"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 22

• 60 552
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Забременяла ден преди менструацията, означава овулация ден преди цикъл, което пък значи лутеална фаза 1 ден???
Как стават тези магии? Моля, обяснете на не запознатите...
И какво значи късна овулация? Овулацията си е овулация, като минат 12-13 дни от нея, то тестът може вече да засече бременност...

# 646
Подкрепям CruellaDeVil Simple Smile
Ето защо теста ти е отчел на 2 седмици закъснение, защото тестовете отчитат след 12-тия ден от овулацията, без която не може да се забременее!
По принцип когато О не е късна, тя е в средата на цикъла, т.е. на 14-тия ден след началото на кървенето, за това тестовете отчитат в 1-вия ден от закъснението, защото от забремняването/овулацията са минали тези 14 дни.

Мисля, че всички говорим за едно и също, просто при теб всичко се е случило 14 дни по-късно.
Тестовете за бременност отчитат 12-14дни след забременяването (овулацията), независимо кога е станало то.

А гестационните седмици започват да се броят от 1-вия ден на менструацията (кървенето). Т.е. ако ти си забременяла ден преди цикъла, то 2 седмици след това ще си се водела по документи в 6-та седмица, но сакчето и ембриона ще са отговаряли на 4-та седмица, защото овулацията ти е закъсняла с две седмици.

Няма какво повече да се разправяте, за всичко си има мега супер нормално и логично обяснение, на едни хора О им е в средата на 28-дневен цикъл, на други хора им е изместена и е примерно на 20-ти ден от 34 дневен цикъл, а трети може и на 30-ти ден да им е, но тогава цикъла им е 44 дни.

Кървенето пристига 12-16дни след О, ако човек знае кога му е била О (следял се е с тестове или лекар), то ще знае кога да чака или не цикъла! На мен примерно всеки месец О ми е в различен ден и варира между 16-ти ден и 25-ти ден, като си я засека и сложа още 12дни и знам точно деня, в който ще ми дойде и никога абсолютно никога не е закъснявало (е, освен когато бях бременна).

п.п. много често се случва на някоя жена да й е редовен цикъла, примерно да й идва на 30 дни, но хоп един път закъснее с 10 дни примерно - често причината за това е, че овулацията е била по-късно с 10 дни от нормалното. Дължината на цикъла зависи от овулацията  - кога е, имало или не е имало О.
За всеки се отнася: няма как, без човек да си знае точно овулацията кога е била да знае с точност кога да си чака цикъла. За това и много пъти питаме - редовен ли е или не цикъла, защото при нередовен, О има по-голяма вероятност да е късна. При редовен напълно О е в приблизително едно и също време в месеца.
За да сте сигурни и в своите аргументи, хубаво е преди да спорите да си знаете кога са ви били овулациите!

Все пак ме разбрахте какво имам предвид,за което благодаря.
Не съм споменала никъде,ще се повторя за не знам кой път , че на теста пише 2 седмици. Просто казах , че е по -сигурно , защото при мен беше така. Споделих личен опит ,не съм натрапвала мнение,такова беше опитано на мен да се натрапи. Наложи се да се обяснявам и защитавам... Наистина повече няма да пиша по темата.

# 647
Аз моля за марката тест, който отчита 5-7 дни след закъснение. 
Кой ще си купува такива тестове се питам.  Фирмите се надпреварват да се рекламират колко рано отчитат.
Овулация ден преди цикъл как се получава?

# 648
  • София
При нея различното е, че в същност тези 2 седмици за нея са били закъснение, защото е очаквала цикъла си на една дата, но в същност те не са били закъснение, защото е имала късна О (ден преди очаквания от нея цикъл, но не и от тялото й).
Няма лутеална фаза от 1 ден, има късна О и 14 дни лутеална фаза.

просто на dmariela са й се сторили 2 седмици закъснение, през което време чак накрая теста й е отчел, но няма как да отчете по-рано ако О е бил ден преди очаквания от нея цикъл.

В заключение: На всички хора теста отчита 12-14дни след О, просто при някои О е на 10-тия ден, пру други на 14-тия, при трети на 20-тия, а при някой понякога може и на 30-тия ден да е, но теста пак и пак отчита 12 дни след О!
Ако О е ден преди да чакаме да ни дойде, много ясно че няма да ни дойде в деня в който очакване, а ще ни дойде след 2 седмици Simple Smile

Всеки тест с чувствителност 20 в нашата аптекарска мрежа ще отчете 2 дни след инплантацията или между 9 и 12ден след О, но ако знаем напъъъъълно с точност кога е О (следим на лекар), защото и тестовете не са 100% точни. Последния месец имах ++ тест за О, но О не настъпи! Ако не знаем кога точно е била О и знам само около някаква дата, по-добре да си изчакаме поне 12 - 14дни от нея, за да направим тест!

