С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 564
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Ама, absurt, това "баща неизвестен" е просто бюрократична формулировка в бюрократичен документ. Нищо не пречи това да се обясни на детето. И без това на него няма да му се налага да борави с този документ докато е малко, та и толкова ще се сблъска с въпросната формулировка.

# 391
Даже и тема в клюкарника има  Sick

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=922677

# 392
  • София
Ама, absurt, това "баща неизвестен" е просто бюрократична формулировка в бюрократичен документ. Нищо не пречи това да се обясни на детето. И без това на него няма да му се налага да борави с този документ докато е малко, та и тое лкова ще се сблъска с въпросната формулировка.
Не го разбирам така- въобще не е въпрос на формулировка, а на същност.
Какво ще му обясни?
Че всъщност, не да не знае от кого е забременяла, ама щото се е оказал боклук, ще го пишем неизвестен?
Това върши работа при малки деца, но от една възраст нагоре, започват и да питат, и да чакат отговори, и да бъдат критични.
Ти поне знаеш как се променят в пубертета.

# 393
  • Countryside
Еее, 4 страници и нищо за свекървите, срамота. Все пак те са виновни,че са отгледали мунчовци, които по-добре да не фигурират в живота на собствените си децата, пък било то и само в акта за раждане.
Според мен бащиното име трябва да се махне и децата да си имат собствено второ име, както е в Америка. Тъкмо ще имат по два именни дни примерно, а и свекървата може да намаже първа буква поне на второто име  Laughing

# 394

За да се върнем на темата със свекървите.
Преди да забременея моята С има редуваше 2 състояние - интриги, за да ни раздели с ММ и пълен игнор, защото "Ти нямаш статута да бъдеш уважавана. Без брак си НИКОЯ". Но нали бяхме млади, не ни пукаше.
Като забременях, в един разговор ни пита за елементарни наши си неща. Ние отговаряме, не сме решили, а тя към мене " в твоето състояние нямаш думата, ще стане както аз кажа!".
Абе реших да питам за кое състояние иде реч. И тя "Ами бременна си". Аз "И къде е връзката. До колкото знам от бременност се дебелее, а не тъпее. Все можем да вземем решение за цвета на бебешката количка."
Тя (бисер в коронота) "Ще МЕ слушаш, къде ще ходиш. Дори и кариеристка като тебе няма да рискува да остане самотне майка, защото какво ще кажат хората".
Тука ми падна пердето и всички задръжки. И отговорих. "Виж сега, по закон, в акта за раждане името на свекървата го няма, а евентуално това на сина ти. Евентуално, защото дългогодишните ти усилия да ни разделиш, може и да дадат резултат. Но имам лоша новина - аз, като майка, няма да бъда самотна, а ще имам най-голямото щастие на света - бебе, което е плод на голямата ми любов. Но ти продължавай, не спирай с мечтите си. Вече съм наясно как се става самотна баба."
Преди да попитате за ММ, той каза на майка си, стига глупости.

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 15:54 от Tatti

# 395
Принципно ако може да се вземе нещо ,издръжка ,то обикновено сам я дава.Не  чак милионер ,но има  права детето  ,той  има задължения ,дори да не иска здрасти да ти каже.
Но случаите тук са за друго-някакъв оплодител  избягал,не се интересува грам от детето си ,прави ти напук   колкото повече ,толкова повече  дето казал Мечо и  да драпаш за името му ,ми е   доста кофти за теб.
Което име и присъствие  може да е проблем за нова,различна връзка.Да  ти опропасти шанса с някой свестен мъж,защото ще те дразни всячески-дали съгласие  за детето за нещо ,дали майка му ще те среща и плюе ,теб и  детето ,има такава известна тук,дали нещо друго изчанчено и ти да се превиваш,щото някой  луд щял да каже копеле на детето ти. Ами кажи си му ти предварително каквото трябва,няма да могат да го засегнат,пък и  може да им отсипе подобаващо.
Та  някакъв тюфлек,дето се скатава    и грам не дава внимание не заслужава и име.То  пък едно име....
Много жени си изкарват прехраната добре и  нямат нужда ,поне те,да се унижават.
Друг е въпросът при смърт ,при развод и то интелигентен,при свършен факт,когато имате е дадено. Но  да гониш Михаля  и  после да бягаш от него....не виждам защо.

