Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (10)

• 41 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
7 дни отпуска заминаха на ММ само за опита като единия беше работната събота за съжаление и един от дните дори работи от софийския офис. За хората извън града е по-натоварващо финансово и времево. Ние колкото и на сравнително близко разстояние да сме, предпочетохме да спим там за периода между пункцкията и трансфера понеже с всекидневното пътуване ни дойде нагорно.

# 511
Момичета, питах докторката дали преди трансфера не е ли добре да си направя тромбофилия-тя каза не.Обаче аз на своя глава ги направих.Ето ги резултатите-
Алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G   Хомозигот по мутантния алел
мутация-MTHFR C677T   Хомозигот по мутантния алел   
Виждам,че не са наред нещата,но може ли запознатите да ми обяснят.Благодаря ви предварително

# 512
Момичета, питах докторката дали преди трансфера не е ли добре да си направя тромбофилия-тя каза не.Обаче аз на своя глава ги направих.Ето ги резултатите-
Алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G   Хомозигот по мутантния алел
мутация-MTHFR C677T   Хомозигот по мутантния алел   
Виждам,че не са наред нещата,но може ли запознатите да ми обяснят.Благодаря ви предварително

Кате, най-добре се консултирай с докторката ти и с доц. Русев по този въпрос преди трансфера!

# 513
Кате, едното касае приемането на фолиева киселина и не е нищо страшно - просто ще взимаш мета евентуално. За първото няма да кажа нищо, защото за последните две години много се промениха мненията на доФторите и не искам да те обърквам. Русев най-добре ще ти обясни.

# 514
Кате,  на този етап нищо не е фатално. Сам по себе си PAI не е толкова страшен и препоръчват прием на АП само. Но в комбинация с други фактори може да има кумулативен ефект и увеличен риск от аборти. Трябва да прецениш дали искаш да изследваш и допълнителен пакет. По мои наблюдения само в Геника дават препоръки за това, което е жалко. 
Аз също имам 4/5,но заради комбинация  с хетеро по ACE трябва да съм и на фракси. Прочети темите назад, коментирали сме го много пъти, лично аз съм давала линкове с повече информация. 

# 515
Точно различните мнения на докторите ме притесняват,но задължително ще отида другата седмица при доцента.Много започнах да се притеснявам вече-тези резултати,отрицателен резус фактор,нисък вит Д......Но,трябва да се справя и да си прибера ембриончетата:)))

# 516
Кате, консултирай се задължително. При мен в началото, като че ли не беше толкова склонен за терапия с фракси. Аз отидох при него вече с назначена такава и ползвана през последната неуспешна бременност, но заради абортите ми я остави и просто настоя за по-сериозен контрол над дозите. Дори обмислям да го посетя скоро и коментираме дали не е добре да съм на фракси още след трансфер следващия път.
Няма нужда да се шашкаш предварително. Това не са толкова сериозни проблеми. Контролират се. Важното при теб е по-скоро правилната стимулация за получаването на по-качествени ембриони, контролирането на лигавицата и всичко ще е наред.

# 517
  • София
Кате, аз съм същите мутации и съм на клексан 0,4. Русев ми го изписа през ден, Сигридов поиска всеки ден. Аз нямам други мутации, но е факт, че сега кръвотока към матката е перфектен. На всеки преглед го следим и всеки месец пускам хемостаза. И аз смятам, че трябва консултация с Русев Peace

# 518
Аз съм хомозигот по ПАИ и с леко повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати и ми предписа фраксипарин/клексан 0.4 всеки ден при бременност + аспирин протект през ден. Калчев каза, че първо ще гледаме кръвопотока и после ще преценяваме. Като дойде момента, ще го мисля. Да стигна дотам...

# 519
От коя седмица може да се види кръвотока? Само с доплер ли става? Извинявам се , ако въпросът е глупав.

Блинг, ти как си? Имаш ли идея дали ще стартираш с нов опит преди отпуските?

За всички в темата  Hug

# 520
Поли, нямам идея. Не знам вече как съм, на периоди...

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 00:30 от 💎Bling-a-ling💎

# 521
  • От Луната
Блинк, съжалявам че се чувстваш така. И аз имах такъв период, единствения начин е нов план! Стимулиран опит ли обмисляте или пак ЕЦ? Имай предвид, че като е стимулиран, е много по-стриктно следенето. Поне при инсетата разлика имаше, но е факт че нестимулираното инсе беше в друга клиника ... и не мога да кажа конкретно нищо.

От коя седмица може да се види кръвотока? Само с доплер ли става? Извинявам се , ако въпросът е глупав.
И мен ме вълнува този въпрос?

Кате, не бързай да се шашкаш. Добре е да пуснеш още няколко изследвания, и вече на тяхна база доц Русев ще назначи терапия. Обаче, тя трябва да бъде потвърдена от АГ, така че това, че доцента е казал нещо, не означава непременно, че така ще стане. С този ген, ако нямаш проблеми в другите два, които не са изследвани, честно казано, няма да ти назначат клексан. Док ще следи кръвотока и ако се налага при нужда, ще бъде включен. Сам по себе си този ПАЙ ген, не е фактор за незабременяване, просто е една лека въпросителна, нещата да се следят с повишено внимание. За другия ген, само трябва да си смениш ФК с метилирана и това е.
Виж се първо с лекаря си, покажи изследванията си и после с доц Русев ще доизясните нещата.

# 522
Йо, ще трябва да стискам зъби няколко седмици до новия план :sick
Скрит текст:
Яд ме е, че с това пестене за следващия опит не може да си позволим нито почивка, нито нищо. Дразня се и на лятото и на всичко. Поне работа да имах и да ми върви времето, а и това замря от няколко седмици. Мразя да изпадам  в такива негативни състояния, че става още по-зле обаче в момента не мога да го избегна.
Нямам идея как ще продължим, от док очаквам всичко. Знам, че не обича да повтаря, но и когато сработи един план да не го променя. Според мен въпреки всичко имахме успех, макар имплантацията да беше кратка. И аз не знам вече дали предпочитам вече изцяло чист ЕЦ или с лека стимулация. И двете крият рискове. При първото качеството е по-добро евентуално, но пък с един единствен ембрион шансът е по-малък. Вторият вариант не е ясно как би ми се отразил и на качеството на яйцата и на лигавицата. Докато не се пробва нищо не се знае, а и пак е много относително. Зависи от конкретния месец. Един с друг няма прилика дори при уж еднакви условия. Разчитаме на голяма доза късмет, колкото и да не ни харесва.

# 523
Откогато има действаща плацента. Тоест, към края на първи триместър.

# 524
  • От Луната
Благодаря Кристи, вече обърнах нета с хастара надолу, и горе долу разбрах за какво става дума  Joy ... какво да се прави, док да му мисли  Joy с куку пациент като мен!

Блинк, честно от леката стимулация ми се  Sick , ка'т ще е гарга да е рошава. Тези хапове, дето са за уж "лека" стимулация, аз ги понасям доста зле. Не се оплаквам, но имах доста неразположения ... и не бих рискувала ин витро с такава стимулация. Лично аз, към клостила бях горе долу добре, само подуване, сърбежи, бодежи, течения и най-най-гадното, че имах проблем с очите. А за летрозол, не ща и да чувам, ДЯ направо ме съсипа, не можех да спя, да се изпъна, беше кошмарно! Не искам да знам нищо повече за тези "леки" стимулации. Само като се сетя и Sick .

Общи условия

Активация на акаунт