Отговори
# 450
Здравейте излязоха ми резултати от втората цитонамазка и отново 2С група след пиене на АБ и Полижинакс биопсията показва също възпаление а доктора пък държи да правим конизация. Много съм объркана защото въпреки това С в групата си мисля че 2група е сравнително нормален резултат

# 451
  • София
Аз съм си взела ваучер за него, виж в офетомед-изгоден е според мен
Не е за мен,а за моя позната.

# 452
bonibon, изчакай змия да пише и тя ще ти каже дали работи с направления  Simple Smile

# 453
  • София
bonibon, изчакай змия да пише и тя ще ти каже дали работи с направления  Simple Smile
Вчера видях питането, не отговорих, защото не знам дали работи с направления. Аз си плащам всеки път.

# 454
Здравейте, присъединявам се към тази темичка.
Преди 1 седмица ми гинеколожката ми каза, че имам раничка, малка, но я имам. Пусна ми изследване в Геника, течно-базирана цитология. Днес ми излезна резултата:

Резултат от цитологичен анализ:
Забележка: Цитонамазка на границата на стандарта, с много кръв и детрит, предимно интермедиерни сквамозни клетки, койлоцити без атипизъм. За проследяване!
Показател    Резултат
Течно-базирана цитология
Адекватност на материала    Задоволителен, Наличие на клетки от трансформационната зона, Кръв
Група по Папаниколау    PAP IIB
Интерпретация на резултат    1. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ
    - Плоски епителни клетки
        * Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1
Препоръки    Колпоскопия
Препоръчителни тестове    HPV-тест
Следваща намазка    след 6 месеца
Днес бях при гинеколожката. Каза ми че не може да гори ( не съм раждала), раничката може да от НР може и да не е. Каза ми да съм спокойна, няма нищо страшно. Изписа ми крем Силаут за 2 месеца по схема, след това пак за цитонамзка и излседването за НР.
Малко съм притеснена и не знам какво да си мисля. Само като чуя за НР и ми става лошо  #Crazy

# 455
  • София
Е как излиза CIN 1 от цито, цин се вижда на биопсия?  newsm78

# 456
  • София
Li_Monka Първо да вметна, че се казва HPV, няма нужда да ти става лошо като чуеш за HP  Laughing
Иначе, по принцип при PAP II има много голям шанс организма сам да се пребори. Освен този силаут, може да подсилиш и имунитета си, ако пушиш е желателно да спреш, храни се здравословно и се движи повече. Няма нищо страшно стига да продължиш да се следиш.

kashmir в цитото може да има съмнения за CIN и HPV, които се правят на базата на измененията във взетата проба, но без биопсия и тест няма как да е сигурно.

А относно въпроса за д-р Димитров - от това което съм дочула да се говори пред кабинета, мисля, че не работи със здравна каса.  Най-добре обаче, звъннете в болницата да се уверите, момичетата на регистратура са много отзивчиви.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 10:26 от Boadicea

# 457
Е как излиза CIN 1 от цито, цин се вижда на биопсия?  newsm78
Те вече масово им пишат ЦИН на цитонамака  Tired

# 458
  • България <3
Хора, къде ги получавате тези резултати с толкова много информация? Аз ходих при Иван Димитров в Щерев и само по телефона ми каза групата, не ми каза никаква друга информация за бактериоза, адекватност на материала, интерпретация на материала, абномални клетки и тн. както Li_Monka е написала по-нагоре, нито ми пратиха по мейл резултата на таблица, нито в сайта излиза цитонамазката. Да не би в Цибалаб в клиника Щерев да не правят същото изследване като в Геника, а отгоре отгоре?

# 459
Стелияна, аз отидох на място и поисках да ми разпечатат резултата. После говорих с него лично.

# 460
Li_Monka, аз лично за тези резултати бих искала второ мнение  Peace
Може да звучи хипохондрично, но не бих оставила нещата просто така. Наличието на препоръка за колпоскоп и допълнителни изследвания не е само добро пожелание, ами насока да се проследи ситуацията по-сериозно и да се вземат мерки. Не е страшно! ПАП 2В не е лош резултат, но според мен имаш нужда от по-адекватно лечение.
На колпоскоп гледана ли си? Раничка имаш ли? Потърси второ мнение, това бих направила аз. Успех!

# 461
  • София
Най-накрая минах на контролен преглед, слава богу вече всичко изглежда перфектно след криотерапията  Grinning С моя късмет не можа да ми направи колпоскопия защото в момента в този кабинет е повреден колпоскопа, но пуснахме нова течнобазирана цитонамазка. Каза, че ако съм с хубав резултат, изобщо няма смисъл от колпоскопия, та ще изчакаме първо резултат (около 5-ти юли) и след това преглед само ако е наложително.
Сега си носих сама материала до Геника, точно за да ми дадат парола да мога да си видя резултата. Не че и иначе не ми го чете целия, но като ми го носят те пада голямо разтакаване после с резултатите.

# 462
  • България <3
Стелияна, аз отидох на място и поисках да ми разпечатат резултата. После говорих с него лично.
Хмм, странно. Това за Цибалаб в клиника Щерев ли става дума? Аз звънях на рецепцията и ми казаха, че не могат да ми кажат резултата, той щял да ми се обади по телефона. Може да се разходя до там някой ден да искам да ми го разпечатат или да звънна по телефона поне да питам, ако отида дали ще ми го дадат.

svetla81, при кой лекар си ходила?

# 463
  • София
Стeлияна идеята в Щерев е, че не те затрупват с излишна информация. С какво ще ти помогне да разшифроваш всяка буква на цитонамазката си? Затова лекаря ти се обажда и коментира резултата, така ми обясниха на мен.
Ако искаш може да отидеш на място и ще ти принтират резултати от каквито искаш изследвания правени при тях, всичко се съхранява в базата им с данни за пациентките. Аз така правя.

Светле стискам палци всичко да е наред  Peace bouquet

# 464
Li_Monka, аз лично за тези резултати бих искала второ мнение  Peace
Може да звучи хипохондрично, но не бих оставила нещата просто така. Наличието на препоръка за колпоскоп и допълнителни изследвания не е само добро пожелание, ами насока да се проследи ситуацията по-сериозно и да се вземат мерки. Не е страшно! ПАП 2В не е лош резултат, но според мен имаш нужда от по-адекватно лечение.
На колпоскоп гледана ли си? Раничка имаш ли? Потърси второ мнение, това бих направила аз. Успех!
Раничка има да, а на колпоскоп не съм гледана. Иначе за изследването за HPV ми каза че ще го направим след 2 месеца след като ми мине лечението със Силаут.
А странното е че в началото на миналия месец ми пуснаха обикновена цитонамазка и бях I група.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт