Отговори
# 300
  • София
За теста за HPV и моя лекар казва, че няма никакъв смисъл. Ако са видими последствия от HPV, няма как да се сбъркат и е ясно, че го има. Ако пък няма никакви последствия от него, какво значение има дали го носиш... Само да го мислиш и да му се притесняваш.

Светле, чак към края на седмицата ще има резултати. Ще споделя като разбера нещо. Благодаря ти за подкрепата!   Hug

# 301
Пролетен дъждец - Др.Светлана Винарова. Лекува MM и литъл мен, както и доста наши приятели. Хомеопатията й е детоксикираща(последовател и възпитаник на Тон Янсен е). Прави се детоксикация по схема с хомеопатични препарати с цел чистене на определени токсини от организма, които са се натрупали. Правила е вече няколко пъти схеми на мъжа ми и при него дава страхотни резултати.
Бяхме с детето преди седмици при нея и съвсем случайно й споделих за проблемите ми, каза че лекувала някаква жена с полип на матката, който рецидивирал и жената решила да пробва алтернативни методи.

svetla81 , за МС не се психясвам (и не искам да психясвам никого Simple Smile ), просто докторката, разказвайки за HPV, каза че в последно време се правели проучвания в посока HPV-MC,  защото се забелязвало връзка - МС  болни винаги се оказвали носители на HPV.  

Boadicea, разбира се че няма. Вярвам, че телата ни са уникални, способни да се борят. Вярвам, че когато имаме здравословен проблем - това е сигнал. Тялото ни сигнализира, че нещо бъркаме - храна, стрес, начин на живот.. Решила съм за себе си да търся причини, да си задавам въпроси.. Simple Smile

# 302
  • Pomorie
Аз съм на друго мнение относно изследването за ХПВ. Преди години 2009 , когато за първи път ме изследваха за този вирус бях отрицателна за онкогените щамове, тогава ми излезе и 3А група, лекуваха ме локално и след това ме обгориха. Тогава и сега лекарите ми казаха, че ако не е онкогенен ХПВ , то риска от дисплазия и по тежки увреждания е по малък. Години след това цъфнах отново с 3А, че и после 3Б и ето на, изследваха ме отново, излезе 16. За мен добрите гинеколози трябва да изследват на 2-3 години за наличие на вируса, защото се прилага терапия и тя е превенция. На мен след 2009 никой не ми каза, че трябва да се проверява, аз си мислех че тогава се е махнал.............заблуда лека. А интересно, че съм с мъжът ми от 15г, или той ми е кръшнал или не знам  Shocked от къде е дошъл тоя гад.

# 303
Здравейте, момичета!
Имам нужда от съвет. Имам раничка, която последните години излиза Пап 2 (от 2007 насам), но гинеколожката, при която ходех не ми е назначавала никакво лечение, каза, че само ще се прави редовна цитонамазка 1 годишно.  Чпв тест или друго изследване не ми е предлагано.
Миналата седмица отидох при друг лекар, чакам резултата от намазката в края на седмицата. Имах гъбички  (предполагам от антибиотик, който пих наскоро) само бяло течение, без сърбеж или миризма, и ми проведе лечение  с Флажил и Гинексид, след това 7 дни Лактобор и след това ми взеха намазката. Тя смята, че раничката трябва да се изгори с ток възможно най - скоро, за да не създава проблеми. Лекарката е опитна и има добри мнения за нея, аз съм за 1 път при нея и много се притесних от нейното мнение. На 30г съм и не съм раждала още, притеснява ме дали това няма да създаде проблеми - кръвоизлив или проблем със забременяване в бъдеще. Какво мислите Вие. Резултат Пап 2, ако се окаже отново този, основание ли е за горене на раничка?
Може да ми препоръчате добър специалист според Вашия опит? Предварително благодаря. Хубав ден!

# 304
Имах гъбички  (предполагам от антибиотик, който пих наскоро) само бяло течение, без сърбеж или миризма, и ми проведе лечение  с Флажил и Гинексид, след това 7 дни Лактобор и след това ми взеха намазката.
Вероятно си имала някакви бактерии, Флажил и Гинексид не са за гъбички.
Специалисти има на първа страница.  Peace

# 305
Имах гъбички  (предполагам от антибиотик, който пих наскоро) само бяло течение, без сърбеж или миризма, и ми проведе лечение  с Флажил и Гинексид, след това 7 дни Лактобор и след това ми взеха намазката.
Вероятно си имала някакви бактерии, Флажил и Гинексид не са за гъбички.
Специалисти има на първа страница.  Peace

Благодаря за отговора. Така ми каза лекарката, аз нямах оплаквания, никакви болки или сърбеж. Последната менструация беше на 19.05, така че може да е бил по-течен секрет след овулацията, не знам. А какво мислите за изгарянето на раничката, според ме е прибързано.... Плаша се,  моля за съвет.