Не е трудно - следим си О по колкото начини можем, ако нямаме търпение правим един тест 10 дни след О, ако е двузначен, повтаряме теста и след 2-3-4дни пак и ако са отрицателни - това е! И всичко това е без значение колко дни ни е бил месечния цикъл миналия месец или по-миналия месец и така.

А който не следи за никаква О да прави тестове след закъснение, но все пак само 1 тест никога не е сигурен, защото не е следена О и не се знае кога е била и колко дни са минали след нея (и дали изобщо е имало).

# 649
Точно това казах и аз. Овулацията си е овулация и щом минат 12-13 дни от нея, то вече тест би могъл да засече наличието на ЧХГ.
За мен понятието "късна овулация" си остава неразбираемо и това си е.
При моя 40 дневен цикъл е съвсем нормално ОВУ да е на 26-27 ден. Защо да е късна? Просто ми е дълъг цикълът. Иначе всичко си е нормално - имам си редовна овулация, нормална ЛФ и т.н.
Общоприетото е, че "нормалният цикъл" е 28 дни, ОВУ на 14-ти ден и ЛФ - 14 дни. Но според мен и моя си е нормален...
Но да кажеш "забременях ден преди цикъл" си е смехотворно. Не го пиша/казвам с цел заяждане, повярвайте.

# 650
Здравейте, закъснява ми вече 5 дни и си направих вече два теста и двата бяха отрицателни, а овулацията ми беше точно пресметната. Мога ли да се надявам за бебче в такъв случай?

# 651
  • София
как е била пресметната?
иначе според мен е малко вероятно, ако искаш пусни един кръвен тест или отиди на лекар да види какво е положението. Ако О е имало 100%, то може да имаш киста примерно и за това да ти закъснява.

# 652
Здравеите спрях противозачатъчните хапчетата има ли възможност да забременея веднага след спирането на цикала ако правя 2 3 дена опити

# 653
  • София
Вероятност има, но не е чак много голяма, освен ако кървенето не ти е 10 дни Simple Smile

# 654
Здравейте искам да споделя с вас и да ме посъветва те дали има нещо или не. Мц миналия ми месец беше на 4 ти юни трае ми по 3 дни, окупацията ми беше на 18 юни. Закъснява ми 7 дни вече. Имам дискомфорт долу ниско като пред цикъл, 2 дена ми се вие свят, уголемяване на гърците, страхотен  апетит, отпадналост не ми се прави нищо само да си лежа и спя, като се заседя много ме цепи таза, главоболие, често пишкане.Правих си тест но отрицателно.

# 655
Кървенето ми беше 4 дни и а е към края на предния месец не си пиех хапчетата по схема последните 7 дена бях изпила 5 само

# 656
  • София
djenifarr - по датите, които си дала означава, че цикъла ти е на 28дни така ли е? Окупация - овулацията ли имаш предвид? Ако си сигурна, че е била на 18-ти юни, от тогава са минали дооста дни, по-добре направи един кръвен или отиди на лекар. При редовен цикъл и цели 7 дни закъснение се ходи на лекар.

Jasminda - ти в предния си пост пита дали веднага като ти свърши кървенето, ако правиш опити 2-3дни има възможност да забременееш. Никъде не се връзва, че не си пила редовно хапчетата преди да ти дойде. След като дойде цикъла, щом не си пила нито едно повече, тук вече влизаш в графа - цикъл без противозачатъчни, в който се забременява когато е овулацията.
Предивд обаче, че си пила ОК има възможност хормоните да не са ти се наместили и да има аномалии като - ранна овулация, късна овулация, липса на овулация и т.н.т., за това ти писах, че има възможност да забременееш в тези 3 дни на опити веднага след кървенето.
От гледна точка обаче на бебеправенето - възможността е малка, по-добре е да правите опити през ден целия месец, а не да разчитате на аномалии.
Ако не искате бебе - не правете никакви опити, защото после ако ти закъснее заради разбъркани хормони, може бая да се филмираш и да потрепериш, че си забременяла.
А ако искате бебе - правете повече от 2-3 опита!

Късмет  Peace

# 657
Благодаря за отговора

# 658
По период календара  ми така отчита. Съмнение  за бременност имам но дали е така подсказвайте

# 659
Здравейте.Аз също искам да споделя нещо.Правим опити с моят приятел вече 2 години ходя на гинеколог той ми казва че всичко ми е наред и че съм готова да ставам маминка.Миналият месец си взех тестове за овулация и ми показаха две черти на 15 ден от цикъла пробвахме тогава и сега ми е 31 ден от цикъла закъснява ми. Вчера си направих тест за бременност от този който беше в тестовете за овулация Clear ovu и ми показа една ясна черта и една много светла едвам се вижда , днес сутринта станах и с първата урина си направих още един само че sure shek  показо ми само една черта и бех много разочарована Sad сега имам болки в кръста и  в корема и си мисля че ще ми дойде утре.. дайте мнение .. Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт