баба му в моите работни и неговите болнични дни. Наскоро изкара два дни болен тя да го гледа и беше по-нервен от всякога. Тя не го оставя и за миг дъх да си поеме и повтаря като развален грамофон "Кажи едикакво си (някаква сложна за него дума)" и като я чуя, чак моето кръвно вдига, повтаря неуморно и непрекъснато  Shocked. Правя забележки, но тя е от онези, които не поемат. Не искам да го обърква и изнервя и ѝ казах "обучението" да го остави на мен, но тя не се спира, малкия съвсем се изнервя от това. Ама нали според нея проблема всъщност е в мен, в кой друг да е... Обяснявам коя "думичка" какво означава, за да го разбира, обяснявам, че не трябва постоянно да го секва с леден глас "Не се казва така, а едикак си" и че изобщо на този етап според мен е много грешно да го поправя чак толкова, когато използва свои думи да назовава нещата, все пак тепърва се поотприщи да продума нещо, пък макар и по негов начин. Прост пример - казва на зайчето "май" и аз винаги му отговарям "Да, точно така, това е зайче! Браво на теб!". Тя ще го скастри веднагически и ще го накара хиляда пъти да повтори "зайче". Същевременно му говори странно - да я разбирал  Tired Например "Додо баба" значело "Ще дойдеш ли в баба". Попитах я как детето да знае какво значи това, което тя си е съчинила за по-лесно - скляпа... В крайна сметка не знам колко ще изтрая, ако видя, че не вървят нещата ще напускам и ще се гледаме отново вкъщи. Дано не ми направи мечешка услуга с това гледане отвреме навреме замалко...

# 631
Цитат
Малко да отпуснем нещата и става страшно. Трябва да се научат на правила, иначе ако на 4 не можем да ги овладеем, на 14 като ги затресе пуберетът, трябва да си режем вените.
Абсолютно! Peace
И ей това се опитвам да му обясня, ама нъцки  Tired

# 632
Цитат
Малко да отпуснем нещата и става страшно. Трябва да се научат на правила, иначе ако на 4 не можем да ги овладеем, на 14 като ги затресе пуберетът, трябва да си режем вените.
Абсолютно! Peace
И ей това се опитвам да му обясня, ама нъцки  Tired

Аз бях на един безплатен курс за родители към общината тука. Водят го психолози и родители от многодетни семейства /за ирландците е съвсем нормално да си народят 3-4 деца, затова многодетни са с от 5 нагоре, много им се кефя/, родителите си обменят опит и е курс за взаимопомощ общо взето. Много ми беше полезно, искам да ви кажа. 
Дъщеря ми откакто е във ваканция посяга да ме удря, само мен /период през който много деца минават, между другото/. Липсата на сериозни занимания през деня се отрази лошо на дисциплината, по-едно време много се бях сдухала. Та на такива места хората споделят какви проблеми имат с възпитанието и обсъждат всеки как би реагирал, накрая психологът обобщава няколко подходящи реакции от страна на родителя. Та изводът пак е желязна ръчичка в мека ръкавичка - желязна дисциплина, с много гушкания, нежност и без повишаване на тон и викове. Има нарушение на дадено правило, има и последствия. Правилата трябва да са малко и в разумни граници, но трябва да ги има. Това е положението! И да, много е важно родителите да са заедно в това.

# 633
  • София
Мен не ме притеснява толкова не говоренето, колкото някои поведенчески проблеми, а и като цяло изоставането.
Едната ми дъщеря, която до скоро беше хиперактивна и се тръшкаше за всичко , от 10 дни беше супер спокойна, най-кротката на площадката, отстъпва играчки, гушка децата. Вчера и двете бяха с разстройство има не им дадох дозата брейн бустер и тази сутрин от 7ч се започна мрънкане и тръшкане без причина, имаш чувството че всеки момент ще изригне. Днес обаче си дадох брейн бустера и към 9ч се успокои.
Та да попитам възможно ли е някоя от съставките да я успокоява или е съвпадение и си въобразявам.
Междудругото при нея БГБК диета няма ефект, но взимам такова меню от ДК де.
При другата дъщеря БГБК диета даде подобрение откъм съня или просто след 2 години се подобри съня. Но при нея пък като че ли брейн бустера няма ефект.

# 634
  • Cyberspace
При нас поведението също много се променя от Брейн Бустъра и когато го приема е много по-спокоен  Peace Не се усеща толкова рязка промяна, може би ден-два и си проличава, но като прекъсна и става пак същия нервен и избухлив какъвто си е по принцип, а сиропа сякаш тушира нещата. И аз си мислих, че си въобразявам, но явно не е така.

