Отговори
# 630
  • Варна
момичета много съм притеснена. Ники падна на в петък от 70см височина, плака безкрайно много, правиха му ренген на главата и едното краче, което беше синьо и уж казаха, че всичко е наред... мн  плака, на следващия ден все едно не е моето бебе - рев(той по принцип е много спокоен)
Вече 2-ра вечер се буди в 00:00 и реве почти 2 часа, унася се после пак, върти се в леглото. Вчера през деня почна да се усмихва пак, беше по-спокоен, но забелязах, че едното краче много малко го мърда(не това, което снимаха, а другото), а мъжа ми мисли, че носа му изглежда надут. Днес сме при личната следобед, но не мога да си намеря място. По принцип от седмица имаме зъб- първи, и ми се струва, че и съседния ще излиза, не знам дали от това е рева нощем или от падането. Всякакви съвети и насоки биха ми били полезни.
Иначе от симптомите при падане-нито е повръщамл, нито е бил сънлив, просто много уплашен
Извинявам се за дългия пост

# 631
mihaela_87, със съвет не бих могла да помогна много, но съжалявам за стреса, който сте преживели!
Щом са му правили рентген и там всичко е наред, вероятно няма нищо обезпокоително, просто се е уплашило детето, а и със сигурност го е заболяло. Ако имаше нещо счупено, извадено и т.н. досега щеше да стане ясно мисля  Rolling Eyes Ако все пак вие виждате нещо, което ви притеснява търсете и второ мнение и настоявайте за още изследвания.
Може да се буди от стрес и уплаха, или още да го наболява нещо, ще му мине  Hug

И Симона плака страшно много когато падна от спалнята, хем там е по - ниско, направо не беше на себе си от рев, имаше цицина, но й мина бързо...

# 632
Офф, душичка малка  Sad Не знам какво да ти кажа и аз, но напълно подкрепям мнението на Калина, ако видите нещо необичайно да потърсите лекар. Иначе голям човек да падне от такава височина би го заболяло, а камоли дете, за което това разстояние е много голямо. Най-вероятно затова е неспокоен, пък може и от зъбките да е или от комбинацията от двете. Дано наистина нищо му няма на детенцето  spoko

# 633
Михаела, мисля, че просто се сеща за падането и се плаши. След като са го прегледали с рентген, не се притеснявай. Най-вероятно го наболява.
Ния е със запушен нос и първата вечер плака много, защото не можеше да диша. В комбинация с прочистването на носа и капките, плака близо час и половина, докато не се сетих да пусна нощната лямпа да прожектира. Легнахме тримата с баща й на спалнята и гледахме картинките. Тримата  протягахме ръце нагоре, уж да ги хванем. Успокои се, даже се развесели. Вече трети ден маха така с ръце... Разказах ти го, за да видиш, че децата си спомнят. Ще мине и това, виж вече се успокоява, казваш, че се усмихва по-често. Гушкайте се повечко и ще забравите за неприятната случка Hug

# 634
И аз много съжалявам за случилото се! Вероятно наистина още преживява. Мила поне по два дни след ваксина преживява и поплаква, а падането е много по-болезнено и стресиращо. Дано мине бързо!

# 635
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Михаела,и аз стискам палци да му минава на бебочето и да забрави за случката.

Ние от два дни по цял ден ревем....излизат 4 зъба отгоре,горе-долу едновременно.Преди обяд се принудих да му дам Панадол,защото не се издържаше,толкова много се дереше.Олекна му на хайванчето,стана пак миличък и добричък.Значи го е боляло.

Ох,хич не е лесно с тези мъници.И става все по-трудно.Но най-важното е да са живи и здрави,пък ние,нали сме майки,ще стискаме зъби и ще преминем през трудностите.

# 636
  • Варна
Благодаря на всички за милите думи. Бяхме при педиатърката и според нея всичко е в рамките на нормалното. Тези 3 вечери в които плака и аз давах панадол и се чудя, до кога може да се дава, в смисъл по 1 път на ден е в рамките на нормалното или?
 newsm78

# 637
Да, 1 път на ден не е много, а колко дълго може да се дава - на листовката трябва да пише, но предполагам не повече от 3 - 5 дни... Rolling Eyes

# 638
Михаела, голям ужас сте преживели. Щом са го прегледали и всичко е наред, значи е наред. Спокойно. Важното е, че е минало. Детенце е – ще забрави бързо. По-големият стрес е за вас. А плачът - може да е зъбче, може и да се е стреснал, уплашил. Ако вярвате – заведете го на леене на куршум, баене.

# 639
Михаела,  за зъби и сън можеш да даваш и Дентокиинд и Дормикинд.  Хомеохатични са и могат да се дават неопределен период. Първото е за зъбите, второто за съня (успокоява ги, за да спят спокойно и да не се будят често, но не се притеснявай,  няма как да се "пристрасти"). За зъбки, когато има криза и реве много, може и камилия. И тя е хомеопатично средство. Дано бързо забрави и вие също и повече усмивки от тук нататък  Hug

Skeeter, аз давам водата от биберон на Авент с 3 дупки. Имам стартовия им коплект - две малки шишета с биберон 1 и две големи с 2. Но тъй като исках да пие повече вода му взех преходна чаша 6+ пак на Авент, известна още като пингвина.  Само че той не пиеше от нея, само я дъвчеше, понеше накрайника е с различна форма и по-твърд, затова взех биберон с 3 дупки, който в момента съм закачила на чашата (шишетата ми са от natural серията и мога да си закача дръжката на шишето или да сменя биберона с накрайника). Надявам се така да свикне като хване дръжките да засмуче и да пие вода, а после от шишето да си пие АМ.

