С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 552
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Биборанке, хайде да не ми се караш, а?
Коментирам постовете след този на Мушморанка, които завиха на тема децата какво ядат или не. Мисля, че мога да реша по каква тема да пиша?!

# 436
Зависи от детето. Има деца, които просто не им е вкусно месото, и не искат да го ядат до една възраст.

Причината се крие просто в млечните зъби на детето, както и в готварските умения на сготвилия месото. По-жилаво/несъвсем сварено месо при дъвчене става на гадна, лепкава топка, която задавя децата, оттам и позивите за повръщане, както и отказът да се яде сготвено месо.
Точно затова повечето малки деца обожават салами, кренвирши, кайма и др. вариации на обработено и сготвено месо, защото могат да го сдъвчат и преглътнат нормално, а не толкова заради вкуса.  Simple Smile

# 437
Щъркелче, радвам се, че проблемът се е разрешил.

Биборанке, хайде да не ми се караш, а?
Коментирам постовете след този на Мушморанка, които завиха на тема децата какво ядат или не. Мисля, че мога да реша по каква тема да пиша?!
Зои, сериозно, къде видя каране (и то във форум, където няма дори интонация). Тонът ми е неутрален. Кое наричаш "каране".
Ти пишеш, аз пиша. Ти даваш пример, аз давам пример. Толкоз.
Изивнявай, но ако така го (се) караш, възниква обосновано съмнение за наличие на проблеми в комуникацията. Не търпиш различно мнение.

# 438
  • Sofia, Bulgaria
Като чета такива неща за децата и яденето даже се ядосвам  Mr. Green
Много мразя някой да прави капризи за ядене, каквото се сервира това се яде. Каквото сготвят бабите това е. Никой не е длъжен и това, че е отделено време и ресурс трябва да се уважава. И да не ме нападнете, ама то дете, ама това-онова: и аз бях дете, но баща ми ме възпита, че каквото се сипе в чинията се изяжда и благодариш след това, а не като мъжа ми това не ядял, онова не ядял - като покара на сандвичи 2-3 месеца всичко прояде. Убидно ми е даже като видя големи хора наровили храната и оставили по чинията  Whistling

Не искам да обиждам никого, но задавам следния въпрос:
един ден това детенце веганче като тръгне на училище или излиза с приятели гладно ли ще седи? Децата ще ядат Макдоналдс, а то ще гледа и ще се мръщи... пък и за здравето незнам колко е добре един вид "хищник" да го кара като "тревопасно". Помислете отрано над тия неща.

# 439

Не искам да обиждам никого, но задавам следния въпрос:
един ден това детенце веганче като тръгне на училище или излиза с приятели гладно ли ще седи? Децата ще ядат Макдоналдс, а то ще гледа и ще се мръщи... пък и за здравето незнам колко е добре един вид "хищник" да го кара като "тревопасно". Помислете отрано над тия неща.

Това е мнооооого важно, макдоналдс сандвичи.Аз пък от всичко най-много мразя да се кара някой да яде нещо което не обича и тъй като децата са най-лесните жертви си патят най-много. Айде накарай някой възрастен да изяде нещо което не понася да видим дали ще можеш. Обаче едно дете няма никакъв проблем да го караш да яде. Не трябва да се забравя че децата са индивиди със собствен вкус.

# 440
  • Бургас
Децата ще ядат Макдоналдс, а то ще гледа и ще се мръщи... пък и за здравето незнам колко е добре един вид "хищник" да го кара като "тревопасно". Помислете отрано над тия неща.
Силно се надявам някой ден детето ми само да гледа и да се мръщи на "храна" от "Макдоналдс". За здравето е полезно всяка чиста и натурална храна, а не животински отпадъци, примесени с химия.

# 441
  • Оптимист по принуда
Верно ли, Бени? Да ти сложа козя главица с все очички и гадорийки и да те чакам да ги излапаш и благодариш. Сега, знам, че много хора ги обичат, но да съм длъжна да ям, само за да не обидя, няма как да стане. Много крайно се изказваш.
П.П. И как говориш за Макдоналдс, все едно е гурме и който не го е ял, много е изпуснал.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 21:26 от demmy.

# 442
Аз пък смятам, че е много грозно някой да яде насила независимо дали яденето се харесва или не, само защото е отделено време да се сготви! Това е много насилствено!
Относно Макдоналдса и всякакви други подобни вериги магазини- не, благодаря! Дали синът ми ще избере да консумира месо, други животински продукти или ще е веган, искренно се надявам да продължи да прави разлика между пластмасовите "храни" и истинската! Да не се влияе от това, дали нещо е рекламирано и се втълпява, че е хубаво, полезно и вкусно! Нека се муси, дори и да не е нависоко в очите на хора като бенни! Аз искам да отгледам здраво дете, не консуматор, чиито вкус и желания да бъдат диктувани от реклами и П.Р. агенти! Искам децата ми да са независими, със собствено мение, да могат да мислят за себе си, а не да очакват някой си да го прави вместо тях! Достатъчно промити мозъци си имаме, че да добавям и децата си!