# 396
Едното дете е на 10 години. Достатъчно голямо е да се погрижи за братчето/сестричето си. Спокойно може да го занимава с някакви игри, да го нахрани и да го заведе до тоалетната. По-голям проблем ще е ако двете по- малки деца бяха на по 1- 2 г. Бебето поне може да го оставиш на едно място и да си спокоен, че няма къде да мърда, ако ти се наложи да направиш нещо друго. Общо взето ситуацията е дразнеща за всички - зависи от коя гледна точка гледаш нещата.
Мис , тук не мога да се съглася с теб.

Защо детето вместо да погостува на баба си и да го глезят в деня, в който не е на у-ще ще трябва да става гледачка на по-малкия си брат или братовчед? Откъде накъде?!

Бих се подразнила също, особено ако заявката е направена предварително и се е знаело цел месец преди това, че в този ден има ангажимент семейството и бебето ще се гледа от баба си у дома.

А пък извинението изсмукано от пръстите, че двама родители видиш ли не можели да вземат малкото дете от градина навреме та затова и то да останело за деня и да било и то при баба си ме остави безмълвна от проявеното нахалство. Туш.

Като казвам, че у нас се преиграва с това гледане от баби и повечето не мислят реално за възможностите и на едните и на другите,а гледат как им е удобно лично на тях, много хора се сърдят. Може и без това.

Има си гледачки, центрове, бащи, ако майките са заети, или баби, които желаят и могат да гледат дете инцидентно, но другото, което онова семейство си е позволило да направи не е редно за мен. Peace

# 397
Баща неизвестен върви в комплект със свекърва неизвестна.
Вас всъщност това ли ви дразни? Че някои си живеят диви и щастливи без свекърви? Mr. Green

# 398
  • София
Темата за името в акта за раждане е отделена тук – http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=922738;topicrefid=5

# 399
  • Sofia
Дали ще може да се върнете към основната тема?
Благодаря!

# 400

То отдавна темата стана "защо снахата е винаги виновна", но няма да навреди поне да се прочете написаното.
Самата Свекърва смята, че няма да се справи (поста на Елиас).
А щъркелчето се сърди за проявеното нахалство и неуважение, на второ място за неспазената уговорка.
Ако вие живеете в къщата на едното си дете, ще приемете ли да гледате внуците от другото, без дори да попитате "Удобно ли е?"  newsm78 Ясно, че зълвата е нахална, но и тя е  продукт на възпитанието на свекървата. Как пък на всички им се струва нормално да се разполагат в чужда къща, без значение дали стопаните са съгласни.
Освен това самата свекърва мисли, че не може да помогне и на двете деца. Но вместо да обсъдят нещата, се прилага правото на по-нахалния.
И към wishmaster - уговорките или се спазват, или при нововъзникнали обстоятелства се променят. Не видях да  е написано, че става дума за форсмажор (лекар или нещо друго).

Хайде да дам и развръзката на историята (понеже знам, че публиката се вълнува тук). Свекървата събрала кураж да каже на дъщеря си да си намират начин да си приберат 2-годишното от градина, защото няма да може да се справи с 3те едновременно. Докараха голямото и са се справили добре целия ден - децата са живи и здрави, а свекървата - доволна.

Наблюднията на Barefoot Kontesa по казуса са много на място.  Peace

Скрит текст:
Пратила съм си 5-месечния син на ясла, защото не считам, че свекърва ми е длъжна да ми го гледа (въпреки, че е безработна и живее вкъщи). Дошла е при нас в чужбина уж с идеята да гради живот (т.е. да си намира работа), а не да ми гледа детето.

