Отговори
# 285
Дрийм, правилно ли виждам лентичката или нещо бъркам  Heart Eyes

Ааа, правилно, правилно виждаш!

По този повод да вдъхна на всички кураж, че ЛИИП-а по никакъв начин не е пречка за бебче по-късно Simple Smile Желая го на всички bouquet

# 286
Дрийм, да ти е жива и здрава рожбата  Hug Да ви носи радост, да има късмет в живота и да е устремена към успехи вашата принцеса  Hug Hug

# 287
  • София
Да ти е живо и здраво бебчето!Много да ви радва и много късмет да има! Hug

# 288
Дрийм, честита рожбичка, миличка!  Hug При мен излезе цин 2- 3 степен на хистологията. Казаха да не се притеснявам по телефона било изрязано, колкото трябва и ме викат два месеца след лийп - а на преглед при доктора. Не ви ли се струва твърде рано?

# 289
Мерси, момичета bouquet

Вярвай!, аз бях на преглед месец след ЛИИП-а Simple Smile

# 290
Вярвай мила, била съм със същия резултат макар и не конизация, радвай се че е изрязано до здраво, вече си добре, не бъди тъжна и не казвай никога повече че нямаш надежда, и това което ми пишеш не е така, и не бива да се примиряваш със съдбата си на прекрасна жена. Отредено ти е да си добре, не искам да си тъжна, искам да се усмихнеш, и всяка сутрин като се усмихнеш да си кажеш че си добре като отвориш очи, и че вървиш смело напред и не да си тъжна а да си усмихнатата Вярвай!  Hug Hug

# 291
Благодаря ти, dados за милите думи. Благодарна съм, че съществува този сайт и че има добри души като вас! Нямате си на идея каква сила черпя от тук! Лека нощ момичета! Прегръщам ви! Hug

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 10:45 от Анонимен

# 292
  • Pomorie
Вярвай браво!  Надявам се да се справиш със всичко и да забравиш за това. Мен също ме викат след конизацията един месец,  странна работа.

# 293
  • София
Dream, да ти е жива и здрава принцесата Grinning

Вярвай, много се радвам, че е изрязано до здраво.

# 294
Здравейте, момичета! Имам нужда от съвет. Имам раничка, която досега излиза пап2. От нея ми взеха биопсия при премахване на полип от матката. Резултатът от епикризата ми е ендометриум в пролиферативна фаза. Фрагменти от екто и ендомецерикс с огнищни леки хронични въспалителни инфилтрати в стромата. На латински cervicitis chronica, metropathia haemorrhagica ovarialis,status post hysteroscopiam, abrasionem probatoriam seprtum et biopsiam PVCU.
Диагноза пролиферативен ендометриум, хроничен цервицит.
Лекарката каза, че няма ЦИН и при раничката всичко е наред, но не разбирам къде е писано за раничката. Описанието е за маткатата.

Отделно пуснахме цервикален и влагалищен секрет за хламидия, кандида, мико и уреплазма, за да се разбере кое предизвиква цервицита. Лекарката каза, че това е възможно най -разширеното изследване. Всичко е отрицателно. В цервиклния секрет пише значително количрство левкоцити, единични лактоацили. Във влаглиния пише единични левкоцити и лактобацили в норма. Явно цервикалният не е ъвсем наред, но ням и рстеж. Как ще лекуваме цервицит, като не се знае ккво го предизвиква?
Не искам да се тъпча напосоки с лекарства. Какво да си изследвам друго? Аз имам оплаквания от време на време, които сми затихват. Примерно 1-2дена имам засилено течение и сърбеж, дискомфорт, който изчезва от смо себе си. Често след полов акт се появява, но понякога и по друго време.
Отделно тези инфилтрати в стромата ккво значт?

