Отговори
# 315
Nеli, при теб конизация ли беше? Колко време мина от процедурата. Аз също постоянно бутам нещо, мъкна кофи с вода(като чистя пода), постоянно вдигам тежки предмети и после веднага ги оставям като се сетя...... Но нямам прокървявания, само това течение. Днес ми е 27 ден и още го гледам едно ту розово, ту жълто, като малки сополки ми се вижда, с извинение!!! Не е много гъсто, но постоянно си го усещам как тече. И днес ходих на Аг защото съм убедена, че имам някаква инфекция, сърби ме много, преди Лийп не беше така. Тази вечер започвам да поставям Флоражин. Ще ги слагам 6 дена. Не мисля, че ще навредят на раната, дори мисля, че ще подпомогнат заздравяването й. Ех..... мечтая си да бях мъж!!!!!!! Hug

# 316
МБ и всякакви процедури след конизация се правят единствено по преценка на лекаря
И да е нямало конизация, тези процедури пак се правят по преценка на лекар.

# 317
  • Pomorie
Вярвай,  при мен е скалпелна конизация и имам конци, разграждащи се.  Мисля,  че трябва да внимаваш повече,  все пак е изрязана част от шийката.  Но със сигурност не е нормално течението. Знаеш ли,  преди 2 години имах микробиология с кандида,  стадилококи,  лекарката ми предписа 5 неща да пия.  Аз на своя глава отказах да ги пия,  защото нямах сърбежи,  миризма. Взех си Ин Кеър разтвор, а вагинални промивки,  след което микробиологията беше чиста.  Оказа сд,  че този разтвор е благотворен при такива неща.  Но,  не знам след конизация може ли да се ползва.  На мен ми казаха нищо да не слагам.

# 318
Вярвай!, стига се психира, ходейки при различни лекари само объркваш лечението. Докато не мине първия цикъл ще имаш всякакви течения.

Някой пита по-горе при кого на колпоскоп - препоръчвам Станков в Шейново Simple Smile

# 319
Врявай, всички момичета са прави, не бъди инат и ги послушай, всичко е зад гърба ти , не е нужно да се депресираш заради течения, с цвета на дъгата, всякакви, слушай си лекаря и не прави нищо друго  Hug

# 320
Прибързано и глупаво, едно изгаряне без съответните показатели , наличие на някакъв проблем, който го изисква обгарянето е напълно ненужно, колпоскопия не пишеш да ти е правена, това е задължително обаче  Peace
Раничика се обгаря ако лекарят прецени и че има някакъв проблем, следи се с редовни прегледи, колпоскопия на 6  месеца, едно ненужно обгаряне да създаде проблеми в бъдеще. При кой лекар ще ходиш за 1 път и при кого си ходила  Peace

Здравейте, колпоскопия не ми е правена, от провинцията съм и тук не правят такова изследване. Близо 10 г бях при една и съща гинеколожка от 2007 г насам, имах проблеми с яйчниците и преди 2 г ми откри миомен възел с големина 25мм. Ходех 1 път годишно при нея, така ми беше казала тя. Миналата седмица реших да отида при друга лекарка, защото предишната се държа доста грубо последния път, развика се, че не съм отишла в подходящият ден, възела се виждал най - добре на 8 ден от цикъла, а аз съм отишла много по - късно.
Новата лекарка ми каза за горенето след прегледа още преди да ми е взела цитонамазка. Сега чакам  резултата от нея и се чудя какво да направя....
Бихте ли препоръчали добър лекар, който да гледа на колпоскоп по възможност за София. Това изследване поема ли се от касата? Благодаря предварително. Чувала съм за МЦ Пентаграм 2012, някой ходил ли е там?

Мислех да си правя ЧПВ тест, но тук чета различни мнения за необходимостта от него...?

Хубав ден!

# 321
Не ходя по каса, д-р Коларова от 1 страница е мой Аг години наред, в райно на НДК е ако е удобно има телефон съм записала за часове и график, но не работи по каса  Peace
Съветвам те направи цитонамазка, колпоскопия на ново, ако резултата е добър се прави това на 6 месеца, едно горене може да Ви направи травма и така да се загуби еластичността на шийката и по този начин да имате истинска рана.  Peace
за мен едно горене на раничка без никаква причина и добри резултати е безсмислено.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 12:26 от Анонимен

# 322
  • София
marian 7 Аз лично съм страдала от горене на "раничка" без причина и мога да кажа, че последствията от едно такова необмислено решение могат да са много. Има много лекари шарлатани, които в тези "ранички" виждат една добра възможност да изкарат някой лев от пациентките си.