# 306
Прибързано и глупаво, едно изгаряне без съответните показатели , наличие на някакъв проблем, който го изисква обгарянето е напълно ненужно, колпоскопия не пишеш да ти е правена, това е задължително обаче  Peace
Раничика се обгаря ако лекарят прецени и че има някакъв проблем, следи се с редовни прегледи, колпоскопия на 6  месеца, едно ненужно обгаряне да създаде проблеми в бъдеще. При кой лекар ще ходиш за 1 път и при кого си ходила  Peace

# 307
  • Buffyworld
Вярвай !!!  Hug Hug Hug

Момичета, а поне за София, може ли да упътите при кой да отида на колпоскоп. И на мен  трябва да ми парвят обгаряне, но ме е страх просто така да отида . Да напомня, че след лечение, сега съм Втора " А " група. Но имам бял участък на шийката.

# 308
  • София
Здравейте момичета. Моля тези, които са минали през хистеректомия, да ми кажат ходят ли на гинеколог и колко време след операцията са го направили. Изключвам посещенията шест месеца подред след операцията за получаване на болничните листове.

# 309
Бъфи, това е чудесна новина!  Hug

Аз имам въпрос. Колко време след Лийп-а имахте течения???? Кога окончателно се изчистихте. Само да кажа , че на мен ми изписаха контрацептиви с цел да ми спрат цикъла за 63 дена (3 опаковки се пият без прекъсване).  Днес ми е 27 ден и дори ходих на гинеколог да ми вземат секрет за микробиология, че усещам сърбежи..... Но още е едно мръсно - тъмно течението... ?  Cry

# 310
Moмичета, днес бях и на преглед с колпоскоп - всичко е наред. Отдъхвам си за следващите 6 месеца  Praynig
marian 7, гъбичките с микробиология ли ги хванахте? Ако е само ПАП 2, би следвало да направите колпоскопия + ЧПВ тест, за да се прецени дали има резон за някакви последващи действия. ПАП 2А, 2В и 2С - има ли уточнение, или само 2?

# 311
МБ и всякакви процедури след конизация се правят единствено по преценка на лекаря, който  извършил процедурата, описаното течение нормално особено ако си със само разграждащ се конец.

# 312
Нямам конец, моето е Лийп- изрязване на шийката с ел. бримка. Отидох да ми вземат вагинален секрет, защото сърбежа много ме мъчи и ми изписаха Флоражин, докато излязат резултатите. Но и като взема с тампончето секрет от влагалището се видя на него мръсното течение, затова питам момичетата, които са минали Лийп или Летз колко време са се чистили? Embarassed bouquet

# 313
  • София
Вярвай! Нормално е да има мръсно течение нали все пак имаш рана. При всички е различно времето за възстановяване. На мен доктора ми беше казал да очаквам течения до първия цикъл, когато дойде с него  се изчиствало мястото и след това теченията се връщат към нормалното. Реално обаче нямах почти никакви течения. Като нямаш цикъл не знам какво точно трябва да очакваш.
Аз също мисля, че не е редно да ходиш при други гинеколози и да си правиш изследвания по своя преценка. В момента се възстановяваш и лекуваш. Най-добре ,ако се чувстваш притеснена и нещо не е наред,  е да го обсъдиш с твоя лекар.

the doors супер новини, много приятно и безгрижно лято да си изкараш  bouquet

# 314
  • Pomorie
Вярвай и аз имам кафеникаво течение,  като преди няколко дни видях кончета на превръзката и миришеше лошо.  Сега не мирише лошо,  но пак имам.  Вчера местих диваните,  уж ги сурках по пода,  обаче ми текна ярко червена кръв,чак се изплаших,  но днес спря вече. Мисля,  че при ЛИИП е нормално да се отделя тъканта която е обгорена и да мирише на лошо. 

Общи условия

Активация на акаунт