# 295
  • София
DreamComeTrue, честито  bouquet Да ви е жива и здрава малката принцеса!

Вярвай, браво за хистологията! За другото просто пак пусни изследвания за всички възможни причинители, а по-конкретно хламидия, трихомони и мико и уреаплазми, освен стандартната микробиология.

terrafirma, "раничката" обикновено е просто ендоцервикална тъкан, която е излязла извън цервикалния канал, затова и няма нищо особено написано в резултатите. Радвай се, че при теб е най-тривиалния случай и нямаш никакъв CIN. Повечето жени водещи полов живот имат някаква форма на хроничен цервитит, което не е задължително да е свързано с някаква особено значима инфекция. Принципно МБ можеш да пусне и на цервикален секрет, щом имаш оплаквания, най-добре си пусни. От изброените изследвания не виждам за трихомони, за тях има и по-специфично изследване, можеш да си го пуснеш и него и в общи линии това е, което можеш да направиш.

# 296
Момичета, задравейте! Много нещо съм изпуснала.
Честито бебче, DreamComeTrue, желая от тук насетне само хубави работи да ви се случват!
На останалите - стискам палци за добри и подобряващи се резултати!
 Моята хистология най-сетне излезе и съм супер объркана.. Бях на преглед - Дянкова каза че добре зараства и да ходя след 3 месеца, резултатите от хистологията били добри. Това което ме озадачи е, че типизация и изобщо тест за HPV не ми е правен, и  според нея нямало смисъл. На хистологията ми пише, че диагнозата е Койлоцитоза и това се е изолирало в конуса, а рез. линии са нормални тъкани. Пише също, че е отстранен папилом с ЦИН 1-2 в нормални тъкани. Докторката не ми предписа абсолютно нищо, нито за подсилване на имунитета, нито витамини. Озадачена съм  и от диагнозата, тъй като в цитонамазките изобщо не бяха изолирани койлоцити.. Не знам какво да си мисля вече.. Факт е обаче, че тези проблеми ми се струпаха на главата след месеци наред стрес, работа и недоспиване и съм решила си оправя тотално режима.
Утре съм си запазила час при класически хомеопат, който ми говори за някаква нова терапия специално за HPV. Някакъв курс от хомеопатични лекарства, които специално се поръчват от Холандия. Също така ми спомена за уред, чрез който може да се диагностицира наличие на HPV без ДНК тест,  каза ми и че по последни данни имало връзка между HPV и болестта множествена склероза. За съжаление бях с малкият и нямахме много възможност да говорим с подробности, но мисля да се подложа на въпросното лечение и да видя какво ще става, защото просто съм решила че няма да се оставя на тази гадост да ми скапва живота Simple Smile
П.П.
Съжалявам за дългия пост, но ако мога дори на 1 момиче да вдъхна кураж с написаното, ще си е струвало. Simple Smile

# 297
  • София
DreamComeTrue честито, да ви е живо и здраво бебчето и много да ви радва.  bouquet Дано да има повече такива събития в темата.

e0ska интересно звучи това което си написала, ще чакам да споделиш още информация, след като ти мине часа. Харесва ми духа ти, няма да се даваме разбира се!

# 298
  • София
Тест за HPV и аз не съм правила, моят лекар също смята, че е напълно излишно даване на пари, тъй като лечението все ще е едно и също, иначе просто ще влеза в статистиките, склонна съм да се съглася. e0ska, щом има чисти резекционни линии и всичко е отстранено, принципно не ти трябва никакво друго лечение, а само проследяване оттук нататък. Живей си спокойно живота и недей да се психираш с разни недоказани неща, като връзка между HPV и МС, най-добронамерено го казвам  Hug
Boadicea, при теб има ли вече резултат от цитото? Стискам палци всичко да е наред  Flowers Four Leaf Clover
Аз още с нищо по въпроса не мога да се похваля понеже още не съм ходила на контролен, но ми предстои в близките дни.

# 299
Еоска, при кой хомеопат си се записала?
Обикновено предварителни схеми не се ползват в класическата хомеопатия, както и се приема само едно лекарство в дадено време, което се изписва на база от съвкупността от умствени, емоционални и физически симптоми на пациента.

Общи условия

Активация на акаунт