С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 580
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Миленака, преди 5 минути в друга тема вкарваше великия си сарказъм как не можем да сме еднакви и да мислим еднакво и т.н., да така си мисля аз, не ти го вменявам!
Джули, с баща неизвестен се слага майчиното за презиме. Като деца имаше в квартала такова дете, беше обект на коментари например Мария ще стане Мариев. На работа също съм виждала такива хора и разбирам, че е без баща, ами сори, ама е като етикет.
Нямам намерение да раждам неизвестни деца, така че не ми се дълбае повече или пък да се оправдавам, който иска да си остава така графа.

# 376
Абе, Диди, за име става въпрос, не за баща, естествено, че няма да му е баща, оф!
Боряна, не знам с какво прекалих?! Ако има в темата някоя с неприпознато дете да ми каже да й се извиня, ако се е обидила от квалификацията с миризливите циганки! Другото си е мое мнение, какъв ви е на вас проблема?

# 377
Отговорила си.  Peace
П.п.Аз питах как ще отговаря детето на въпроса защо дядото/ вуйчото е вписан като баща.  

# 378
На прима виста никой няма да знае, че е записано на някой друг, ето виж реакциите тук Simple Smile, малко хора биха го предположили, но поне няма да има етикет.

# 379
  • Бургас
Джули, с баща неизвестен се слага майчиното за презиме. Като деца имаше в квартала такова дете, беше обект на коментари например Мария ще стане Мариев. На работа също съм виждала такива хора и разбирам, че е без баща, ами сори, ама е като етикет.
Знам, че се слага майчиното за презиме. Мисълта ми беше, че в повечето случаи женските имена имат и мъжки еквивалент и си звучат съвсем нормално. А и кой ти обръща внимание на презимето. Обикновено човек се обръща с име и фамилия. Чак пък етикети и травми за едното име  Stop

# 380
  • София
Миленака, преди 5 минути в друга тема вкарваше великия си сарказъм как не можем да сме еднакви и да мислим еднакво и т.н., да така си мисля аз, не ти го вменявам!
Благодаря!
Нямам намерение да раждам неизвестни деца, така че не ми се дълбае повече или пък да се оправдавам, който иска да си остава така графа.

Ама за какво "припознаване" говориш? "Припознаването" е заявление на дадено лице, че детето е негово, че той го е направил. Баща ти може да си "даде" името; брат ти въобще не участва в уравнението.
Цитат
Чл. 15. (1) Бащиното име на дете, на което е установена само майката, се образува от собственото име на майката или неговия корен, а за фамилно име се взема фамилното име на майката или името на нейния баща.
(2) В случаите по ал. 1 със съгласието на бащата на майката неговото име може да се вземе за бащино име на детето. В този случай за фамилно име се взема фамилното име на майката.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134673409

# 381
Е, браво, че извади закона, да не ме имат за луда тук хахах. Да, брат сигурно не може, но чак законодателя го е измислил, а съфорумките не са съгласни.
Сори, че обърках терминологията, кой дал, кой припознал, нали никой не си помисли, че бащата прави дете на дъщеря си и отива в болницата да го припознае?
Джули, като нямат значение имената що вече не се кръщават деца Стоянка, Недялка, Иванка? Всяка част от името на човек, според мен има значение.

# 382
  • София

Знам, че се слага майчиното за презиме. Мисълта ми беше, че в повечето случаи женските имена имат и мъжки еквивалент и си звучат съвсем нормално. А и кой ти обръща внимание на презимето. Обикновено човек се обръща с име и фамилия. Чак пък етикети и травми за едното име  Stop

Ами, представи си твоето дете, хем с женско презиме, хем с баща неизвестен.
Как ще се чувства и какво ще му обясняваш?
Как ще отговори на елементарния въпрос " Как се казва татко ти"?
То, егоизмът не било лошо нещо, ама към собственото дете насочен, е отвратително!

# 383
  • София
Нали разбираш, че дори бащата на майката да даде името си, в акта за раждане пак ще пише, че детето е с неизвестен баща? Пиша това заради подчертаното в долния цитат, защото мисля, че си в голяма заблуда:
Скрит текст:
Adellle, приех, че пишеш по повод казуса на L_P,  затова се впрегнах.
Глупости пишете, не знам дали си ги четете, какъв баща неизвестен, майките да не са някои миризливи циганки покрай гарата?! И може да не ти искат акта за раждане, но като кажеш Иван Мариев Петров или Ваня Димитринова Георгиева, ти лъсва липсата на баща!
Мушморанке, не че нямаш комплекси, а са ти в повече. И този натрупан гняв няма да ти донесе щастие, освободи го.
Щъркел, права си, но ми се струва, че са я поставили пред свършен факт.
От поста ти да разбирам,че всички жени, които са родили деца, непризнати от бащите им, са "миризливи циганки", така ли? Айде малко и ти си чети какво пишеш, вместо да фучиш срещу другите.

Що ти такова ли си родила?!
За мен е непонятно това пък вие си пишете каквото искате.
Ако бъдещият баща на детето ми ме беше зарязал щях да накарам баща ми или брат ми да го припознае, но нямаше да го оставя с графа неизвестен.
Скрит текст:
В никакъв случай това не е по-добре, ще кажеш, че преди 30 години на всички зора им е бил да излизат в чужбина!

# 384
Абсурт, Зои, няма смисъл да продължавам да коментирам една тема с вас, когато се вижда, че вие сте с прекалено стари мисления! И особено Абсурт, която въпреки, че е дете на разведени родители, не може да приеме, че някой деца може изобщо да не ги бърка този факт! А пък Зои се набира между шамарите.. защо... май и тя не знае! Комплекси- всеки си има, но аз нямам комплекс за липсата на баща! Дали вярвате или не- дреме ми на ... чурулинката! Не сте от хората, чието мнение има значение за мен!

# 385
  • Бургас

Знам, че се слага майчиното за презиме. Мисълта ми беше, че в повечето случаи женските имена имат и мъжки еквивалент и си звучат съвсем нормално. А и кой ти обръща внимание на презимето. Обикновено човек се обръща с име и фамилия. Чак пък етикети и травми за едното име  Stop

Ами, представи си твоето дете, хем с женско презиме, хем с баща неизвестен.
Как ще се чувства и какво ще му обясняваш?
Как ще отговори на елементарния въпрос " Как се казва татко ти"?
То, егоизмът не било лошо нещо, ама към собственото дете насочен, е отвратително!
Защо реши, че името трябва да звучи женско и къде видя егоизъм. А какво да направя ако бащата не желае да припознае детето си и да се грижи за него. Да ходя да го гоня за кирливото му име, че сакън някоя нежна душа като теб да се разстрои, че детето ми е дамгосано "без баща". И в края на краищата децата не се интересуват  какво пише на една хартия, стига да са обичани и отглеждани с обич и грижа. Че някои като имат бащи документално и физически щото са цъфнали и вързали.
Личи си в кое време си расла и възпитавана  Confused

# 386
Джули, не си права и сега пишеш на инат. Коя нежна душа да се разстрои като става въпрос за твоето дете и неговите чувства?!  Достатъчно трудно им е на децата без бащи, че да имат още един комплекс.
Миленака, разбрах те, права си, аз държах за името.
Мушморанке, страшен изказ!

# 387
  • София

Защо реши, че името трябва да звучи женско и къде видя егоизъм. А какво да направя ако бащата не желае да припознае детето си и да се грижи за него. Да ходя да го гоня за кирливото му име, че сакън някоя нежна душа като теб да се разстрои, че детето ми е дамгосано "без баща". И в края на краищата децата не се интересуват  какво пише на една хартия, стига да са обичани и отглеждани с обич и грижа. Че някои като имат бащи документално и физически щото са цъфнали и вързали.
Личи си в кое време си расла и възпитавана  Confused
Стига глупости, че ставаш смешна!
Моята нежна душа не е позволила на детето ми да викат копеле, нито да го питат толкова ли не знае с кого е миткала майка му.
Не съм позволила да се опита някой да не си признае детето, а да си дигне шапката и да го остави като куче.
Имала съм отговорността да не чакам нечие благоволение, а да му гарантирам нормален старт в живота и нормално детство.
Това се нарича отговорност- независимо в кое време се ражда и възпитава човек.
Най- циничното нещо е клишето, с което и ти сега се опитваш да тушираш егоизма и безхаберието на жените, оставили децата си с петното " баща неизвестен"

И в края на краищата децата не се интересуват  какво пише на една хартия, стига да са обичани и отглеждани с обич и грижа.",
Да, ама не!
Децата се интересуват защо другите имат бащи, дори и да не живеят заедно.
Интересуват се кой ги е създал и когато пораснат достатъчно, питат как пък не знаеш кой ги е направил.
И  други неща питат- нито са дебили, нито емоционални дървета, колкото би ти се искало да бъдат, че да се чувстват щастливи и доволни, само щото си ги родила и благоволяваш да им кажеш, че ги обичаш.

# 388
Съгласна съм, че е неприятно да се вписва "женското" презиме. Нямам против тези жени,които избират името на дядото за презиме, защото в акта за раждане не се изписва, че той е баща на детето. Те го правят именно заради предразсъдъците на другите хора.
Обаче, ако дядото е починал, няма как да се изпише неговото име, а ти раждаш "такова" дете...Боже, не знам тия майки как се чувстват. Хем сама го гледаш, хем ти е трудно, хем някой ти казва, че трябва да те е срам.

# 389
Ще си позволя да се намеся в дискусията относно имената на детето с твърдението, че на децата изобщо не им пука за това какво точно е презимето им. Това е в главите на възрастните и то на възрастните, родени преди поне 50 години. Пишещите тук спекулирате по въпроса без наличие на конкретен личен опит по темата. Моето мнение се базира на личен опит с дъщеря ми. Тя никога не е познавала баща си, защото той почина, когато тя беше бебе. Точно защото никога не е имала баща, тя не може да оцени значението му и съответно не изпитва чувство за загуба, липса и т.н. Дори когато беше съвсем малка ѝ беше трудно да схване какво е това нещо "татко" и за какво служи той. В този смисъл, децата родени и израсли без баща от самото начало приемат това състояние за естествено по простата причина, че те не познават друго. И не се задълбочават да го анализират и коментират с връстници и други. През каквото каза Мушморанка им е.

Общи условия

Активация на акаунт