С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • при късмета
Защото чета Зои. Всичко което си изброила тя е писала, че е правила многократно. За това попитах за мъжа й

# 421
ant G, така е, но е по-сигурно и лесно да се измъкна от излизане навън без бебето ако го кърмя директно Wink
kati_v, като начало не се съобразява с вкусовете след като кара внука си да яде месо насила! И вотро, когато си лежал в болница от хранително натравяне на ястие, което е готвено единствено за теб и ти си яла единствено него и готвачът има история да взима развалени продукти и често намираш косми.... ти си яж! аз колкото и да съм възпитана, втори път в болница заради нея не искам да лежа! Достатъчно ми е изживаното!
svetlina*, ма ко, тя е много двулика! Когато наблизо не е нелюбимият й син, тя се държи по друг начин и после гледа да се измъкне с глупави оправдания, което става за повод често да се карат с мъжа ми, защото е прекрачила границите! Мъжът ми ме подкрепя, но например днес не е тук, а е на работа и смяната му е 24 часова! Понеже и тази бременност има някои проблеми, мъжът ми се страхува да ме оставя сама и когато може и ме убеди (ми се примоли много)- отиваме при свекърва ми, така че ако стане нещо поне да има някой да реагира, а не да се натоварва детето  Rolling Eyes Така за нея това са златни моменти, където си показва рогата!
Бахтън, че е необразована- така е! Лондон, Париж за нея са държави, а не градове! Изобщо общата култура при нея липсва изцяло! Но че държанието й е просто... знам, че е така, но пък и незнам какво друго да правя! На Великден изложи мъжът ми пред всички, той я смъмри за постъпката й и цялата компания й се скара и й каза, че държанието й е глупаво и въпреки това, тя се направи на жертва и дори не разбра грешката си и после се мусеше с дни!

# 422
Мушморанка, аз не те упреквам, просто отговорих на една реплика на Зои, а и не говоря за конкретния случай, а общо.
Иначе и аз не бих допуснала такъв човек да дава храна на детето ми. Нямате ли друг вариант някой да те наглежда, докато мъж ти е на работа.

# 423
Няма за жалост! Тези на които разчитахме заминаха за чужбина и аз поради тази причина ще пътувам до България и из Гърция докато родя, за да не оставам с нея!

# 424
  • при късмета
Така се прави, като те ядоса свекървата  Joy
http://www.novini.bg/news/353625-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0% … %D1%81%D0%B8.html
Преди Трещерица да скочи, че нарочно ги намирам, не е вярно. Както виждате от новинарски сайт е, следя им новините и ми излезе сега. Ама си е по темата  Joy Явно и в чужбина има проблем със свекървите
Скрит текст:
Да не вземе някой да последва примера, ей

# 425
 smile3508 започвам тренировките  box

# 426
Е, то латино сериалите от някъде черпят сценарии! Пази Боже от син, който ще остави майка си в безсъзнаие и ще изчезне, Ма Ко, много образователно.

# 427
  • София

За оплакването ти - свекърва ти я е страх, че детето гледа от теб, че ти не ядеш месо и смята даже сигурно, че не настояваш, не предлагаш и просто се опитва тя да предложи. Няма да стане - у нас никой не е вегетарианец, нито нашите, нито брат ми. Аз като дете не съм яла нищо месно, освен кайма. Повръщала съм обаче много пъти след такива "скрити" меса в яденето. Отвращаваха ме.Проядох месо на 17-18 години.
Синът ми също почти не ядеше месо, освен кайма, до 10 годишната си възраст.
Но, никога не му е говорено нито показвано, че не се яде месо.
Децата копират възрастните и ако майката не яде нещо, те свикват също така.

# 428
  • при късмета
Е, то латино сериалите от някъде черпят сценарии! Пази Боже от син, който ще остави майка си в безсъзнаие и ще изчезне, Ма Ко, много образователно.
Къде прочете, че точно с образователна цел го пуснах? На мен лично просто ми стана смешно, като попаднах на него, че точно от темата излязох. Даже призовавам да не се взима примера буквално.

А за месото, индивидуално е. Аз и сестра ми до към 4-5 години ядяхме едната месо, едната кайма. После в училище, не знам как се обърнахме точно обратно. Майка винаги е яла и двете, не сме ограничавани откъм храна, напротив смятаха ни за злояди, че бяхме много слаби (просто по структура) и родители, роднини, баби все ни тъпчеха  ooooh! Сега и двете ядем и месо и кайма.
Променят си вкусовете хората.
Но дете не можеш да излъжеш с храна или да го накараш на сила, наистина по-скоро ще се отврати от нещо, вместо да го прояде

# 429
  • където ми харесва

Синът ми също почти не ядеше месо, освен кайма, до 10 годишната си възраст.
Но, никога не му е говорено нито показвано, че не се яде месо.
Децата копират възрастните и ако майката не яде нещо, те свикват също така.

Tова не е точно така, или поне не е общо валидно.
Аз мразя броколи, но дъщеря ми ги обича от малка. Е, ако гледаше от мен, и тя нямаше да ги яде.
Аз и агнешко не обичам, респективно не ям, мъжа ми също не яде, но сина ми обича. Whistling
Зависи от детето. Има деца, които просто не им е вкусно месото, и не искат да го ядат до една възраст.
Както казва ма ко, вкусовете се променят. Може след 2-3 години да прояде месо, но да спре да яде определени зеленчуци, например.

# 430
  • София

Както казва ма ко, вкусовете се променят. Може след 2-3 години да прояде месо, но да спре да яде определени зеленчуци, например.
Така е, но ако на масата не се сервира месо, няма да го проядеш ей така- от въздуха.
Майка ми не обичала сърми с лозов лист и никога не беше готвила вкъщи.
Чак на 13г., като тръгнах на стол, ги открих и се влюбих в тях.

# 431
Едно е майката да не яде нещо и да не го предлага, друго е открито да има неприязън към нещо, предава го разбира се, децата са папагали и копират.
Снаха ми не яде агнешко като го види прави една отвратена физиономия и коментира, че мирише. Познайте дали 10- годишния й син яде агнешко.
За бабите месото е желязо и винаги ще търсят начин да го пробутат, защото са убедени в полезността му. Това, че майката не яде, според мен за тях не е довод и детето да не яде.

# 432
Не е да кажеш, че сме мълчали, както аз така и баща му (който пък е голям месоядец)! Н

Обожавам като почнат интерпретациите! Бащата ЯДЕ месо. Детето има избор чий модел да следва. Написано е, че понякога яде кайма.

Едно е майката да не яде нещо и да не го предлага, друго е открито да има неприязън към нещо, предава го разбира се, децата са папагали и копират.
Zoi, това за "децата-папагали" не е общовалидно.
Майка ми не яде суров лук и никакъв чесън. Муси се само при миризмата (има непоносимост). Аз ги обожавам.
И социаологията ни е 50:50.  Peace

# 433
  • Северозапада
Аз не мисля, че Mushmoranka  не готви и не сервира месо. Тя спомена, че мъжът и и баща на детето е силно месояден, което значи, че детето има пример и за човек, който не сяда на масата без месо. Девер ми също не яде месо, само кайма, а в семейството на ММ се яде месо, макар че в последствие свекърва ми е започнала да готви предимно с кайма, заради него.

# 434
  • при късмета
Детето на Мишоранка, не само, че има пример от баща си, който яде месо, но и издиша версията, че не го вижда и не се слага на масата.
Чукча писател, чукча не читател

Общи условия

Активация на акаунт