Отговори
# 555
Е нали вирусът се предава само по полов път? Затова ваксината се слага преди да е започнало момичето да прави секс. Естествено, че има значение безразборният секс.
Има, но човек, ако е със здрав имунитет, се справя с вируса. Една здрава и нестресирана жена може да прави повечко секс и нищо да й няма, докато една със слаб организъм или подложена на силен стрес - да се разболее, дори и само веднъж да е правила секс или да има постоянен партньор от години.

# 556
Има ли излекували се от вируса?
Много се притесних сега с това нещо и търся постоянно някъде някакво успокоение.

# 557
  • в Низината
Смених Флажила с Тинидазол, че не ми понася нещо. Някоя от вас лекувала ли се е с него?
За цитонамазката нищо не казвате...Имам следния въпрос - При положение, че микробиологията, която правих миналия месец е чиста и не съм имала никакви сексуални контакти, откъде сега дойде тази бактериална вагиноза?!? Възможно ли е да има грешка някаква при течната цитонамазка, да се обърка с друго? Това възпаление свързва ли се по някакъв начин с аденомиозата, която имам или са си отделни заболявания?
Притеснено ми е заради многото операции, през които минах и съм объркана.  Rolling Eyes

# 558
Имам следния въпрос - При положение, че микробиологията, която правих миналия месец е чиста и не съм имала никакви сексуални контакти, откъде сега дойде тази бактериална вагиноза?!?
Напълно е възможно. Бактериалната вагиноза представлява прекалено размножаване на анаеробните бактерии, които нормално си живеят в много малки количества, потиснати от доминиращите лактобацили. Намаляват лактобацилите - и от там се размножават анаеробите. Ако скоро си пила антибиотик по друг повод или пък си правила някакви промивки/слагала глобули, от това може да идва.

# 559
Раничката усеща ли се на пипане?
И след конизация, кога ви взимат цитонамазки?
Цитологът ме кара между 10 и 15 ден от началото на цикъла, но сега реално ще ида на 17-18 ден, дали е проблем?

# 560
Раничката усеща ли се на пипане?
И след конизация, кога ви взимат цитонамазки?
Цитологът ме кара между 10 и 15 ден от началото на цикъла, но сега реално ще ида на 17-18 ден, дали е проблем?
Мисля, че не е проблем.
А между другото, ако си бъркаш там вътре, за да си пипаш шийката или каквото усещаш - не е много добре и внимавай да не си вкараш някоя инфекция. Само съвет.

# 561
Как така си бъркате и усещате такива неща на пипане  Shocked

# 562
Тинидазол, че не ми понася нещо. Някоя от вас лекувала ли се е с него?

Много зле ми подейства, а го пих 2 дни. Може да е съвпадение или хипохондризма ми, но веднага ми се появиха страничните реакции описани на листовката и не отшумяха над седмица след приема.

отделно не съм съгласна с Нели за безразборния секс Peace
 Нима всички ние затова сме заразени?

В дългогодишна връзка, веднъж щом между двамата се появи HPV, те започват да си я предават като пинг-понг и това е една причина при моногамни отношения в един момент да се стигне до серизни здравословни проблеми. Затова е важно първо да се премахне локалната причина, а след това да се лекуват и двамата партньори от вируса, независимо че мъжът в повечето случаи е само носител.

За съжаление обаче съществува и друга хипотеза, според която вирусът преминава в латентна фаза и се активира когато си пожелае. Учените не могат да докажат дали вирусът бива изхвърлен от организма до ново заразяване или преминава в невидима за досегашните методи на изследване форма. По емпиричен път обаче са наблюдавали, че двойки са си предавали вируса и с ръка-гениталии и също така наблюдения на честотата на вируса през годините (на 100,000 души населени) предполага ре-инфектиране, а не преминаване в латентна форма. Все пак обаче няма красноречиви доказателства в една или друга посока.

Моето лично схващане е за реинфектиране.

Между другото Източна Европа е на второ място след Африка по носителство на HPV вируса от иначе жени без притеснителни отклонения на цитологично изследване. Над 60% от случаите на носителство са концентрирани в Африка, Източна Европа и Латинска Америка.

Момичета, на мен темата за HPV ми е много интересна, но тук по-скоро се обсъждат вече пораженията върху шийката на матката от HPV и локалното лечение. Ако искате, по-широката тема можем да я обсъждаме в иначе доста бедната на мнения тема за HPV.

Според мен темата ще става единствено по-актуална.

# 563
Здравейте, момичета! Много време мина - много сте изписали.. Накратко минавам само да кажа, че нещата при мен се обърнаха в много странна посока. Както бях казала реших да се подложа на нов метод за диагностика - уред на Фол и хомеопатичен детокс. С няколко думи - на въпросната супер странна машинка, към която няма да скрия, че имах известни резерви, ми излезе че вирусът, който нося е Herpes Simplex. Докторката ми обясни, че често бъркали HPV и Herpes simplex, тъй като и двата причинявали лезии и тн по тъканта на шийката. Бях в потрес, абсолютно не вярвах.  Shocked Пуснахме изследвания за въпросния херпес, който се изследва чрез вземане на кръв и познайте - излезе стойност 10 пъти над нормата на маркера за активна инфекция.  Shocked
 В момента  лекувам  Херпеса. След два месеца съм на гинеколог и твърдо съм решила този път да си искам тест за ЧПВ, само да не излезе че съм с бонус два вируса, ще е чудно Grinning

П.П. Забравих да кажа, че според чудатата машинка на Фол нямам HPV инфекция, което съвсем ме обърква.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 18:09 от e0ska

# 564
  • Pomorie
Ами аз доста изчетох и се оказва,  че може да се заразиш от допир на кожата само.  Ако имаш комдиломи,  те отделят лепкава и силно заразна течност.  Друго което четох е,  че кокошите тръни са също признак на наличие на вируса,  но не знам колко е вярно.

# 565
Само ще вметна, че има заразени жени без да са имали полови контакти, има заразени млади момичета ...Вече не вярвам, че е само по полов път или от безразборен секс, а друго. Не че го одобрявам или че не крие сумати рискове. Всичко това може би няма значение, но все пак не е приятна ситуацията, в която при зараза, партньорите започват да се обвиняват... Sad

# 566
  • в Низината
kiticat, нито глобули съм си слагала, нито промивки съм правила. Антибиотик последно пих преди повече от 3 месеца. Затова ми е странно откъде и как се появи тази вагиноза.

becky bloomwood
, благодаря ти! Утре ще го почвам и дано няма проблеми.

За кокошите тръни и аз съм го чела някъде това.

# 567
Момичета, оказа се, че аз нямам чпв, а цитонамазката ми е 1 гр. от порцио и 2а от цервикален канал. Бях на преглед при д-р Дянкова, между другото много човечна и приятна лекарка, която ме прегледа, включително с колпоскоп, и каза, че не вижда нищо нередно. Препоръча за профилактика цитонамазка на 6 месеца. Каза, че имам гъбички само Tired и даде Канестен, плюс препоръка за засилване на имунитета с витамини, кориолус, без стрес и каквото друго полезно се сетя.
И така, а преди няколко седмици д-р Еленчев от Надежда вече за операция ме подготвяше без никакви изследвания. Confused Само аз си знам какъв стрес изживях. Не разбирам защо трябва да се говори предварително. Confused

Слънце в джоба, ами странно е, че се е появила така, без нищо да. Thinking Но със сигурност това не е полово предавана инфекция в голям процент от случаите, а е в резултат на драстично намаляване на лактобацилите. Може и да е от басейн, тампони, противозачатъчни, със сигурност и други причини има.

# 568
  • Pomorie
И сега какво излиза,  аз пия хапчета,  конизираха ме,  а мъжът ми си го има вирусчето и хоп,  пак при мене...... е не е честно просто  Cry..... като питам за лечение на мъжа,  Изопринозин.  Е хубаво,  пихме го 3 месеца,  как да разбера дали го е подтиснал неговия имунитет?

# 569
Относно кокошия трън и аз съм чела, че е причинен от HPV. Интересно от кой тип? Със сигурност не се заразява с вируса само по полов път. Имах кокоши трън когато бях на 16 и полов живот все още не водех.
Относно пък херпес симплекс -   имам го от дете и се чудя дали той не е виновен за дисплазията ми и за Ка ин ситуто, до което достигнах? Първо си имах единия тип на херпеса, от около няколко години и втори тип. Изследване за HPV не съм правила, но пък този херпес доста често ме спохожда - малко нещо да се стресирам или пък да ми стане студено и хоп появява се.

Общи условия

Активация на акаунт