На първа страница има много проверени специалисти. Не се чуди какво да правиш, ами си избери един от тях, за да знаеш, че си при лекар на който имаш доверие. Той ще ти обясни за ЧПВ теста и всичко останало което те интересува. За колпоскопа...много сме говорили в темата, че е задължителен както и цитонамазката. До колкото знам  не се покрива от здравната каса.

# 323
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някоя от вас е била пациент на д-р Чолакова в Транспортна болница, София? Препоръчва  ми LEEP ecx с ел. бримка и пълна упойка.
Цитонамазката ми е м/у 1ва и 2ра група със съвет за колпоскопия, взеха ми биопсия: имам изменения CIN 3 - тежка дисплазия + раничка и силно изразен неспецифичен възпалителен процес . ЧПВ не съм изследвала, тя каза,че при това положение първо процедурата и 4м след това трябва да си направя тест.
Ще направя и друга консултация, за всеки случай.
Моля, бихте ли споделили ваши впечатления, извинявам се ако е коментирано, ще изчета темата!
Благодаря, предварително!

# 324
Здравейте....
отидох днес на гинеколог за цитонамазка....а се видя полип Cry
Само бях чувала че е често срещано, нищо друго...Пита ме да го маха ли и да го изследват, казах да...
Махна го. Тушира ме с нещо и каза да го забравя...И се побърках...
Изчетох всичко. Той е онко-гинеколог, мисля че достатъчно добре ми обясни. Първо че резултата от намазката няма да се повлияе от полипа, тъй като той бил на цервикалния канал. Съвсем мъничък. Второ, че мноооого рядко се израждали, но все пак мястото му не е там. Друго че понякога имат склонност да нарастват и да предизвикват кървене. Ще чакам десет дни за резултат. Ще откача. Какво ли не пише в нета... Cry
За какво отидох а какво стана....
Моля, който е минал през това да ми пише...

# 325
Не се вкарвайте във филми и подобни изчакай хисотологията и се успокой и е призив към всички Моля ви не четете из интернет, имайте доверие на специалистите, те ви желаят доброто -знам го.
Имах папилом на същото място, почти навлязъл - плоскоклетъчен. 

Hug Hug

# 326
Просто ужасно се чувствам, защото нищо не знам като информация....
Ходих преди шест месеца при друг гинеколог, отново онколог по друг въпрос. Възможно ли и да не го и видял или да не ми е казал....ни разбирам....
Много ли е страшно?
Прочетох че полипите на цирвикалния канал са доброкачествени изцяло....
Уффф

# 327
  • София
Здравейте, момичета!
Искам да попитам дали някоя от вас е била пациент на д-р Чолакова в Транспортна болница, София? Препоръчва  ми LEEP ecx с ел. бримка и пълна упойка.
Цитонамазката ми е м/у 1ва и 2ра група със съвет за колпоскопия, взеха ми биопсия: имам изменения CIN 3 - тежка дисплазия + раничка и силно изразен неспецифичен възпалителен процес . ЧПВ не съм изследвала, тя каза,че при това положение първо процедурата и 4м след това трябва да си направя тест.
Ще направя и друга консултация, за всеки случай.
Моля, бихте ли споделили ваши впечатления, извинявам се ако е коментирано, ще изчета темата!
Благодаря, предварително!
Пап 1-2 и ЦИН 3 са несъвместими според мен.
Този ЦИН с биопсия ли го установиха?
Тази лекарка много ме съмнява.

# 328
Не знам спомняте ли си моята история, но искам да кажа за развитието. Оплаквам се от течение почти постоянно, трима лекари ми казват, че е нормално да имам, но аз не се чувствам комфортно.Отидох при др Димитров във Щерев и той ми каза, че просто трябва да си възстановя вагин.флора.Предписа ми лечение. След толкова изследвания, посещения и плащане на частно нещо толкова елементарно. След обгарянето с ток преди два месеца, към днешна дата колпоскопа е чист. Каза ми на преглед веднъж годишно, няма поводи за притеснения.Много съм доволна от доктора.

# 329
  • София
Да, поредната доволна от моя лекар. Grinning
Заслужава си.

Общи условия

Активация на акаунт