Отговори
# 390
Благодаря! Успях даже и скорошен час да си запиша!

# 391
Здравейте всички! Включвам се за първи път в тази тема, защото от няколко дни съм в същия филм и то така внезапно, че ми се струва, че не се отнася за мен.
Март месец профилактична цитонамазка- IIIа група. Слагах вагинални таблетки без други изследвания. Реших да отида при друг лекар за следваща цитонамазка през месец май- резултат, който ми казаха -IV-V група #Crazy #Crazy Ами сега! Аз съм от провинцията и реших, че ще отида в Пловдив при доктор Стратев(работи в Торакс). Беше много внимателен, разказах всичко. Той ми направи колпоскопия и каза, че има един малък участък, който е побелял.Пак #Crazy #Crazy Предложи ми биопсия, за да изчистим съмненията или изясним положението. Резултатът от биопсията - ЦИН 3 #Crazy #Crazy Утре ще се срещам с него и най-вероятно ще определим дата за конизация, поне така каза по телефона. Изчетох темата и разбирам, че трябва да съм позитивно настроена и спокойна (до колкото е възможно). Имам две деца, не мисля вече да раждам, така че каквото има да го изрязват и да минава.
Стискайте палци утре!
 Ставам редовен член в групата!

# 392
lu4a бъди спокойна, всичко ще е наред.

# 393
Обръщам се към момичетата с периодични и сложни проблеми, които не се разрешават с месеци, дори и години:
Не ви ли минава през ум да посетите АГ от тук препоръчаните? От тези на 1-ва страница?
Луча, ЦИН 3 при ПАП 5 е напълно очакван резултат. Въпроса е да се изреже до здраво, което ще покаже хистологията. Конизацията ти е просто задължителна, но не е нищо страшно.

# 394
Здравейте момичета,
Да се разпиша и аз в темата. Преди два месеца бях на СПА, откъдето се сдобих с "любимата" на всички дами - кандида. Започнах лечение, което уви не беше успешно и наложи посещението на втори гинеколог. След пълен преглед се установи, че имам CIN I ( цитонамазка ПАП 2). Започнах да събирам информация, минах през стресовия етап и се консултирах с втори лекар, специалист в областта на рака на шийката на матката. С него назначихме лечение ( другата седмица ми е конизацията) и пуснахме тест за HPV в Геника,за да решим какво ще правим с последяащото лечение след конизацията. За моя силна изненада, резултатът е отрицателен за всички високорискови щамове на HPV (още чакам резултат от течно-базирана цитология). Знам, че високорисковите HPV са причина за дисплазията на маточната шийка в близо 90% от случайте, така че ми е странно от какво се е проявил CIN I в моя случай. Не ме разбирайте погрешно, изключително съм щастлива от резултата, но искам да попитам дали някои друг е бил в подобна ситуация и на какво друго може да се дължи дисплазията на маточна шийка в такъв случай? Благодаря на всички вас и успех в лечението!

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 11:49 от orhideyka

# 395
След пълен преглед се установи, че имам CIN I ( цитонамазка ПАП 2).

Е как от един преглед ти установиха, че имаш цин? Той се установява с хистологично изследване.

# 396
Смени лекаря, за Пловдив ако става дума  Peace

# 397

Е как от един преглед ти установиха, че имаш цин? Той се установява с хистологично изследване.
Този резултат не е ли само за следене и засилване на имунитета?  #Crazy

# 398
Задължителна колпоскопия, цитонамазка и евентуална биопсия  Hug

# 399

Откриха го с колкоскопия, след което ми пуснаха и цитонамазка и биопсия. Така че имам хистологично изследване с установен CIN I

# 400
Тоест първо е направен колпоскоп, на който са излезли бели участъци и затова са взели биопсия?
Извинявайте, че питам за н-ти път подобни неща, но наистина ми е трудно да си изясня.
За какво тогава изобщо се прави цито в този случай?

# 401
Тоест първо е направен колпоскоп, на който са излезли бели участъци и затова са взели биопсия?
Извинявайте, че питам за н-ти път подобни неща, но наистина ми е трудно да си изясня.

Да, точно така. За цитонамазката не мога да определя. Първият гинеколог ми пусна всички възможни изследвания, включително цитонамазка и микробиология. Аз това имах предвид по пълен преглед - обстоен преглед плюс всички възможни изследвания. Но имам бели петна и затова се направи биопсия.

# 402
  • София

Всичко е относително. При мен на колпоскопа не се виждаше нищо съмнително, но цитонамазката не бе добра. Докторът реши да повярва на патолога и взе биопсия от три места. Излезе ЦИН2. ЧПВ тестът бе отрицателен за всички високорискови щамове.

# 403

Всичко е относително. При мен на колпоскопа не се виждаше нищо съмнително, но цитонамазката не бе добра. Докторът реши да повярва на патолога и взе биопсия от три места. Излезе ЦИН2. ЧПВ тестът бе отрицателен за всички високорискови щамове.

Благодаря за отговора Simple Smile точно това ми беше питането, като съм HPV отрицателна от какво се е появил CIN I?

# 404
  • София
Не го мисли толкова. ЦИН1 не е нещо страшно, при млади жени е напълно възможно да се оправят и без лечение.

Общи условия

Активация на акаунт