# 443
Аз пък смятам, че е много грозно някой да яде насила независимо дали яденето се харесва или не, само защото е отделено време да се сготви! Това е много насилствено!

+1 Децата си имат своите капризи, а и причини. Кака Сийка много хубаво е обяснила за месото, ама не е само това. Да се насилва дете е ужасно, повечето хора, които познавам имат поне няколко храни, от които им се повръща и като големи, защото в градината някой ги е карал да ги ядат насила. Само това се постига с насилие. Да се залъгва детето, да му се лъже да яде, да му се пускат филмчета, за да яде също е насилие, също прави децата злояди накрая.

# 444
  • при късмета
Ние със сестра ми от цялото насилване да ядем, го намразихме и двете и като действие и от храни се отвратихме. Аз от първи клас, откакто се заинатих съвсем сериозно, не близвам прясно мляко. Голямо натискане с това мляко беше и веднъж казах, че няма повече да вкуся, каквото и да направят. И не вкусих. И сега не близвам. Кисело мляко само на айран и него пропих късно.
С насилване нищо не става. Е, става де, да постигнеш обратното на това, което искаш.
А и децата за съжаление не можем да ги предпазим от Макдоналдс. Контролираш храната им напълно до известно време. После колкото и да не ти се иска попадат и под други влияния.
не си представям например 10 годишно дете, на детски рожден ден в Макдоналдс нищо да не опита. Не само няма да се мръщи и ще опита, ами, ако го ограничаваш крайно точно в това, ще използва всеки удобен случай (като рождения ден), че да яде. Понякога крайното лишаване води до това детето да се крие от родителя "тиранин" и самО да прави това, което му е забранено.
Някъде по следата трябва да е всичко. Да му даваш да опитва и яде храна, която родителите не ядат и да го оставят да прецени какво обича и какво не. Няма човек, който да яде всичко, без изключения.

# 445
както бях казала предис мъжа ми си правим зеленчукова градина от години! Синът ни беше свикнал да яде зеленчуци и домати, които имаха истиски вкус! Един ден отидохме да ядем в една таверна и там домата имаше пластмасов вкус! Опита и каза, че това не е домат, а само прилича на такъв и не близна повече! За мен това е обучение! Но пък не винаги се получава за жалост! Затова и се надявам да се мръщи на МакДоналдс за в бъдеще! Като беше по-малък спряхме на едно завръщане от българия на един крайпътен такъв ресторант и той от тогава не иска да опита! Дано му се задържи този акъл!  Praynig

# 446
  • Sofia, Bulgaria
Добре айде макдоналдс е вреден... друг пример: отива на гости на някои приятели и има печено пиле с картофи... същото е. Нямам проблем с нито една нормална храна, хлебарки печени няма да ям, но всичко което се предлага по родните ширини го употребявам. Има ястия които не са ми любими, но не правя капризи и физиономии щом ми се сервира. Вкъщи си готвя каквото обичам естествено.
Казах, че неискам да обиждам никого - всеки да си прави с детето каквото иска - това си е моето мнение

# 447
  • Sofia, Bulgaria
Верно ли, Бени? Да ти сложа козя главица с все очички и гадорийки и да те чакам да ги излапаш и благодариш. Сега, знам, че много хора ги обичат, но да съм длъжна да ям, само за да не обидя, няма как да стане. Много крайно се изказваш.
П.П. И как говориш за Макдоналдс, все едно е гурме и който не го е ял, много е изпуснал.

Ами признавам, че не съм опитвала и ми е интересно какъв вкус има. Въпросът не е всичко да се яде с устрем и желание, а да си пробвал и тогава да кажеш - не ми харесва т.е. информиран избор. За малдоналдс е ясно че е пластмаса, но иди и кажи на някой 13-14 годишен че не си хапвал да видиш каква ще е реакцията.

# 448
Благодарна съм на иначе консервативните си родители, че никога не са ме карали насила да ям. Като малка живеех предимно на въздух и филии с лютеница. Притесняваха се хората, предлагаха ми, но нищо повече. Ужасните ми спомени са от ученическия стол, където се налагаше да ям насила и после да повръщам в тоалетната.
Имам две деца, които са в двете крайности - големият яде почти всичко, малкият хапва малко на брой неща. Повтарям модела на родителите си. Не искам да ме уважават насила - ако искат, да ядат, ако не искат - друг ще изяде, каквото има. Много хора сме, храна не остава за хвърляне.
П.П. Месо и аз не обичам. Откакто съм женена, готвя с месо и хапвам по малко, но не обичам. Децата ядат.

# 449
Има ястия които не са ми любими, но не правя капризи и физиономии щом ми се сервира.
Бени, има разлика между това да правиш фасони от лигавщина и капризи и да се издрайфаш, след като хапнеш определена храна. Аз, например съм като фонтан. И да искам, не мога да се спра.

Общи условия

Активация на акаунт