# 401
Аз не разбирам едно нещо- колко години трябва да повтаряш едно и също нещо (и не само аз, ами всички), за да разбере свекърва ми едно много просто нещо- синът ми не иска да яде месо (рядко ще яде кайма), но неееееееееееееееее... тя да му го блъска! Вярвайте ми- не съм агитирала никой от семейството ми да става вегетарианец или веган като мен! Синът ми от малък няма хубава връзка с месото, а аз не консумирам животински продукти под никаква форма от 2 години и нещо! От тогава тя сякаш напук ще направи всичко възможно, ще му сложи месо дребно нарязано заедно с ориза (както е днес), ще го разбърка и после ще отрича, че е слагала месо! Казах й че той ще го види и няма да го иска, да не си губи нито времето нито да създава излишни драми! Но нейният отговор беше: "Ама той яде пилешка супа"! Да, но не яде месото в нея! Дори каймата рядко я яде! Все едно говорих на вятъра!  ooooh! Накара малкия дап лаче и половин час му обясняваше как той екрив, а тя-права! Как тя е сготвила заради него това ястие (пълни глупости) и как ще отиде отново при другя си син (От петък е при другия си син в селото, където живеят с жена му, а ние бяхме в къщата й, за да оправим глупостите, които беше направила в зеленчуковата градина, и днес се върна!) За жалост вчера не успяхме да се приберем в къщата ни и днес трябва да прекараме останалата част от денонощието с нея Sad Всичко това се повтаря всеки път, когато сме заедно и то в продължение не на една-две години, а повече от 4-5 години! Не мога да разбера как не й омръзна! Страхувам се какви глупости ще тръгне да прави с бебето! Една от причините, поради които не искам да се сдобивам с помпа за кърма, е че тя ще има възможността да прекарва часове с бебето и съм сигурна, че ще разваля възпитанието й, както прави и със синът ни толкова години!

# 402
Аз не разбирам едно нещо- колко години трябва да повтаряш едно и също нещо (и не само аз, ами всички), за да разбере свекърва ми едно много просто нещо- синът ми не иска да яде месо (рядко ще яде кайма), но неееееееееееееееее... тя да му го блъска! Вярвайте ми- не съм агитирала никой от семейството ми да става вегетарианец или веган като мен! Синът ми от малък няма хубава връзка с месото, а аз не консумирам животински продукти под никаква форма от 2 години и нещо! От тогава тя сякаш напук ще направи всичко възможно, ще му сложи месо дребно нарязано заедно с ориза (както е днес), ще го разбърка и после ще отрича, че е слагала месо! Казах й че той ще го види и няма да го иска, да не си губи нито времето нито да създава излишни драми! Но нейният отговор беше: "Ама той яде пилешка супа"! Да, но не яде месото в нея! Дори каймата рядко я яде! Все едно говорих на вятъра!  ooooh! Накара малкия дап лаче и половин час му обясняваше как той екрив, а тя-права! Как тя е сготвила заради него това ястие (пълни глупости) и как ще отиде отново при другя си син (От петък е при другия си син в селото, където живеят с жена му, а ние бяхме в къщата й, за да оправим глупостите, които беше направила в зеленчуковата градина, и днес се върна!) За жалост вчера не успяхме да се приберем в къщата ни и днес трябва да прекараме останалата част от денонощието с нея Sad Всичко това се повтаря всеки път, когато сме заедно и то в продължение не на една-две години, а повече от 4-5 години! Не мога да разбера как не й омръзна! Страхувам се какви глупости ще тръгне да прави с бебето! Една от причините, поради които не искам да се сдобивам с помпа за кърма, е че тя ще има възможността да прекарва часове с бебето и съм сигурна, че ще разваля възпитанието й, както прави и със синът ни толкова години!
Ами ти си права, но и жената се притеснява с право. Децата трябва да ядат месо под някаква форма, яйце, нещо. Подходът и само ще отврати детето още повече от всичко с месо, ще загуби доверието му, ама разбери я и нея. Децата не бива да са вегани и тя сигурно си мисли, че ти нарочно си го научила така. Обясни и по-подробно, че нямаш нищо против да яде месо и че така ще го откаже завинаги, защото наистина така ще стане. Даже може и злоядство да се докара на дете с такива номерца...

# 403
  • Варна
Туй с помпата за кърма и възпитанието не го схванах много, ама...  newsm78

# 404
Ако готвиш сама на детето си, ще знаеш какво има в чинията му! Бабата от години готвела, а ти недоволна като не ти харесва отнеми й това право!
Кали, и аз не схванах.

Общи условия

Активация на акаунт