С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Не  може да я отпрати и  да стои  до детето-за помпата

# 406
  • Северозапада
Туй с помпата за кърма и възпитанието не го схванах много, ама...  newsm78
И аз.

Моята свекърва е при мен да гледа детето тази седмица, защото приключихме с яслата. Много ме тормози за обличането  ooooh! Снощи малката се съблече да се къпе и се сети, че иска да вземе нещо. Съответно търчи гола из апартамента. Става въпрос за 2-3 минути при Т 23о. Веднага се започна намилане как щяла да настине. Другия бисер е, че настива от къпане всяка вечер  Crazy Мислех да я питам защо като беше новородено бебе къпането всяка вечер беше задължително и не се настиваше от него, а за 3 годишно, което се въргаля по цял ден, вече е неприемливо, даже опасно за здравето, ама си затраях.

# 407
Предполагам Мушморанка има предвид, че ако почне да се цеди, бабата ще поиска да гледа и бебето, да го храни с шише и т.н.
За оплакването ти - свекърва ти я е страх, че детето гледа от теб, че ти не ядеш месо и смята даже сигурно, че не настояваш, не предлагаш и просто се опитва тя да предложи. Няма да стане - у нас никой не е вегетарианец, нито нашите, нито брат ми. Аз като дете не съм яла нищо месно, освен кайма. Повръщала съм обаче много пъти след такива "скрити" меса в яденето. Отвращаваха ме.Проядох месо на 17-18 години.

# 408
Ant G, майка ми е такава и ми къса нервите, свекърва ми също де, но вече е по-обрана в мрънкането, а и аз не й се вързвам.
Представям си как я гони малката през деня да я дооблича Simple Smile

# 409
Ако готвиш сама на детето си, ще знаеш какво има в чинията му! Бабата от години готвела, а ти недоволна като не ти харесва отнеми й това право!
Кали, и аз не схванах.
Кое да й отнеме, като са в къщата на свекървата, за да й помагат с градината? Аз лично не мога да си представя да ида на някого в къщата на гости (реално те са такива там) и да му кажа, че не ми харесва как готви и ще си готвя аз на детето.
За помпата вече са казали.

# 410
Ако готвиш сама на детето си, ще знаеш какво има в чинията му! Бабата от години готвела, а ти недоволна като не ти харесва отнеми й това право!
Кали, и аз не схванах.
Кое да й отнеме, като са в къщата на свекървата, за да й помагат с градината? Аз лично не мога да си представя да ида на някого в къщата на гости (реално те са такива там) и да му кажа, че не ми харесва как готви и ще си готвя аз на детето.
За помпата вече са казали.
Може да не е толкова груба, но защо да не си готви сама на детето? Най-малкото то обича храната на мама, какво даже има да се обяснява и някой да се обижда.

# 411
Бахтън,
Скрит текст:
тя така си правеше и преди да стана веган! Вкъщи готвя местни ястия и с баща му знаеме, какво ще яде и какво не! Той яйца и други местни продукти консумира, но тя се мръщи когато аз кажа не на млякото, когато той е болен, когато й кажа, че малкия няма да го яде защото не му харесва... изобщо този въпрос си го въртим с години! Не е да кажеш, че сме мълчали, както аз така и баща му (който пък е голям месоядец)! Но тя пак не се разбира! Малчото стана злояд след 2 годишна възраст и като се замисля, след едно нейно посещение при нас на острова! От тогава все повече и повече ястия отказва, независимо колко често ги готвя! Когато тя му сервираше днес, аз готвех безместно ястие което знам че той яде, но тя знаейки, че той ще се възпротиви и само и само да не яде от това което съм сготвила- му даде нейното! Честно изобщо не ме бърка дали малчото ще яде нейното или  моето ястие! Това, което ме дразни е, че не зачита вкусовете му и желанията му! Не казвам, че всеки път трябва да става неговото, а че по отношение на яденето както не може да канара синът си да яде грах, така не може да накара и внука си да яде месо!
HappyKali,
Скрит текст:
относно помпата за кърма- ако я имам- ще я ползвам, ако я ползвам, това значи, че ще има храна за бебето и ще може и тя да го храни и да се набутва да й го оставяме, а аз не искам! При всяко наше посещение при нея през изминалите години, тя разглезваше малкия безумно много! Носи го на ръце до 3+ години, когато той от както проходи на годинка, не е носен на ръце нито пък количка е ползвал! Казвахме й, че нбе ехубаво да го учи да го носи на ръце за 20-50 метра! Той беше свикнал и можеше да ходи до 3 км на ден! Почивахме си, бавничко, но славничко си стигахме до мястото, където трябваше! Тя не се научи, че всичко, което посочи детето трябва да му се купува, нито всеки ден трябва да го води в детския кът, където банкнотите отлитаха! После като си тръгваше от острова, детето казваше- ти не ме водиш често на детския кът като баба! Да, защото предпочитам с тези пари да ти купя дрехи, а не чипсове! Детето си лягаше в 11 и 12 часа вечерта, когато от бебе се беше научил да спи през лятото в 10! А за вечеря- филия хляб с течен шоколад! Преди около месец му извадиха първото млечно зъбче, защото постоянното беше избило и му създаваше проблеми! Зъболекарката хаза, че има хубави издрави зъби, но е хубаво да не яде често и много захар! Когато го научи, все едно е чула- нека да яде колкото се може повече захар! То не са близалки, то не са кроасани, то не са сладки, шоколади, газирани напитки и всякакви такива! Толкова години не го тъпка с такива буклуци, но сега понеже това го предадох аз- веднага точно обратното да направи!
Имам чувството, че каквото и да кажа за синът ми, тя ще го приеме сякаш му желая лошото, а всъщност тя прави точно това! същото и със зеленчуковата градина! Мъжът ми се занимава с нея и толкова години не само нашата къща е изобилствала от пресни био зеленчуци, ами и всички съседи и приятели! Харесва ни да даваме, затова не стана и въпрос когато започнахме да работим по зеленчуковата градина тук в редния му град, след като се преместихме! Тя обаче да се навре и опропасти половината! Започна да си сади неща както на нея й скимне, каквото тя иска, където го поиска! Сега свободното място е наполовина и прилича на лабиринт всичко! Десетки пъти мъжът ми й каза- не се бъркай тук! Каквото искаш да се насади- дай ми го и за ще го оправя! Тя - не! Тя знаела! Дръжки знае! Онази седмица сложила върху почти всички зеленчуци някакъв прах/лекарство, който уж трябвало да избие някакви буболечки! Не стига, че буболечките не ги изби (а ние се спрявяме с такива проблеми по био път), ами натрови и развали почти всичко засадено! Толкова дни мъжът ми трябваше да изкорени всичко и да се опита да поправи нейното знание! Затова и тя се измъкна и отиде при любимият си син, който не си отваря устата за нищо!
Зои, пак те питам- защо се бъркаш между шамарите?
kati_v,
Скрит текст:
всъщност къщата е на мъжа ми и на брат му, не е нейна! Пък и аз не съм казала, че не ми харесва какво е сготвила! Аз от давна не ям гозбите й след като ме вкара в болница с отравяне! Казах й чеинствено, че си губи времето да крие месо и ще предизвика драма!
Извинявам се за фермана!

# 412
Кати, останала съм с впечатлението, че живеят при свекървата, а ако е така имаш права и задължения върху храната на детето си, не си на инцидентно гости!
Какво за помпа, какви глупости, ще ти гледа и храни някой бебето, ако ти му го оставиш, нали така?
Мушмуранке, да ти напомня, че пишеш в обществен форум?!

# 413
  • Северозапада
Mushmoranka, без значение дали има храна или не да нахрани бебето, решението да и го оставяте е ваше. Ако не искате, не го оставяте, а тя да се натиска, колкото иска.

# 414
Зои, аз оттук съдя, че не живеят заедно:
а ние бяхме в къщата й, за да оправим глупостите, които беше направила в зеленчуковата градина
Грубо или не, аз лично бих се засегнала, ако някой ми дойде на гости и настоява да си готви - колкото и внимателно да го каже, ясно е, че не одобрява готвенето ми (при положение, че се съобразявам с вкусовете на хората). А пък при бабите съвсем.

# 415
Мушморанка, мъжът ти не може ли да спре майка си да дава на детето прекомерно много сладки неща, след като се знае, че не трябва да яде? Или тя го прави скришом?

# 416
Бахтън,
Скрит текст:
тя така си правеше и преди да стана веган! Вкъщи готвя местни ястия и с баща му знаеме, какво ще яде и какво не! Той яйца и други местни продукти консумира, но тя се мръщи когато аз кажа не на млякото, когато той е болен, когато й кажа, че малкия няма да го яде защото не му харесва... изобщо този въпрос си го въртим с години! Не е да кажеш, че сме мълчали, както аз така и баща му (който пък е голям месоядец)! Но тя пак не се разбира! Малчото стана злояд след 2 годишна възраст и като се замисля, след едно нейно посещение при нас на острова! От тогава все повече и повече ястия отказва, независимо колко често ги готвя! Когато тя му сервираше днес, аз готвех безместно ястие което знам че той яде, но тя знаейки, че той ще се възпротиви и само и само да не яде от това което съм сготвила- му даде нейното! Честно изобщо не ме бърка дали малчото ще яде нейното или  моето ястие! Това, което ме дразни е, че не зачита вкусовете му и желанията му! Не казвам, че всеки път трябва да става неговото, а че по отношение на яденето както не може да канара синът си да яде грах, така не може да накара и внука си да яде месо!

Еми, проста е жената в такъв случай, какво да ти кажа. Ако може да я избягвате, иначе няма да се разберете никога. Такива по гръб не падат.
Веднъж видях една такава, даже не беше свекърва, какви ги върши и щях да падна. Идва племенницата и с детето все още кърмено на година и нещо, и майката си каза, че  не е давала нищо със захар, а и не смята да даде до 3 годинки. Дали в момента, в който излезе на това дете не му набута оная цял шоколад в устата. И тогава още нямах деца и щях да падна, сега като знам какво е могло да стане като реакция съвсем. Някак докато поотрасне детето я дръжте надалеч по време на хранене иначе наистина ще го отврати от храната като цяло. Малките деца много лесно стават злояди.

# 417
  • при късмета
Мушмуранка е писала поне 100 пъти, че не живеят заедно и то от доста време.
Добре де, Мушмуранка, мъжа ти като е на твоето мнение и страна, защо не се заеме по-сериозно със слагането на граници на майка си? Само да й казва, явно не става. До колкото си спомням те подкрепяше напълно.

# 418
Горе-долу си представям ситуацията на Мушмуранка, затова се намесвам. Свекърва-баба-гъркиня, може да е истинаки кошмар. Единият вариант е да си говориш, а тя грам да не те слуша и да си прави каквото знае, моята беше почти така, второто е Мушморанка да я оставя, а само тук да мрънка. Като искаш да промениш нещо, намираш начин.
Свекърва ми много ми се месеше с първото, хранене, обличане, здраве, сега не смее да налага мнение, изказва нещо, но до там.

# 419
Ма Ко, сега що не й изчетеш една лекция как потъпкват мнението й и някой друг и диктува живота? Simple Smile Доколкото помня ти не би търпяла такова свекървенско поведение?

Общи условия

Активация на акаунт