# 635
  • София
Потвърждавам, че и при нас като пие Брейн бустър поведението е коренно различно, доста по-спокоен е и някак по-центриран

# 636
  • София
Ясноооо, явно не си въобразявам. Интересно на коя съставка се дължи, вероятно има някакъв недостиг в организма, който чрез добавката се компенсира.
Иначе откакто е спокойна научи много нови неща, тоест постоянно нещо научава. Дори майките на площадката са впечатлени колко добра е станала/ те не знаят за добавките/, щото преди нейните истерии дразнеха всички, дори и сестра й.
Пропуснах да кажа за гледането от бабите, 6 месеца бяхме без детегледачка и едната баба помагаше, ами без нерви останах, постоянно игнорираше едното дете като й пускаше детско, а другата, която е кръстена на мъжът й и прилича на тях визуално се влачеше на ръце и лигнята беше безкрайна.
Ами намерих една млада жена почасово да идва и децата засега я харесват. Естествено бабите са нацупени...

# 637
Ясноооо, явно не си въобразявам. Интересно на коя съставка се дължи, вероятно има някакъв недостиг в организма, който чрез добавката се компенсира.
Иначе откакто е спокойна научи много нови неща, тоест постоянно нещо научава. Дори майките на площадката са впечатлени колко добра е станала/ те не знаят за добавките/, щото преди нейните истерии дразнеха всички, дори и сестра й.
Пропуснах да кажа за гледането от бабите, 6 месеца бяхме без детегледачка и едната баба помагаше, ами без нерви останах, постоянно игнорираше едното дете като й пускаше детско, а другата, която е кръстена на мъжът й и прилича на тях визуално се влачеше на ръце и лигнята беше безкрайна.
Ами намерих една млада жена почасово да идва и децата засега я харесват. Естествено бабите са нацупени...

Според мен ДМАЕ и витамините от Б групата ги успокояват и подпомагат концентрацията. Аз ще взема пак да го поръчам за учебната година.

# 638
  • София
И аз за б12 си мислех.
Трябва ли да се прави почивка задължително след 1 опаковка.
С рибеното масло няма да я бъде работата, ама да видим дали поне купената опаковка ще пробутам.

# 639
А аз давах няколко дни Алора, че бях на прага на силите си  Tired
Брейн бустера ще взема и аз да го пробвам след барокамерата де-ще карам едно по едно за да виждам резулатите, щом казвате че не буйстват от него (аз от това се опасявах).

# 640
  • Варна

При другата дъщеря БГБК диета даде подобрение откъм съня или просто след 2 години се подобри съня. Но при нея пък като че ли брейн бустера няма ефект.

Ivankaka, видяла ли си връзка между никненето на зъбките и съня? При моето момче сънят до две години беше ужас. Зъбите се нижеха един след друг, един след друг, един след друг. Но като изникна и последният зъб, което се случи преди около месеж, сънят коренно се промени. Не съм вярвала, че ще се будя само 2-3 пъти нощем за водичка.

# 641
  • Sofia
Момичета, какви витамини или хранителни добавки за подходящи да се дават на дете със забавяне в проговарянето на 2 години и половина ...

# 642
Минавам да Ви поразсея малко. В сряда ходихме на "лов" за книжки и му взех освен приказката, която си избра и енциклопедия за малките с теми за човешкото тяло. Прибираме се и следобед четем защо едните хора са момичета, а другите момчета. Днес играе си с пластелин и прави коте, питам го какво е котето - момче или момиче, замисля се за секунди, прави масурче от пластелина и го слага между краката и отсича: "Котето е момче", питам "Защо", "защото има пишок".  Laughing

# 643
  • гр. Варна
И аз за добавките съм в чуденка.Почнах да давам масло от черен дроб на треска,dmg с фолат и б 12.После смятам да давам  Behavior Balance-DMG Liquid и се чудя dmg мога ли да го давам с dmae и габа или само с едно от двете.Още не съм се наканила да взема брейн бустера,но и аз тепърва започвам с добавките и до като нацеля с коя ще имаме напредък бая зор ще видя.

# 644
  • Cyberspace
Вече бях питала веднъж, но може ли някой да ми каже повече за даването на Б12? Правят ли се изследвания преди да се приема и ако да - къде? Чула-недочула нещо и веднага се хващам, но гледах и четох интересни неща за дефицита на Б12 и се заинтересувах.

Общи условия

Активация на акаунт