На консултацията питах педи за отбиването. Обясних и ситуацията и тя ми каза, че сега в жегите не цило подходящо да го отбивам. Изнервяли се от топлото и щял да се стресира повече, да изчакам поне да септември,  а то тогава е сватбата. По принцип не ми се спирам с кърменето изобщо,  но не искам да поставям свекърва ми и детето в стресова ситуация 2-3 дена, когато  ще сме извън България.
Чудех се дали мога да мина на комбинирано, двата дена да е на АМ и после да си продължа с кърменето, като разбира се го пробвам предварително някой ден само на АМ, докато съм с него. То до тогава има два месеца и реално млечното му хранене ще е  сутринта и преди лягане и вечер, ако се събуди, но не знам дали изобщо да си правя експерименти или да не отбия изцяло. Много ми е криво  Cry

# 640
  • Варна
Аз дентокинг му давам от 2 месеца почти, ще взема да му взема и дормикинда, те как се дават 2-те едновременно?
Иначе леко по-леко излизаме от шока, през деня си е лъчезарен, не плаче, но нощем се буди, неспокоен е, дърпа си ушите много, усеща се, че нещо го мъчи и заспива в мен, като докато се унася по няколко пъти се оглежда да ме види дали съм там и пак затваря очи. Обмислям да отида да му леем куршум, дано да има ефект. Хубав ден на всички.
Днес черпим за 8 месечинка на моя изтърсак. party023

# 641
Щом дърпа ушите значи зъбите го мъчат. Не могат да локализират точно къде ги боли и мислят, че е ушите. Аз давам Камилия понякога (тоест давах, че ние сме си още само с двете зъбчета от април месец). И май имаше ефект малко, пак се будеше, но сякаш по-малко.

# 642
Скийтър, Господ здраве да ти дава! Е това беше най-полезния ти пост за мен до сега!  Hug Ния не спира да си дърпа дясното уше, скубе си и косата зад него. Не знаех, че са зъби. Но венецът е подут от едната страна и го напипвам, но не е пробил. От 2 дни хвърлям  половината АМ, има сополи, които не се влияят от Виброцила, днес има 37,3° темп. а съм сигурна, че не е болна. Може и да не избие скоро зъбчето, но съм обедена, че причината за неразположението й не е вирус. А и след този пост на Скийтър съм обедена, че я мъчат зъби.

# 643
Хаха, радвам се, че съм помогнала. На нас педи ни каза при един от прегледите, защото го споменахме и тя каза, че ако са уши наистина ще разберем със сигурност  Mr. Green Иначе е зъби.

Далия - мерси за отговора с шишетата. Точно този стартов пакет имам и аз подарък, тоест нямам още с 3 дупки биберон, но може да взема. Другата седмица ще ходя за едни документи сутринта и ММ ще я храни и ще видим как ще приеме с двете дупки. А иначе и същата чаша имаме хаха, ама Мила не я харесва.
Иначе по проблема ти със сватбата и кърменето аз какво бих направила на твое място (съвсем субективно). Ти каза, че около годинката ще спираш така или иначе. Не знам при вас как е, но въпреки че кърмя на поискване Мила не суче повече през деня от жажда, иска си вода. Ако и при вас е така бих пробвала към началото-средата на август да заменя сутрешното кърмене с шише. Хем да свикне на вкуса, хем да свикне на шишето. След това септември или края на август бих пробвала вечерното кърмене - 1-2 дни шише, после един ден кърма. За да свикне и с това поне за 1-2 седмици. След което можеш спокойно да го оставиш и като се върнеш да си минете вечер отново само на кърма (и нощем съответно). Според мен (въпреки че много си зависи от детенцето) ще е много стресово за него хем мама да я няма няколко дни, хем гърдата да изчезне. От опит - Мила вече по-лесно заспива ако я кърмя преди лягане, отколкото ако баща и и даде шише ако ме няма. Не е свикнала просто. Ако вече си е свикнало бебето, че и с шише е ок храненето ще е много по-малко стресът. Така бих постъпила аз, само като идея.

# 644
Къде сте всички в жегата?  grinning039

От няколко дни Симона е доста сънлива, има сенки под очите  Rolling Eyes и пак стана раздразнителна. От начало мислех, че е защото ходихме на почивка за 4 дни (на планина) и там малко си развали режима. Не можеше много да спи през деня, защото се разхождахме, а тя вече въобще не може да спи навън повече от 15 - 20 минути. Явно и смяната на климата й се отрази, защото първата нощ много се въртя и се буди.
От както сме се върнали обаче все така й се спи, освен това като че ли няма много енергия. Беше започнала да скача, а спря. Надявам се да не е нещо сериозно и да отмине.

От 2 дни сме на детска кухня. Още не знам дали съм доволна. Вчера си изяде всичко с желание, днес едва отваряше уста. иначе менюто ми харесва, на мен разбира се не ми е вкусно заради липсата на сол, но по описание звучи добре. Десерта не го давам, аз ги изядох...то човек и да не иска да яде сладко все нещо излиза  Mr. Green Blush

Та...отчетох се... Hug

Общи условия

Активация на акаунт