Отговори
# 420
Добро утро! Вчера бях при лекаря да определим дата за конизацията, но малко преди това ми дойде менструацията (на време, по график). Доктора каза, че не би трябвало да имам менструация, защото течението след биопсията и абразиото замествало цикъла, но все пак са хормони и ще изчакаме да свърши. Обърках се. Но сега не може да се прави нищо и това чакане ме побърква. Доктора ще излиза в едноседмичен отпуск и отиваме чак след 10 юли. Не ми се мисли и чака, но това е...

# 421
Момичета днес предадох епикризата си на личната. Тя ме пита от тук нататък какво следва. Гинеколога при който си правих конизацията ми обясни че първата година ще се виждаме на три месеца и ако резултатите са добри следващите години на шест месеца. А личната ме попита няма ли последващо лечение като лъчетерапия и няма ли да ме водят някъде на диспансер за наблюдение. Това винаги ли е нужно в такъв случай. Когато ми откриха измененията резултата от цитонамазката беше 3а-б,последва биопсия от която резултата беше карцином ин си ту, гинеколога каза конизация, направиха ми я с електрическа примка. След това хистологията излезе cin1 cin 2 . Резакционни линии свободни. Той каза това е важното изрязано до чисто. Ако наистина трябва да ме водят някъде, трябва ли да говоря с него. Защото от него разбрах че всичко е наред и друго освен наблюдение сега не е нужно. Моля ви за отговор.

# 422
  • София
bubence38, успокой се, ca in situ (stage 0) и cin 3 е едно и също и нищо общо няма с рак, нямаш нужда от никаква лъчетерапия, а само от наблюдение. При теб даже е странно, че биопсията е дала резултат cin 3, а после cin 1 и 2, но по-скоро от биопсията е бил междинен резултат и различните хистолози са го интерпретирали по различен начин, важното е че всичко е минало вече  Hug

lu4a, на теб пълно абразио ли са ти правили или само цервикално? Ако е само цервикално, естествено, че ще си имаш нормален цикъл след това, изчакай си спокойно да ти мине цикъла и след това действайте.

# 423
svetla81 , за съжаление на знам какво абразио са ми правили Embarassed Embarassed. С пълна упойка беше. Цикъла сега ми е както преди, не е нещо слабо и да зацапва, а си е цикъл. Обърка ме това, че той каза, че не очаква цикъл при мен, а ето, че има. Но каквото такова, ще изчакам да свърши и тогава.

# 424
  • София
Момичета, виждам, че в момента има ваучери в офертомат за колпоскопия в Щерев (д-р Иван Димитров преглежда), Инвитро център д-р Йосиф Димитров (д-р Ибрям Ибрям) и в Медкрос (д-р Иванка Щърбанова).
Кой лекар ще ми препоръчате да избера?

Препоръчвам доктор Иванка Щърбанова. Невероятен човек и лекар. Работи от сърце и проявява невероятно разбиране и внимание към всяка пациентка. Тя ми прави конизацията и след това се наложи и хистеректомия да ми направи. Нямам думи да изразя благодарността си към тази всеотдайна жена. А и не на последно място трябва да кажа, че е онкогенеколог.

# 425
  • Pomorie
Аз пък съм с абразио на канала и матката и цикъла ми дойде на точната дава,  единствената разлика е че първия ден ми тече повече,  след което до 4 ден нямах нищо,  т. е разлика преди и след конизацията нямам,  а моята е скалпелна. Не ме мислете за луда,  но ми се иска да си видя шийката някак  Crazy

# 426
bubence38, успокой се, ca in situ (stage 0) и cin 3 е едно и също и нищо общо няма с рак, нямаш нужда от никаква лъчетерапия, а само от наблюдение. При теб даже е странно, че биопсията е дала резултат cin 3, а после cin 1 и 2, но по-скоро от биопсията е бил междинен резултат и различните хистолози са го интерпретирали по различен начин, важното е че всичко е минало вече  Hug

Благодаря ти за успокоението. Вие сте златни момичета. Обичам ви  Hug

# 427
  • На планетата земя
Здравейте момичета!
Онзи ден след обяд ми взеха материал за цитонамазка и веднага след това прокървих,докторката каза че е нормално и да не се притеснявам,ама колко дена е нормално да продължи горе-долу това прокървяваане?Днес ми е втори ден и ми зацапа пак,а вчера нямаше нищо.За цикъл е рано още.Нямам ранички и т.н.общо взето на прегледа всичко беше наред,прегледа ме и с вагинален ехограф.

# 428
Ако още няколко дена например уикенда продължи зацапването се консултирай обратно с лекаря  Peace

# 429
Момичета, преди малко прочетох думата епитети като епителиsmile3517
Мисля, че вече съвсем се побърках.  smile3538

# 430
Здравейте момичета!
Онзи ден след обяд ми взеха материал за цитонамазка и веднага след това прокървих,докторката каза че е нормално и да не се притеснявам,ама колко дена е нормално да продължи горе-долу това прокървяваане?Днес ми е втори ден и ми зацапа пак,а вчера нямаше нищо.За цикъл е рано още.Нямам ранички и т.н.общо взето на прегледа всичко беше наред,прегледа ме и с вагинален ехограф.

Buba_k, и при мен се е случвало след преглед и вземане на цитонамазка, понякога по 3 - 4 дни леко зацапване, изчакай още малко и ако продължи отиди да говориш с лекаря.

Взех резултата от моята цитонамазка. Моля за коментар. Ето резултата: Пап 3А, АSC-US по Бетезда. Задоволителен резултат, но ограничен от възпаление. Клетъчни промени свързани с бактерии и ЧПВ, Seg leen/deen - не се чете, написано е на ръка. Нискостепенни ПИЛ с ЧПВ, Описание: Койлоцити с атипизъм на възпалителен фон. Мислех, че ЧПВ се доказва на 100 % само с ДНК тест, но може да бъркам. Препоръки: Колпоскопия и биопсия, ДТК не знам какво означава, цитонамазка след лечение на 6 месеца.
Лекарката иска отново горене и не дава повторна цитонамазка или лечение, затова ще отида за нов преглед и изследвания при друг лекар, смятам, че лечението досега не е много успешно, както ми пише и в резултата.
Стискайте палци, момичета!

# 431
Здравейте момичета!

Buba_k, и при мен се е случвало след преглед и вземане на цитонамазка, понякога по 3 - 4 дни леко зацапване, изчакай още малко и ако продължи отиди да говориш с лекаря.

Взех резултата от моята цитонамазка. Моля за коментар. Ето резултата: Пап 3А, АSC-US по Бетезда. Задоволителен резултат, но ограничен от възпаление. Клетъчни промени свързани с бактерии и ЧПВ, Seg leen/deen - не се чете, написано е на ръка. Нискостепенни ПИЛ с ЧПВ, Описание: Койлоцити с атипизъм на възпалителен фон. Мислех, че ЧПВ се доказва на 100 % само с ДНК тест, но може да бъркам. Препоръки: Колпоскопия и биопсия, ДТК не знам какво означава, цитонамазка след лечение на 6 месеца.
Лекарката иска отново горене и не дава повторна цитонамазка или лечение, затова ще отида за нов преглед и изследвания при друг лекар, смятам, че лечението досега не е много успешно, както ми пише и в резултата.
Стискайте палци, момичета!

Ето няколко статии, чрез които си изясних някой неща, че доста се притеснявах, нещата излиза, че не са толкова зле, но вярвам, че колпоскопа + тест ще покаже най - точно.
Дано информацията да послужи и на друг!

http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B7%D0%BA%D0%B0

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D0%B8%D1%82%D0%B5

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D1%81%D0%B8%D1%8F

http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 432
  • България <3
Има ли някой по-навътре с нещата?
Правих си следния пакет изследвания - цитонамазка, колпоскопия и ЧПВ-скрининг на високорискови типове.
Резултати - цитонамазка 2Б група, колпоскопия - отрицателна, ЧПВ-скрининг за високорискови типове - отрицателен.
Лекарят каза нищо ми няма, след 1 година отново на профилактичен преглед.
Но ... не е 1 група. :/ Прочетох в гугъл малко за 2Б и някои хора бяха писали, че са имали лечение  - горене и тн. Объркана съм малко.
И още нещо - нискорисковите типове могат ли да предизвикат различен резултат от 1 група? и Когато е група различна от 1-ва, това значи, че в момента има действаша ЧПВ инфекция или не е задължително? (До колкото знам когато имаш кондиломи е все едно в момента е в разгара си и в даден момент тялото се преборва с вируса.) След този период на инфекция може ли пак да стане 1-ва група?

# 433
Момичета, ако някой има скорошен час за Ганчева и не може да го ползва, моля да ми пише. Става въпрос за моя позната. Тя има час за края на юли, но иска да отиде по-рано.

# 434
Момичета, пак имам някакво парене. При положение, че докторът каза, че вече няма нужда от микробиология и лечение и гъбичките вероятно са от чпв, който отслабва имунитета, какво да правя с тези симптоми. Просто да свикна да живея с тях ли?  Sad Имунитета се опитвам всякак да го подсилвам - ям зеленчуци, плодове, пия кориолус, витамини.

Общи условия

Активация на акаунт